20. toukokuuta 2016

Viimeistelytreeniä

Tänään tehtiin vielä viimeistelytreeni molempien hevosten kanssa lauantain kisoja varten. Alli hyppää lauantaina 90 cm ja 100 cm ja Pyry 100 cm ja 110 cm. Kisathan on meidän seuran omat, joten olen heti aamusta itse auttamassa.

Allilla oli takana viikon hyppytauko ja kiima todellakin pukkaa päälle, mutta mikä on vain ja ainoastaan tosi kiva. Alli on tajuttoman kiva ratsastaa kiimassa, on paljon mukavampi vähän kaikelle vaikka pikkasen herkempi muuten onkin. Se on nyt muutenkin ihan superkiimassa, mikä tavallaan ihan hyvä, sillä maanantaina olisi tarkoitus käydä oriasemalla kääntymässä..

Jokatapauksessa reilun viikon hyppyloma näkyi Allissa positiivisesti ja kaikki menikin paremmin kuin hyvin. Itse muistan vaan olematta laittamatta painetta, käsi ylös säästä ja katse eteen hypyssä. Ja jo hypyt onnistuivat paremmin. Kameran kanssa oli ongelmia, joten vain muutama pikkupätkä valmennuksista.


Pyryllä oli tällä valmennuskerralla huomattavasti enemmän vauhtia kavioissa kuin viime kerralla. Viimeksi kun oltiin hyppäämässä (mistä ei postausta ikinä tullut kun en ehtinyt kirjoittaa) otettiin luvattoman paljon kieltoja ja muutenkin vauhti oli vähän hyydyksissä. Hyvin mahdollisesti se johtui siitä, että hevoset olivat saaneet olla yötä päivää pihalla ja sekös oli herraa väsyttänyt. Nyt kuitenkaan moisesta ei ollut tietoakaan, vaan kaviot nousivat kepoisesti. Kuskin muistilistalla Pyryn kanssa pitää homma takajaloilla ja pistämättä yhtään painetta. Ja taas sujuu!


Samoilla fiiliksellä huomisiin kisoihin! 

4 kommenttia:

 1. Millainen Alli on luonteeltaan? Siis hoitotilanteissa tms. :) Ihanaa jos Alli tiinehtyy. Kuinka helposti tuollainen väri yleensä periytyy? Kenet olet oriksi valinnut? Kauhea, kun lukijakin näin jännittää jo etukäteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orista tulee ihan piakkoin lisätietoja ;) Alli on aika tammamainen, mutta sen silmistä näkyy kyllä lempeyttä, että liekö vaan joskus väärinymmärretty :D Itseasiassa oriaseman pitäjän kanssa sitä värin periytymistä mietittiin ja voi olla että aika hyvin saattaa tuo periytyä (toivottavasti) ;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Laitatko muuten mätsäreihin ilmoittautuneille jonkun vahvistuksen spostiin, sillä nyt en ole varma tulikohan perille ilmoittautumiset vai ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan, tänään en ole vielä ehtinyt käymään laitaamassa vahvistuksia :)

   Poista