Siirry pääsisältöön

Mielipide: saako joukosta erottua?

Onko väärin yrittää eroittua joukosta?


Heti ennen kun edes avaan sanaista arkkuani, haluan sanoa että EN halua tästä tekstistä antaa mitään kuvaa että tämä ja tämä on vain minun ja kukaan ei saa käyttää sitä - en ole patentoinut kyseisiä asioita, mutta tuntuu vaan että kaikki millä yrittää viitata erillaisuuteen kasvaa aikanaan massaksi jota on mahdoton hallita. Missä se oma mielikuvitus ja erilaisuus?

Ei ole minun ideani soveltaa kypäräkameraa ratsastukseen - viitaten erään anonyymin sanomisiin. Itse näin ensimmäisen kerran kypäräkameran Lotta Välimäen päässä ja keskusteltuani Lotan kanssa tulin siihen tulokseen että haluan joskus itsellenikin kypäräkameran - tämä siis vuonna 2010. Ja kuiten sanoin, kaikki muutkin saavat hommata sellaisen halutessaan! Itse olen fiiliksissä kun voin elää tilanteet uudelleen ja korjata virheitä mitä olen radalla tehnyt. Tällä hetkellä kenttäpiireissä on vähemmän kameroita. Itseni lisäksi helpommissa luokissa tiedän yhden, kaverini, jolla on samanlainen kamera. Lisäksi tiedän myös että muutamalla ON muttei käytä. Eli ei mikään uusi juttu ole tämä vehje, ei suomessa eikä ulkomailla.

Nyt kuitenkin tuntuu että jokainen ostaa tai virittää moisen, onko nyt menossa kypäräkameravillitys? Ei edelleenkään haittaa minua, mutta haluan muistuttaa että kohta se haittaa meitä kaikkia. Uskottavasti tai mahdollisesti kyseiset vehkeet kielletään radoilla kokonaan, vielä joskus, ei nyt eikä välttämättä vuoden päästä. Viime viikonloppuna sain tosiaan kuulla että Yleisessä osassa on tullut nyt kohta missä sanotaan tarkalleen näin (astuu voimaan 1.6. alkaen):

7.2.1. Videokameran kiinnittäminen kilpailijan varusteisiin (kypärään, vaunuihin tms.) on sallittua ainoastaan TPJ:n luvalla. Kameran käyttö on mahdollista vain kilpailijan suostumuksella ja hänen omalla vastuullaan.

Sääntö on siis lähinnä ratsastajien turvallisuutta koskeva, mutta pakko myöntää että kun meitä vaadittiin kysymään TPJ:n lupa viime kisoissa, alkoi kyseiseltä ihmiseltä jo hieman propu palamaan kysymyksistä. Ja meitä oli sentään vain kolme joka kameraa käytti. Kauhulla odotan koska kyseinen vempele kielletään kokonaan jos jokainen käy vuorotellen kysymässä saako käyttää vai ei. Vai olisiko yleinen käytäntö, kutsussa maininta kyllä tai ei, jo paikallaan jos kamerat yleistyvät? Kannustaisin edelleen kaikkia ostamaan tuollaisen, on hauska vehje ja siinä on vain aina niin kiva seurailla!


Myönnetään että kypäräkameran avulla hain tietynlaista erottuvuutta ja massasta pois menoa. Koska vaikka sitä on myös muilla niin niin pienellä osalla kuitenkin koko - suomen - hevospiireistä. Tai mistähän sitä minä tietäisin ;) Joka tapauksessa alan jo iskemään päätäni seinään ja luovuttamaan tämän erilaisuuden jo kohta "massaksi". Nyt vain uusia tuulia, erilaisuuden säteitä etsimään!

Aikaisemmin sain paljon huomiota jo Lurpan korvan tähden. Ei minun tarvinnut kaavailla itselleni pelle nenää tai pinkkiä kypärää, minulla oli Lurppa jolla oli luppakorva. Nykyään saan suokkienkin  kanssa yllättävän paljon huomioo jo ilman muita koristuksia. Kiitos siitä Pyryn upea harja ja muuten hienot suokkipallerot! Mutta kuitenkin olen niin vaativa että haluan olla erilainen, erota muista ja keksiä omia juttuja. Tällä hetkellä tälläisiä "omia" keksintöjä ovat olleet - miinustettuna kypäräkamera: itsetehty satulakaappi (joka on muuten super hieno ja maalattu auton väreihin), auton teippaukset (omaperäistä pyh!), tarkat sävysävyyn varusteet maastossa (punainen on massaa, olen pettynyt!), erikoiset klippaukset (suomileijona ehdoton ykkönen).. Myönnetään tosi omaperäistä joo, mutta kaipaan eräänlaista massasta eroittumista!

Ehkä tämä massasta erottumisen tarve tulee vain itsestäni, haluan olla jotain muuta kun perusmassa. Tällä hetkellä jos mennään kisoihin, ei erotuta tuskin mitenkään. Klippauskautena saatettiin erottua klippausten takia - moni muistikin meidät kisoista - ja kenttäkisoissa taas muistetaan hyvin kypäräkameran ja värien perusteella. Mielestäni on hienoa erottua joukosta ja jatkossakin yritän sitä, tietenkin positiivisilla tavoilla. En halua että minua muistetaan kisoista negatiivisessa mielessä, siksi yleensä olen positiivinen ja nauravainen! Meidän juttu on vain erilaisuus, siitä ei pääse yli eikä ympäri!

Loppuun vielä tälläinen hehkutus. Eli tosiaan pitää hehkuttaa miten hieno ilmapiiri kenttäkilpailuissa on! Monta vuotta jo kiertäneenä pakko todeta. Olen tänä keväänä saanut monta kaveria ja tuttavaa kenttäkilpailuissa. Kaikki hymyilevät, moikkailevat ja tsemppaavat toisiaan. Huudellaan miten meni, kehutaan ja kannustetaan. Saataisiimpa tämä sama fiilis muuallekin ratsastuksen piiriin! Kyllähän alalajissa kun lajissa on myös niitä mustia lampaita, mutta kyllä suurin osa mitä nyt kenttäkisoissa keväällä olen kiertänyt on ollut ihan mieletön ja hyvä fiilis! Joten Keravalla nähdään! :)

Entä te, lukijat? Haluatteko erottua ja miten erotutte? Mikä on se TEIDÄN juttunne?

Kommentit

  1. Se suomileijona oli kyllä kaikkien klippausten klippaus <3

    VastaaPoista
  2. Muistan joskus oikeasti vuosia sitten, kun kaupoista löytyi mm. tasan harmaita ja tummanvihreitä satulahuopia, niin kisaruunani muistettiin ja tunnistettiin "hienosta" turparemmistä. Se oli ihan wow-juttu silloin ja kyseessä oli siis paksu musta pullback-turpis! :D :D

    VastaaPoista
  3. Ihan kiva että erottuu mutta (ei todellakaan pahalla!) mutta vähän näyttää suihkumyssyltä tuo sinun sininen huppu kypärässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, sitä en tiedä miten se erillaisuuteen liityy tai erottuvuuteen :D

      Poista
  4. Voisitko tehdä postauksen sun ratsastusvarusteista? Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää mitä kaikkea varusteita sulla itselläsi on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm, oikeastaan voisin tehdä jos saisin koottua kaikki kamat jotenkin fiksusti kasaan :D

      Poista
  5. Uskon, että jokaisella on halu erottua joukosta ja olla uniikki, 7 miljardin ihmisen pallolla sitä jotenkin haluaa huutaa universumiin, että minä olen ainutlaatuinen! :) Näin minäkin...mutta ikä tuo mukanaan enemmän sitä, että osaa hyväksyä senkin, että aina ei pysty erottumaan joukosta tai olemaan suosittu jossain. Erilaisuuden kannattaa syntyä itsekseen ja elää omaa elämäänsä, kyllä hyvät tyypit aina erottuu joukosta vaikkei sitä niin väkisin yrittäisi :) Ole iloinen siitä, että omat ideasi inspiroivat niin monia! Niinhän se on julkkiksillakin, he ovat edelläkävijöitä...hyvät jutut aina leviää "yleiseen" käyttöön.

    Itse olen erottunut edukseni sillä, että varusteeni ovat aina tiptop ja sävysävyyn, mutta toisaalta taas hukun massaan omistaessani suomen suosituimman hevosrodun - lv:n...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe, no en kyllä minäkään kuvittele että pystyisin erottumaan / olemaan suosittu tai olemaan jotenkin erittäin erikoinen. Olen vain ihminen, joka haluaa joskus muuta kuin olla massaa :) Oikeassa elämässä olen oikeasti erittäin spontaani ja heittäytyvä, mutta silti minulla on vain vähän kavereita. Siis pointti oli vain se että en "väkisin" yritä eroittua joukosta, vaan nautin siitä että saan keksiä jotain erottuvaa ja hauskaa ja niinkuin sanoit inspiroida muita ;) Minä kavereillekin väläyttelen hyviä ideoita, eli ei tosiaan ole kyse mistään "haluan tämän vain omaan käyttööni piste"-tyylistä, vaikka tuo postausteksti voisikin vaikuttaa siltä :)

      Poista
  6. HAASTE !
    http://terhil.blogspot.fi/2012/06/haaste-nro-1.html

    VastaaPoista
  7. Mä luulen erottuvani joukosta jo hevosen ansiosta... Kun tuollainen 168cm nuori suokki-ori - joka on huomannut olevansa ori - tallustelee verryttelykentälle niin ei sitä vaan voi olla huomaamatta saati kuulematta :D Se kyllä pitää huolen siitä, että meidät huomataan...

    Mutta muuten, muiden hevosten kanssa tykkään itse panostaa varusteisiin - siihen, että ollaan sävy sävyyn... Ostin jopa kisatakin juuri tämän nykyisen ratsuni (juuri tuo oripoika) värin mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, juuri vähän sama kun minulla! :D Varusteet on aina oltava tiptop!

      Poista
  8. Saisinko sähköpostisi, olisi asiaa liittyen kuviin, jotka minulle joskus myit :)

    VastaaPoista
  9. millä ohjelmalla teet bannerisi?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov