Siirry pääsisältöön

Talvista treeniä paukkuvassa pakkasessa

Tosiaan edelleen pakkasta on ja jatkuukin vain! Tänään kuitenkin päätin että nyt on pakko päästä hieman vääntämään. Niinpä tein totaalisen täyspukeutumisen ja suunnitelmana oli mennä Lurpan kanssa hieman kentälle vääntämään (sen verran kun siellä pystyy, hieman menemään väistöjä ja laukkaa, ympyröitäkään ei voi tehdä..). Pukeutuminen olikin sitten seuraavanlainen:
 • Sukkahousut
 • Lökärit
 • sukat, villasukat
 • t-paita
 • huppari (fleece vuori)
 • lasketteluhaalari (ei itsenään lämmin, mutta hyvä välissä!)
 • toppahousut
 • toppatakki
 • kaulahuivi
 • talviratsastussaappaat
 • talviratsastushanskat (fleece) 
 • pipon virkaa hoiti huppu ja päässä suojaamassa kirkkaalta auringolta aurinkolasit
Mahdoin olla kyllä huvittava näky, kuin michellin ukko konsanaan! Mutta eipä ainakaan tullut kylmä, mikä on mielestäni pääasia :) Lurpan sitten varustin ensimmäisenä, laitoin kuolaimiksi pelhamit, vaikka olisin halunnut laittaa kolmipalat. Tämä ihan vain siitä syystä että tosiaan herralla ollut 3 löysempää päivää ja sen mukaan uskottavasti vauhtiakin löytyi! Lisäksi bootsit etujalkoihin ja lämmin villapuoliloimi päälle ja ei muuta kun luonnonäitiä uhmaamaan! Lurppa oli ihan kivan oloinen, vähän vahva niinkuin osasin odottaa. Tehtiin muutamia laukanvaihtoja kentällä ja testailtiin lisättyä. Huomasi kyllä ettei lihaksisto ole vielä ihan kohdallaan, sillä ei poika jatkanut lisättyä aivain koko lävistäjää. Niinpä treeniä treeniä! Paljon hangessa ja laukkailua niin eiköhän se sieltä löydy! Lisäksi tuntui lisätyssä ottavan vasemmalla jalalla lyhyempää askelta (ja itse olin heti hiukset pystyssä "nyt sen hankkari on uusiutunut!?!") mutta kun sitten koitin auratulla tiellä, ei ollut enää moista ongelmaa. Eli uskottavasti ihan kentässä oli joku pohjaongelma, miksi tuollaista teki. Laukassa hieman ongelmia Lurpan kanssa kun ei pääse kunnolla ympyröille ja työstämään. Harmi kun nyt on oikein kunnon vääntövimma ja ei pääse sitä missään  toteuttamaan, booring! Mutta loppupeleissä Lurppa oli oikein hieno, ja herran jalatkin näyttävät _upeilta_! Niissä ei ole yhtään nestettä ja ne on muutenkin kuin uudet :) Kyllä tämä tästä vielä, rauhassa kun otetaan! 

Mollankin liikutin, mutta tamma kun alkaa helposti kovilla pakkasilla yskimään, mentiin sitten hieman rennompi lenkki. Hieman ravia ja rentoa laukkaa. Molla on muuten kasvattanut ihan järjettömän mahan ja alettiin tuossa äitin kanssa miettimään, mitä jos tamma onkin tiine? Tamma yritettiin siis astuttaa loppu kesästä, mutta jäi tyhjäksi, tai näin ainakin eläinlääkäri totesi ensimmäisessä ultrassa. Ja todellakaan tähän väliin ei varsa nyt enää sopisi, kun kaikki on nyt suunniteltu ihan toisin! Mutta voiko hevosetkin olla valetiineitä? Maha on meinaan melkoinen, satulavyön kanssa saa aina tapella.. Ja kun ei ole edes heinämahaa kun ollaan alettu tarkkailemaan niiden heinämäärää, joten pitää seurailla ja kysyä vielä eläinlääkäriltä. Itselle meinaan aivan uusi tilanne!

Mutta sellasta tänään, huomisesta sitten taas ehkä jotain, toivottavasti päästään pian valmennuksiin :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä Amerikka on minulle opettanut?

Tämä postaus ei liity oikeastaan yhtään hevosiin, mutta koska kirjoittaminen on minulle tällä hetkellä - kuten aikaisemminkin - aivan uskomattoman hyvää terapiaa, ajattelin että asian tänne kirjoittaminen olisi ehkä hyväkin asia. Nyt viimeisen viikon aikana olen koittanut löytää itseäni uudelleen ja päästä yli kaikista montuista mitä matkallani on ollut. 
Olen asunut Amerikassa nyt tarkalleen 1 vuoden, 4 kuukautta ja 13 päivää. Tänä aikana minulla on ollut aivan älyttömästi uuden oppimisen lisäksi tuhansia erilaisia tunteita joita olen käsitellyt. Olen kaksi kertaa hypännyt tänä aikana täysin tuntemattomaan, paikkoihin mistä en tunne ketään. Myönnän jopa itse olevani melko rohkea tehdessäni täällä muutoksia, joita edes monet kanta-asukkaat eivät tekisi, sillä heillä ei ole siihen rohkeutta. 
Olen oppinut kommunikoimaan ihmisten kanssa, käynyt monissa erilaisissa paikoissa ja saanut muutamia hyviäkin ystäviä matkalla. Olen värjännyt hiukseni punaiseksi ja sen jälkeen halunnut blondiks…

Kuvia viikkojen varrelta

Ennen kuin aloitan postauksen haluan tosissani kiittää kaikkia jotka tsemppasivat minua viime postauksessa. Postauksen kirjoittaminen auttoi minua aivan hirveästi, kuin sain hieman purkaa tuntojani ja jälkeenpäin selkeyttää ajatuksiani lukiessani postausta ja teidän kommentteja. Onneksi asiat alkavat pikku hiljaa siirtymään positiivisemmaksi ja alan olemaan oma iloinen itseni! Autoa ei vielä ole tullut ostettua, mutta eiköhän sekin tässä aivan pian saada hankittua! Floridassa ollaan vielä seuraavat 5-6 viikkoa ja sitten on muutto takaisin Pennsylvaniaan. Samalle farmille missä työskentelin USA:an muuttaessani!Mutta tosiaan! Olen nyt satunnaisesti ehtinyt kantamaan kameraa mukana ja yksi aamu olikin niin kaunista (ja pirun kylmä) että oli pakko kipaista kesken työpäivän hakemaan kamera. Testailin sitten hieman muutamia sumukuvia, mutta eihän niistä tämän ihmeellisesmpiä tullut. Päätin sitten kuvata hiittejä, mutta koko päivä tuntui olevan tosi hankala ja oikein mikään kuva ei tupannu…

Miten hoidan passini?

Viimeksi kirjoitellessani työstäni enemmän, mielessäni kävi, että olisi kiva kertoa miten täällä hoidan hevoseni yksityiskohtaisemmin. Toki riippuu niin paljon päivästä mitä milloinkin hevoset tarvitsevat, mutta tässä nyt yksi esimerkki teille, olkaa hyvä!
Periaatteessa siis lähdetään liikkeelle siitä että jokainen hevonen harjataan ja tarkastetaan ettei sillä ole haavoja tai turvotuksia. Minä ostin itselleni omat harjat, sillä en tykännyt tallin tarjoamista, ja nyt minulla on käytössä yksi pehmeä, yksi kova, kumisuka ja harjaan tarkoitettu harja. Lisäksi minulla on Showsheen ja ötökkämyrkky tarvittaessa käytössä.
Sen jälkeen onkin aika tutustua siihen mitä extra asioita kukakin hevosista tarvitsee. Tämä kohta sitten vaihteleekin päivittäin ja viikoittain tosi paljon, sillä se riippuu juuri siitä mitä juuri sinä päivänä on tehty tai onko jotain uutta tarjottavaa johonkin vanhaan vaivaa. Kerron nyt kuitenkin teille miten hoisin hevoseni viime tiistaina. Viime tiistaina meillä oli hiit…