Siirry pääsisältöön

Vastauksia osa 1: Enemmän Sennistä

Koska kysymyksiä tuli paljon - kiitos kaikille siitä! - ajattelin hieman jakaa näitä vastauspostauksia. Nyt ensimmäisessä osassa vastaan kaikkiin kysymyksiin jotka koskivat pääasiassa minua hevosharratuksen ulkopuolella. Seuraavaan postaukseen sitten isompi kasa niitä hevospainoitteisia kysymyksiä!

Kerro sun normaalista työpäivästä
- Työpäiväni ovat melko vaihtelevia, riippuen paljon mitä vuoroa ja autoa ajan. Vakiautolla ajan sekä yö- että päivävuoroa, päivävuoro viikolla ajan myös mahdollisesti toista autoa puolet viikosta. Yövuoro alkaa noin klo 17, jolloin tulen töihin ja lastaan terminaalista ensin tavarat jotka menevät Hämeenlinnaan (yleensä nuppikuorma, eli lastaan vetäjään) ja Lahteen (kärryyn). Sitten huristelen Hämeenlinnaan purkamaan terminaalille ja sen jälkeen Lahteen. Lahdesta Hyvinkäälle lastaamaan ja sieltä Forssaan purkamaan niin suoraan asiakkaille kuin terminaaliinkin. Plus paperihommat.

Päivävuorossa toimin jakelutehtävissä, eli kuskaan kaikkea paketeista tonnin lavoihin ja erilaisiin nippuihin ympäri Forssan seudun. Päivät alkavat 6-7 aikaan riippuen autosta ja loppuvat 17-19 aikaan, riippuen jälleen autosta jolla ajan.

sain pääkonttorilta postia, aivan ihanan pinkin pipon!

Asutko Forssassa? Tykkäätkö?
- Asun ja kyllä se on ihan kiva paikka asua. Tai aika vähän ehdin kotona / Forssassa aikaani viettämään, mutta talo missä asun on todella kiva ja rauhallinen. Kaikki on lähellä kauppoja ja työpaikkaa myöden.

Lempi ruokaravintola
- Käyn todella harjoin missään "ulkona" syömässä, joten en valitettavasti osaa nimetä mitään erityisen lempparia paikkaa. Syö vähän kaikkea missä vain osaan ruokalistasta itselleni jotain tilata :D

Seurusteletko?
- En seurustele tällä hetkellä, odottelen rikasta miestä edelleen oven taakse.. :D

Onko sulla sisaruksia?
- Minulla on isoveli Sami. Lisäksi isäpuolen lapset ovat kuin sisaruksia minulle, joten sieltä puolelta tulee vielä isoveli Tuomas (joka ajaa myös rekkaa!), pikkuveli Topias ja isosisko Katariina.

Mistä unelmoit?
- Ihana kysymys, ja samalla jotenkin todella vaikea. Unelmoin siitä että joskus elämä olisi helpompaa ja huolettomampaa. Välillä tuntuu että saa painaa duunia kokoajan pystyäkseen elämään sitä elämää mitä haluaa. En missään nimessä valita siitä, omapa on valintani ollut, mutta tarkoitan että unelmoin siitä että joskus ei tarvitsisi kokoajan laskea ja miettiä miten voisi vielä paremmin saada maksettua laskut tai vuokran. Unelmoin siitä että joskus meillä olisi oma isompi talli super hyvillä puitteilla. Unelmoin siitä että joskus saisin järjestettyä oman kilpailutapahtuman. Ja ehkä vielä joskus.. :)

Ootko värjännyt sun hiuksia koskaan?
- Usein, taitaa olla että hiukseni ovat miltein kokoajan värjätyt jonkin väriseksi! Rakastan punaista hiuksissani, mutta sen hoitaminen on raskasta ja aikaa vievää. Ja kallista! Joten tasaisin väliaijoin värjäytän hiukset punaisiksi, sitten kun en jaksa enää hoitaa heitän jotain ruskeaa päälle. On ollut myös joskus pinkkiä ja lilaakin hiuksissa.. Nuorempana värjäsin aina mustaksi ja sainkin mooooonta vuotta sen jälkeen kirota itseäni. Musta on niin hallitseva väri ja se ei yksinkertaisesti meinaa millään vaalentua että ei enää ikinä kokonaan mustaa kiitos :D Tällä hetkellä hiukset on taas punaiseen päin viittaavat tummalla pohjalla.

punainen on vaan niin..!

Harrastatko jotain muuta kuin ratsastusta?
- En tällä hetkellä. Jossain vaiheessa harrastin Bodypumppia ja se oli tosi kivaa, mutta aika ei siihen enää riitä.. Eikä oikein valokuvaukseenkaan joten senkin kanssa olen aivan ruosteessa. No, tätä bloggaamista tietenkin harrastelen tässä sivussa kun ei muutakaan oikein ehdi!

Onko teillä muita eläimiä kuin hevosia?
- 4 koiraa, vanhus pitkäkarvainen collieneiti Melle, Mellen pentu (ei siis kuitenkaan enää mikään pentu heh) Milla ja sekarotuiset Assi (mastiffi kertaa labbis kertaa vinttikoira kertaa husky) sekä Papu (italian vinttikoira kertaa chihuahua). 3 kissaa, vanhempi tallikissa Kitta ja juuri meille hommatut aivan ihanat pikkukisut Pantteri alias Pante ja Tiikeri alias Tikru.

vasemmalla Tiikeri ja oikealla Pantteri. Voi kuinka paljon pikkuset on jo tuosta kasvanut...

Mitä pelkäät kaikkein eniten?
- Sitä että läheisilleni sattuu jotain. Sitä että äiti sairastuu pahemmin. Tai että hevosille sattuu jotain pahaa. En itseasiassa ole ikinä pelännyt niinkään itseni puolesta, mutta minusta olisi aivan kamalaa jos läheisilleni sattuisi jotain. Voisin uskoa että se olisi pahin pelkoni.

Mikä on lempi ruokasi?
- Olen kaikkiruokainen. Kunhan siinä ruuassa ei ole sieniä. Tai homejuustoa. Lempiruoka voisi olla ehkä spagetti ja jauhelihakastike tai sitten itsetehdyt lihapullat ja muusi.

Lempivärisi?
- punainen! Hyvin lähellä perässä tulee sähkönsininen ja vihreä ;)

Haluaisitko joskus tatuoinnin tai lävistyksen?
- Minulla on neljä tatuointia; nilkassa, kädessä, selässä ja niskassa. Jonkun pienen kivan vielä voisin haluta johonkin. Heti kun löytyy joku kiva idea niin mikä ettei. Lävistyksiä en halua ottaa, enkä ole ikinä niitä vakavasti harkinnutkaan.


Oletko tyytyväinen tämänhetkiseen elämääsi?
- Kyllä olen. Olen itseasiassa todella tyytyväinen ja iloinen tämän hetkisestä elämästäni. Joskus saan kausia milloin masennun mistäkin syystä. Joskus ahdistaa tämä yksinelo ja olen varma että jään erakoksi lopun elämäkseni. Mutta no. Sitten pääsen taas jaloilleni ja mietin että oikeastihan minulla on kaikki vaikka ja kuinka hyvin!

Oletko tyytyväinen tämänhetkiseen työhösi?
- Olen! Rakastan työtäni! Minulla on uskomattoman loistavat työkaverit mikä jaksaa aina piristää mieltäni. Työni on mielenkiintoista ja vaikka talvi ja kamalat kelit ovat tulossa, tiedän että tätä haluan tehdä. Eli joo, olen todella tyytyväinen.

Mitä teet vapaa-ajalla jos et ole tallilla?
- Datailen. koitan käyttää ajan hyödyllisesti, mutta yleensä vain koomailen koneella. Joskus harvoin näen kavereitani (joskus mietin onko minulla edes niitä enää haha). Joskus mennään kämppiksen kanssa syömään joskus tuijotetaan netflixiä.. Aika harvassa on se vapaa-aika :D

Onko sinuun helppo tutustua?
- Kyllä pidän itseäni helposti lähestyttävänä. Olen melko puhelias ja rempseä, mutta kyllä minuun on helppo tutustua. Kielenkäyttöni on joskus hieman karskia, mutta syytän siitä työtäni, töissä kaikki on niin suorasanaisia ja tökeröitä että jotenkin se on minuun tarttunut - valitettavasti :D

Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla?
- Kamala miten tälläiseen voi vastata :D Minua kuvaa niin moni adjektiivi.. Olen vahvaluontoinen, suorasanainen.. jaaaa. Melko äkkipikainen (puolusteleva, koominen, helposti lähestyttävä, itsetietoinen....).

Ovatko vanhempasi koskaan ratsastaneet?
- Äiti on ratsastanut minuakin kauemmin ja kilpaillutkin matalalla tasolla. Tiettävästi isäni ei ole ratsastanut, mutta isäpuoleni on mennyt kaikilla meidän hevosilla, jopa Allilla. Nykyään isäpuoli kuitenkin pääasiassa hoitaa ajamisen eikä enää kiipeä selkään :)

Äiti ja isäpuoli Kari lähdössä kärryilemään Mollan kanssa. 
Nyt kärryt onkin kokonaan uusittu ja tänään Molla kävi äitin ja Karin kanssa ekaa kertaa lenkillä!

Huomenna melkoinen klippausurakka alkaen klo 9 aamulla, joten nyt nukkumaan, kuulumisiin!

Kommentit

 1. Tätä en kerennyt/tajunnut kysyä silloin kun oli se ns kyselypostaus, mutta onko sulla minkä alan ammattipätevyys (esim.logistiikka) tai siis millä alalla olet opiskellut?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amiksessa olen käynyt Logistiikan perustutkinnon. :)

   Poista
 2. Ymmärrän, jis et halua vastata, mutta niin monesti olet tästä puhunut, että sisäinen uteliani iski esiin: Ei kai sun äidillä mitään vakavaa sairautta ole? :[

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa osaa luokitella äitini sairauden vakavuutta. Äidillä on aika paljon kaikkia eri juttuja mm fibromyalgia ja eräänlainen motorinen häiriö joka saattaa aiheuttaa jaksoittain voimattomuutta ja joskus joudutaan palauttelemaan voimia pyörätuolin kautta.

   (äiti kun kuitenkin lukee tätä niin saa itse vastata kattavammin jos haluaa :D)

   Poista
 3. oon tyhmä enkä ymmärrä noista työjutuista että mitä siis teet työksesi?:Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen yhdistelmäajoneuvonkuljettaja. Suomenkielellä ajan rekkaa (hifistelykielellä täysperävaunuyhdistelmää) :)

   Poista
 4. Moi, typerä kysymys, mutta siulla näyttää olevan kiva otsatukka :). Onko se hankala kun jää litraan kypärän alle? Oon vähän miettinyt otsatukkaa mutta vähän arveluttaa minkä näköinen se on aina jos liiskaantuu.. että onko hirveä vaiva pitää siistinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tää etutukka on aina se ensimmäinen joku hikoilee ja rasvottuu ja näyttää typerältä :D Mutta laitan yleensä pannan/pipon/lippiksen päähän joten ei oo kummemmin häirinnyt, kiva lisä kuitenkin sitten kun on jotain tallin ulkopuolista menoo :)

   Poista
  2. Täällä yksi melkein koko elämänsä otsahiuksilla eläneenä (kerran kasvattanut pois ja lyhentänyt uudestaan)!:

   Jos oot valmis suoristamaan ne n.4 kertaa viikossa/ jokaisen pesun jälkeen, leikkaamaan muutaman viikon välein, repimään ne päästäsi jokaisella kostealla kelillä/ vesisateen jälkeen, turhautumaan niiden itsekkyyteen ja siihen, että juostessa on aina laitettava ne jonkun päähineen alle tai muuten näytät hullulta oravalta niin suosittelen syvästi! ❤ Parhaat, mutta niiin tyhmät ellei sulle oo siunattu ihanan kilttejä hiuksia.

   Poista
 5. Onko kuvaa Papusta? Oliko vahinkopentue kun italianvinttikoiraa seassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin ettei mulla kamalasti oo siitä ees kuvia! Vaikka kiva koira onkin niin ei oo mun lemppari haha :D Itseasiassa sen paremmin en historiaakaan tiedä, on tullut siskolta meille :)

   nopeella selaamalla löysin vaan yhden pääkuvan pitää koittaa ettiä siitä joku parempi.. https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-0/p480x480/1465120_10202753854633679_83829684_n.jpg?oh=32a8e57ddef47638e537364e5445dcb8&oe=56CD2B5F

   Poista
  2. Silmät ja ilme muistuttaa italiaanoa muuten ei yhtään näytä siltä :) haha miksei ole lemppari? :D

   Poista
  3. En mää oikein tiedä :D Se vaan on tommonen ärsyttävä perskärpänen ja heti itkemässä jos äiti hävii johonkin :D

   Poista
 6. Mulla on menny ihan ohi että ajaisit isoa autoa työkses :o täällä yks tyttelöinen joka valmistuu ens keväänä yhistelmäkuskiksi :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, valmistuin 2013 ja oon ollu viimeisestä harjottelupaikasta asti samassa paikassa töissä :)

   Poista
 7. Asiasta kukkaruukkuun ja kukkaruukusta kuivikeasiaan :) Käytättekö nyt hamppua kuivikkeena? Mikä on menekki per kuukausi rahallisesti? Mistä tilaatte hampun? Kiitos jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo käytetään hamppua ja haetaan se itse Humppilasta :) Yksi paali / viikossa lisätään hamppua, paitsi ponit saattavat saada yhden paalin / kahdessa viikossa ja Allille voi joutua lisäämään 5-6 päivän jälkeen. Noin 40 € viikko hieman yläkanttiin laskettuna :)

   Poista
 8. Heh kohtalokaveri! Täällä myös yksi yksin asuja kenellä on hevoset vanhempien kotitallissa :D ja toki myös merkonomista logistiikkapuolelle siirtyminen käynnissä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …