28. kesäkuuta 2016

Alli ja Konsta ne yhteen sopii..

Varsakesä 2017?


Pinto-huntertamma Allynclusive W
Suomalainenpuoliveriori Konstantinos KS


Elettiin toukokuun loppua. Alli oli käynyt klinikalla jalkansa takia ja saanut puhtaat paperit. Minulla oli silloin jo suunnitelma b kaiken varalta. Ajattelin etten minä mitään häviä jos hieman selvittelen. Klinikalla kyselinkin kaikkea tyhmää ja lopulta päätin ottaa puhelimen käteen ja soittaa oriasemalle, missä olisi mieleisiä oreja. Päätös oli jotenkin helppo ja puhelu ohjautuis Eeva-Liisa Penttilälle KS-Tallille. 

Kerroin heti, puhelun aluksi etten tiedä mitään näistä jutuista. Olen täysin noviisi. Eeva-Liisa, tutummin Tössä, kuunteli minua, kyseli minulta Allista ja sen jälkeen pohdittiin oreja. Lisäksi sovittiin että tamma viedään tsekkaukseen mahdollisimman pian. Niinpä 23. toukokuuta suuntasimme auton nokan kohti Hauhoa, kohti täysin minulle tuntematonta asiaa. Perillä olimme hyvissä ajoin elänlääkärin heti tutkiessa Allin. Se oli hyvässä kiimassa, muttei kuitenkaan vielä ovuloimassa. Niinpä se jäi Hauholle, kun pakkasimme Sallan kanssa trailerin lähtövalmiiksi ja lähdettiin kotiin.

34 päivää myöhemmin, Alli on taas kotona. Ensimmäiseen kiimaan ei tärpännyt, nyt se on toisen kerran astuttu. Kiima on loppunut ja se on ovuloinut, mutta tällä(kin?) kertaa molemmat munasolunsa. Se siis tarkoittaa että nyt on kaksosriski ja tasan 14 vrk päästä palataan takaisin Hauholle ja toivotaan että Alli olisi edelleen tukevasti paksuna. Ja mieluusti vain yksi pieni alkio kiitos!

Minulla oli aivan järjetön ikävä tammaa tämän kokoajan. Hyvä etten alkanut itkemään kun sen näin. Ei siis sillä että sitä olisi jotenkin kohdeltu huonosti, päinvastoin, se oli oikein pidetty asiakas ja Tössä sanoikin että mietti jo antaako ollenkaan sitä takaisin kun on niin kiva tamma. Se onkin. Oma pikkuinen Lehmä. Nyt Lehmä saa tänään uudet popot alle ja päästään taas liikkumaan. Hitaasti pitää aloittaa, mutta pikku hiljaa! 

Ja nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin että vaihe yksi projektissa onnistuu! 
Eli 14 vrk päästä ollaan edelleen paksuja ;)


Konstan kuvista kiitos Kiia Kuokka / tunturiharakka.net!

7 kommenttia:

 1. Minäkin valitsin tammalleni oriksi ensin Konstan, mutta valitettavasti siirrot eivät onnistuneet, joten jouduin vaihtamaan sulhasta. Meiltä on niin pitkä matka Konstan luo, ettei luomuastuminen onnistu.
  Toivottavasti teillä nyt tärppää! :)

  VastaaPoista
 2. Konsta on niin upea! Jo teininä sitä ihailin ollessani Tössällä talliapulaisena :) miten hieno Allin ja Konstan varsasta tuleekaan!

  VastaaPoista
 3. Millaisilla perusteilla ori valittiin Allille? :)

  VastaaPoista
 4. Ompa upea ori! Toivottavasti Alli pysyisi tiineenä ja ensi vuonna teille syntyisi yksi suloinen varsa! :) Meidänkään tamma ei tullut viimevuonna ensimmäisestä astutuskerrasta tiineeksi, mutta oria vaihdettuamme astutus onneksi onnistui ja viikko sitten meille syntyi ihana suomenhevosorivarsa <3

  http://pysteliina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Oho olipa Alli lopulta kauan siellä! Toivottavasti nyt tärppäisi ja saisit ihanan pikku-Allin <3

  VastaaPoista
 6. Koska tulee postausta näyttelytunnelmista ja estejusseista (jos lopulta sinne päädyitte) jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun joskus ehtisi :( lomalla ei kiire loppunutkaan :D

   Poista