Siirry pääsisältöön

Rämmitään ja tiputetaan - Suomenratsujen Kuninkaalliset 2011

Ensinnäkin aloitan postauksen puolustuksella! Oltiin tosiaan perjantaina suokki kuninkaallisissa, mutta en yksinkertaisesti ehtinyt kirjoitaa koska a. menin seuraavana aamuna klo 7 töihin b. pääsin töistä klo 00.25. Joten antakaas nyt anteeksi! Lupaan seuraavan kerran kirjoittaa ajoissa, vaikka suoraan Niinisalosta livekerrontana ;) Mutta sitten takaisin Perjantaihin. Perjantaina tosiaan starttasin Pyryn kanssa 90 cm ja Helppo B:3 ja Terhi meni Mollan kanssa samat luokat. Itse aloitin klo 12.20 koulustartilla ja esteet alkoivat klo 14.30 derbykentällä. 

Homma alkoi siis Pyryn kanssa. Oltiin hyvissä ajoin kisapaikalla, kiitos ihanan isäpuoleni joka meidät sinne kuskasi. Aluksi käytiin näyttämässä rokotukset ja saatiin 10 euroa palautuksia, koska olimme maksaneet tuplat eläinlääkäri- ja turvallisuusmaksuista (koska kipan maksupalveluhan vaatii tämän)! Onneksi, koska sillä rahalla sain ostettua itselleni kouluraipan, viime koulukisoissa - eli hämeenlinnassa - raippa jäi aidan reunalle. Löydettiin kiva 5 euron siisti raippa ja iloisena käytiin sitten hieman kaakaota juomassa ja katsomassa muutama rata ennen kuin kiidettiin Pyryä kunnostamaan. Herra käyttäytyi ihmeen mallikkaasti ja saimme sen nopeasti kuntoon. Sitten vain omat kamat päälle ja eikun verkkailemaan. Laskin että puolen tunnin verkka on riittävä ja no.. oli se ihan ookoo. Yritin verkassa keskittyä siihen että oikeasti istun ja ratsastan istunnalla. Pyry meni välillä tosi hienosti ja onnistuin jopa istumaan ihan ookoo!

Sitten ei muuta kun radalle! Sain siinä rataa kierrellessänikin hieman poikaa rennoksi ja aloitin rahan hyvissä mielin. Heppa oli hyvin kuulolla ja teki juuri niinkuin pyysin. Itse tein aivan liian aikaisin pysähdyksen kun olin aloittamassa.. Ja sitten vain suoritus käyntiin! Herra oli hieno, kuunteli kaikki mitä pyysin. Kulmassa lähti hieman pakoon, mutta kun tein pienen pidätteen, tajusi että ahaa, nyt pitää taas mennä nätisti. Volttikahdeksikolle tultaessa hieman jännittynyt, mutta kun päästiin ympyröille, rentoutui selvästi. Siitä sitten nelikaarinen ilman ongelmia ja hyvine suoristuksineen ja siitä saatiinkin molemmilta tuomareilta seiska! Ensimmäinen laukannosto oli HYVÄ ja vielä vaikeamman laukan.. Huomaa että kavalettiharjoitus teki tehtävänsä.. siitäkin toiselta tuomarilta seiska ja se laukkaosuus  menikin oikein hyvin. Ja sitten taas kaikki romahti.. Plääh.. Tein ihan surkean siirtymisen, en ratsastanut vaan romahdutin. Niinpä heppa että kuski jännittyi, toinen laukkaympyrä alkoi hyvin, mutta sitten tuli jotain ihme paikoillaan pomppimista ja raviin siirtyminen ihan karmea.. ja pisteet ropisi alas.. niinkuin kuskin ryhtikin! Käynti ilman ohjia olisi muuten mennyt hyvin mutta unohdin missä piti antaa pitkät ohjat ja annoin liian aikaisin, tein liian pienen kaarteen ja lopun rataa meinasin revetä nauruun kun olin hienon alkuradan pilannut munauksillani.. HUOH! Nyt kyllä ei syytetä hevosta, se tosiaan yritti, kuski oli ihan surkea lopussa..






Sitten pakko vielä sanoa, että tosiaan Pyry on todella haluton asettumaan oikealle. Huomasin tuossa pari päivää sitten kuolaimissa (omppukuolaimet) sellaisia purujälkiä, mitä ei kyllä ihan tavallisilla hampailla voi onnistua tekemään. Ihan kun herralla olisi piikkejä! Eläinlääkäri lupasi jossain vaiheessa tulla tsekkaamaan, toivottavasti menisi tuo taistelu sillä ohi.. Mutta siis, toinen tuomareista antoi 53,636% eli ei mitenkään hyvin. Alakommenteissa mainittiin juuri tuosta taipumattomuudesta oikealle. Toinen tuomari taas antoi tasan 60% ja kehui tasaista suoritusta, mutta saisi olla vielä ponnekkaampi laukka. Yhteisprosentit siis 56,818% eli taas hieman parempi kuin viimeksi. Molemmilla tuomareilla melko samanlainen näkemys, eihän sijaero ollut mitenkään huima (toinen 19 ja toinen 14). Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, sillä itsepähän mokasin lopun.. Tähän laitan vielä kuvan (mille sitten jokainen lukija nauraa kippurassa ja lopettaa blogin lukemisen koska olen niin naurettava..) ja puolustaudun että ihan tosi, kai nyt kaikille joskus käy vahinko! Pikku hiljaa parempaan eikös, ei voi olla seppä syntyessään, saatika ratsastaja ;) Nii just, naurakaa nyt sit vaan :'D

EIHÄIN AINA VOI ONNISTUA?
 Noh, sitten olin ihan maassa taas ja mentiin autolle kiertään hokin jalkaan. Sää oli aika surkea, alkoi siinä sateleen vettäkin jossain vaiheessa. Odotettiin oikein innolla missä kunnossa derby on.. Pyrylle oli todella vaikea saada hokit, sen kengät oli ehkä millin  paksut.. En vaan ymmärrä kuinka se onnistuu kuluttamaan ne, Mollalla oli vielä kuin uudet! Noh, siinä kun saatiin popoihin pidikettä, laitettiin hepat autoon (jolloin sade HETI lakkasi..) ja mentiin kävelemään rata. Ei ollut mitenkään vaikea, Terhin tavoitteena oli vain päästä rata hengissä, itse lähdin puhdasta hakemaan. Pohja oli tosi hyvä siihen nähden että oli satanut! Ei yhtään liukas :) Ainut ongelma itsellä on derbyllä sen isous. Olen parempi lyhyissä lähestymisissä, pitkissä alan liikaa säätämään ja miettimään.. No eikun hepat kuntoon ja kohti verkkaa! Terhi lähti kolmantena ja itse kahdeksantena, eli ihan lähekkäin.

Ja se mikä hommassa kusi oli verkka-alue. En tiedä oliko sen tarkoitus olla hiekkakenttä vai uima-allas.. Tosiaan vettä siellä taisi olla enemmän kuin hiekkaa. Pyry otti verkassa heti jotain skitsoo, innostui ihan täysin kun tajusi että pääsee hyppäämään. Katsoin Mollan verkkahypyt, hieman oli hakemista, mutta viimeinen hyppy oli tosi hyvä, eli ei muuta kun radalle! Itse otin myös hypyt ennen Terhin rataa, joten ehdin sitten kuvata Oskarilla Terhin ja Mollan menoa. Kari otti videolle videon. Rata meni ihan ookoo, poni välillä pelasteli hyppäämällä ihan paikoiltaan jäätävän leveiden oksereiden yli. Kunnialla selvisivät radasta, muutama tosi kiva hyppy oli! Tulos 4 vp yhdestä tiputuksesta ja 1 aikavirhe eli yhteensä 5 virhepistettä.




KATSO TERHIN JA MOLLAN RATA TÄSTÄ!
Blogger on vammanen ja ei anna laittaa tähän, pahoittelen.. 
  
Ja sitten takaisin Pyryn selkään ja eikun vielä muutama verkka hyppy. Pyry oli hyvässä vireessä kuunteli, mutta liikkui kuitenkin eteenpäin. Derby kentällä sitten hieman sekoili, otin sitten hieman laukkaa pitkää sivua missä ei ollut mitään muuta menoa ja siinä sitten herra taas alkoi hieman kuunnella. Pian taas olikin meidän vuoro. Nollaratoja ei ollut tullut vielä yhtään, rata oli kuitenkin melkoisen raskas noi suomenhevosia ajatellen. Positiivisin mielin olin aloittamassa rataa ja pian saimme lähtömerkin. Nostin laukan, hieman kevensin istuntaa ja lähdin ensimmäistä estettä kohti, jotain n. 80 cm okseria. Melko hyvä paikka, yli kevyesti. Sitten hieman suunniteltua lyhyempi tie kakkoselle ja pikkuisen vinossa yli. Siitä taas lyhyt kaarros kolmoselle, mehiläisokserille. Olin jo radan kävelyssä miettinyt koko estettä. Ja sitten tein sen mokan. Käskin lähtemään kaukaa vaikka tiesin ettei se lähde tuollaiselle esteelle kaukaa.. No kiltti heppa otti nopean puolikkaan ja ponnisti minkä jaloistaan pystyi, mutta puomihan lähti mukaan. Kaarevalla linjalla pysty hyvin. Linja erittäin hyvä, tosin ennen linjan ensimmäistä silmään lensi ÖTÖKKÄ, jonka takia jouduin keskittymään sen kaivamiseen enkä hyppäämiseen. Onneksi heppa osaa! Sitten lyhyempi tie pystylle, reippaasti kohti sarjaa ja viimeiselle okserille lyhyt tie ja vinossa hyppy. Yyber hieno upea Pyry selvitti radan vain 4 vp joka oli tasan oma moka! Ja sillä hetkellä ykköspaikalle, missä pysyttiin jonkin aikaa. Ja taaskaan en tosiaan ratsastanut aikaa, mutta koska itselle on helpompia lyhyet tiet, teen ne mielummin ja hypytkin onnistuvat paremmin. Videota ei valitettavasti tullut, Karilla kävi vahinko kun painoi vahingossa kaksi kertaa play nappia ja ei sit äänittänyt.. Muutama kuva kuitenkin tässä teille!
 



   
Huomatkaa muuten, toisessa kuvassa on jo myötäys! Ja niinhän meidän Pyrde taas toi ruusukkeen kotiin. 9.sija sieltä tuli, 3 nopein 4 suoritus, kiitos pitkän laukan ja lyhyiden teiden. Hieno hieno mies, nyt kuski lähtee ryhdistäytymään. Käytiin sitten Terhin kanssa vielä hieman kahluuttamassa heppoja ja sitten mentiin autolle, missä alettiin vaihtaan Mollalle varusteita ja laitettiin Pyry pois kun Kari haki kopin millä se vietiin kotiin. Ja kun Terhin piti lähteä verkkaamaan, ei löytynyt enää sitä minun ostamaa kouluraippaa mistään.. JOTEN jos sinä PITKÄKYNTINEN, joka anastit uuden RAIPPANI, voisitko ystävällisesti palauttaa sen ja OSTAA OMAN! meinasi palaa käpy siinä vaiheessa. Viimeisen viikon aikana on rahaa käyttöön huimat 30 euroa ja kun kerrankin löysin halvan kivan raipan, joku päättää pölliä sen?! Ja kehtasikin vielä ottaa heppa-autosta.. Oli siis hevosauton oven vieressä (sisäpuolella) lappeellaan lattialla (näkyvällä paikalla). Kotona kun siivottiin auto olisi viimeistään löytynyt, mutta ei. Joten voro kiitos tästä, saan vielä sinut kiinni  (varo vain siinä raipassa on tunnistin). 

Mutta siis takaisin aiheeseen. Pyry pakattiin koppiin, itse kävin hakemassa ruusukkeen ja menin sitten verkkaan katsomaan kun Terhi verkkaili Mollaa. Ja Molla oli _hieno_! Se meni niin pehmeän ja rennon näköisesti. Ja tietty sitten kun tuntui hyvältä ja olisi halunnut radalle oli edessä vielä ties kuin monta.. huoh. Jossain vaiheessa sitten lähdettiin kisaradalle päin, mutta sama fiilis ei enää ihan radalla ollut. Molla meni kyllä tosi hyvin sielläkin ja on hieno huomata miten Molla on muuttunut! Kun vertaa ekoja Terhin ratsastuskertoja ja kisoja tähän oli kyllä selvä muutos, parempaan päin! Vielä muutama kuva, tarkemman selostuksen kisoista saatte sitten kun Terhin kisa vkl on ohi ;) Katso siis Terhin blogi! Aluksi siis pari kuvaa verkasta ja sitten pari radalta.





Lopulta prossat oli 60,227%, hienot! Toinen tuomari antoi 57,727% ja toinen 62,727% ja lopulta 13. sijalla. Ei tullut siis sijoitusta, mutta hieno nähdä miten tamma muuttunut! Voisin tehdä jossain vaiheessa postauksen Terhin ja Mollan etenemisestä, kiinnostaa meinaan itseänikin rinnastaa kuvia, mutta kiinnostaakohan lukijoita? Postausta tulossa myös tallista kuin palkinnoistakin, heti jossain vaiheessa kun kiire loppuu :) Mutta näin Kuninkaalliset tällä kertaa, seuraavana vuonna vielä paremmin?  

Kommentit

  1. Aaaahh mä niin rakastan näitä sun kisapostauksia, osaat selittää ihanasti ja aina matkassa upeita kuvia! :D
    Haluun kanssa nähdä Terhin & Mollan kehittymisen!

    VastaaPoista
  2. Joo, kehittymistä on aina jännä nähdä! :D

    VastaaPoista
  3. Joo tee meiän kehityspostaus! hihihihi :3 ps. tos tänäsessä videossa molla menee kivasti!

    VastaaPoista
  4. Terhi, jep teen sen sit taas seuraavaks varmaan ^^ Jep, se meni hyvin, tosin vasemmalle oli tooosi jäykkä mut kai se siitä :D

    VastaaPoista
  5. mitä mää sanoin ;) treenaa sitä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov