Siirry pääsisältöön

Keskivertotreeniä, ihan hyvällä mielellä

Ookoo fiiliksellä kohti huomisia kisoja!


On varmaan jotain kohtalon ivaa että tällä hetkellä olen ihan tuskainen vasemman alavatsan seudun takia. En tiedä mikä on mutta se sattuu ja tuntuu välillä ettei henkeä saa.. Piruvie varmasti menen huomenna kisoihin, mikään paha karma ei minua voi estää aloittamasta kenttäkisakautta ;)

Tänään aloitettiin tehoviikonloppu Allin kanssa Mikon valmennuksessa. Aamulla kävin heittämässä hepoille ruuat ja tulin vielä hetkeksi sisälle ja aamupalalle. Huomasin vasta talliin lähtiessä että tunti olikin 15 minuuttia aikaisemmin kuin mitä oli sovittu ja iski hirveä paniikki. Meillä kun se 15 minuuttia jo tuntuu matkassa ja hyvissä ajoin pitäisi olla kävelemässä kun heppa lähtee suoraan sisältä! Tein siitten puoli juoksussa kaikki tallissa, harjasin ja varustin Allin ja heitin putet pihalle. Kotoa päästiin kuitenkin lähtemään hieman puoli kymmenen jälkeen, eli lopulta perilläkin oltiin oikeasti ajoissa, kerrankin!

Ehdittiin hyvin tsiikailemaan edeltävää ryhmää, käymään vessassa ja juttelemaan niitä näitä, kunnes sitten piti mennä Alli ottamaan alas että saa tarpeeksi kävelyä. Käveltiin joku kymmenen minuuttia ja sitten laitettiin varusteet ja hyppäsin selkään. Pitäisi muuten ostaa uusi turvaliivi, tuo nykyinen on minulle ihan liian iso (siis oikeasti iso, menee kaksi nyrkkiä sinne mahan ja liivin väliin ihan kevyesti ja kireämmälle ei enää saa.. pöh!), mutta toisaalta olen olevinani niin pihi (tai köyhä) ettei siihen olisi nyt varaa.. Jos jollain on racesafetin aikuisten XS / S myynnissä niin vinkatkaa ihmeessä ;)

Alli tuntui alusta asti taas hyvältä ja annoinkin sen alkuraveissa mennä hieman reippaammin ja taivuttelin sitä isoilla ympyröillä. Alkulaukassa myös sai venyttää itseään ja fiilis oli oikeastaan tässäkin aika hyvä. Tämän jälkeen otettiin takaisin raviin ja tultiin harjoitusravissa soikionmuotoista aluetta maneesissa. Muutaman hyvän pätkän jälkeen alettiin työskentelemään laukassa. Kootummassa laukassa tehtiin tätä soikion muotoista aluetta ja koko uralle mentiin sitten hieman reippaamassa temmossa. Alli selvästi kuumi tässä tehtävässä, mutta olen itseasiassa aika ylpeä kun saatiin kuitenkin tosi hyvää pätkää. Pitää vaan itse yrittää muistaa rentoutua ja istua hyvin alas ja pitää jalat lähellä kun alkaa kokoamaan. Kehuja tuli tässäkin kun heppa toimi tosi näppärästi.

Sitten alettiinkin hyppäämään ja videolla näkyykin kaikki hypyt. En ratsastanut itse tänään niin hyvin, olin todella passiivinen - jopa liian - ja aina kun "korjasin" tein sen väärään suuntaan. Kuitenkaan ei mikään järjettömän huono valmennus, vaan ihan keskivertoinen suoritus! Pikku hiljaa eteenpäin Lehmän kanssa, ehkä me tästä vielä joskus opimme. Tavoite kuitenkin saavutettiin, eli hypyt oli jo paljon rennompia ja ylihyppäämistä tuli todella vähän. Jee, hyvä me!


Tällä kertaa olin siis ihan tyytyväinen jopa tähän meidän keskinkertaiseen suoritukseen ja ensi viikolla sitten taas jatketaan, tällä kertaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Kotiin päästiin sitten lähtemään pian ja siellä jo PP odotteli viimeistelytreenejä.

Oli ihan laiska olo ja teki mieli vain skipata viimeistely ja mennä humputtelemaan maastoon. Päätin kuitenkin että nyt perhana menet etkä livistä tästä. Ei muuta kun heppa lastauskuntoon ja koppiin. Halusin tänään testata yksinlastausta, sillä Pyry on ollut nyt yksinlastatessa hankala. Aina ennen lähtin sen koppiin, mutta viime vuoden lopulla kun oltiin maneesilla kaksin, se jostain syystä oli onnistunut tiputtamaan kaulalla (yleensä sidottuna olleen) riimunnarun, astui sen päälle, pelästyi nopeaa painetta niskassa, löi päänsä traikun kattoon ja sen jälkeen ei suostunut enää yksin sinne kävelemään.. En tiedä mikä urpo olen ollut kun en aikaisemmin ole tajunnut ottaa liinaa käyttöön ja tänään tosiaan heitin etupuomin yli liinan minkä pistin kiinni Pyryyn ja siitä sitten sain "paineistettua" eteenpäin ja samalla hieman pyydettyä takaa eteen. Oli muuten helppo lastata ja Pyry käveli oikein mallikkaasti koppiin. Eli ei enää ongelmia lähteä yksin liikenteeseen!

Mentiin kentille ja ne olivatkin todella hyvässä kunnossa. Koska tehtiin vain huomiseen valmisteleva treeni, ei itse tapahtuma kestänyt varmaan puolta tuntia pidempää. Tein aika paljon vastalaukkaa jonka kautta sain sitä paremmin ulko-ohjalle ja olin lopputulokseen ihan tyytyväinen. Ei niin hyvä kuin voisi olla, mutta tilanteeseen nähden ihan mallikas suoritus, eikä kuulemma ollut ainakaan ihan hirveältä näyttänyt maastakaan. Eli keskivertoista treeniä myös Pyryn kanssa.

En voinut myöskään vastustaa kiusausta käydä hyppäämässä bankettia ja Pyry oli kuin tulisilla hiilillä kun näki maastoesteitä. Teki niin mahtavat loikat ihan alashypyissäkin etten voinut kuin nauraa sille! Käveltiin vielä hyvä tovi ja sitten lähdettiin takaisin kotiin. 

Tiivistettynä siis erittäin keskinkertaiset suoritukset tänään, mutta ei missään tapauksessa täysin huonot. Nyt näillä fiiliksillä alan opettelemaan huomista koulurataa (mikä muuten sisältää keskikäynti - lisätty käynti - keskikäynti kohdan, sekä "myödätään hevosen verran kirjaimessa x", saamme päättää otammeko 3 vai 5 käynti askelta ja keskiravissakin saa halutessaan keventään! On nämä kenttäohjelmat mielenkiintoisia ;)) että saadaan edes hyväksytty suoritus huomenna! 

Nyt kaikki peukut pystyyn ja huomiseen!

Kommentit

 1. Tsemppiä huomiselle!

  VastaaPoista
 2. Mulla ois racesafen aikuisten S ihan turhan panttina, tosin kuopiossa asti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa oon tulossa kevään aikana kuopioon! ;) Mitä sillä ois hintaa?

   Poista
 3. Täytyy kyllä sanoa, että oli hurja ero aikaisempiin sun ja Allin hyppyvideoihin! Kuten itsekin totesit, ylihyppäämistä tuli selkeästi vähemmän kuin ennen ja hypyt olivat rennompia. Enää ei näytä olevan niin paljon hakemista ponnistuspaikan kanssakaan ja pääset itsekin nopeammin hypyn jälkeen tasapainoon, joka näkyy kyllä hevosessa, joka on tasoittunut ja rauhoittunut. Hyvä te! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeee, kiitoksia :) Ehkä me tästä pikku hiljaa!

   Poista
 4. oi, kuulostaa mielenkiintoiselta, koitan ehtiä vastaamaan! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov