Siirry pääsisältöön

Miten hoidan passini?

Viimeksi kirjoitellessani työstäni enemmän, mielessäni kävi, että olisi kiva kertoa miten täällä hoidan hevoseni yksityiskohtaisemmin. Toki riippuu niin paljon päivästä mitä milloinkin hevoset tarvitsevat, mutta tässä nyt yksi esimerkki teille, olkaa hyvä!

Periaatteessa siis lähdetään liikkeelle siitä että jokainen hevonen harjataan ja tarkastetaan ettei sillä ole haavoja tai turvotuksia. Minä ostin itselleni omat harjat, sillä en tykännyt tallin tarjoamista, ja nyt minulla on käytössä yksi pehmeä, yksi kova, kumisuka ja harjaan tarkoitettu harja. Lisäksi minulla on Showsheen ja ötökkämyrkky tarvittaessa käytössä.

Sen jälkeen onkin aika tutustua siihen mitä extra asioita kukakin hevosista tarvitsee. Tämä kohta sitten vaihteleekin päivittäin ja viikoittain tosi paljon, sillä se riippuu juuri siitä mitä juuri sinä päivänä on tehty tai onko jotain uutta tarjottavaa johonkin vanhaan vaivaa. Kerron nyt kuitenkin teille miten hoisin hevoseni viime tiistaina. Viime tiistaina meillä oli hiittipäivä, joten pesin hevoset hiitin jälkeen saippualla ja sen jälkeen ne saivat kuivahtaa ennen kuin harjasin ne.


Ensimmäisenä otin hoidettavaksi Vikingin. Olin hiitin jälkeen jo putsannut sen jäädytetyn jalan sekä toisen jalan haavan, sekä laittanut siihen aamulla Well Horsesin haava-ainetta. Jäädytetyn jalan ruvet alkavat olemaan melko kuivat, joten Champion käyttää niihin samaa alla olevaa rasvaa, mitä käytän myös jalan haavaan.

Sain tosiaan eläinlääkäriltä tälläisen "Ihmerasvan", jota he alkavat nyt kampanjoimaan  ja Viking oli sitten kuulemma siihen erinomaisen hyvä ehdokas, joten lisäilen tätä rasvaa myös kaksi kertaa päivässä sen jalan haavaan. Mikä muuten näyttää tällä hetkellä todella hyvältä jo!

En siis tiedä mikä tekee tästä rasvasta normaalia ihmeellisempää, mutta eläinlääkäri sitä tosiaan kutsui "miracle creamiksi", ja haluaa että käytän sitä ainoastaan Championilla. Koitin lukea oikein mitä ihmeellistä se sisältää, mutta minun silmiini ei osunut mitään niin kummoista että olisin sitä kummoisemmaksi kutsunut. Se on kuitenkin koostumukseltaan vähän rasvan ja geelin sekoitetta ja se jättää pinnan ehkä hieman liukkaaksi ja hylkii näin ollen vähän likaa. Liekö se sitten se ihme teko, mene ja tiedä. Kuuluu siis varmasti samaan sarjaan minun "Voodoo aineeni" (kaikki siis kutsuvat minun Well-Horsesin haava-ainetta siksi) kanssa ja sen takia eläinlääkäri kutsui sitä sillä nimellä. He kun  tietävät että Champ on minun ykkösmussukkani heh.


Seuraavaksi oli hoitovuorossa Shades tai kuten sen nykyinen nimi on Dukie. Tämän orin hoitaminen on aina mielenkiintoista. En aluksi tykännyt orista yhtään sillä se oli tosi säikky ja samaan aikaan jollain tavalla ilkeä. Nykyään olen oppinut käsitteleen sitä niin että tulee sen kanssa ihan hyvin toimeen, mutta osaa se silti olla välillä tosi ärsyttävä pyöriessään ja hyöriessään. Ja tänä päivänä herralla oli vielä paljon kaikkea hoidettavaakin!


Harjauksen jälkeen otin siis käteeni ensimmäisenä MTG pullon. Tämä on aivan huikean hyvää, öljymäistä ainetta, mikä auttaa oikeastaan vähän kaikkeen, mutta itse käytän sitä yleensä jos hevosella on esimerkiksi kuraruven tyylistä rupea, sientä tai muuta ihottumaa tai karvattomia kohtia. Shadesillä oli päässä ihmeellistä rupea, ihan kuin polttiaisen polttamaa, joten pistin tätä ainetta ja jo seuraavana päivänä se näytti huomattavasti paremmalta! Lisäksi lisäsin hieman myös ryntäisiin, sillä orilla oli siinä hieman ihottumaa. Tätä ainetta kannattaa laittaa kumihanskojen kanssa (minullakin oli semmoinen siis toisessa kädessä), sillä se haisee aivan kammottavalle ja se haju ei lähde kunnolla edes pesussa..

Seuraavaksi otin Coronan Ointment rasvan, joka on koostumukseltaan hyvin samanlaista kuin Helosanin paksumpi saman värinen purkki. Vieressä oleva kuva on siis hobblesin polttama, joita hevoset saavat aina välillä (vaikka käytän niillä aina hobbleseissa baby oilia, silti ne joskus saattavat hiertää). Rasvasin tällä rasvalla molemmat etujalat samasta kohtaa.

Viimeisenä otin kätöseeni tämän paljon puhumani Well-Horsesin haava-aineen ja laitoin sitä herran vasemman polven sisäsyrjään missä oli enää pienen pieni naarmu jäljellä aikaisemmasta hiitistä ja lisäksi käytin tätä jäädytetyn takajalan rupiin että saisin ne hieman kuivemmiksi = seuraavana päivänä rasvahaudon ruvet ja ne pehmiävät ja on helpompi sitten nyppästä ne pois.

Lisäksi annoin Dukielle vielä Gastrogardin ennen kuin vapautin tämän kiukkuiset lohikäärmeen takaisin karsinaansa. Herran kanssa olen nyt hakkaamassa hieman päätä seinään, sillä se ei oikein haluaisi syödä kunnolla ja oikeastaan jo kaikkea on koitettu. Nyt se on syönyt viikon verran Gastroa ja olen aloittanut tekemään sille heinäkuutioista mössöä mihin lisään vähän "sweetfeediä" ja annan aina hölkän jälkeen. Nyt on näyttänyt ihan hyvin uppoavan, joten toivotaan että Gastro auttaa ja saadaan hieman lisää lihaa luiden päälle! Ei se siis ole mikään laiha laiha, mutta hieman turhan hoikka siihen nähden että niiden pitäisi kohta alkaa tekemään tuplahiittejä.


Sitten olikin vuorossa minun pieni neitiheppa, Party's Rockin. Tamma hiittasi tiistaina ihan superhyvin, teki joo muutaman ihan pienen haparoinnin, mutta oli aivan pirun nopea ja pomo ei keksinyt siitä mitään muuta kuin ylistyssanoja! Ja se näyttikin aivan super hyvältä (lisäsin btw tuonne "Amerikan Passit" sivulle kaikista uudet kuvat), joten toivotaan että tamma alkaisi pikkuhiljaa löytämään peitsin ilman pieniä haparointeja. Kokoajan parempaan päin!

Tamma käyttää hobbleseja päivittäin, joten sillä on tosi herkästi polttamia ja hoidan ne päivittäin. Etujalkojen polttamiin laitoin Coronan Ointmenttiä ja takajalkojen polttamiin puolestaan tätä kevyempää Chafing Lotionia. Ja btw, tää rasva on aivan ihanan tuoksusta ja toimii älyttömän nopeasti polttamiin jättäen tosi kuivatkin kohdat tosi kosteutetuksi. Tykkään ihan älyttömästi!

Ja sitten tuleekin ehkä hauskin asia.  Sillä pliistrasin tamman takapolvet ja kintereet tällä Palmoliven astianpesuaineella. Yleensä kun pliistrataan täällä kintereitä tai takapolvia me käytetään Cedar Oilia, mutta meillä ei ollut sitä juuri silloin tallilla, joten yksi pomoista kävi ostamassa tätä ja pliistrataan sitten tällä.

Ja joo, itse olin ainakin tosi skeptinen ton astianpesuaineen suhteen, mutta hyvin se on toiminut. Eikä siis kuulemma mikään muu kun tää original vihree toimi. Yleensä pliistrailen muutamia kertoja viikossa (esim päivä ennen hiittiä ja hiittipäivänä hiitin jälkeen) ja sen jälkeen kun jalat alkaa rupeutumaan, rasvaan ruvet pois, annan olla ilman pliistrausta muutaman päivän ja sitten taas sama homma alusta. Henkilökohtaisesti tykkään esim Ball Solutionista tai juuri Cedar Oilista enemmän, mutta koska pomoset tahtovat että käytän Palmoliveä, mennään sitten näillä, heh.


Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä otin käsittelyyn McGibsonin, joka itseasiassa ei tarvinnut tällä kertaa mitään suuria ihmeellisyyksiä. Orilla oli hieman hobblesin polttamia (hän käyttää hobbleseja myös päivittäin), joten rasvasin ne samoilla rasvoilla kuin Party's Rockinin polttamat, tosin kevyempää laitoin etujalkoihin ja paksumpaa takajalkoihin.

Lisäksi lisäsin harren polviin hieman tätä Sore No-More linimenttiä, joka on siis yrttilinimentti. Herralla on pienoinen kasvupyrähdys menossa ja se herkästi hieman turvottelee etenkin polvia, joten yleensä hiitin jälkeen hieman hieron sen polviin tätä linimenttiä ja ei se ole sitä ainakaan huonommaksi tehnyt (on siis yksi tallin parhaista varsoista tällä hetkellä).

Mitään muuta ei sitten ori tarvinnutkaan, eli olimmekin sitten aikalailla valmiita! Toki minulla oli vielä sitten minun tarhatammani Sense of Touch, mutta sille en tehnyt mitään muuta kuin harjasin sen ja tarkistin että takajalkojen jäädytysruvet ja siitä myötä tulleet kraaterit olivat lähteneet hyvin parantumaan ja olivathan ne, joten ei muuta kuin heinää ja vesien tarkastus ja sitten olikin taas tämä työpäivä valmista kauraa!

Mites te lukijat, tuliko teille jotain uusia juttuja esille?

Kommentit

  1. Joskus olen kuullut käytettävän mäntysuopaa pliistrauksessa. Mielenkiintoista tietoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, en ole kyllä mäntysuovasta kuullut, mutta kyllä sekin käy jollain tavalla järkeen. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä Amerikka on minulle opettanut?

Tämä postaus ei liity oikeastaan yhtään hevosiin, mutta koska kirjoittaminen on minulle tällä hetkellä - kuten aikaisemminkin - aivan uskomattoman hyvää terapiaa, ajattelin että asian tänne kirjoittaminen olisi ehkä hyväkin asia. Nyt viimeisen viikon aikana olen koittanut löytää itseäni uudelleen ja päästä yli kaikista montuista mitä matkallani on ollut. 
Olen asunut Amerikassa nyt tarkalleen 1 vuoden, 4 kuukautta ja 13 päivää. Tänä aikana minulla on ollut aivan älyttömästi uuden oppimisen lisäksi tuhansia erilaisia tunteita joita olen käsitellyt. Olen kaksi kertaa hypännyt tänä aikana täysin tuntemattomaan, paikkoihin mistä en tunne ketään. Myönnän jopa itse olevani melko rohkea tehdessäni täällä muutoksia, joita edes monet kanta-asukkaat eivät tekisi, sillä heillä ei ole siihen rohkeutta. 
Olen oppinut kommunikoimaan ihmisten kanssa, käynyt monissa erilaisissa paikoissa ja saanut muutamia hyviäkin ystäviä matkalla. Olen värjännyt hiukseni punaiseksi ja sen jälkeen halunnut blondiks…

Kuvia viikkojen varrelta

Ennen kuin aloitan postauksen haluan tosissani kiittää kaikkia jotka tsemppasivat minua viime postauksessa. Postauksen kirjoittaminen auttoi minua aivan hirveästi, kuin sain hieman purkaa tuntojani ja jälkeenpäin selkeyttää ajatuksiani lukiessani postausta ja teidän kommentteja. Onneksi asiat alkavat pikku hiljaa siirtymään positiivisemmaksi ja alan olemaan oma iloinen itseni! Autoa ei vielä ole tullut ostettua, mutta eiköhän sekin tässä aivan pian saada hankittua! Floridassa ollaan vielä seuraavat 5-6 viikkoa ja sitten on muutto takaisin Pennsylvaniaan. Samalle farmille missä työskentelin USA:an muuttaessani!Mutta tosiaan! Olen nyt satunnaisesti ehtinyt kantamaan kameraa mukana ja yksi aamu olikin niin kaunista (ja pirun kylmä) että oli pakko kipaista kesken työpäivän hakemaan kamera. Testailin sitten hieman muutamia sumukuvia, mutta eihän niistä tämän ihmeellisesmpiä tullut. Päätin sitten kuvata hiittejä, mutta koko päivä tuntui olevan tosi hankala ja oikein mikään kuva ei tupannu…