Siirry pääsisältöön

Kisaviikonloppu täynnä onnen, harmin ja kivun kyyneleitä

toisena onnistuu, toisena ei, mutta tästä ei voi olla suunta kun ylöspäin!


No, oikeastaan, ainoastaan vuodatin kivun kyyneleet, muut tunteet olivat lähinnä sisäistä myllerrystä. Viikonloppuna kuitenkin ehti tapahtua, joten kannattaa varautua pitkään postaukseen, jossa on paljon kuvia ja myös video. Ja sitten vielä julkisesti tähän että ei, Molla ei ole myynnissä ja Pyry ei lähde pohjosiin takaisin. Kuhan hieman pilailin toisten kustannuksella (voittipa tämä viime vuoden pilan, missä Molla heitti veivinsä. heh, miten minulla sattuu olemaan näin mauton huumori ;))! Mutta nyt siihen viikonloppuun, siitä on vaikka kuinka kerrottavaa!

Merjan tallin seurakoulukilpailut

Lauantaina oli tosiaan seuratason koulukilpailut Merjan tallilla. Äiti oli pitänyt hevosilla vapaan perjantaina, sillä olimme kumpikin töissä ja ei vaan ehditty sitten liikuttamaan. Onneksi äiti laittoi kaiken illalla kuntoon aamuksi, ihanaa! Aamulla sitten herätys klo 7.30 ja eikun hevosia kuntoon. Ja jos tähän voi sanoa niin heti aamusta kaikki meni omalta osalta ihan pipariksi.. Unohdin harjakassin kotiin ja piti selvittää paikan päällä Pyryn harja. Kilpailut viivästyivät tunnilla tuomarin ollessaan päivissä sekaisin. Olin myöhässä kaikesta, sillä kaverin piti tulla vielä värjäämään mun hiukset kun menin toisen kaverin synttäreille ja kampaaja-kaverin piti taas ehtiä klo 18 töihin! Joten sitten vielä kisapaikalla tuli ne nopeat muutokset: Starttasin Pyryllä vain KN Specialin (olisi pitänyt mennä se C-merkki..), Terhi Mollalla myös KN ja Pilvi Mollalla C-merkin. Noh, päästiin perille, kuultiin että Terhi lähtee ekana, kauheella kiireellä kuntoon ja verkkaan. Ja sit olikin tuomari myöhässä ja vasta tunnin päästä alotettiin..

Laitoin sit Pyryn kuntoon ja menin verkkaileen sillä maneesiin, sillä se vaikutti ihan pöheliltä. Siinä maneesis se vaikutti aika hyvältä, Terhi anto kivoja pikku vihjeitä miten ratsastaa ja sain paikoitellen sen tosi kivaks. Siinä se aika sit hurahti nopeesti ja kohta taas alkoi eka verkkaryhmä verkkailemaan ja Pyry häädettiin maneesista. Äiti otti Pyryn ja mää menin sitten kuvailemaan Terhin rataa. Ja ai että kun meitin pikku Molla on niin hieno! Terhi taas uskomattomasti sai sen menee ääri hyvin ja plaa.. Oon taas ihan yltiö ylpee tammasta, se oli niin kivan näkönen! Tuloksena siis 63,6% erittäin tiukalta tuomarilta ja luokkavoitto! Jee, hyvä tytöt! Seuraavaks pari starttaakin aluekoulukisoissa Kotimäellä 5.5., innolla odotan!



Tytöt on niin supereita! Ja mää olin aina sitä mieltä ettei Molla tuu koskaa ees Helposta B saamaan lähellekkä hyvää tulosta, mut katos ponia, hieno! Noh, sitten oli tarkotus mun mennä verkkailemaan. Verkka oli jännä.. Laukassa se alko pomppii ja hyppii ja ettiin Mollaa ja poikittaa ja väistää ja vaihtaa.. kunhan vaan ei tarvinnu laukata. Oikeeastaan siinä kun sanottiin et verkka-aikaa 2 minuuttia alko usko jo siihen suoritukseen loppumaan. Mentiin verkkaryhmän viimeisinä, joten menin sitten hieman hengähtämään pihalle ja hakemaan uutta tuntumaa.

Noh, kohta päästiin radalle. Mikä menikin ihan penkin alle. Pyry huusi ja pomppi koko sen ajan, ei kuunnellut ja oli ihan höpsö. Sain sen jotenkuten kuuntelemaan ja välillä tuli ihan ookoo pätkiä. Paperissa keskimäärin kuitenkin enemmän 2 ja 4 kun 6,5. Tosiaan paras numero tänään oli 6,5, sitä löyty alusta aika paljon kun mies keksitty ja meni nätisti. Sit se sekos ja viiminen laukkalävistäjäkin oli jotain laukkasulkua ja laukanvaihtoja joka toisella.. Pitänee harkita vaativampia luokkia? ;) Videoo en todellakaan julkase, nyt meen harjottelemaan lisää pikkukisoihin et saadaan rutiinia ja sitten joskus nauran sille ääneen ja esittelen teille! Onneks sentää keskiviikkokisat meni hyvin ni saatiin ees joku positiivinen koulurata kokemus taas pitkästä aikaa. Terhi vähän lupaili (pakotin sen..) mennä sillä radan / pari ja sit alkaa opettaa mua ratsastaan sillä ;) eikös niin Terhi?

No, ettei päivä ois sit enempää paremmaks muuttunut, kävi pieni tapaturma jonka takuulla kuuli naapurikuntakin. Oltiin siinä sitten laittamassa Pyryä pois ja samalla Mollaan nopeesti kuntoon kun Pilvin piti mennä verkkaamaan ja Terhin palkintojen jakoon. No siinä sit Pyry kävi vähän hermona ja äiti oli ottamassa satulaa pois. Seisoin Pyryn oikealla puolella (selästä katsottuna) ja olin juuri siirtymässä vasemmalle puolelle auttamaan äitiä, kun Pyry pelästy takana olevan kopin toimintoja, hyppäsi eteenpäin suoraajn jalalle ja siitä sitten ihan täysillä päin mun vasenta polvea, hyppäs yli ja jatko matkaa, minä ohjissa roikkuen. Sitten tuli hirveä meteli ja kahina kun joku yritti saada Pyryn kiinni et voin päästää irti. Terhi kai ekana ennätti paikalle. Siinä vaiheessa tuli kivun kyyneleet ja samalla sellainen huutopotkuraivari että kävin hetken hevosauton seinää hakkailemassa. Yhdistäkääs tähän tilanteeseen valkoiset kisahousut ja kisatakki sekä erittäin märkä ja kurainen maa. Riehuin sitten sen 5 minuuttia ja klinkutin autoon vaihtamaan vaatteet sillä välin kun äiti vei Pyryn talliin kun oli sen verran hömelö hevonen..

Äiti otti vaatteet mukaan kun lähti kotiin ja itse mentiin katsomaan Pilvin rataa. Molla meni tasaisen varmasti, Pilvi vain unohti valitettavasti pari kertaa radan (Pilvistä on tullut niin truu tuuppari ettei se edes halua keventää ;D), mutta meni siis tasaisesti ja nätisti, treeniä ja hyvä tulee! Prosentit siinä 56,39%. Sitten vain tamma ja hullu ruuna autoon ja kiireellä kotiin, pikaiset pakkailut Salon kisoihin ja eikun soitto kaverille miten tehdään jne. Kaveri sitten lähti tulemaan meille värjäilemään mun hiuksia, että pääsin sitten hienoja toisen kaverin 18 vuotis synttäreille! Ja arvatkaa kuka aamulla lähti taas ajamaan kisoihin..

Salon ratsastusseuran alue-estekilpailut

Sunnuntaina suuntana siis salo. Matkaan lähti minä, äiti ja kuvaajaksi ja hevostytöksi Jade! Saatiin ihania kuvia ja videoita ja lupasi sen jonkinlaisen koosteen kisoista tehdä. Kiiiitos paljon avusta! Sunnuntainakin tuli hieman muutoksia, mukaan matkalle lähti myös Molla. Molla hyppäsi siis 80 cm ja Pyry 80 cm ja 90 cm. Matkalla kisoihin oli pieni sydämentykytyspaikkakin, puhallusratsia Salon liepeillä. Jarrutus matka jäi ikävän lyhyeksi kun poliisisetä ei ollut aluksi varma pysäyttääkö. Pyryhän siitä sitten sai raivarin autossa. Seuraavaksi sydäntykytti kun tajusin että olin eilen ollut juomassa, kello oli 8.20 ja viimeinen drinkki juotu 2-3 aikaan. Yritä siinä sitten pokkana puhallella alkometriin, varsinkin kun olin juuri tunkenut kauhean kasan suklaata suuhun.. Poliisikin alkoi nauramaan kun olin sillain "iik.. oota mää syön äkkiä mun suun tyhjäks ku just otin tän suklaan.." mihin Poliisi sitten vastasi; "Joo hyvä, ei oo sit pilli täynnä tavaraa". Arvatkaa koettiinko hilpeitä tunteita tuon jälkeen? Oli muuten perhanan hyvännäköunen poliisisetä.. Mutta siis.. Nollaahan se koje näytti ja matkaa jatkettiin helpotuksesta huokaisten.

Team Karvalakit pitää tomaateista! Äiti & Minä

Uusi tukka ja Mollan uusi syötävän suloinen huopa! Molemmilla siis uudet huovat matkassa

Ehdin siinä sitten vilkaisemaan rataa, eli katsomaan muutamat suoritukset ja eikun Molla neiti kuntoon ja menoksi! Ehdittiin kävelemään hyvin, mutta kenttä oli ihan koppura ja jäinen niin maneesissa pääsi vasta kunnolla ravailemaan ja laukkaamaan. Molla oli verkassa ihan kouluponi! Sille on jäänyt Terhimode päälle, paineli menemään ihan pyöreänä. Hyppäsi tosi innoissaan ja ongelmitta, olin oikein ylpeä ja lähdin hyvillä mielin verkasta odottamaan vuoroa.

Startattiin muistaakseni neljäntenä, joten ei jouduttu odottamaan pitkään. Arvostelukin oli A.0.0, eli puhtaat sijottuivat. Rata alkoi toosi hyvin, Molla oli tasainen ja hyppäsi hienosti! Ilmavasti ja kevyesti. Näin paikat ja kaikkea. Sitten oli neloseste, laineokseri. Molla innoissaan lähti hieman kauempaa kun oli katsonut, jäin hieman jälkeen, en pahasti, mutta niin etten saanut annettua ihan täysin kunnollista myötäystä. Siitäkös sitten tamma ottikin nokkiinsa. Sen jälkeen ei hypätty enää yhtään ilmavasti, vaan jokaiselle esteelle jarrutus ja sitten vasta hyppy. Oikea katastrofi koko loppurata! Vika este sitten tuli alas kun hyppäsi pelkästään ylös eikä yhtään eteenpäin. Olin kuitenkin alkurataan tosi tyytyväinen, joten en ollut mitenkään pitkävihainen tammalle, pitkästä aikaa pääsi estekisoihin, viimeksi ollut viime syksynä estekisoissa!

Tamma hyppäsi hieman ilmavammin kuin odotin!

Sitten olikin hirveä kiire vaihtaa satula Mollalta Pyrylle, kun oli Pyryn kanssa seuraavassa verkkaryhmässä. Ravattiin autolle ja siellä otin nopeasti satulan pois, juoksin autolle, otin huovan, liman ja vyön ja.. Siinä vaiheessa katsoin kun meitä katsottiin hieman hölmösti ja tajusin että Molla oli ihan irti. Paha tapa kun on tottunut kotona pitään sitä irti ja kisoissa tuo näyttää hieman.. häröltä ja ei todellakaan sovi sinne. Huikkasin sitten porukasta jos joku viitsisi hetken sitä tammaa pitää kun vaihdettiin Pyrylle satula. Sitten vain nopeasti selkään ja eikun verkkaamaan! Ekan luokan verkka meni ihan kivasti. Pyry nauroi pienille esteille, mutta nyt lähdin ainoastaan hakemaan siistiä rataa. Pyry kuunteli hyvin ja oli avuilla, yritin keskittyä omaan istuntaan. Otin vain muutaman hypyn ja sitten menin pihalle. Pihalla kenttäkin oli alkanut aika hyvin jo sulailemaan!

Rata oli tasainen ja oli kiva huomata että Pyrystä on tullu niin kiva! Tuntuu että aletaan taas hiljalleen ymmärtämään toisiamme. Itse mokasin sarjalle, mihin tulin liian kovaa ja kaksi viimeistä estettä. Viidennelle esteelle tultiin vähän epäröiden ja jäin itse lähelle satulaa, mutta muuten oli ihan kiva rata! Lopulta siis puhdas suoritus ja saatiin hiiieno punavalkoinen ruusuke ja Kingslandin ratsastussukat. Pyry kävelyyn hetkeksi ja sitten seisoskelemaan autolle ja odottamaan seuraavaa luokkaa, missä olin vasta 27 lähtijä. 90 cm rata oli ihan kiva, perusrata. Arvostelu oli vaihdettu A.2.0 (plaah), joten lähdin hakemaan lähinnä puhdasta rataa, fiiliksen mukaan sitten aikaa. Lähinnä kuitenkin ihan reipasta ratatempoa, mutta niin että puomit pysyy ylhäällä. 

Tässä verkassa Pyry oli ihan super! Se kuunteli kaikkia apuja loistavasti ja näin kaikki paikat. Kerran verkassa tiputti ja sen jälkeen ei edes kolissut. Sitten taas hyvillä mielin odottelemaan rataa. Kenttäkin oli sulanut, joten pidin Pyryn vetreenä ravaillessa ja pari kertaa nostin laukan. Sitten taas radalle, missä herra olikin ihan pörheenä! Hyvä että tässä vaiheessa edes muistin rataa.. Mutta jostain sumun takaa se taas muistui mieleen. Hyppäsin sitten verkkaesteeksi sen osoitetun esteen ja eikun menoksi. Pyry tuntui todella hyvältä ja hyppäsi kevyesti. Tai oikeastaan se tuntui vain astuvan yli! Askeleet sopivat kaikille esteille, jopa esteelle numero 6 jonka etupuomi tipahti kun Pyry hipaisi sitä kaviolla. Sitten mokasin itse viimeisen kun käänsin lyhyemmän tien kun piti (hevonen toimii nopeammin kun ajatus!) ja puomi tuli mukaan. Olin tähän rataan kuitenkin todella tyytyväinen, Pyry tuntui niiiin hyvältä ratsastaa! 




Tästä on taas hyvä jatkaa. Nyt lisätään vähän valmennuksissa korkeutta ja katsotaan jos päästäisiin metriä starttaamaan, tuo 90 cm alkaa tuntumaan helpolta ja 80 cm Pyryn kanssa jo ihan leikkimiseltä. Sen näkee sitten jossain vaiheessa! Maastoestetreeneihin kapaillaan, mutta no.. Lunta sataa! Kuukauden päästä ensimmäiset kenttäkisat, joten haluan jo harjoittelemaan. Toivottavasti kohta nämäkin vähäiset määrät sulavat! Tosin nyt parantelen tuota jalkaa, aamulla en päässyt enää kävelemään kunnolla ja eipä se lääkärikään ollut sitä mieltä että heti voi alkaa juoksemaan.. No kohta sekin paranee!

Että sellainen viikonloppu! Kaikki postauksen kuvat Jade Liski tai fotomedia.fi

Kommentit

  1. Kiva että teillä taas sävel löytyny! Ihana lukee näin ilosta postausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, vielä ku sais sen koulun onnistuu aitojen sisällä! :D

      Poista
  2. Voi ei, suorastaan VIHAAN lukea tätä sun blogia, kun mulle tulee niin kamala suokkikuume! :D Ne ovat valtavan ihania otuksia, ja kunhan taloudellinen tilanne vähän vakiintuu niin takuulla ostan omaksi. Vuokrasuokki ainakin on niin valloittava tapaus, että kun hevosen osto tulee ajankohtaiseksi, ei ole epäilystäkään minkä rotuisen hevosen ostan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha, mää ihan lannistuin et joku tulee haukkuun mut :DD Suokit on ihan pop!

      Poista
  3. Olisiko esteradoista videota näytille? Hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyl joo radoista videot, mut ne on jadella ku meitsi unohti perhana kameran kotiin >.<

      Poista
  4. Kiva postaus! Mä yhdyn suhun, suokit on todellakin pop! :D Itseltäkin löytyy yks suokkineiti, jonka kanssa oltiin itseasiassa myös noissa Salon alue-estekisoissa viime sunnuntaina. Teidätkin bongasin sieltä kyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oisit tullu moikkaa :D Saatan näyttää tosi vihaselta ku keskityn mut en mä oo viel ketää purru ;)

      Poista
    2. Oishan sitä voinukki tulla, ku ois vaan älynny.. :D Mut Pyry oli kyl tosi kivannäkönen ja -olonen pakkaus!

      http://sonjansiru.blogspot.com/ Tossa nyt mun blogi, jos muistuis sulle yhtään mun Siru mieleen :D

      Poista
    3. Äsken kävin just stalkkaamassa, kyl mä ainaki ton värisen näin (en mä vanno!) mut oon niin total tyhjäpää yleensä kisoissa etten tajuu kattella sillä silmällä ympärille :D

      Poista
  5. Ihanat huovat kyllä heposilla ! (:

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov