Siirry pääsisältöön

Haaveet kaatuu?


Kuinka moni muistaa kuin puhuin aikaisemmin Kisamatkalla-derbystä? Unelmista, jotka odottavat toteutumistaan. Nyt näyttää synkältä, kaatuuko haaveet?

Kaikki lähti siitä kun luin tänään SRL Kilpailusääntöjä 2015. Kävin ne silmämääräisesti läpi niin että luin kaikki muutoskohdat ja pyrin sisäistämään ne tarkemmin. Syynissä olivat yleisen osan lisäksi koulu-, este- ja kenttäsäännöt. Ehkä pieni pala uskoa itseeni romahti estesääntöjen sivulla 11, kohdassa 322.
"Tason 1 kilpailussa palkintojen yhteenlaskettu arvo 
ei saa ylittää 1000 €:a."
Luin kohdan monta kertaa ymmärtämättä sitä. Miten 1000 € palkintorajan ylitys lasketaan? Miksi se on rajattu? Tähänkö haaveeni omasta kilpailusta kaatuvat?

Olen niitä ihmisiä jotka haluavat tehdä kaiken täysillä. Hyvin, laadukkaasti ja joskus jopa överisti. En ole ikinä tänne avannut sitä miten paljon mikäkin sponsoroinnissa maksaa, mutta havainnoillistaakseni ihan peruskulut, listaan alle mitä suunnittelemani palkinnot (minulle ja/tai sponsoreille yleensäkään) tulisivat maksamaan. Mikä siis olisi meidän Kisamatkalla-Derbyn palkitosumma kokonaisuudessaan tai ainakin osa siitä. Luokkia on siis ajateltu olevan 5 kappaletta, joista 4 sponsoriluokkia ja 1 Kisamatkalla-Derby.
  • Ruusukkeet n. 200 € (laskettu vain 1-6 sijat kertaa 5)
  • Luokkakohtaiset rahapalkinnot 150 € / luokka (eli 150 x 5 = 750 €)
  • Sponsoriloimet 50 € / luokka (eli 50 x 5 = 250 €)
  • Kisamatkalla-Derby voittopokaali n. 25 €
  • yhteensä 1225 €
Enkä ole tähänkään laskutoimitukseen laskenut mahdollista Kisamatkalla-Derbyn isompaa luokkakohtaista rahapalkintosummaa (tästä enemmän Derbyn omilla sivuilla) enkä ruusuja ja/tai kukkakimppuja. Minä en ole sen lajin ihminen joka luopuu jostain toiselle antamisesta sen takia että joku määrää maksimirajan antamisen ilon määrälle. Minä annan, lahjoitan, rahoitan, tuhlaan ja käytän aikaani omiin sponsorointeihini niin paljon kuin itse haluan. Voiko joku määrätä mikä on suurin summa mitä saan sponsoroida?

Kaatuvatko haaveet?
Kuka tätä valvoo? Miksi tämä on rajattu? Mitä tämä hyödyttää?
Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia, mitä mieltä sinä olet?

Kommentit

  1. En kyllä ymmärrä miks täytyy rajata, en edes koskaan muistaakseni ole saanut seuratason kilpailuista palkinnoksi näppylähanskoja parempaa ruusukkeen lisäksi =D Eikös se olis hyvä, että laittais jonkun alarajan paljon täytyis mennä palkintoihin, sillä joku kumisuka/näppylähanskat ihan oikeesti... :D Varmaan harjoituskilpailuissa ihan kiva idea tai tallikilpailuissa mutta ei seuratason.. Tosi tyhmä sääntö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyllä minäkään ymmärrä, en ymmärrä sitä miten se voi keneltäkään olla pois vaikka 1 tason kilpailuista jokaisen luokan voittaja saisi sen 1000 euroa.. Hölmöä sanoisinko?

      Poista
  2. Ihanat palkinnot olit suunnitellut! Voisiko tuosta kuitenkin kysyä SRL:lta? Ja sen jälkeen vaikka jättää yksi luokka pois, muista kuin Derbystä loimet pois tai pienemmät rahapalkinnot niihin luokkiin?

    Tosi kurjaa joka tapauksessa! En kisaa, joten erosin seurasta ja sitä kautta liitosta juuri tällaisen pelleilyn takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan kyllä yhteyttä SRL tarvittaessa :) Ja kiitos ihanasta kommentista!

      Poista
  3. Tosi kurjaa tommonen :/ voiskohan tossa ottaa liittion yhteyttä, jos vois anoa poikkeuslupaa tms? kerätä adressia? älytönhän tommonen rajaus on. Mites hankalaksi menis järjestää kokonaan ilman liittoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan kyllä liittoonkin yhteyttä :) Itseasiassa otin myös selvää ilman liittoa järjestämisestä, mutta silloin se tulee todella kalliiksi ja sen lisäksi siinä on todella paljon aukkoja mitä pitäisi täytellä. Raha ehkä se suurin ongelma sen kautta..

      Poista
  4. Jos intoudut kysymään liitolta tarkempaa syytä moiseen sääntöön niin infoo ihmeessä meitäkin. Kuulostaa kyllä tosi oudolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. infoon kyllä, pistelen tässä jossain vaiheessa sähköpostia siihen suuntaan :)

      Poista
  5. Ymmärrän sen, että säännöt on laadittu turvallisuuden ja yhdenvertaisuuden takia. Mutta en ymmärrä, miten hyvät palkinnot voisi olla huono juttu. Ärsyttävä sääntömuutos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ymmärrän täysin turvallisuuden ja yhdenvertaisuuden. Mutta sitä en juurikään ymmärrä miten hyvät palkinnot voivat olla säännöissä rajattuna :o

      Poista
  6. Kukaan ei varmasti tule tarkistamaan loimien ja ruusukkeiden arvoa, eiköhän se ole vain rahapalkinnot mitkä lasketaan...

    Luulen että tuolla säännöllä SRL haluaa turvata tasojen 2-5 kilpailujen säilymisen. Jos 1-tasolla saisi antaa palkinnoksi tonneja ja vaikka henkilöauton, ei kukaan järjestäisi 2-5-tason kisoja, jolloin liitto ei saisi rahaa kisaluvista ja starttimaksuista. Ovelia ovat!

    T. Karoliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samassa kappaleessa puhutaan raha- ja esinepalkintojen vähimmäin pienuudesta, joten olettaisin myös tavarapalkintojen kuuluvan kategoriaan pakinnot, tai muuten tuo lause on huonosti muotoiltu. Jos se olisi " Tason 1 kilpailussa RAHApalkintojen yhteenlaskettu arvo ei saa ylittää 1000 €:a." tarkoitus olisi mielestäni aivan eri.

      Onko menneinä vuosina ollut 1 tason tasoisilla kisoilla jotain uhkakuvaa 2-5 tason kisoihin? En vain ymmärrä - vaikka kyseessä olisi pelkästään se että rahapalkinnot lasketaan tuohon 1000€ - miksi pitää rajata sitä määrää. Yhtäläillä joku voi antaa siellä 2-5 tasolla halutessaan rahaa.

      Tosin uusien sääntöjen mukaan edes 2-tasolla ei tarvitse antaa kuin ruusuke TAI esine- TAI rahapalkinto. Hävyttömän kuuloiseksi menee koko homma :(

      Poista
    2. En usko että kukaan vaatii nähdä kuitteja loimien ja ruusukkeiden arvosta. Kaikki on toki mahdollista :/

      Olet ihan oikeassa, ei tuo minun selitykseni ole pitävä, koska eihän tähänkään asti ole ollut seuratason kisojen "väärinkäyttöä." Haluaakohan SRL tilkitä porsaanreiän ennen kuin kukaan keksii sitä hyödyntää, en tiedä.

      Jos järjestää kisat liiton sääntöjen vastaisesti ja liiton ulkopuolella, nähdäkseni suurin ongelma on kisaajien vakuutusturva. Oma tapaturmavakuutus ei ole voimassa kisoissa, ja liiton lisenssivakuutus ei ole voimassa liiton kisajärjestelmän ulkopuolella.

      Nostan hattua että jaksat kaikkien muiden hommiesi ohella pyrkiä järjestämään valtavirrasta poikkeavat kisat, ja taistelet liiton tuulimyllyjä vastaan!

      T. Karoliina

      Poista
    3. kiitos taas ihanasta kommentista :)

      Poista
  7. Miksei 19. luukku oo auki?

    VastaaPoista
  8. Aika ihmeellistä touhua... Jos oikein ymmärsin, niin kehen se vaikuttaa jos itse järjestät kilpailut ja niiden palkinnot maksavat yli 1000€...? Mielestäni sinun pitäisi saada sellaiset kisa kuin itse haluat, upeineen ruusukkeineen ja palkintoineen! Sä kyllä järjestät upeita kisoja ja ei voi muuta kuin ihailla! Toivottavasti asioihin saadaan selvitys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, pitänee ottaa yhteyttä SRL :) Minäkään en oikein ymmärrä miten tuo vaikuttaa kehenkään..?

      Poista
  9. Olen kuullut monilta että he haluaisivat että ratsu puolen ja ravi puolen muuri murrettaisiin ja perustettais yhteinen liitto tai SRL liitetäis Hippokseen. Näin saatais ratsu piireihin pienet raha palkinnot mukaan joka luokkaan niin kuin raveissa starteissa ja samanlainen sponsorointi. Samalla tulisi myös ratsupiireihin mahdollisesti näitä kimppahevosia ja niitä voitaisiin tarjota jollekkin ratsastajalle kilpailu/varmennus käyttöön ilman että pitäisi ostaa se oma heppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, mielenkiintoinen idea, mutta ymmärrän tavallaan miksei hippos halua ottaa ratsastusurheilua "rasitteeksi" kun ei tämä käytännössä tuota mitään. Paitsi tietty jos saisi TOTO pelaamisen yleistymään myös ratsastuspiireissä.. Mutta mielenkiintoinen idea olisi kyllä! :)

      Poista
  10. Jaxuhali ja kriisiapua sinulle. Saat näemmä kehitettyä ongelmia ja draamaa vaikka tyhjästä.

    VastaaPoista
  11. Ettei vaan olisi kyseessä karsia sitä, ettei pääsisi enää tulemaan näitä "Hattel Horse @ Forsten-Pentti" -seurakisoja, siellähän oli palkinnot paremmat kuin monissa kansallisissa. Sitä en muista, että vaihdettiinko ne sitten lopulta jopa aluekisoiksi, harjoituskisat niiden alunperin piti olla ja ainakin seurakisoiksi muuttuivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kys. kisoissa oli alue ja kansallisia luokkia, tiedätköhän nyt yhtään taas mistä puhut? :D

      Poista
    2. Vähän myöhässä tähän keskusteluun mutta ylempi ano taisi puhua ensimmäisistä Hattelin suurkisoista (isoja luokkia, hyvät palkinnot, ravintolat jne. huippupuitteet) jotka todellakin olivat harjoitus-/seurakisat, ja järjestettiin Hattelilla. Taisi siellä silloinkin Mikko ratamestarina ja muuten järjestelyissä kyllä mukana olla, jos en väärin muista. Nämä kisat taisivat olla 2013. Tänä kesänä sitten olivat nuo alue-/kansalliset Forstén-Pentin uusissa tiloissa.

      Poista
    3. Niin, en voi tietää.. Hassua silti, eihän tälläisiä isoja, hyväpalkintoisia seurakisoja ole edes paljoa, joten miksi niitä vähiäkään pitäisi karsia? :)

      Poista
  12. Mitenkäs sitten tapaukset, joissa yksityishenkilö ihan hyvän hyvyyttään _lahjoittaa_ luokkaan palkinnon, esimerkiksi vaikka maalaamansa hevostaulun tms.?

    Ihan uteliaisuuttani kysyn, kun eivät ole nämä kilpailusäännöt tuttuja. (Kisaurani kun koostuu yhdestä ainoasta seurakisasta vuodelta kivikirves...)

    VastaaPoista
  13. Niin harmi, mutta jos voittoloimi olisi halvempi brodeerauksella (esim joku halpa 14 e fleeceloimi ja brodeerauksen kanssa n. 30 e) ja rahapalkinnot vaan siinä derby luokassa ? :) Tulisin mielelläni kisaamaan ponini kanssa, jos kisa saadaan järkättyä. Niin hienolta kuulostaa ��

    VastaaPoista
  14. Mä en kyllä myöskään ymmärrä ton idea :( Toivottavasti voit kuitenkin järjestää ne kisat, olisin itsekkin innokas osallistumaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov