Siirry pääsisältöön

Vihdoin selostamaan: Super-Pyry teki sen taas!

Superhieno Pyry-mies otti aluemestaruushopeaa ja oli vielä hieno maastoestetreeneissä!

© Lars-Erik Jansson

Heti alkuun sanon, että tällä kertaa postaus tulee olemaan hieman suppeampi, sillä olen tässä päivän kärsinyt niin hirvittävästä päänsärystä. Kuitenkaan en viitsi enää venyttää tätä tekemistä enempää, joten tässä nyt sitten pieni selostus viime viikonlopun aluemestaruuskisoista ja tiistain maastotreeneistä. 

Lauantaina minulla piti olla vapaapäivä, mutta koska töihin ei saatu ketään (en usko, he vaan halusivat juuri minut...) menin sitten Perjantain hauskasta edelleen kärsivänä lauantaina töihin ja klippaaminen sai jäädä. Perjantaina oltiin Forssassa baarissa katsomassa Petri Nygårdia ja ilta venähti pitkäksi ja noloksi.. Siitä ei siis sen enempää. Lauantai aamu meni sitten ikävissä merkeissä ja illan olin töissä. Töiden jälkeen vielä pakkasin kisakamat autoon ja sunnuntaina herättiin siinä kuuden aikoihin - ja ei kun menoksi! Molla lähti seurahepaksi mukaan kun ei viitsitty sitä jättää yksinkään kotiin. Perillä oltiin (yhdestä pienestä mutkasta huolimatta) ihan hyvissä ajoin ja ehdin sitten katsella vähän paikkoja ja tutustua rataan. Petra hoisi taas super hyvin Pyrtsän, joten keskityin täysin itseeni.. Mitä luksusta!

Ekana hyppäsin 90 cm. Pyry on kahden luokan hevonen ja yleensä se on toisessa luokassa parempi, joten otin ysikympin varoiksi alle. Ja ihan hyvä päätös oli, sillä se oli ihan.. hirveä! Tai itsekkään en osannut ratsastaa, menin liian pitkällä ohjalla, liian hiljaa, liian kovaa, liikaa sitä ja tätä. Joka tapauksessa ratsastin huonosti kaikinpuolin ja ei ollut hyvä rata, en viitsinyt edes videota ladata.. Harmitti ja ketutti oma ratsastus, ei niinkään ne kaksi tippunutta puomia.

Suomenhevosten mestaruus alkoi melko pian 90 cm jälkeen. Kävin syömässä yhden leivän ja kävelemässä radan, Petran taas hoitaessa Pyryä. Nyt olin itselleni jopa hieman vihainen, koska olin sen pienemmän luokan ratsastanut niin huonosti! Verkassa otin enemmän laukkaa, kokosin ja keräsin ohjat käteen. Pyry tuntui paljon, paljon paremmalta ja hypyt olivat hyviä. Nyt halusin lähteä radalle hakemaan vain puhtaan nollan, millään muulla ei ollut merkitystä. Tasainen, siisti, puhdas rata.

© Annika Mäki / http://photoma.galleria.fi

Ja sitten vain radalle. Nyt oikeasti taas ratsastin! Huonosti, mutta ainakin yritin tosissani. Ja en voi sanoa kun että oli se kyllä SUPER-Pyry! Ykköselle tasapainoton hyppy ja kolmoselle ja kutoselle juureen, mutta erinomaisen hieno mies! Teki niin varman ja helpon oloisen radan ja hyppäsi minun pelkäämäni esteet parhaiten! Kaikki meni täydellisesti, paikat löytyi.. Kunnes tuli viimeinen. Ajattelin vain että nyt en tee mitään, menee hyvin, lähti hyppään hyvin, hyppäsi hyvin. Ja sitten kuului tumps. 4 virhepistettä! Harmitti, mutta samalla olin tyytyväisempi kun ikinä! Olin radalla hieman epävarma, mutta kuitenkin hevonen teki tosi hienon radan ja sitten sain vielä kuulla että mentiin uusintaan! Uusintaan mentiin siis ratkomaan hopea- ja pronssimitalit!

Huh että jännitti! Miia meni ennen minua ja heille tuli 8 vp. Itse lähdin radalle taas asenteella että hengissä maaliin! Perusradan ratsastin suht ookoo, mutta uusinnan kusin kyllä täysin! Onnistuneet hypyt olivat kahdelle esteelle, loput sitten Pyry pelastelikin. Kolmoseste saatiin leväytettyä kunnolla, sarja tultiin kahdella laukalla ja viimeinen ravissa.. Että olen hyvä! Onneksi kuitenkin on supersuper-upea-hieno Pyry ja toi kuskin hengissä maaliin vain 4 vp ja siitä seurasi sitten hopeamitali

Tavallaan harmitti kovasti, mutta harmitusta enemmän olin kyllä onnellinen. En missään tapauksessa uskonut pystyväni näin hyvään tulokseen! On minulla mieletön heppa, pakko sanoa. Jos se perusradan viimeinen olisi pysynyt ylhäällä.. No ensi vuonna on sitten vielä jotain mitä parantaa ;) 



© Annika Mäki / http://photoma.galleria.fi & Lars-Erik Jansson

Ylpeä olen, en voi muuta sanoa! Maanantaina hevoset saivat rennomman maastoilupäivän ja Tiistaina sitten käytiin Piken silmien alla vielä hyppäämässä maastoesteitä. Olen nyt ollut tässä kuukauden verran hieman epävarma ja ratsastanut taaksepäin, joten teki hyvää mennä Piken valmennukseen ja oikeasti ratsastaa enemmän laukkaa. Valmennusmeni ihan ookoo hyvin, heppa tuntui hyvältä ja palasia meni kohdalleen. Ei ollut aivan superhyvä, mutta hieno Pyry oli, sen Pikekin myönsi. Ja oli niin helpottavaa taas päästä puhumaan Piken kanssa! Hypättiin pieniä maastoesteitä ja haettiin rytmiä ja varmuutta minulle, hepalla sitä oli vaikka muille jakaa!


Valmennuksen jälkeen hyppäsin vielä Mollalla muutaman kerran, ettei olisi viikonloppuna niin villi. Villiä menoahan se oli ja kun tamma on kyllä niin poni kun voi olla! Aina kun menee selkään tulee se "tää on niin pieni" -kiljahdus! Laukkailin ja hypin muutaman kerran tukkeja. Aina se teki pienimmälle trakehnerille ihme loikan. Paikka oli hyvä, mutta hyppäsi terävästi ylös ja kyllä, siellä oli tosi hankala olla mukana! Katsokaa esimerkki tästä.. Oli kyllä ihan hassu tamma. Sitten hieman leikin varista (tai siltä se kuulostaa) ja tamma meni tosi nätisti koko tehtävän. Käytiin sitten vielä hyppäämässä alashyppy ja matkalla tuli vastaan peuroja mitä Molla pelästyi ja niskani naksahti melko ikävästi. Ei kuitenkaan pikkutamma minua onneksi tiputtanut! Lopetettiin vedelle ja nyt sitten hyvillä mielin Niinisaloon! Tässä vielä lisää ääni- ja tyylinäytettä:


Pyryn korvatkin vilahtaa videossa! Pyrystä puheenollen, latasin summamutikassa muutaman videon Pyrystä nettiin toisesta ratsastuskerrasta kotona. En tiedä vielä julkaisenko niitä blogissa, mutta on niiin kiva katsoa kun huomaa että on mennyt niin itse kun hevonen miljoona tuhatta vuotta eteenpäin! Nyt kuitenkin näihin innokkaisiin tunnelmiin ja pian taas lisää!


Kommentit

  1. Hieno Pyry! :)
    Ja hieno myös Seppo, joka nappasin Minnan kanssa kirkkaamman mitalin.

    Kisassa oli kolme "tuttua" suokkia (jos teidät lasketaan mukaan) ja kaksi oman seuran edustajaa. Ja ykkös ja kakkossijat. Jee.

    VastaaPoista
  2. Mitä touhuat tuossa perusradan ykkösen jälkeen? Ihmeen epätasaisen näköinen suoritus sijoittuakseen kakkoseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. taisit lukea tekstin kommentistasi päätellen :)

      Poista
  3. Ihmettelen, miksi aina on pakko olla ilkeä? Jos toinen viitsii useasti tehdä loistavia päivityksiä ja oikeasti panostaa blogiin, niin lukija voisi arvostaa sen verran, että jättäisi kommentoimatta, jollei ole muuta kuin risuja annettavanaan.

    VastaaPoista
  4. Hyvä Senni, hyvä Pyry! ♥ Olette superhienoja! Vitsit et Pyryllä on kyl kultanen sydän eikä sitä haittaa yhtää vaikka ei ihan paikka meekkään nappiin (kuten ei aina voi mennä) :)

    - Laura

    http://maaliviivalle.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, on se kyllä pantteri! Uusinnassa toin sen ihan tahallani (siis pidätin sen ihan juureen) oman epävarmuuden takia, mutta on se hieno kun menee vaan silti ♥

      Poista
  5. miks ihmeessä otat kypärän pois päästä ? :D ei nyt nii isot kisat sentää ollu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraava anonyymi jo tähän vastasikin :) Dan oli oikein tyytyväinen kun ei joutunut tunkemaan ison kypäräni läpi lyhyttä mitalinauhaa :)

      Poista
  6. Hmm, onkohan anonyymi ikinä
    a) saanut mitalia
    b) ollut missään isoissa kisoissa?

    Mitalin nauha on niin lyhyt, että sen pujottaminen kypärän yli voi olla todella vaikeaa. Ja mitä tulee siihen, että otetaan kypärä pois palkintojen jaossa, niin asia ei liity kisan kokoon vaan siihen, että miehet ottavat kypärän pois (vrt. miehet ottavat hatun aina pois sisällä ja esim. Maaamme-laulun soidessa, hienolla naisella on aina hattu)

    VastaaPoista
  7. Jos voisitte anonyymit valittajat vaikka vaihtaa semmoseen blogiin mitä teidän ei tarvi joka kerta sättiä ja morkata nii pääsisitte ihan ite helpommalla ja se ois muille lukioille armahdus! Valivalinirinari-jankutus alkaa jo pänniä ihan oikeasti. Toivottavasti en enää teitä täällä "näe ja kuule". Heippa teille.

    Senni ja Pyry: hienoa, hienoa, hienoa!

    VastaaPoista
  8. Yleisesti nyt: En todellakaan odottanut että tästä tulisi tälläistä sanahelinää! Tiedostan huonon ratsastukseni, mutta mielestäni tuo pirun rehellinen hevonen ansaitsi tuon mitalin. Se toi epävarman, kämmäävän kuskin maaliin asti, niin perusradalla kun uusinnassa.

    Mielestäni mainitsin tekstissä olleeni epävarma ja tätä korjataan kokoajan. Hevonen ei ole oikeasti helppo, se on niin herkkä, että omat mielialan muutokset näkyvät siinä heti (kuten mestaruuksissa epävarmuus tasapainottomuutena ja epätasaisuutena). Olen ihminen, erehtyväinen ja oppiva!

    Ja tosiaan mitä tuohon kypärän pois ottoon tulee, mielestäni oli tuomaria kohtaan kunnioittavaa ottaa miltein 60 kokoinen kypärä pois päästä kun tiukkaa teki muillakin mennä kypärän päältä. Dan vielä sanoi että helpottaa kummasti moinen ele ;) Ylempi anonyymi kertoikin erinomaisesti miksi, miten ja missä tilanteessa toimitaan yleisesti näin.

    Pahoittelen jos olen aiheuttanut ratsastuksellani, blogillani, kirjoituksillani tai millä tahansa muulla mielipahaa. Tämä ei ole tarkoitukseni :)

    VastaaPoista
  9. Olitte ihan super hienoja tuolla kisoissa ! Nii ja hei muuten mistä sait nuo Lars-Erik Janssonin ottamat kuvat ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, kiitoksia :)) http://okayolivia.kuvat.fi/kuvat/L-S+Aluemestaruudet+2012+ESTE/ tuolta löytyy :)

      Poista
  10. milloin meette seuraavan kerra treenaa noita maastoesteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei oikeastaan tietoa, ennen lumia vielä käydään pieniä hyppäämässä mielenvirkistykseksi, mutta koska kenttäkisat loppuu tältä kaudelta ei sen kummempia isoja treenejä varmaan tule olemaan :)

      Poista
  11. Olipas kiva katsoa tuota mestaruusvideota kun kerrankin sattui kohdalle kisoista hyvinkuvattu video! :) Useimmissa blogeissa videoiden heiluna ja se että hevosta ei zoomata yhtään häiritsee sen verran ettei videoita oikein viitsi edes blogeissa katsella. Rata vaikutti muuten hyvin ratsastetulle ja hevonen on todella symppis. Ihmettelin kuitenkin miksi sinulla on todella pahasti "käsijarru" päällä juuri ennen estettä? Veikkaan jos rentouttaisit käden ennen estettä niin hypyistä ja paikoista tulisi parempia. Ei siinä vaiheessa sitä hevosta kuitenkaan enää saa hidasteltua :D Pahoittelen jos neuvoni kuullosti pätemiselle, mutta tämä seikka tuli videosta suhteellisen selvästi esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus tähän löytyy kyllä tekstistä myös :) Olen ollut epävarma, jonka takia ratsastanut paljon taaksepäin epävarmuuttani. Valmentajani kanssa korjataan kyllä ongelmaa.

      Poista
  12. Kiva blogi sulla!!:) Mistä olet ostanut tuon rintaremmin?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov