Siirry pääsisältöön

Kiitollinen

Tänään taas en vaan voinut olla hymyilemättä. Lueskelin viime keväällä postaamaani postausta, missä kerroin miten ulkopuoliseksi itseni tunsin. Hassua miten viime vuonna tunsin itseni niin ulkopuoliseksi ja kun taas tänä vuonna tuntuu että olen paljon enemmän mukana vähän kaikessa. En tiedä onko oma asenteeni muuttunut vai onko vain piiri missä pyörin muuttunut. 


Itseasiassa uskon että se on ripaus molempia. Päätin viime kesänä, etten halua enää olla riippuvainen muista. Jos haluan tehdä jotain ja joku ei halua sitä tehdä minun kanssani, voin tehdä jotain muuta tai tehdä sen yksin. Olen myös jotenkin paljon avonaisemmin mielin heittäytynyt tekemään jotain. Kuten alotin noin kuukausi sitten tankotanssin! En voi olla tyytyväisempi tähän, sillä se on sen verran erilaista toimintaa, että siellä väkisinkin tapaa aivan uusia ihmisiä. Eihän se mikään maailman helpoin laji ole mutta olen tykästynyt siihen niin kovasti että en melkein koskaan malta odottaa seuraavaa kertaa. 

Työn puolesta ehkä tuo oma "asenteen" muutos on myös auttanut, sillä tuntuu että olen tällä hetkellä se "oma itseni" ja minun ei tarvitse olla mitään muuta vaan riitän juuri tälläisenä. Viime vuoden loppu ja alkuvuosi oli minulle ehkä henkisesti raskaampia, joten tuntui että minun olisi pitänyt olla jotain muuta kun mitä todellisuudessa olin. Semmonen kuluttaa ihmistä aivan uskomattoman paljon!


Ja työ puolestaan.. Olen sanonut tämän sata kertaa jo kahden postauksen aikana, mutta en voi olla yhtään kiitollisempi siitä millainen paikka minulla juuri nyt on. Jos haluan jotain oppia raviurheilusta täällä, nyt on minun tilaisuuteni. Vaikka pomoni osaakin sanoa asiat joskus hieman kärkkäästi, yritän aina olla ottamatta ne henkilökohtaisesti - pikemminkin haluan oppia! Lisäksi en voi uskoa miten paljon minuun luotetaan juuri tällä hetkellä. Yleensä kestää kuitenkin jonkinaikaa että luotetaan siihen että teet asiat juuri oikein. Enhän minä nyt vielä ihan ensimmäisiä kertoja ulos meneviä varsoja vielä aja, mutta esimerkiksi pomo luottaa minuun sen verran, että jos meillä on esimerkiksi hieman vaikeampia varsoja ajettavana, olen yksi niistä ensimmäisistä joita hän kysyy. Meinaan siis sitä että jos palloilen jossain ja hän näkee minut ensimmäisenä hänen ei tarvitse pyytää minua hakemaan jotain "kokeneempaa", vaan minä olen se joka saa ajaa sen. Hän tykkää myös yleensä ajaa minun kanssa, eli jos hän tarvitsee apua jonkun varsan kanssa hän pyytää minua. Ja minusta se tuntuu hirmuisen hyvältä. 

Joka aamu kun menen hölkkäämään varsoja, en vaan voi olla hymyilemättä. Tällä hetkellä se tuntuu vaan niin älyttömän hyvältä ja toivottavasti se fiilis ei ainakaan ihan hetkeen katoa.. Olen monta kertaa sanonut että niin kauan aijon täällä olla kun viihdyn. Vielä ei ole ollut sellaista hetkeä että olisin oikeasti halunnut täältä vielä kotiin tulla, vaikka kyllä tiedän sen päivän tulevan. Tällä hetkellä nautin aivan jokaisesta hetkestä mitä minulle on tarjolla.


Nautikaa siitä mitä teette! Ihanaa Viikonloppua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä Amerikka on minulle opettanut?

Tämä postaus ei liity oikeastaan yhtään hevosiin, mutta koska kirjoittaminen on minulle tällä hetkellä - kuten aikaisemminkin - aivan uskomattoman hyvää terapiaa, ajattelin että asian tänne kirjoittaminen olisi ehkä hyväkin asia. Nyt viimeisen viikon aikana olen koittanut löytää itseäni uudelleen ja päästä yli kaikista montuista mitä matkallani on ollut. 
Olen asunut Amerikassa nyt tarkalleen 1 vuoden, 4 kuukautta ja 13 päivää. Tänä aikana minulla on ollut aivan älyttömästi uuden oppimisen lisäksi tuhansia erilaisia tunteita joita olen käsitellyt. Olen kaksi kertaa hypännyt tänä aikana täysin tuntemattomaan, paikkoihin mistä en tunne ketään. Myönnän jopa itse olevani melko rohkea tehdessäni täällä muutoksia, joita edes monet kanta-asukkaat eivät tekisi, sillä heillä ei ole siihen rohkeutta. 
Olen oppinut kommunikoimaan ihmisten kanssa, käynyt monissa erilaisissa paikoissa ja saanut muutamia hyviäkin ystäviä matkalla. Olen värjännyt hiukseni punaiseksi ja sen jälkeen halunnut blondiks…

Kuvia viikkojen varrelta

Ennen kuin aloitan postauksen haluan tosissani kiittää kaikkia jotka tsemppasivat minua viime postauksessa. Postauksen kirjoittaminen auttoi minua aivan hirveästi, kuin sain hieman purkaa tuntojani ja jälkeenpäin selkeyttää ajatuksiani lukiessani postausta ja teidän kommentteja. Onneksi asiat alkavat pikku hiljaa siirtymään positiivisemmaksi ja alan olemaan oma iloinen itseni! Autoa ei vielä ole tullut ostettua, mutta eiköhän sekin tässä aivan pian saada hankittua! Floridassa ollaan vielä seuraavat 5-6 viikkoa ja sitten on muutto takaisin Pennsylvaniaan. Samalle farmille missä työskentelin USA:an muuttaessani!Mutta tosiaan! Olen nyt satunnaisesti ehtinyt kantamaan kameraa mukana ja yksi aamu olikin niin kaunista (ja pirun kylmä) että oli pakko kipaista kesken työpäivän hakemaan kamera. Testailin sitten hieman muutamia sumukuvia, mutta eihän niistä tämän ihmeellisesmpiä tullut. Päätin sitten kuvata hiittejä, mutta koko päivä tuntui olevan tosi hankala ja oikein mikään kuva ei tupannu…

Miten hoidan passini?

Viimeksi kirjoitellessani työstäni enemmän, mielessäni kävi, että olisi kiva kertoa miten täällä hoidan hevoseni yksityiskohtaisemmin. Toki riippuu niin paljon päivästä mitä milloinkin hevoset tarvitsevat, mutta tässä nyt yksi esimerkki teille, olkaa hyvä!
Periaatteessa siis lähdetään liikkeelle siitä että jokainen hevonen harjataan ja tarkastetaan ettei sillä ole haavoja tai turvotuksia. Minä ostin itselleni omat harjat, sillä en tykännyt tallin tarjoamista, ja nyt minulla on käytössä yksi pehmeä, yksi kova, kumisuka ja harjaan tarkoitettu harja. Lisäksi minulla on Showsheen ja ötökkämyrkky tarvittaessa käytössä.
Sen jälkeen onkin aika tutustua siihen mitä extra asioita kukakin hevosista tarvitsee. Tämä kohta sitten vaihteleekin päivittäin ja viikoittain tosi paljon, sillä se riippuu juuri siitä mitä juuri sinä päivänä on tehty tai onko jotain uutta tarjottavaa johonkin vanhaan vaivaa. Kerron nyt kuitenkin teille miten hoisin hevoseni viime tiistaina. Viime tiistaina meillä oli hiit…