Siirry pääsisältöön

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).


Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.

Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen tiimi meilla on Suomessa. Olen ehka maailman onnekkain ihminen kun minulla on nain uskomattomia ihmisia ymparillani. Aiti, Suvi, Teia, toinen Suvi, Kari.. Kuka teita nyt siella ikina onkaan Aitia auttomassa. Olen todella kiitollinen ja onnellinen. Minun suurin murheeni tanne muuttaessani oli miten siella tullaan parjaamaan ja hienosti siella talla hetkella menee. Oi etta ei voi olla kuin ylpea ja onnellinen..!

Mutta jokatapauksessa aloitetaan vahan kuulumisilla. Otetaan vaikka ensimmaiseksi herra Herkules. Herkku on ollut treenissa ja ei niin ahkerassa treenissa, mutta kokoajan kuitenkin liikkunut. Syksyn mittaan ottanut hiitteja ja kylla on ollut kaiken arvoista odottaminen! Kuuleman mukaan se on mennyt suuria harppauksia taas eteenpain ja hanen uuden hoitajansa Suvin kanssa ovat alkaneet treenailemaan ahkeraan. Ensi kesana sitten nahdaan Herkku jo toivon mukaan raveissa :) Ratsuhommia han ei ole nyt tehnyt, silla valitettavasti kukaan ei ole selassa pysynyt kun han on heittaytynyt hieman villiksi oriksi.. Vastapainoksi holkan ja ajamisen lisaksi Herkku (ja myos Pyry) kayvat nykyaan vesimatto jumpalla ja tasta on ollu todella paljon hyotya molemmille.
Seuraavaksi pomppaamme miniponi Miinaan. Oh man mistahan sita aloittaisi! Miina on tana vuonna kiertanyt nayttelyissa, kaynyt raveissa, silla on ratsastettu ja nyt jopa hieman koitettu hyppaamistakin. Se on kasvanut ja se on kehittynyt aivan huikean kauniiksi tammaksi (jota se toki oli jo aikaisemminkin mutta nyt viela enemman) Lisaksi Kalle siirtyi enemman hevosiin ja Miina sai uudeksi kuskikseen Riian, joka on jo aikaisemminkin ollut meidan tiimissa mukana. Miina paransi tana vuonnaan ennatysta huikeat kymmenen sekunttia! Nykyaan Miinan ennatys on 2.49,4ke. Lisaksi Miina starttasi tana vuonna ensimmaista kertaa auton takaa ja tiimi kavi ponin kanssa Ponikuninkuusraveissa ajamassa Pikkuprinsessa lahdon. Nayttelyrintamalla puolestaan poni kavi useissa matsareissa ollen usein BIS sijoilla, kolmissa rotunayttelyissa (yksi II palkinto ja kaksi I palkintoa) seka syksylla Urjalassa kantakirjauksessa. Ja Miina palkittiinkin siella hienosti II palkinnolla! Kolme ylinta kuvaa ja viimeisen kuvannut Mirella Ruotsalainen / hertjekker.net, ensimmainen ravikuva Katri Vesala, toinen Mari Vare.Tassa Miinalla uusi Amerikasta ostettu nahkariimu 

Mummo-ponille ei kuulu mitaan elaketta ihmeellisempaa, joten siirrytaan sitten siihen mita varmasti moni odottaa eli Pyryn kuulumisiin! Ihan ensiksi haluan sanoa etta olen aivan alyttoman ylpea miten hienosti Teia on edistynyt Pyryn kanssa ja miten pitkalle he ovat paasseet vuoden aikana. Vuosi takaperin Teia aloitti 60 cm luokista ja loppukaudesta hypattiin jo metria! Aivan uskomattoman hieno ensimmainen kausikin viela kaiken lisaksi. Kisaamisen ohella Pyry on kaynyt myos matsareissa oli oli mm. Vaskion Match Show nayttelyissa BIS3! Ja ruusukkeitahan on tullut estekisoista melkein joka kerta, joten aikamoisia rusettikoneita on nyt kehittynyt. Pyry ja Teia kisasivat myos kesalla yhdet kenttakilpailut Ypajalla, harrasteluokassa. Mutta pakko sanoa etta kaikista ylpein olen siita etta tama parivaljakko ratsasti Hameen Suomenhevosten aluemestaruuskultaa tana vuonna! Olen kylla todella ylpea tasta kaksikosta. Kaykaa ihmeessa ottamassa Instagram haltuun ja katsomassa sielta enemman kuulumisia ja miten paljon tama kaksikko on vuodessa saavuttanut ja en malta odottaa mita on tuleva :)Kiitollinen, siunattu, onnellinen 
Ne on ne sanat jotka ovat paallimaisena mielessa kun mietin Suomea

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …