Siirry pääsisältöön

kun mikään ei tunnu miltään, kipu korvaa ystävää


mä tarvitsen mun haavoja
syviä ja suolaisia
kun mikään ei tunnu miltään
kipu korvaa ystävää
joka ei jätä milloinkaan
nöyränä vartoo vuoroaan
kun mikään ei tunnu miltään
kipu korvaa ystävää 

Ja ennen kuin ketään kysyy, en pidä Chisusta laulajana. Jotenkin tässä laulussa nyt vaan sanat osuu myös omalle kohdalle ja sopii erinoimaisesti Lurppaan. Analysoimaan siitä voisin alkaa, mutta unohdetaan nyt se.

Se miten saatte jälleen lukea Lurpasta johtuu hyvin pitkälle Mollasta. Tänään kävi eläinlääkäri, piti Pyryltä katsoa hampaat, mutta ei voinut katsoa ilman rauhoitusta ja sitä ei tänään voitu tehdä. Mollan tarkasti keuhkot, jalan ja patit. Keuhkoissa ei mitään, sai lääkekuriksi limaairroittavaa. Patit polttiaisten puremia. Jalka.. Koukistajajänteen venähdys tai vastaava. Alkanut nyt lämpiämään ja on turvoksissa. Tiedän, sanoi ettei ole todellakaan mikään hälyyttävä, lähinnä pari viikkoa käyntiä, kylmetystä ja jalan venytystä niin pitäisi olla taas kunnossa. Mutta tiedättehän (kai) minut..

Sen jälkeen kun Lurpalle kävi miten kävi, olen ollut paniikissa. En tiedä miten Mollan jalka meni. Tai tiedän ja olen yrittänyt jo pari viikkoa miettiä mikä se tilanne oli. Ihan kun aivot olisivat jäätyneet siitä kohden. Muistan että se lepuutti jalkaa sen jälkeen hetken ja sitten meni normaalisti. Siitä mitä tapahtui en muista mitään, en mitään! Ihan pimeä kohta aivoissa. 

Joten taas on itketty. Ei, ei Mollan takia, koska tiedän että se paranee ja ainahan sen voi vaikka astuttaa. Vaan lähinnä muistin taas Lurpan ja sen koko prosessin mitä vuosi käytiin. Teinkö sittenkin Lurpan kanssa jotain väärin? Rikoinko sen? Rikoinko Mollan? Kokoajan minulle hoetaan ettei ole mun vika, mutta omaan sydämeen sattuu jos oikeasti olen jotain tehnyt. Pelkään ja olen fanaattinen, tarkistelen jalkoja aina kun olen tallissa, pelkään että pilaan tai rikon Pyryn. Ja miksen muista? Kuinka voi taas sattua näin paljon. Jotenkin tänään kun kuulin Mollasta aloin taas mennä paniikkiin. Kaikki kelautui taaksepäin. 


oon ystävä mustelmien
tarpeeksi niistä saa mä en
siks vaik sun kanssa leikkimään
ei jäisi hai tai härkäkään
täs oon taas ilman kypärää 

Tämä koko seuraava pätkä kuulostaa täysin kliseiseltä sokerinhuurteiselta vaaleanpunaisten lasien läpi kuvitellulta kertomukselta, mutta ihan tosi, se on täyttä totta. Ne jotka Lurpan tunsivat siitä asti kun se meille tuli tietävät. Tuo yllä oleva pätkä kuvastaa Lurppaa niin täydellisesti. Olin varmasti hullu kun ostin Lurpan. En meinannut uskaltaa hoitaa sitä ensimmäiseen kuukauteen. Se hyökkäili ja ihan tosi.. Olisi varmaan vähintäänkin laittanut sairaalakuntoon jos ei olisi ollut jotain kättäpidempää mukana. Varustaminen oli pakko tehdä kahdelta puolelta ja silloinkin sai taka- tai etujalasta tai hampaista. En olisi ikinä uskonut että vuoden päästä hoisin sitä täysin vapaana, MINÄ! Ei kukaan muu. Todella kliseistä ja naurettavaa sanoa, mutta ei se antanut muiden varustaa itseään karsinassa. Sain laittaa sen ihan solmuun, samalla kun se yritti syödä kaikki muut tallilla olijat.

Kuinka kaipaankaan pikku miestä. Todella. Jotenkin tänään vielä enemmän. Miksi niin rakas lähti niin aikaisin?


Kulta kultaisin Karats <'3 

Kommentit

  1. Voi kuhan Molla ei nyt kehittäis suurempaa ongelmaa tohon jalkaan! Hevosten kanssa ei ikinä tiedä mitä tapahtuu ja pieni liukastuminenkin tarhassa voi johtaa ties mihin. Hevosten kans on vaa opittava elämään tilanteessa ja varautumaan sekuntin sisällä tuleviin käänteisiin :) Ei se kuitenkaan oo helppoa.

    VastaaPoista
  2. Onkohan toi eka kuva mun ottama? :DD (en oo varma..)

    VastaaPoista
  3. Terhi, huomattu kyllä ^^

    Jenny, joo on varmaa, en huomannu kopyjä laittaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan