Siirry pääsisältöön

Ei hyvästi vaan Näkemiin



Nuku pikkuinen rauhassa,
ikiuneen tietäen,
kiitän ajasta yhteisestä,
koskaan sinua unohda en.

Kiitos siitä lyhyestä ajasta jonka sain viettää kanssasi,
kulkea vaikeatkin ajat rinnallasi.
Kiitos kauniista muistoista jotka jätit jälkeesi.
Nyt en osaa muuta, kuin itkeä perääsi.

Kiitos öistä, päivistä, kaikesta.
Ajoista helpoista ja vaikeista.
Kiitos, kun opetit millaista on rakastaa koko sydämestään, 
mutta sitä ei olisi tarvinnut opettaa millaista se on, kun rakkaimpansa menettää.

Lepää rauhassa
Sissi
31.01.2017 - 03.08.2017



Surun ja murheen keskellä olen myös onnellinen. Onnellinen siitä, ettei puolivuotiaan pennun tarvitse enää kärsiä kivuista, vaan se saa nyt riehua vapaasti. Kukaan ei enää kiellä syömästä kenkiä ja tuhoamasta tuhansittain hevosten harjoja. 

Muistan kun Sissi muutti porukoille ja olin ehdottomasti sitä mieltä että minä en sitten sitä yöpissatuksia tee. Mutta toisin kävi. Monet yöt nukuin sohvalla pieni kainaloon mahtuva 8 viikkoinen pentu rinnan päällä. Siinä se nukkua tuhisi onnellisena. Itse en varmasti nukkunut silmäystäkään koska asento oli äärettömän epämukava. Mutta mitä ei pennun takia tekisi.

Viikko sitten Sissin suusta löydettiin patti. Se oli syönyt hieman huonosti, joten kuskattiin se eläinlääkäriin ja sieltä kuvaamaan Saloon. Tulokset tulivat viikon päästä, Sissi oli siihen mennessä jo syönyt päivän kipulääkettä koska se oli selkeästi kipeä. Patti oli pahanlaatuinen kasvain ja sen leikkaaminen oli sekä järjettömän kallista, toipuminen erittäin pitkä ja ennuste epävarma. Oli myös todella suuri todennäköisyys että patti uusii ja aiheuttaa uudestaan kipua.

Ei ollut siis epäselvää mikä on meidän ratkaisumme. Jokainen meidän perheestä tiesi, että on vain yksi oikea ratkaisu, sillä emme halunneet että rakas pentu joutuu kärsimään kivuista meidän itsekkyytemme takia. Tänään ammulla klo 8 meidän luottoeläinlääkärimme tuli antamaan Sissille viimeisen piikin. Aluksi ajattelin etten mene porukoille ollenkaan, etten halua olla näkemässä kun minulle rakas lemmikki lopetetaan. Se oli liian epäreilua, julmaa, absurdia. Alle vuotias, elämäniloinen ja kaikille niin rakas pentu!

Huonosti nukutun yön jälkeen tiesin kuitenkin että haluan mennä. Me kaikki tiedettiin, että tämä oli oikea ratkaisu ja halusin olla paikalla. Olinhan Sissin virallinen purulelu ja käsissäni on varmasti ikuiset jäljet tuon pienen termiitin naskalihampaista. Kun elänlääkäri saapui, Sissi aloitti puolustamaan aivan hirmuisesti reviiriään, joten otin sen kunnon haliotteeseen että Jalli sai sille nukutusaineen. Sen jälkeen Jalli poistui ja istuimme Sissin kanssa keittiön lattialla. Siihen se nukahti. Minun syliini, kuten se nukahti 8 viikkoisena pentuna. Nukkua tuhisi ja kuorsasi. Varmasti näki hyvää unta siitä kuinka puraisi Eläinlääkäri Jallia takapuolesta.

Kymmenen minuutin kuluttua Sissi nukkui syvää rauhallista unta. Toisen kymmenen minuutin aikana tunsin kädelläni kuinka se viimeisen kerran hengitti. Rakas pieni Sissi. Viimeiseen asti se oli minun pieni sylikoira.


En sano hyvästi, sanon Näkemiin

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov