Siirry pääsisältöön

Seurakoulukilpailuissa kääntymässä

Mukana keimeissä Kristiina Mollan kanssa sekä tietty itse herra Pyryllä!


Tänään tosiaan lähdimme porukalla kisoihin, Kristiina (linkki blogiin) tuli Mollan kanssa ja meni sillä Helppo C Tutustumisluokan kouluohjelman ja KN Speciaalin. Sanottakoon sen verran että harjoituskerrat voidaan laskea puolella kädellä, heh. Siihen nähden meni kyllä aivan huikean hienosti. Itse olin matkassa Pyryn kanssa mennen luokat KN Special ja A-merkin kouluohjelma. Myös Pilvi oli mukana ikuistamassa nämä hetket ja jälleen blogi rikastui aivan upeista kuvista. Iso kiitos siis jälleen Pilville!

Mutta sitten itse päivään. En jaksa palata ihan aamuun, koska kaikki meni aamulla minun osalta niin pieleen, joten aloitetaan suoraan kisapaikalta. Kisapaikalla käytiin heti kansliassa ja maksamassa lähdöt. Meillä oli varmaan about tunnin verran aikaa ennen Kristiinan ja Mollan ensimmäistä starttia. Laitettiin siis hyvissä ajoin Molla kuntoon ja ennen kuin huomasimmekaan ratsukko oli jo verkan puolella. Pakko hehkuttaa, verkassa poni oli niin hieno, vaikkei radalle vielä ihan samaa tatsia saatu.

En kuitenkaan ala analysoimaan tämän tarkemmin, molemmat radat meni tosi hyvin, KN itseasiassa meni Ctäkin paremmin. Helppo C:ssä tuli prosentteja 61,667% ja KN Special 60%. Ja molemmissa luokissa sitten tietenkin ensimmäinen ei-sijoittunut, ei siis monestakaan pisteestä jäänyt sijoittuminen kiinni.



Pyry oli taas kuntoonlaittaessa ihan pimeä, sekosi ihan täysin ja pitelemistä oli kovin. Saatiin kuitenkin äitin kanssa se säädetyä kuntoon ja pääsin verryttelemään. Aluksi Pyry oli kuin lentoon lähdössä, mutta kohta se jo rentoutui ja oli tosi tosi kiva. Oli ihan huikean hyvä fiilis, ravi oli tosi upea ja laukkakin pyöri mitä paremmin. Radalle lähdettiin tosi hyvällä fiiliksellä.

KN radasta ei taida olla mitään erikoista kerrottavaa. Tasainen, rikkeetön, siisti rata hyvillä teillä vaikka itse sanonkin. Radan jälkeen jopa itse totesin että menipä se hyvin. Kyllä pieni pettymys oli jotenkin prosentit, odotin ehkä vähän parempia, sillä mielestäni tällä kertaa rata todellakin oli hieno. No, ei auta, arvostelulaji! Tästä radasta saimme 64,2% ja sijoituimme toiselle sijalle.









A-merkin verkkaan pääsimme jo ennen KN palkintojen jakoa. Tässä verkassa Pyry ei ollut enää ihan niin hyvä mitä se oli edellisellä radalla tai verkassa. Ihan mukava ja teki kaiken pyydettäessä. Vaadin sitä hieman ylemmäs ja lyhyempää aktiivista ravia ja herra teki kaiken mitä pyysin. Palkintojen jaon jälkeen luokka alkoikin heti ja olimme ensimmäisiä lähtijöitä, sanotaan että pulttia tuli taas herran otettua kunniakierroksella, joten hyvin nopeasti sai yrittää sen rauhoitta.

Rata alkoi äärettömän hyvin. Kaikki numerot alussa 6,5 paitsi väistö oikealle oli 5,5. Ja sitten se epäonni! Juuri kun ratsastin tuomarin ohi kulmaan, maneesin katolta lähti plussa lumet alas, juuri siitä samasta kulmasta!! Totta kai Pyry sitä pelästyi, luonnotontahan se olisi ollut jos se olisi ollut tekemättä mitään elettä. Upeasti saimme kuitenkin nopeasti moodin takaisin, mutta -2 pistettä tuli kun käänsin "voltin" ja tulin kulman uudestaan. Lisäksi tämän jälkeen Pyryä alkoi jännittämään mikä näkyi selkeästi ensimmäisessä vastalaukassa kohti kammotuskulmaa ja sen jälkeen vaikeamman suunnan laukassa. Laukka ei vain pyörinyt ja se oli jo kaukana rennosta ja pyöreästä. Sitten tulikin jo laukassa rikkoja, mutta kunnialla pääsimme radan loppuun. Harmittihan tuo, sillä alku oli todella lupaava. Tästä radasta raavimme kasaan 55,5%.. voi elämä :(









Vaikka rehellisesti sanottuna minua harmittaa tuo lumiepisodi, olen silti todella tyytyväinen Pyryyn. Se on niin herkkä että oli uskomattoman hienoa miten hyvin sen kanssa pystyin jatkamaan radan loppuun. Se viimeinen rentous siitä oli kadonnut, se mitä se olisi vaatinut siihen että olisin pystynyt ratsastamaan sen tasapainoisesti loppuun asti. Kuitenkaan tälle ei mitään voi ja elämä on. On kuitenkin hienoa nähdä että kouluradalla herra on noi kivan letkeä ja tasainen, jotain edistystä siis lienee tapahtuneen!

Hienot putet siis tänään koulukisoissa, kerta kaikkiaan!

Kommentit

  1. Muuten näyttää tosi hienolta mutta näin kouluratsastajana niin kehottaisin sinut nostamaan oma katse ;). Muuten hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. onko pyrystä sun mielestä vaativiin koululuokkiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä siitä oikein ole, sen laukka ei tule koskaan sopimaan valkoisten aitojen sisälle :)

      Poista
  3. Hyvinhän tuo meni! Onnea sijoituksesta :) Harmi, että lumet tippui juuri sinun ollessa radalla, mutta Pyry käyttäytyi hyvin tuossa tilanteessa. Osa hevosistahan olisi voinut lähteä täysi ilman hallintaa! Ratsastit hyvin ja istuntasi on kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Ja jep, Pyry oli kyllä huisin taitavasti eikä yhtään turhia hötkyillyt vaikkei ihan rennoin ollutkaan, kyllä minä siitä olen kovin ylpeä!

      Poista
  4. Kiitos ihanasta kortista, Repe antoi sen mulle kun täytin 11v ♥ Hyvin meni teillä! :) Mä katoin YouTubesta videon kun Repe ratsasti Allilla :D

    VastaaPoista
  5. Voi eikä miten harmi tuo lumen tippuminen! Mut tosi sinnikkäästi jatkettu rata loppuun asti, ei olis kovinkaan moni pystynyt edes noinkaan rentoon suoritukseen tuon jälkeen, kyllä Pyry on fiksu kaveri :) Ja tosi kivannäköstä menoa, onnittelut sijoituksesta!

    VastaaPoista
  6. Hienosti meni.=D Onnea kakkos sijasta!:) Harmi ku sen lumen piti just sillon lähtä....

    VastaaPoista
  7. Missä nää kisat oli?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov