24. helmikuuta 2016

Extempore valmennus

Tiistaina päädyinkin extempore estevalmennukseen. Maanantaina töissä mieleen juolahti jos Nevalalla olisi tällä viikolla lähistöllä valmennuksia niin voisin mennä Lehmän kanssa. Vastaus oli tähän tullut aamulla, mutta heräsin vasta enemmänkin päivän puolella ja noin puoli 12 aikaan saatiin sovittua valmennus klo 13 alkavaksi. Tämä siis sen takia kun oli tarkoitus mennä taas illalla töihin. Aivan ihana äiti ja Elsa pistivät tamman valmiiksi ja ajoivat sen Jokioisille mihin itse menin suoraan.

Saatiin heti vähän jännitystä päivään kun siinä rauhaksiltaan alettiin laittamaan tammaa kuntoon ja yhtäkkiä ori tulla pelmahti Allin luokse. Oli siis karannut tarhasta. Hieman hätäisesti puolijuosten ja sen enempää ajatellen syöksähdin (pirun hienon) orin riimuun kiinni, sillä tamma ei ollut tämän herran paikalle saapumisesta kovin mielissään. Aika nopeasti kyllä sieltä jo tallityöntekijäkin ehti paikalle. Alli otti tästä sopivasti kierroksia ja olikin koko valmennuksen spuuki ja turhankin innokas.

Pohdin Karin kanssa kuolainta, sillä minulla on sellainen tunne ettei saa mitään kontrollia tammaan. Tiedän kyllä, että se on täysin ratsastuksellinen ongelma ja kun jännitän käteni jää lukkoon ja silloin tamma vetää kahta kauheammin. Tänään valmennuksessakin oli hieman vauhtia, mutta silti ei ollut ihan niin avuton olo. Pitää todella muistaa vain rento käsi ja heti esteen jälkeen kunnolla kontrolli.. Vaikeaa tämä ratsastus.


Mutta tuossa videolla sitten taas enemmän hyppyjä valmennuksesta. Olen kyllä aivan supertyytyväinen jälleen kerran, kertaakaan ei ole tarvinnut lähteä Karin valmennuksesta huonolla mielellä. Kun homma toimii se toimii! Seuraavia kisojakin katselin ja tällä hetkellä syvästi pohdin 13.3. Ratsastuskeskus Ainoon lähtemistä. Mutta saa nähdä mihin lopputulokseen lopulta päädytään!

4 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä postausta kypäristä jotka ovat sallittuja tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti ole asiaan SRL tiedoitetta enemmän perehtynyt joten minusta ei varmaan kovasti ole apua / en saa postausta järkevästi toteutettua :(

   Poista
 2. Suosittelen lämpimästi Ainoon menoa jos se on harkinnassa :) Ehdottomasti täysin sulava ja toimiva systeemi ja huomaa että hommmaa pyörittää osaava väki! Eikä yhtään haitannut itseäni odottaa luokkien välissä kun pystyi katselemaan kisoja lämpimässä katsomossa jäätymättä ja syödä evästä. Lonkerokin oli mielissään paikasta vaikka se +11 astetta sisällä olikin herralle shokki ja klipatullakin kaverilla huomasi hien virtaavan todella nopeasti, tosin lämpenipä lihaksetkin kivasti jo verrytellessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä me seuraavaks käydään Aino tsekkamassa! :)

   Poista