Siirry pääsisältöön

Pyhäradalla



Viime sunnuntaina pistettiin Herkun perään taas kevyet kärryt ja Petra kyytiin. Olosuhteet olivat tälle harjoitukselle melko kehnot ja esimerkiksi kellottaminen oli jokseenkin turhaa, mutta koska oltiin jo sovittu niin tämä tehtiin. Varustuksiin lisättiin tällä kertaa silmälaput ja Petra otti hiittipiiskan varmuudeksi mukaan, vaikkei sitä loppu peleissä tarvittukaan, onneksi!

Ratahan oli huono, aura-autoa se ei ollut nähnyt aikoihin ja lunta oli satanut koko aamun ja satoi edelleen. Rata oli siis raskas ja lisäksi Herkku tiputti ensimmäisessä kurvissa etukenkänsä. Sitä ei kyllä mistään huomannut, pito oli silti erinomainen ja juoksu kulki paremmin kun hyvin! Voi vitsi meinaan, se jopa näytti välillä ihan ravurilta. Pikku pojasta on kasvamassa iso!

Nyt tulee iso pläjäys kuvia ja yksi pieni video lämmittelystä. Puhelimesta loppui tila sitten juuri kun vaihdettiin kilpailusuuntaan, mutta onpahan silti jotain liikkuvaa kuvaa tästäkin retkestä! Nyt jatketaan treeniä edelleen painavilla kärryillä, tiistaina Herkku kengitettiin vähän eritavalla ja kun Petra palaa suomeen niin katsotaan mihin ollaan päästy! Hitsi kuinka ylpeä olenkaan pikku Herkusta!










Parasta oli huomata miten paljon se on parantunut ihan muutamassa viikossa! Nyt huonoissa olo suhteissa, ilman etukenkiä ja muutenkin ekalla kunnon hiitillä koelähtöajasta jäätiin vielä reilusti (4 vuotiaisen hyväksytty kierrosaika 1,50) mutta tosiaan ei ollut mikään lohduton lopputulos kun kierrosajat pyöri aika tarkalleen siinä 2,17. Muistaa tosiaan miten huonot olosuhteet oli ja vielä ensimmäinen kunnon hiitti! Voi vitsi, kyllä se siitä vielä lähtee pyörimään! Nyt on jo jalat löytänyt vähän paikkaansa ja kengityksellä vielä vähän korjattiin takaa niin eiköhän se tästä. Olen super innoissani!

Kommentit

  1. Hieno Herkku ja ihana postaus! <3 ^____^

    VastaaPoista
  2. Kyllä aika pitkä matka on vielä koelähtöön :D Kun startissakin täytyisi juosta paljon lujempaa kun tuo 1.50...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sanoinko että oltiin lähellekään koelähtöaikaa? Taisin sanoa ettei tilanne ollut lohduton :)

      Poista
  3. Laittakaan sille nyt painavat kärryt perään ja antakaa mäkee, pikkasen tarvii voimaan tohon takapäähän.. :D jos meinaan jo noissa vauhdeissa polkee kenkiänsä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin tiedät miten tätä treenataan kun kerran kuussa ajetaan kevyillä kärryillä :) tiedätkö edes millaisia kärryjä kärryjä tää kaveri ylipäänsä vetää? ;) ja missään en myöskään maininnut että olisi polkenut kenkänsä, sekin harhaluulo.

      Poista
  4. Hyvän näköinen ravi on! Lisää poweria vaan! Sen mitä ravureista tiedän (olin myös ravinuonrissa aikoinaan ja ajoin a-luvan :D ) Niin ei toivoton tapaus! Lyhyttä "rankkaa" treeniä niin kyllä se siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä on kyllä niin helppo ravi! Hitsi kun olisi kuukausi sitten tajunnut kuvailla radalla, tässä on jo nyt ihan huikeaa muutosta juuri tuon powerin kannalta! :) Pikku hiljaa se löytää jalkansa niin pääsee lisäämään vauhtia. Tän kanssa saa vaan olla niin tarkka ettei tee kerralla liikaa, sen takia edetty niin rauhaksiltaan..

      Poista
    2. Ihan mielenkiinnosta, miten hevosella voi olla helppo ravi jos se ei osaa käyttää jalkojaan? En oikein ymmärtänyt mitä Senni omalla vastauksellasi tässä tarkoitat. Onnea treeniin. Kyllähän tästä näkee että tekemistä on selkeästi. Minusta on raskaanoloinen, alapäinen. Ryhtiä lisää tekemiseen. Ilmeisesti ei ole kuitenkaan ikäluokkalähdöt tavoitteena, niitä ajatellen kyllähän tämä myöhässä on. Siitä se lähtee, anna kehittyä omalla tahdillaan.

      Poista
    3. Tarkoittaa sitä että on kevyt ravinen. Hitaasti kasvanut, mutta aina juoksu ollut sellaista pyörivää, helppoa. Toki sen täytyy oppia löytävään vauhdissa jalkansa, mutta siltikin sen ravi on kevyttä ja helppoa kuten isällänsä :)

      Helppo ravi ei liity millään siihen juoksutekniikkaan, pikemminkin siihen ravin keveyteen. Tekniikkaa edelleen treenataan. Herkkua on aina ja tullaan aina treenaamaan hevosta katsoen. Jos se ei ehdi ikäluokkakisoihin ei se ole meille pettymys. Ja olen sitä monta kertaa sanonut ettei se ole valmis eikä tarvitsekaan olla :)

      Poista
    4. Ihan neuvona kannattaa kasvattaa vähän nahkaa. Anteeksi että satuin edes kysymään. Minusta hyvä ravihevonen jolle ravi on helppoa osaa kyllä jalkojaan käyttää sitä ei tarvitse opettaa. Mutta sinä et varmaan ymmärrä sellaisen hevosen päälle. Kiitos tämän hetkisistä lukuhetkistä, enpä tule blogiin enää. Mukavia hetkiä raviprojektiin toivottavasti se opettaa sinulle jotain.

      Tanja

      Poista
    5. Anteeksi, nyt meni hieman kommentti ohi, tai siis sinähän kysyit mitä tarkoitin sillä ja vain selvensin asian eikös? :)

      Mutta kyllä, lahjakas ravuri on varmasti ravivarma ja myös helppo ravinen. Mutta eihän meidän Herkku ole vielä valmis ravuri, vasta ihan noviisi ja harjoittelee tekniikkaa. :)

      Poista
  5. Ihana kun nää nettitreenarit tietää kaiken teidän Herkusta :'D Miten sitä pitää treenata ja plop plop plop... :DD

    Mun mielestä 2.17 ei oo yhtään pöllömpi aika p*skaloska kelissä, ekalla hiittikerralla, ilman kaveria.
    Ei sen hevosen tarvi ekalla hiitillä päästä sitä koelähtöaikaa, vaan sitä nopeutta ja juoksutekniikkaa treenataan pikku hiljaa niillä HIITEILLÄ, ei se ekalla hiitillä ole tarkoituskaan olla valmis!
    Ihania nää nettireenarit kyllä, ah ja voih! :')

    Mun mielestä näytti tosi kivalta meno. Tsemppiä vaan treeneihin, mie tykkään hirmuisasti näistä Herkku postauksista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja joo, lisätään vielä että niillä hiiteillä ei itsessään sitä nopeutta treenata vaan pitää olla pohjakunto ja voimaa ja intervallit on hyviä ja plaa plaa. :)

      Poista
    2. Näinpä! Ei kukaan ole seppä syntyessään, ja todellakin kokoajan vasta sitä juoksua, juuri sitä tekniikkaa, tässä koitetaan treenata :) Olihan se hämmästyttävän hyvin ekalla kunnon hiitillä, ei sitä odotettukkaan että se olisikaan valmis vaikka osa näyttää niin olettaneen :D

      Kiitos tosi kivasta kommentista! :)

      Poista
  6. Ihana Herkku! Ihan hyvanhän se menee ja itsekin käytiin ponien kanssa sunnuntaina hiitillä ja kengättömällä keli vaikutti vähemmän, mutta kyllä se karmea keli vauhtia söi.

    VastaaPoista
  7. Hienoja kuvia ja upea Herkku! Naurattaa kovin nää nettitreenarit, onneks sulla on hei blogi ja saat täältä apua eihän sitä muuten pärjäis :-D

    VastaaPoista
  8. Moikka!

    Sähän olit logistiikka alalla? Mulla olis siihen ammattiin liittyvä kysymys.Kun ajan 10 tietä pitkän matkaa niin joka ajokerralla ainakin yksi rekka-auto tulee ajamaan ihan perseessä kiinni, vaikka menis täysin nopeusrajoituksien mukaisesti. Eikö kuskit tajua kuinka kuumottavaa se on pienen henkilöauton kuljettajalle? Jos tulee äkkijarrutus ni henkilöautohan siinä jää täysin rekan alle ja täysperävaunullisen jarritusmatkakin 80km tuntinopeudella on aikamoinen. Eikä päde todellakaan kaikkiin kuskeihin, jotkut ovat tosi fiksuja mutta mukaan mahtuu näitäkin yksilöitä. En tunne yhtään rekkakuskia niin ajattelin jos sä voisit vähän valaista ja kertoa kuskina näkökulmaa, jos mäkin vaikka ymmärtäisin sitten paremmin.

    Terveisin, pelokas pienen henkilöauton omistaja

    VastaaPoista
  9. Myötähäpeä monen kommentoijan puolesta. Ihan ht.netin meininki.

    VastaaPoista
  10. Voi ei näitä netin kävelevii tietokirjoja... ihme etteivät oo jo uusii markku niemisii ja jorma kontioit kun noin hyvin tietävät miten hevosta reenataa. :D

    Kivan letkeästihän se hölköttelee, fiksun olonen noinkii nuoreks pojaks!! Eiköhän sitä powerii siitä kerry ku pääsette enemmän ajamaa ja pikku hiljaa kuntoa rakentamaa. Tsemppii reeneihin, niin kärreil kun satulassakii :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov