Siirry pääsisältöön

Haaste-postaus: kysymyksiä ja vastauksia

kolmeen haasteeseen vastaukset, olkaa hyvä!


Haaste oli siis kaikilla kolmella sama ja se kuuluu näin:

"Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their "tagger" and post it on their blog. Then, choose 11 new people to tag and link them in your post. Create 11 new questions for the people you tag to answer. Do not tag back to the person who has already tagged you.

Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata niihin yhteentoista kysymykseen jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten 11 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän."

Ensimmäisen haasteen sain mirskulta, kiitos tästä ja tässä kysymyksiin vastaukset:

1. Suosikki urheilulajisi ratsastusta lukuunottamatta?
 - Ehdottomasti pesäpallo tai salibandy. Jos löytyisi tästä läheltä jonkinmoinen "puulaaki"seura mihin pääsis vielä tälläinen "vanhempi-aloittelija" menisin samantien! Tykkään hirmuisesti molemmista lajeista, niiden välillä onkin sitten paha päättää kumpi olisi se suosikki, number one.

2. Parhaat saavutuksesi kilpailuissa tai muuten hevosten kanssa?
 - En oikeastaan ole päässyt sellaiselle tasolle missä olisi oikeasti ollut jotain huimaa saavutusta. Tai siis olen päässyt juuri niin pitkälle kun hevosillani on ollut sitä kapasiteettiä (tai Lurppaa ajatellen aikaa) ja pikku hiljaa edistytään. Tän hetken "parhaimpia" saavutuksia lienee piensuokkien kenttämestaruus 2. sija.

3. Monessako eri maassa olet käynyt? Missä? 
 - En monessakaan, ei ole ollut resursseja reissailla. Ruotsissa ja Virossa nyt on tullut lähinnä käytyä, joskus pienenä myös Teneriffalla. Haaveilen kovasti että pääsisin käymään Kreikassa.. Mutta tuskin tälläistä tilaisuutta ainakaan hetkeen tulee minun kohdalle!

4.Oletko/Tahtoisitko työskennellä ulkomailla?
 - Paha kysymys. Oikeastaan olen haaveillut muuttamisesta Hollantiin työskentelemään hevosten parissa, mutta tämäkin minun kohdalla melko mahdoton tilanne. Ehkä sitä joskus? Aina ainakin saa haaveilla jos ei muuta!

5. Oletko omistanut hevosta/hevosia? Montako?
 - Virallisesti nimissäni on vain Mollasta puolet. Mutta "omistuksessa" minulla on lisäksi shetlanninponiruuna Sir Arthur ja on ollut myös lämminveriruuna Whinny Swallow. Ja niin, täysin omana minulla oli tietenkin oma kultainen Lurppa!

6. Suositko jotakin tiettyä väriä hevosvarusteissa?
 - Melkoinen värikirjo löytyy, eli ei oikein mitään suosimisväriä ole. Paitsi tietty kenttävärit, eli Mollalla punainen ja Pyryllä royalin sininen. Muuten mennään aika monissa väreissä, mikä nyt omaa mieltä ja silmää milloinkin miellyttää.

7. Mitä syöt aamupalaksi?
 - olen huono syömään aamuisin mitään. Yleensä en syö mitään tai sitten saatan syödä leivän tai jugurtin tai jonkun hedelmän. Yleensä kuitenkin tyydyn veteen tai mehuun aamulla ja syön vasta päivällä ensimmäisen kerran. Tiedetään, huono homma on ja yritän päästä tästäkin tavasta eroon :D

8. Lempi vuodenaikasi?
 - Kaikissa vuodenajoissa on jotain hauskaa, joten en osaa tähän vastata oikein mitään..

9. Unelma-ammattisi?
 - hmm.. voinko vastata ettei ole? En ole vieläkään yhtään tietoinen elämästäni mihin aijon mennä. Tällä hetkellä minusta on tulossa yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, mutta tiedän etten jää loppuelämäkseni rekan rattiin. Tämäkin on tulevaisuuden ammatti, unelma-ammatti voisi ehkä olla poliisi.

10. Mikä luonteenpiirre toisessa ihmisessä saa sinut ärsyyntymään?
 - Epärehellisyys. Ja mikä se sana nyt on.. Kun ei voida sanoa suoraan vaan juorutaan seläntakana ja sitten naamatusten esitetään ihan parasta kaveria. Kai sekin jotain epärehellisyyttä on. Ja ärsyyntymään saa myös sellaiset yli-iloiset jokaisen kaverit. Yff.. Kyllä toimeen tulen kaikkien kanssa, mutta ei minusta kaikkien ystäväksi ole, sen kyllä olen huomannut - taitaa minussa olla paljon ärsyttäviä piirteitä.. :D

11. Kaksi asiaa, jotka tahtoisit muuttaa elämässäsi?
 - Jos saisin kaksi ihan mitä tahansa asiaa? No jos pystyisin parantamaan äitini olisin superonnellinen. Olisi kiva kun se pystyisi taas käyttäytymään ja tekemään asioita kun normaalit ihmiset. Tai siis tekeehän edelleen äiti, mutta kun vanhuus ei tule yksin ja nykyään kun on vähän raihnainen niin tuntuu ikävältä pyytääkin. Lisäksi ikinä ei olisi sellainen ylimääräinen raha pahitteeksi, mutta pääasia olisi että perhe ja eläimet olisivat kunnossa..


Seuraava haaste tuli sitten Terhiltä, kiitos myös sinulle ja tässä vastaukset:

1. Miksi kilpailet/et kilpaile?
 - Rakastan kilpailemista, kai se riittää vastaukseksi? Pidän jännityksestä, kilpailuiden tunnelmasta, itsensä ylittämisestä, tulosten parantamisesta.. Kaikesta! Kilpaileminen on hauskaa ja siitä tulee aina loppupeleissä hyvä mieli. Ja tietenkin se vielä koukuttaa!

2. Hevonen vai poni?
 - Ponit on pop! Mutta koska olen niiiin pitkä niin kyllä ne hevoset nyt vievät silti voiton..

3. Paras kisamuisto? Jos et kilpaile, kerro parhaasta hetkestä hevosen kanssa.
 - Lahti 2009. Silloin kun menin Lurpalla ekan 110 cm ja oltiin 4. Tai sitten Powercup 2009. Silloinkin Lurpan kanssa, kun nukuin sen kanssa pihalla. Ai että mitä muistoja, tässä ihan herkistyy kun alkaa sen enemmän miettimään! Lisäksi kaikki Niinisalon reissut on aina ollut ihan mielettömiä!

4. Mitä kaikkea harrastat?
 - Valokuvausta, ratsastusta, kotisivujen tekoa (tosin tällä hetkellä pahasti jäissä), bodypumpia (myös vähän jäissä)..

5. Miksi hevoset?
 - Eläinrakas ihminen, minkä sille mahtaa. En tiedä, kai siihen joskus pienenä jäi koukkuun ja nyt on niin pahassa koukussa ettei enää osaisi olla ilman. Hevoset on jonkinlainen henkireikä, aina tallilla ja ratsastaessa tulee nollattua itseäni ja samoin kisoissa pääsen nollailemaan tunteita ja arkea.

6. Mitä tavoittelet?
 - Sitä että opin joskus ratsastamaan, löydän unelmien prinssin, perustan perheen ja saan oman tallin. Tälläisiä lyhyempiä tavoitteita sitten voisi olla esimerkiksi kansallisia suokkiluokkia ja tasaista ratsastusta.

7. Pärjäätkö opiskeluissa hevosten ohella?
 - Ihmeen hyvin. Välillä kuvio hevoset - koulu - työ tuo haastetta, mutta aina on näistäkin selvitty ja yllättävän "hyviä" numeroita tuo koulukin tuottaa.

8. Saatko apua tarvittaessa, millaista?
 - Saan. En nyt ehkä rahallista, mutta valmentaja ja kaverit auttavat aina kun olen pulassa. Äiti sponsori tukee aina kun itse haluaa jotain tai sopimusten mukaan. Eli apua saa kun pyytää ja tietää mistä pyytää. Ja on sanojensa mittainen ja tekee niinkuin sovitaan.

9. Toivotko ikinä harrastavasi jotain muuta?
 - oi kyllä! Toivoisin että ehtisin ratsastuksen lisäksi harrastamaan jotain muuta urheilua. Kuten pesäpalloa tai sählyä.. Mutta tässä elämäntilanteessa ja tällä hetkellä se on mahdotonta, ehkä sitten tulevaisuudessa.

10. Mitä varusteita tällä hetkellä tarvitset?
 - Koulusatula olisi kova juttu.. Lisäksi tarvitsisin uudet hanskat ja ratsastushousut. Pyry tarvitsisi uudet suojat esteille.

11. Mitä suurempaa ajattelit tänä vuonna vielä hevosten parissa tehdä?
 - Noooh, sen näkee sitten! Ei kai tässä mitään supersuurta olla tekemässä.. Tai sitten ollaan ;)


Viimeisen haasteen sain Millalta ja tässä siihen sitten vielä vastaukset:

1. Mitä kuuluu?
 - Mitäpäs tässä, oikein hyvää kiitos!

2. Mikä on sun lempihymiö? ( :) :D XD jne...)
 - Tällä hetkellä elän jotain teinivaihetta elämässäni ja kavereiden kanssa keskustellessa olen lähinnä tällä hetkellä sen perinteisen äksdee hymiön kanssa. Nyt kyllä jo pääsemässä tämän teinihymiön otteista pikku hiljaa irti. Vaiko enkö sittenkään XD

3. Kuinka monta tuntia vietät koneella päivässä?
 - Aivan liian monta. Yleensä on kausittain tämä minun koneen käyttö, välillä istun aina kun pienikin hetki on vapaana, toisinaan taas saatan olla viikkoja niin että vain vilkaisen facebookin ja blogin. Keskimäärin tosi paaaha alkaa arvioimaan muuta kun että liikaa :D

4. Mikä on paras vuodenaika? Miksi?
 - Tähän vastasinkin juuri aikaisemmissa kysymyksissä. Jokaisessa vuodenajassa on jotain hienoa ja jotain ei niin hienoa. Kevät on ihanaa kun alkaa tulemaan valoisampaa, paikat sulaa.. Samalla taas kesä on erittäin kettumainen ratsastuksen kanssa kun paikat on puoli jäässä ja tulee ötököitä ja routakuoppia.. Kesä ihanan lämmin, mutta ötökät.. Syksy ehkä kaikista miellyttävin, ötökät vähenee, mutta taas alkaa myös satamaan enemmän, kylmempää ja pimenee. Talvella lyhyt päivä on ikävä, mutta taas yleensä vaikka kylmä onkin, on tosi nättiä.. Eli paha sanoa mikä olisi paras..

5. Miksi bloggaat?
 - hmm.. Olen jäänyt jotenkin koukkuun tähän hommaan. Tykkään kirjoittaa ajatuksia ja kertoa miten meillä menee. Ja on muuten todella hauska selailla vuotta takaperin ja katsella menneitä vuosia. Ja huomata miten blogi menee aina eteenpäin ja missä vaiheessa siitä on tullut millainen. Monesta syystä siis blogiakin kirjoitan.

6. Mitä teit lauantai-iltana klo 22.59?
 - kröhöm.. Taisin olla siihen aikaan Bar 54 Forssassa ja tanssia hulluna.. Tai sitten kirosin stey uppeja jotka valahti (myös siellä baarissa) tai istuttiin kaverin kanssa pöydässä ja juoruttiin ja naureskeltiin. Eli lauantai taisi kokonaisuudessa mennä juhliessa.

7. Missä oot kymmenen vuoden päästä?
 - No jaaa-a. Toivottavasti en ainakaan täällä. Siis enää täällä kotitilalla. Uskottavasti ja toivottavasti jollain omalla kodilla ja perheellä varustetulla paikalla. Ja tallissa oma hevonen tietenkin. Mutta eipä sitä ikinä tiedä mihin tämäkin elämä johdattaa.

8. Mitä sanaa käytät useimmiten?
 - Tällä hetkellä ei taida olla mitään tiettyä sanaa. Tai no, kavereiden kesken käytän melkoisen paljon sanoja "enhän mä välitä" mutta se on naurettavaa inside juttua, joten tuskin sitä lasketaan. Aikaisemmin käyttänyt paljonkin esimerkiksi "jotain rajaa" tai "what ever" sanoja..

9. Mikä on oudoin ruoka/ruoka-aine mistä tykkäät, mistä moni muu ei pidä? (vrt. maksalaatikko :D)
 - Dääm, eipä taida minulla mitään tälläistä olla :o Olen aika nössö tavis..

10. Pystyisitkö hyppäämään benji-hypyn? Oletko tehnyt sen jo?
 - Kyllä ehkä tavallaan. Minulla on ollut korkeanpaikan kammo ja vieläkään en nauti korkeista paikoista, mutta kyllä varmaan jotenkin sen uskaltaisin tehdä. Mutta ei kyllä olisi ensimmäisenä "mitä juuri nyt haluaisin tehdä" listalla. Minulle riittää särkänniemen ja linnanmäen hurjastelu tällä hetkellä oikein hyvin ;)

11. Kuinka pitkä matka teiltä on lähimpään Siwaan?
 - Aika tarkalleen 10 kilsaa. "Yllättävän lähellä", kyllä ;)


Valitettavasti jätän haasteen tähän, yritän jossain vaiheessa jos ehtisin jonkun haastamaan omilla kysymyksillä



Kommentit

  1. Mahtaakohan tuo Sir Arthur olla sama jolla aikoinaan aloitin ratsastuksen? :) Musta, silloin ainakin vähän äkäinen ruuna mutta ihan lemppari!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov