Siirry pääsisältöön

Erikoispostaus nro 6: Mieleenpainuvimmat kilpailumatkat / hetket


Jatketaan taas erikoispostauksilla, kun minulta nyt näitä ideoita pulppuaa! Tosiaan yhtenä kauniimpana, ei sentään näin sateisena päivänä, mieleen tuli mieleenpainuvimpia kilpailumatkoja ja hetkiä. Alunperin idea lähti kun keskusteltiin Lurpan ja minun vahvasta ystävyydestä, jolloin muistin kaikkia hauskoja juttuja. Nyt kerään tähän kisamatkojen TOP5 hetket ja tunnelmat. Aina yksi hetki, voi olla samastakin kilpailusta, joten älkää hämääntykö. Ja että saadaan tähän se TOP5 tunnelma, aloitetaan totta kai viidennestä ja edetään kohti ensimmäistä!

5. Aulangon seuraestekilpailut 2010, Hessin Lempi  
Tämä nyt on yksi niistä joiden muisto ei niinkään ole hyvä, mutta ainakin mieleenpainuva. Tosiaan silloin kun Lepa oli itsellä ylläpidossa, lähdettiin kisoihin Aulankoon. Upeasti meni kisat, Mollan osalta. Molla ja Pilvi voittivat molemmat luokat mihin osallistuivat. Itse osallistuin Lepan kanssa kahteen luokkaan. Pienempi luokka meni hyvin uusintaan asti, jossa tuli yksi esteen ohitus kun ei hevonen ollut kuulolla. Mutta se miksi kilpailut paremmin jäivät mieleen, oli isommassa (95 cm luokassa) tapahtunut pieni onnettomuus. En edelleenkään vielä ole aivan varma mitä tapahtui. Pettikö pohja vai eikö vain tamma päässyt tarpeeksi korkealle, se on arvoitus. Kuitenkin tehtiin oikein komea kuperkeikka, sekä hevonen että minä. Lepan jalkojen väliin siis jäi puomi, heitti siitä ympäri ja jäin (onneksi) jalastani alle. Onneksi vain jalastani, meinaan eipä ollut turvaliiviä! Sen jälkeen tuli kyllä taas käytettyä sitäkin kapistusta ;)

minä ja Lepa 95 cm radalla
 4. Artukaisen Alue-estekilpailut 2009, Lurppa
Aijai, tämä oli niin loistava muisto! Tosiaan mentiin Lurpan kanssa ensimmäisiä aluekilpailuita. Olimme myös ensimmäistä kertaa laittaneet Lurpalle korvahupun. Voitte siis kuvitella, huppu missä toinen korva lörpöttää! Noh, siinä sitten ystävällinen ohikulkija tuli huomauttamaan että meidän huppu on hieman huonosti kuin noin on lurpallaan. Hetken olin kysymysmerkin näköinen ja katsoin sanojasta Lurppaan. Kunnes tajusin mitä hän tarkoitti! Yritin sitten sanoa että ei kun sillä on luppakorva! Liekö sitten sanoja nolostunut kun paikalta poistui niin nopeasti, en tiedä. Mutta kiitos paljon tästä, tuli itselle hyvä fiilis, en todellakaan millään loukkauksenakaan tätä kirjoita! Upea muisto tämäkin!

Nämä kilpailut tosin muutenkin olivat oikein supermuisto. Hyppäsimme ensimmäisen metrin ja sijoituimme siinä yhdeksännelle tilalle. Joten voin sanoa että tässä oli paljon hyviä muistoja!  

Artukaisissa 2009

3. Niinisalon kenttäkilpailut 2009, Molla & Lurppa  
Jos pitäisi mainita ehdottomasti paras kenttäkilpailufiilis mikä on ollut (minulla on aina kenttäkilpailussa aivan upea fiilis!) niin sanoisin että Niinisalon kenttäkilpailut 2009 olivat aivan uskomattomat! Meillä oli niiiin upea tiimi (Katariina, Topias, Jokke, Äiti ja Kari) siellä ja tunnelma oli aina niiiin loistava. Oi kun noihin aikoihin vielä pääsisi! Ja nyt kun kerron niin kukaan ei nyt kuvittele väärin, en pidä itseäni mitenkään epäurheilijamaisena tai mitään, olen oikeasti aina ollut kiltti tyttö!

Ensinnäkin parhainta oli illanvietto! Joimme siideriä ja kävelimme maastorataa keskellä yötä! Pidimme hauskaa ja nauroimme, pelasimme korttia ja pelleilimme. Joimme Karin salmiakkikossun (heheehehhehe) kahteen pekkaan Katan kanssa ja tirskuimme keskenämme. Ai että! Kyllä, olisi joskus ihana palata takaisin tuolle lapsellisemmalle tasolle, hihitellä vain ilman sen suurempia ajatuksia! Ja vielä loppumaininta, ei en ole tekemässä sitä toiste, menneet on menneitä, enkä kadu vaikka tyhmiä tehtiinkin.

Toiseksi aivan paras oli Lurpan maastokoe! Ensinnäkin, hevonen ei ollut yhtään hallussa.. Tulimme maaliin minuutissa.. Muistan vain huutaneeni äitille banketilla että minuutissa mennään :D Matkalla Lurppa vielä kaikenlisäksi kieltäytyi tynnyreillä, joten kyllä, tultiin aika julmetun kovaa se maasto.. Tulihan siitä todellakin vaarallisesta ratsastuksesta ties kuinka paljon virheitä + aliaikaa + kielto jne. Mutta ainakin on asia mille nauraa vielä näin jälkikäteenkin. Aina Niinisalossa on mielessä tämä Lurpan oma pieni shownsa ;)

Kolmas aivan uskomaton asia tosiaan oli se Mollan sijoittuminen hopealle mestaruuksissa! Se oli kertakaikkisen upeaa. Ensimmäiset kunnon kenttäkilpailut ja kotiin lähdettiin hopeamitalistina. Maailman paras tamma hyppäsi kaikki kyttäämättä ja otti sieltä hienosti sen toisen sijan, mistä kuski ei ole kuin ylpeä! 

Niinisalo 2011
 2. Alue-estekilpailut Takkulassa 2009, Lurppa 
Mieltä lämmittävä muisto.. Tosiaan olimme Takkulassa koko päivän. Molla hyppäsi Katariinan kanssa kaksi ensimmäistä luokkaa ja itse hyppäsin Lurpalla 100 cm ja 110 cm ja näiden luokkien välissä oli vielä joukkuemestaruus. Noh, Kata sijoittui Mollalla pienemmässä luokassa neljänneksi. Itse metrissä tiputin kaksi ja jäimme sitten äidin kanssa odottelemaan kympin alkua. Olin _todella_ väsynyt ja kun nousin Lurpan selkään, olin varma että tipun sieltä radan aikana. En jaksanut oikeasti muuta kuin kääntää sen seuraavalle esteelle. Lurppa oli kuitenkin aivan SUPER hieno, teki upean perusradan ja vaikka uusinnassa tippui kaksi, sijoituimme 4. sijalle! Hauskin koko tässä jutussa oli kuin tulin radalta, huusin vain äidille: "Se meni ihan innoissaan! Antenni ja kaapeli vain sojotti ja se teki sen, mää vaan istuin!" Ei kai mistään huomannut että olin väsynyt? Antenni tosiaan oli Lurpan pystykorva ja kaapeli luppakorva ;)

Takkulan 100 cm

1. Ehdoton ykkönen! Hevoshullu Powercup finaali 2009, Lurppa
Tämä on se juttu mistä kaikki lähti. Mistä keksin kirjoittaa edes parhaita muistoja. Eli tosiaan, oltiin juuri ostettu silloin hevosauto ja matka kohti Lahtea ja Powercupfinaalia alkoi. Karsinnat oli meidän kannalta mennyt todella huonosti ja sama jatkui kyllä koko viikonlopun läpi. Olimme päättäneet majoittaa Lurpan autoon, eli kaikki ylimääräiset väliseinät otettiin pois. Noh, sitten oli aika mennä nukkumaan, mutta eihän siitä mitään tullut.. Lurppa pyöri kokoajan autossa, joten auto heilui ja ei siellä voinut nukkua. Niinpä puin itselleni fleecepuvun, otin peiton ja tyynyn, laitoin kaksi heinäpaalia Lurpan viereen ja kävin maate. Saman tien hevonen rauhoittui ja alkoi nukkumaan. Sinä yönä en itse nukkunut, vain katsoin kun Lurppa nukkui. Silloin huomasin miten paljon oikeasti sitä hevosta rakastin. Siitä lähtien se oli minulle korvaamaton.

Kultaisin hevonen!

Nojaa. Tälläistä tällä kertaa ;) saatte nyt (valitettavasti?) lukea kaikkia erilaisia erikoispostauksia kunnes saan jotain kisa tai valmennuskuulumisia, toivottavasti tämä ei haittaa teitä!

Kommentit

  1. tää oli tosi kiva postaus, ainaki ite tykkään ! (:

    VastaaPoista
  2. Eksyin tänne blogiis ja taidankin ruveta seurailemaan tarkemminkin :) Tosi kivasti kirjotat. Ihania hevoseläimiä omistat, itse vielä haaveilen mutta ehkä jonain kauniina päivänä omistan itsekkin kauramopon :D

    VastaaPoista
  3. nämä on mukavia postauksia! tee lurpasta postaus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov