Siirry pääsisältöön

Viikon kuulumisia: valmennuksia ja lisää kilpailuiden suunnittelua

Kiireisen viikon nollaushetki


Todella, viikko on ollut tosi kiireinen. Itsellä oli toinen viikko työssäoppimista korjaamolla. Päivät alkaa klo 7 siellä ja ke-pe jatkui sitten ABC:llä klo 22 asti. Joten on ollut niin kiireistä etten ole edes ehtinyt konetta avata! Mutta iltaisin olen ehtinyt sitten suunnitella ja katsoa lisää kisoja ja valmennuksia, joten eiköhän se tästä lähde. Nyt on virallisesti talo myynnissä ja ollaan tallipaikkoja katseltu ja saatu kyllä kutsuja katsomaan, kiitos kaikille näistä! Takuulla tullaan vilkuilemaan heti kun aika näyttää siltä.

Tiistaina sitten oli valmisteleva kouluvalmennus, sillä ensiviikolla on kahdet koulukilpailut. Ja sehän meni ihan penkin alle. Taaaaas Pyry oli niin huono, se on pitkään ollut tosi hyvä ja nyt sitten ei enää toiminut yhtään, viuhotti vaan täysiä ja ei keskittynyt yhtään. Tehtiin melko paljon kaikkea, hauskin oli varmaan ensin pituushalkaisijalla ravissa voltti, siitä väistö (ensin oikealle, sitten vasemmalle), väistön jälkeen laukannosto. Eli tehtäviä tehtävien perään, niinkuin kouluradalla. Kiva valmennus oli jälleen, mutta oli vain niin surkea fiilis taas sen jälkeen kun mikään ei onnistunut. Toivottavasti nyt edes koulukisat menisi pikkaisen paremmin.. huoh!

Keskiviikko - Perjantai välin en ehtinyt ollenkaan edes ajatella tallilla oloa, kun klo 7-22 olin poissa kotoa. Lauantaina olikin pitkään odotettu Mikon valmennus klo 7.30! Melkein tukehduin ihan vain omaan sylkeeni kun kuulin tuon kellonajan. Koko viikon herännyt 5.30 ja sama näytti jatkuvan viikonloppuna.. Mukisematta Lauantaiaamulla klo 6.30 lastasin Pyryn autoon ja lähdin sitten ajelemaan Merjalle. Valitettavasti siitä ei sitten tullut mitään materiaalia, koska kamera oli korjauksessa. Oli tullut juuri perjantaina, mutta kun huomasin vasta yhdentoista aikaan, niin se sitten jäi hakematta. Valmennus oli hyvä ja huono, en ole vielä päättänyt. Pyrystä olen ainakin sen suhteen todella tyytyväinen, ettei kunto ainakaan lopu kesken, mutta vauhtia tuppasi välillä olemaan liikaa. Alkuun tehtiin normiverkkaa ravissa, laukassa tultiin isolle ympyrälle. Ympyrällä koottua laukkaa. Pyry on taas hirvittävän kankea oikealle, pitäisi hommata sille hieroja tsekkaamaan paikat. Kokosi kuitenkin tooosi hyvin, mutta tuppasi kuumumaan reippaan laukan jälkeen. Sitten hypättiin muutama verkka hyppy ja tehtävä, lopuksi rata. Hypättiin joku 90 cm rata lopuksi, olin ihan tyytyväinen, hieman ahdisti Pyryä pieni maneesi, mutta muuten ei ollut mitään ongelmia. Itseeni en ollut tyytyväinen ja jäi hieman harmitus valmennuksesta päälle, kun hevonen tuntui hyvältä ja silti jäätiin hyppäämään niitä varmoja vaihtoehtoja. No, ehkä sitten ensi kerralla!


Sitten olikin kisojen suunnittelua lisää. Kaipaan NIIN paljon kenttäkisoihin taas, joten innolla odotetaan! Ensimmäiset kenttäkisatkin on ihan ovella, Niinisalossa 12-13.5. Siellä avaamme kauden Pyryn kanssa ja mahdollisesti Mollakin pääsee mukaan. Seuraavat kenttikset kahden viikon päästä 26.5. jolloin Pyryn kanssa eka tuttari! Siitä se lähtee! Nyt innolla odotan ensi viikon kisarupeamaa, keskiviikkona on keskiviikkokoulukilpailuissa Helppo C:1, lauantaina Merjalla B-Merkki tai KN Special (en vielä päättänyt..) ja lauantaina sitten Pyryn kanssa salossa 80 cm ja 90 cm. Viikonloppuna siis luvassa virallinen kilpailukauden avaus, wipii!

Lisäksi laskeskeltiin kaikki kenttäkisat mihin nyt olisi tarkoitus mennä, ainakin näin kalenteri pohjalla. Eli tosiaan Niinisalossa käydään kolme kertaa, Keravalla kaksi, Ypäjällä kaksi ja Kangasalalla kerran. Lisäksi pohdittiin Alavusta, mutta se oli vielä niin ja näin, kerran kun tästä läheltäkin löytyy näin paljon niin ei tiedetä lähdetäänkö ajamaan noin kauas. Pyryllä nyt tavoitteena mennä tuttaria aluksi, saa nähdä mihin asti päästään ;)

Mutta niistä sitten enempi myöhemmin, nyt taas kiirehdin töihin, adios!

Kommentit

  1. Jeee! Jos sattuu oleen vapaata töistä tollon 12.-13.5. niin taidanpa lähtee kattoon kenttiksiä Niinisaloon :) Ite ratsastin siellä 98-02 vuodet :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan