Siirry pääsisältöön

Blogin kirjoittamisen pelisäännöt

Sarkasmi-Senni ja lupaus siitä, ettei tässä postauksessa ole mitään ideaa.


Ensin pitää sanoa että teen mitä tahansa tai mitä enemmän jaan ilot ja surut Petran kanssa, sen kauemmaksi menee Petran hevosenhoitajana toimiminen minulle. Mitä enemmän puutun asioihin "mitkä eivät minulle kuulu", sen vähemmän saan loppupeleissä käyttää aikaa Petran kanssa. Lopulta ollaan kohta siinä pisteessä että tehdään joko asioita salaa tai ei tehdä enää ollenkaan yhdessä. Ja kyllä, ihmiset, perheet ja säännöt ovat kaikilla erilaisia, mutta jossain pitää joustaa. Eikö se voisi olla vaikka "klo 9 kotiin" tai "läksyt ensin" mielummin kuin "et" perustelematta? Onneksi minun läksyt on kohta luettu, ehkä liukenen sitten paikalta..

Mutta sitten blogin pelisääntöihin. Ei ole minun blogini säännöt ja toivoisin ettei kenen muunkaan blogin. Aloitetaan yksinkertaisesti ja siitä miten itse vastaan kysymykseen: miksi kirjoitaa blogia?

Blogin kirjoittaminen on mielestäni hienoa ajatusten purkamista ja omien pohdintojen ja mietteiden myöhemmin lukemista. Kehityksen kulun seuraamista. Itse olen huomannut itsestäni ihmisenä paljon sellaisia piirteitä, minkä huomaamiseen in-real-life olisi saattanut kestää paljon kauemmin. Tiedän helpommin ajankohdat jolloin olen itsesääliä pursuava pelle, tiedän koska  olen kipeä, koska iloinen. Ne on tässä jo hyvin toistanut vuosittain itseään. Tällä hetkellä olen vihainen ja ärsyttävä. Tekstejä on hauska lukea myöhemmin ja niinkuin sanoin, en keksi miksen kirjoittaisi blogia.

Mutta sitten niihin pelisääntöihin, millä saadaan blogista vähintään täydellinen ja se ei pahoita omaa eikä kenenkään muun mieltä:
  1. Ei emotionaalista tunnelatausta. Me olemme robotteja ja tunneskaalamme on kävyn luokkaa. Elämässä ei ole muuta kun aamu, päivä ja ilta sekä yksi tunne (voit itse soveltaa mikä se on!)
  2. Varo mainitsemasta ketään nimellä, arvolla tai muulla. Blogissa ei kannata mainita edes valmentajan titteliä. Tai ylipäätään onko se valmentaja? onko sillä koulutus? Master-taso?
  3. Kaikki menee aina loistavasti. Rehellisyys haisee. Mennään mielummin sillä asenteella että tänään heppa meni hyvin vaikkei mennyt.
  4. Piilota blogi. Koska ei sitä kukaan jaksa lukea. Ja en edes halua että kukaan lukee sitä. Ja jos lukee niin siitä tulee kuitenkin joku haloo, koska a ja ö oli väärin päin. Tai sanoit vahingossa kenen "valmennuksessa" käyt. Tai mainitsit että elämä potkii tai ei onnistu.
  5. Varo mielipiteitä! Mielipiteen julkaiseminen on pyhäinhäväistyis. Varo kertomasta ikinä blogissa mistään asiasta mielipidettä. Ja suosittelen ettet tee sitä elämässäsikään, kieli ruskeana on paljon kivempaa!
ARGH! Voisiko aikuiset ihmiset käyttäytyä niin kun niiden kuuluu?!
Terveisin yli-ikäinen teini

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. jep! Kyllä välillä alkaa oikein ärsyttämään, argh! :D

      Poista
  2. Mä ooon niiiin samaa mieltä sun kanssa! Kiitos sen että joku vetää herneet nenään mun blogista jossa kirjotin miten asiat on ni sain pistää sen pois kokonaan näkymästä ja lopettaa koko bloggaaminen, tai vaihtoehtosesti sit pysyny vihoissa läheisen ihmisen kans joka sitten lopulta puolen vuoden jälkeen ilmotti että sitä häiritsi mun blogi. :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ohoi, mää ihmettelin mihin sun blogis hävis :( Tykkäsin sitä kovasti lueskella, ihmeellisiä kyllä ihmiset joskus.. :/

      Poista
    2. Joo ja mulla on ihan orpo olo kun ei pääse bloggailemaan. Mutta minkäs teet, kun sai niin paljo kakkaa niskaan ni tää oli helpoin ratkaisu. Mut ehkä mä joskus alotan uuden ja vähän eri lähestymistyylillä. :) Viimeistään sillon ku ostan oman hevosen, sit ei voi kukaan tulla valittamaan! :D

      Poista
  3. En tajuu tota alkuosaa sun kirjotuksesta, ootteko riidoissa Petran kaa ?

    Ja mitä noihin "sääntöihin" tulee, ton takii en oo uskaltanu alkaa kirjottaa blogii Ku ihmiset on niin vammasiii :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei olla riidoissa, pikemminkin ihan parhaita ystäviä ;)

      No joo, itse en ole ikinä moista niinkään ajatellut, mutta nyt pisti hieman vihaksi, heh :D

      Poista
  4. Tuo tuntuu olevan niin totta. Itse olen vähät välittänyt mitä ihmiset kirjoituksistani ajattelee. Itselleni ne lähinnä on kirjoitettu enkä osaa suodattaa. Tietty aina mun pitäisi muistaa ettei kirjoita ohi suunsa tallin asioista ym.

    Pitkää pinnaa toivottelee AMK. :)

    VastaaPoista
  5. Pelisäännöt oli kyllä osuvat. Näin näyttää menevän täällä intterneetin ihmemaassa :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov