Siirry pääsisältöön

Not just in the end, but also a new beginning

Jos voisin kertoa teille miksi on ollut taukoa takuulla ymmärtäisitte. Tai tottahan toki voin kertoa! Mutta alkuun kiitän jokaista joka on minulle haasteen lähettänyt. Älkää pelätkö, teen ne mahdollisimman pian, kunhan saan motivaationi tähän hommaa taas kohdilleen. Niinkuin varmaan joku huomaa, on tämä kirjoittaminen jo pidemmän aikaa ollut hyvin harvaa ja vähä sisältöistä. Siihen on toki paljon syitä, kuten kuvien puute, videoiden puute tms. Juttua kyllä riittäisi, valmennuksissa ja kisoissa olen käynyt (kisoissa tuli muuten 80 cm jaettu 1.sija ja 90 cm 2. sija, hyvä Pyrde!), hevosia hoitanut kun olen ehtinyt. Mutta niinkuin moni ymmärtää motivaatio on aivan nollassa.

Nyt on syksy, mikä tietenkin hieman laskee mielialaa. Ollaan kuukauden päästä joulussa ja lunta ei näy eikä kuulu. Motivaationi lähde on kuitenkin laskenut jo ennen tätä masentavaa syksyä ja kaamosta. Ennen kun sanon mitään tarkemmin, haluan painottaa: en ole lopettamassa bloggaamista, en ratsastamista enkä hevosten kanssa touhuilua. Tällä hetkellä vain haluan panostaa itseeni ja päästä taas elämään ja yli siitä mitä vieläkin kannan sisälläni. Tällä hetkellä ihan henkilökohtaiset asiat kuin hevosasiat painavat, joten siksi motivaatio on laskussa. Se mistä kaikki lähti tapahtui 1. Elokuuta. Sinä päivänä kun elämäni hevonen otti matkansa vihreämmälle niitylle, en voi sanoa olleeni enää niin motivoitunut harrastamaan tai panostamaan. Kaikki työ, vaiva, aika ja rahat (laskekaa itse, viiden kuukauden ajan  käytin 2000 € / kuukaudessa ihan vain että saisin rakkaimman kuntoon) minkä laitoin peliin, rakkautta ja kaipuuta laskematta, on niin musertavaa, etten tiedä mistä seuraavaksi pitäisi rutistaa ja aloittaa.

Teen tällä hetkellä pitkää päivää. Aamulla pahimmillaan menen 8 kouluun, pääsen 14-16, siitä yleensä töihin klo14.30-17 välillä ja pääsen 21-00.15. Tämän jälkeen kolmen hevosen hoito (vähintään iltatalli). En todellakaan tarkoita tätä sillä että kaipaisin jotain sääliä tai ihailevia katseita. Ei. Haluan vain selventää, että aina en jaksa ja kykene olla kiinnostunut treenaamaan ja aloittamaan sitä urakkaa. Henkilökohtaiset asiat painavat päälle, niistä yritän päästä pian eroon. En edes tiedä miksi kerron tätä teille. Ehkä haluan kertoa että ei, en ole unohtanut teitä. En vain ole ehtinyt, kyennyt, jaksanut, motivoitunut tai olen muuten vain tavattoman laiska etten ole kirjoittanut. 

Kiitän kaikkia lukijoita jotka ovat jaksaneet pysyä lukijoina ja ketkä ovat jaksaneet kommentoida. Olette ihania, pahoittelen etten ole teitä informoinut. Motivaatio vain tähän hevosteluun on tällä hetkellä +/-0 ihan vain sen takia etten enää tiedä mistä aloittaa. Joskus pitää hengittää syvään ja miettiä, etsiä voimat uudestaan ja sen jälkeen tiedän olevani taas parempi hevosenomistaja ja kilpailija. Tällä hetkellä olen henkisesti niin rikki, että tarvitsen tauon treenistä ja haluan hetken hemmotella itseäni.


Sitten kaikille niille vielä joita ärsyttää kun puhun miltein aina Lurpasta. Yritän tosissani käsitellä tätä asiaa. On mieletöntä, miten hevonen joka oli täysi kusipää minulle tullessa, tuli niin rakkaaksi ystäväksi ja elämänkumppaniksi, että poismennessään vie niin suuren palan ettei enää tiedä millä kyljellä nukun ja miten hengitän. Se salpaa vieläkin hengityksen, näen painajaisia ja saatan yöllä herätä siihen kun kyynel valuu poskella. Jos sinua ärsyttää, älä lue. Ei tarvitse, enkä edes pyydä, pikemminkin pyydän poistumaan lukijoita ja unohtamaan että minua ja Lurppaa on ikinä edes ollut olemassa. Tulen nyt ja aina kertomaan tunteistani ja mietteistäni, Lurpasta ja minusta, meistä, meidän tavoista ja tavoitteista. Siitä en pääse yli enkä ympäri. Tietenkin yritän jatkossa panostaa kultaisiin suomalaisiin joita tallissa nyt on, mutta se että herra Luppakorva pilkahtelee tarinoissa ja teksteissä, tulee olemaan jatkossakin.

Kiitos kaikille, arvostan teitä lukijoita jos olette jaksaneet sinnikkäästi odottaa paluuta.

Kommentit

  1. En ymmärrä, miten joku voi valittaa siitä, että kirjoitat paljon Lurpasta. Koska itse ainakin rakkaan hevosen kolmekuukautta sitten menettäneenä ymmärrän hyvin, etenkin kun yhteistä taivalta oli se 6 vuotta takana, hevonen oli täydellinen opetusmestari ja kaikki mitä elämältä saatoin toivoa. Oma motivaatio kaikkeen hävisi myös kaverin lähtiessä vihreämmille :< Mutta sitten löysin kolme viikkoa sitten 22 vuotiaan torinruunan, joka on tällähetkellä ehkä parasta minun elämässä ja saa jaksamaan kaikesta muusta huolimatta, joten toivon, että sinäkin löydät vielä jotain, mikä nostaa takaisin maanpinnalle (: se voi viedä aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta toivon sinulle voimia :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä teksti, voimia sinulle! Itsekään en ymmärrä, miten ihmiset voivat valittaa Lurpasta kirjoittamisesta. Blogi on yksi keino käsitellä omia tunteitaan ja jakaa niitä muille. Itse mielelläni luen näitä sinun juttujasi, oli onnistumisia, epäonnistumisia tai tässä tapauksessa ikävöintiä. :)

    VastaaPoista
  3. Onko joku oikeasti valittanut siitä että kirjoitat paljon Lurpasta? :O Käsittämätöntä! Minä ainakin olen todella pitänyt Lurppa-teksteistä.

    Älä ota stressiä blogin pitämisestä. Kirjoita surusta ja tunteista, jos sinusta tuntuu siltä. Voimia! <3 Ystävästä luopuminen on todella rankkaa.

    VastaaPoista
  4. Olen odottanutkin tätä jo pitkään, tosi kiva että vähän selvensit ja onnea sijoituksista ! ja jaksamisia raskaalle ajalle, mä ainaki ite tykkään lukee lurpasta.. siitä näkee kuinka sanoinkuvaamattoman tärkee osa se on ollu ja tulee oleen sun elämää.. Oot mahtava, tsemppiä ! :)

    VastaaPoista
  5. Voimia ja tsemppiä sinne! :) Mua ei yhtään haittaa että kirjoitat Lurpasta, päin vastoin! Ja tosiaan, älä yhtään stressaa blogin pitämisestä. Mä ainakin pysyn lukijana, vaikka olisi pitkiä aikoja jolloin et kirjoita! tsemppiii ! :)

    VastaaPoista
  6. kivaa kun tuli taas postaus! onnea hyvistä sijoituksista! :) on kiva lukea kun kirjoitat lurpasta ja et todellakaan kirjoita liikaa lurpasta! Oitte mahtava pari lurpan kanssa!

    VastaaPoista
  7. voimia ja tsemppiä paaaaljon ! (:

    VastaaPoista
  8. Voimia! Minuakaan ei haittaa että kirjoitat Lurpasta, saman kuntoutusyrityksen jännevamman takia kokeneena mutta vihreille niityille loppujen lopulta oman rakkaan hevoseni päästäneenä tiedän tunteen. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  9. Mietinkin jo miksi ei ole kuulunut mitään mutta hyvä kun selvensit asiaa. Mun mielestä on ihan ok, jos et jaksa kirjottaa tänne etkä todellakaan oo jauhanu liikaa Lurpasta! :) Lisäks ymmärrän niin hyvin ton menetyksen. Itse myös menetin reilu vuosi sitten erittäin tärkeän vuokrahevosen ja siitä toipuminen kesti lähes vuoden. Olin yli puoli vuotta täysin hajalla. Kyllä se sullakin siitä joskus helpottaa vielä ja kiinnostus treenaamiseen tulee! :)

    VastaaPoista
  10. En minäkään ymmärrä miksi joku on valittanut että kirjoitat liikaa Lurpasta. Minusta kaikki Lurppaa käsitelleet tekstit ovat olleet niin täynnä tunnetta, että niitä on ollut ihana lukea (vaikka sen jälkeen onkin saanut pyyhkiä liikutuksen kyyneleitä:).

    Paljon voimia sinne! Tuollaiset asiat eivät unohdu, eikä niiden pidäkään, mutta lopulta ne kuitenkin muuttuvat siedettävämmiksi kestää.

    VastaaPoista
  11. Motivaatio palaa sitten kun palaa. Turhaa alkaa kirjoittamaan tänne jos se tuntuu pakolta, menee vain maku koko touhuun. Kirjoituksiasi on kiva lukea, niin Lurpasta kuin suokeistakin. Toivon siis totta kai että palaat pikaisesti tänne blogin äärelle (:

    Paljon jaksamisia sinulle!

    VastaaPoista
  12. Kiitos todella paljon teille, on ihanaa kun ihmiset tsemppaa! Tosiaan hevosrintamalla kiireen takiakin niin hiljaista että sen takia ei oikein ole motivaatiota kirjoittaa ja tänne en viitsi taas liittää mietteitäni (joita voi lukea toisesta blogistani http://sennithebloggaaja.blogspot.com/ _piilomainontavaroitus_).

    Mutta kyllä taas tännekin pikkuhiljaa alkaa kirjoitusinto palailla, huomaa että täällä niin moni ihana ihminen jaksaa tsemppailla ja kommentoida, se saa aina itseni hyvälle tuulelle ja tulee innokkaammaksi! :)

    Suuri kiitos siis kaikille teille!

    VastaaPoista
  13. Musta on vaan hyvä et kirjotat Lurpasta! Lurppa oli kunis heonen ja ei sitä noin vaan unohdeta :)

    VastaaPoista
  14. Apuvaa! En löydä sähköpostiosoitettasi, mutta lupasin joskus silloin että laitan sulle luppakorvasta kuvan Ahvenanmaan ajalta.
    Laitatko mulle sähköpostia: hanmheinonen@gmail.com - löysin sen kuvan vihdoin ja viimein.. :)

    VastaaPoista
  15. hh, oi vitsit kuinka kiva! lähetä senni.roito@mollamaija.net :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov