Siirry pääsisältöön

Ypäjä Arctic Show - day I

verta, hikeä ja kyyneliä, mutta lopulta kaikki hyvin


Tänään kisapäivä ei ollut pitkä, joten odotan postauksestakin tiivistä ja asiarikasta. Faktat ja fiktiot tulee nyt pöytään ja huomenna sitten startteja onkin enempi! Tänään Alli tosiaan kävi hyppäämässä 90 cm avoimen alueluokan, arvostelina A.0.0. 

Kotoa lähtiin ajatuksella että ollaan myöhässä, kunnes äiti tarkitsi tabletistaan ja tajusi että luokka alkoikin vasta 8.30 eikä klo 8 niinkuin kuviteltiin. Perillä oltiin siis ihan hyvässä ajassa, ehdin katsomaan rataa ja pistettiin tamma rauhassa kuntoon. Ehdin kävelemään paljon ja verkkaan päästiin juuri sopivasti. Verryttelyssä tamma tuntui aivan järjettömän hyvältä ja oli ihan huippu fiilis - tästä todellakin voisi tulla jotain! Viimeksi kun olen tammalla hypännyt kunnolla (niitä muutamia roiskaisuja viikko sitten en laske hyppäämiseksi) päädyin tosiaan okserin sekaan ja avasin leukani. Tamma oli mukavan letkeä ja laukassakin pystyin hyvin kontrolloimaan tammaa ilman että se suuttui sitten mitenkään.

Olin tehnyt päätöksen että teen kunnon pitkän verkan, sillä se on tammalle huomattavasti parempi, varsinkin kuin mennään vain yksi luokka. Niinpä laukkasin melko pitkään ja otin sitten muutaman kerran pystyn. Lehmä hyppäsi rohkeasti ja varmasti. Sen jälkeen okserille ja.. töks. Jaha, ei sitten, uudestaan. töks. töks. töks ja pystyyn. Rauhoitin tilannetta päässäni ja tulin vielä kerran jolloin tamma heitti niin nopean sivuliikkeen että jalkauduin maahan. Ei muuta okserista hetkeksi takapuomi pois ja uudestaan ja tällä kertaa ilman ongelmia. Sitten okseri, lähelle ja tiputtaen, vielä kerran ja aivan täydellinen hyppy. Fiilis katossa ja seuraavana valmistautumassa. Kunnes..

Steward tulee ja sanoo että nyt heti tänne, sun hevosen suusta tulee verta. Vilkaisin paniikissa alas ja tosiaan suu oli aivan kirkuvan punainen. Siinä sitten soitettiin eläinlääkäriä ja äitiä katsomosta tuomaan loimea. Ennen kuin ell ehti paikalle, oli jo tuo huima verenvuoto jo loppunut ja olin itse päässyt tutkimaan että kieleenhän se oli puraissut itseään. Se vain näyttää paljon raaemmalta mitä se on, mutta kyllä siinä sydän hieman pomppasi ja kyynel tirahti silmäkulmaan. Ei muuta kun juosten vettä hakemaan, suuta putsaamaan ja uusi yritys! Saimme siis luvan startata luokan lopussa!

Aikaa jäi kuitenkin tälle toiselle verkalle tosi vähän ja olin itse aivan paniikissa jos se nyt uudestaan alkaa vuotamaan. Vilkuilin kokoajan alas ja en uskaltanut tehdä edes pidätteitä. Alli tuli vahvaksi ja taas se aloitti kieltämisen ja vei minua kun märkää rättiä. Lopulta - juuri ennen kuin huudettiin radalle - saatiin hyvät hypyt pystylle ja okserille ja sitten ei muuta kun radalle!

Kaiken tämän tapahtumaketjun jälkeen halusin vain päästä maaliin. Kovin kehuttavasti ei alkanut meidän rata, sillä tammalla on selvästi hieman luottamuspulaa kanssani ja sitä tässä nyt rakennetaan ja haetaan rutiinia yhdessä. Heti ensimmäiselle töks. Ei hätää, uusi yritys ja tällä kertaa voimakkaampi ajatus: maaliin asti. Jos se halusi juosta estettä päin, juoskoon, mutta yli sen piti mennä. Puomeja tuli matkalla, mutta tavoite saavutettiin! Me pääsimme maaliin, 18 virhepisteellä. Ei sillä tosiaan mainetta haalita, mutta voitte uskoa miten mahtava fiilis oli kun kaikkien aamun vastoinkäymisten ja todella huonosti menneen verkan jälkeen pääsimme maaliin..

Se mistä olen ylpeä hevosen lisäksi, on minä. Kerrankin olen itsestäni ylpeä, ratsastin juuri oikein vaikka esimerkiksi paikka virheitä tuli, ajatus siitä että meitä ei hylätä vei meidät aina maaliin asti. Se että se ryntäsi ja otti puomin oli tänään toisarvoinen asia, sitä aletaan hiomaan kun on sen aika. Itse pysyin radan rauhallisena, en hermostunut kiellosta, mutta olin päättäväinen. Ja minusta tuntuu että se palkittiin ja vaikkemme saaneet mammonaa, voitimme ja ylitimme jälleen kerran itsemme. Uskomatonta!


Huomenna homma jatkuu; Alli 90 cm ja Pyry 100 cm ja 110 cm !

Kommentit

 1. Vaikkakin meni noin "huonosti" niin silti teidän meno näyttää kaikenkaikkiaan mielestäni paremmalta :) Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 2. Kyllä hänellä vauhtia riittää. Tsemppiä huomiselle. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa että osaat etsiä ne positiiviset asiat etkä vain murehdi niitä epäonnisia juttuja! :) Kyllä se siitä, tsemppiä huomiseen, eikähän se nyt paremmin mene!

  VastaaPoista
 4. Hyvin tsemppasit koko radan kaikesta huolimatta:)!

  VastaaPoista
 5. hyvin tsempattu ! Minä, kokeneena esteratsastajana olisin varmasti lopettanut ensimmäiselle esteelle ;D paljon onnea huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, kiitos! mulla tuli joku kova tahto maaliin :D

   Poista
 6. Munkin mielestä näytti ihan hyvältä ja tasapainoisemmalta tuo meno, vaikka puomeja tulikin alas. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Hyvä tsemppi oli päällä! Eteenpäin menette kuitenkin huimasti koko ajan. :) Menestystä huomiseen!

  VastaaPoista
 8. Teistä ilmestyy kuvia tänne Allista ja sinusta! :)
  http://eleh.kuvat.fi/kuvat/2014/Maaliskuu/Yp%C3%A4j%C3%A4+Arctic+Show+1.3/Haimihalli/90cm/
  Erica

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä on ihanaa että jaksat noin haastavan hevosen kanssa :) Moni ois voinu jo laittaa hepan myyntiin.. Tuli mieleen että mitä kuolainta käytät Allilla? Näyttää ettei sun pidätteet aina mee läpi ni oiskohan joku vahvempi kuolain parempi :) Toisaalta se voi taas tehdä hevosesta entistä kovasuisemman.. Oon muuten kuullu että Kirkkonummelle on tulossa Suomen eka kuolainvuokraamo! En tosin tiedä millä aikataululla se on aukeemassa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan haasteita! Nuoret ja projektit on aina ollu mulle mieleen, edistyminen niitten kaa on jotenkin niin näkyvää että se saa aina yrittämään enempi ja enempi.

   Joo tosta kuolaimesta tulikin tuossa vielä uudemmassa postauksessa asiaa ja tulee muuten lähiaikoina vielä lisää juttua! :) Ja kuulostaa kyllä mielettömän kivalta tuo kuolainvuokraamo!

   Poista
 10. Vau, kattelin Equipesta tän päivän tuloksia. Vitsit, teillä oli menny Pyryn kanssa super hyvin! Varsinkin 110cm näytti tulosluettelosta katsottuna siltä, että olis menny tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 11. Jäi häiritsemään tuo valmistautuva ratsukko, joka oli melkein selin teidän ja esteen välissä kun menitte sarjalle... Ei ollut kovin kivasti tehty teitä ajatellen, onneksi ei näyttänyt sinua tai Alliakaan haittaavan :) Tsemppiä tulevaan kauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis seinän ja esteen välissä, ei teidän ja esteen :D

   Poista
  2. itseasiassa muakin jäi videolla häiritteen kun katoin, en ees radalla huomannu kun olin niin keskittyny :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov