Siirry pääsisältöön

Hyppää pomppaa ja loikkaa!

Tänään taas oli luvassa pomppimista Artsin johdolla!

Tänään oli siis Jannin ja Mollan kanssa yhteinen Artsin valmennus. Mentiin äitin kanssa tallille siinä ennen kahtatoista ja alettiin laittamaan Pyryä ja Mollaa kuntoon. Janni tuli auttamaan siinä jälkeen kahdentoista ja puolen aikaan suunnattiin Haimi-hallille, minne äiti, Virpi ja Artsi tulivat hieman myöhemmin.

Haimissa oli onneksi esteet jo paikoillaan ja heti perille päästyämme aloitettiin verkkaamalla. Otin Pyryn kanssa muutamia laukkavetoja ja sen jälkeen kiinni. Pari kertaa kavaletti ja sitten tulikin oikeastaan jo Artsi paikalle. Aloitettiin heti kavaletilla keskiympyrällä, mikä tultiin muutamaan kertaan vasemmassa laukassa, että Artsi näki miten hepat toimivat. Pyry oli kivan oloinen, tuntui hyväksyvän sekä pidätteet että pohkeet.

Kavaletin jälkeen kokeiltiin pitkän sivun neljä pystyä. Ensin kaksi laukkaa, yksi laukka ja viimeinen väli kaksi laukkaa. Tultiin ekalla kerralla Pyryn kanssa hieman reippaassa temmossa, mutta onneksi esteet olivat vielä pieniä ja päästiin ne helposti hieman lähempääkin. Sitten odoteltiin hetki kun Molla hyppäsi sekä pitkän sivun linjan että vesimatto okserin.

Ei hirveästi hypätty ennen rataa, muutaman kerran vesimatto okseri ja diagonaali-linja. Sen jälkeen mentiin rata jonka korkeus oli noin 95-100 cm. Rata näkyykin kätevästi videolla, eli en ala sitä enempää selittämään :) Pyry oli koko radan ajan todella hyvä ratsastaa ja olin itsestäkin ylpeä, sillä ei tullut yhtäkään huonoa hyppyä, vaan kaikki lähestymiset osuivat nappiin ja fiilis oli hyvä. Lopuksi tultiin pari kertaa pelkkä diagonaali linja isompana ja herra hyppäsi oikein hyvin ja sai Artsilta paljon kehuja. Nyt taas treenaamaan laukka kasaan niin ei ole 120 cm luokat mikään ongelma ;)

Tässä vielä videot sekä Mollasta ja Jannista että Pyrystä. Olen tooosi tyytyväinen Pyryyn ja itseeni, sillä valmennus sujui tosi hienosti ja jäi todella hyvä fiilis! Ja olen myös Jannista ja Mollasta tosi ylpeä, sillä molemmat meni tosi hienosti ja pärjäsi hyvin mukana :)


Kommentit

  1. mielettömän terävä ja hieno hyppy Pyryllä suokiks, hieno hevonen :)!

    VastaaPoista
  2. mikä tän valmentajan oikee nimi on? :)

    VastaaPoista
  3. On se vaan niin hyvä tuo Pyry :) Ja komeakin vielä! Harmi kun ei ole ori enää kun haluisin ton harjan :P ei tainnut kuitenkaan olla mikään helppo ori?

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks olet itse varmaa tosi täydellinen ollu jo syntyessäs. Minkäs takia kuvittelet rakas, että siellä valmennuksissa käydään?

      Poista
    2. Hyi kun ensimmäinen anonyymi on todella ällöttävä! Pistää oikein oksettamaan kun sai tuo kommentti noin kauan olla esillä kun töissä olin..

      Minua, ratsastustaitoani, hevosen käsittelyäni, luonnettani, ulkonäköäni jnejne saatte kritisoida ja haukkua miten haluatte, mutta ette tule tänne aukomaan päätänne jostain aivan todella typerästä asiasta mikä ei pidä missään suhteessa paikkaansa.

      Hyi tuollaisia ihmisiä, mene roskiin :(

      Poista
  5. Hei, mikset ota yhteyttä suoraa srlään tuosta alueluvasta? :) osaavat varmasti tehdä siellä jotain asian eteen.

    VastaaPoista
  6. Heh sun pärstäs oli hippoksessa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jooo, huomasin, kysyttiin kyllä "lupa" mutta kuvailtiin asia aivan eritavalla miten se toteutettiin.. Kyllä pisti hieman mietityttämään :D

      Poista
  7. Olit päässy hippokseen :)

    VastaaPoista
  8. Hahahaa, naamas pääsi hippokseen 8--DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo :D niinku tossa ylempänä sanoin ni asia ilmastiin mulle hieman eritavalla "lupaa" kysyessä o_o

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov