Siirry pääsisältöön

Hyppäämässä kertaa kolme

Muutama tamma ja muuan ruunanruppana


Meidän piti mennä jo alunperin viime sunnuntaina hyppäämään, mutta sitten tuli menoa sinne ja tänne ja jouduttiin venyttämään lähtöä. Torstaina minulla oli vapaa ja koska lauantaina on seuramestaruudet, halusin käydä ottamassa Pyryllä muutaman hypyn. Otettiin sitten samalle maneesireissulle kaikki kolme ja menin niillä kaikilla.

Maneesissa oli valmiina jo esteitä, mutta muutimme niitä sen verran että saimme toiselle pitkälle sivulle jumppatehtävän, joka on muuten todella kiva, ihan kaikkien hevosten kanssa! Kun maneesissa oli esteet kunnossa, laitettiin ensin poni kuntoon. Verkkasin ponin ensin sileällä tehden siirtymisiä askellajista toiseen ja askellajin sisällä, Poni vaikutti ihan kivalta sileällä. Esteillä aloitettiin verkkana minijumppasarja molempiin suuntiin, jolloin korkeus "esteillä" oli hieman puomia korkeammalla. Tamma hieman intoutui kokoajan ja jarrut meinasivat hukkua..

En tehnyt ponin kanssa paljoa mitään, lähinnä pidettiin hauskaa ja kiljahtelin selässä kun en osannut. Pari huonoa paikkaa ja jumpalle tultiin ainakin kerran ihan liian kovaa, mutta armahdan itseni. En vain osaa noin pienellä ja lyhyt askelisella ponilla hypätä, haha! Ja noo, tarkoitus oli vain pitää turbomummon hauskaa!


Mollan jälkeen pistettiin molemmat isot kuntoon ja kipusin ensin Pyryn selkään. Keskiviikkona olin ratsastanut sen maneesissa, mutta sitä ennen 3 päivää se oli vain kävellyt kun on ollut jäistä ja kovaa. Ja siitä kyllä huomasi että virtaa oli, kuin pienessä kylässä.. Tein Pyrynkin kanssa aluksi - totta kai siis alkuravien ja -laukkojen jälkeen - siirtymisiä, ensin ravi-seis ja sitten laukka-seis. Loppua kohden alkoi jo huomattavasti paremmin kuuntelemaan, mutta matkaa on siihen miten tasainen ja kiva se oli viikkoja sitten!

Hypyistä Pyryn kanssa haettiin vain fiilistä lauantain kisoihin. Kerran se jumpan jälkeen jäi pidemmäksi mutkaan ristilaukalle ja jäi lapaedellä puskemaan mitä en korjannut tarpeeksi nopeasti ja se kostautui puomilla. Hypättiin kaksi rataa, matala ja korkeampi, sekä jumppa vielä lopuksi vähän isompana. Herra oli superhyvä ratsastaa ja hyppäsi taas kun pantteri!


Viimeisenä oli vuorossa Lehmä. Olen viimeksi hypännyt tammalla ennen Niinisaloa, eli yli kaksi kuukautta sitten ja sairasloman jälkeen tamma ei ole hypännyt yhtään. Lähdettiin senkin kanssa tekemään lähinnä "hei pikkuesteet on kivoja" -treeniä ilman sen suurempaa stressiä. Tammakin teki aluksi, ihme kyllä, siirtymisiä, mutta niin, että ravi-seis-peruutus-ravi tyylillä. Peruutukseen halusin sen tulevan paremmin nenä ylös, nyt se painuu aina rullalle kuolaimen taakse. Liikkeelle piti lähteä reippaasti ensimmäisestä pyynnöstä.

Hypyt sujuivat yllättävän hyvin! Yksi huono hyppy koko treenissä ja sekin näkyy videolla. Pystyn jälkeen se hieman vetäisi minut satulasta ja en saanut laukkaa tarpeeksi takajaloille kaarteessa mikä sitten kostautui seuraavalla esteellä. Lopuksi, mitä videolle ei tullut, tultiin kaksi kertaa okseri ponnistuspuomin kanssa. Nyt aletaan tosissaan tamman kanssa treenaamaan sitä että kaempaakin voi hypätä.. Ja muistetaan ratsastaa se joka kerta hyvin jalalle, sillä heti kun se pääsee paikoillee, se hyppää miten sattuu! Lisäksi minusta tuntui että mentiin kovaa ja ratsastin tosi rumasti, mutta onneksi videolla meno näyttää sujuvalta vaikka kuski pikkaisen heiluukin ;)


Ihan ookoo hyvä fiilis jäi kuitenkin kaikkien kanssa hyppäämisestä, joten annan virheille hieman armoa!

Kommentit

  1. Hyvin suju hyppelöt! :)

    VastaaPoista
  2. Hienosti meni! :) miltä tuntuu selkään kun hevonen menee ristilaukkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Miten sen nyt selittäisi, epätasapainoiselta, siltä että tosiaan etu ja takapää laukkaa eri tahtiin :D

      Poista
  3. Toi on niin tuttu fiilis, että tuntuu pahemmalta kuin miltä näyttää! Hyvin pollet loikki :)

    VastaaPoista
  4. Mä oon uus lukija. Katsoin yhden videon jossa letitit jotain ponia (olen ihan pihalla vielä nimistä yms, koska oon lukenut vasta pari postausta) niin vaikutit niin hauskalta tyypiltä niin oli pakko liittyä lukijaks! :D

    Ja sitten toinen juttu: Tuo lehmänkirjava vaikutti ton videon perusteella aika lupaavalta (pitää kohta lukea lisää siitä, kun en tiedä taustoja ;)) Hyvä hyppy yms..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa blogin pariin! :)

      Taisi tosiaan olla Pyry mitä letittelin siinä, heh :) Ja Alli on tosi hieno, pitäisi vaan oppia taas ratsastamaan sillä... :D

      Poista
  5. Kivan näköisesti menivät kaikki!:) Ihanaa että Allikin palailee taas kuvioihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee, kiitoksia :) ja on kyllä huippua, toivottavasti se pysyy nyt kunnossa!

      Poista
  6. Olipas Allin meno muuttunu tasaisemman näköiseksi, wau! Hyvä työtä oot tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos :) Pieni loma taisi tehdä sille ihan hyvää!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov