23. heinäkuuta 2017

Joka pojan unelmapaalut

Ollaan oltu nyt Petran kanssa lähiaikoina niin käteviä käsistämme että ollaan rakennettu ties mitä! Ensin korjattiin Oivan koppakärryihin alapressu käyttäen monitoimimattoa ja nippusiteitä - ja hienompaa ja käytännöllisempää saa muuten hakea!! - seuraavaksi tehtiin Herkulle kärryihin yläverkko ja viimeisimpänä tehtiin mitäpä muutakaan kun omat paalut treeniin! Löytyy nyt sitten kilometrin verran aina 00 paalusta maaliin asti! Kyllä nyt kelpaa ottaa myös kotona tarvittaessa vetoja..


Tarkoitus oli siis ottaa vain muutamia vetoja, mutta Herkku oli vähän turhankin possu ja lopulta vetoja tulikin liki viisi. Vasta viimeisillä vedoilla Herkku tuntui olevan ajettavissa ja pitelyistä huolimatta meni lähemmäs viiden kympin vauhtia kuin kahta minuuttia. Eihän tämä muuten olisi ongelma, mutta kun ollaan tarkoituksella nyt pysytty siinä parin minuutin vauhdissa että saataisiin yksi enemmänkin tekniikkaa hiottua. 

Lisäksi se on vähän sellainen possu nytten, että jos se hyppää laukalle niin se heittää leuat ristiin ja puskee oikea lapa edellä oikealle. Normaali tilanteessa homma menisi aika tavallisesti niin että suoristaa oikealta ja molemmilla ohjilla nyppäsee takaisin raville. Mutta ei, ei Herkun kanssa. Täällä kun tie käy vähän kapeaksi niin jos / kun se hypähdää laukalle ja heittää pään vasemmalle ja lähtee luistaan oikeaan ja koitat ottaa oikean ohjan käteen niin se ei suinkaan suoristu vaan puskee sielä kovemmin sinne oikealle ja sitten ollaankin jo lähellä ojaa. Oltaisiin haluttu sille jo eiliseen vetotreeniin puolipääaisa piikeillä mutta ei niitä vielä siihen saatu. Tänään raveista koitetaan bongata piikkiä ja haetaan jostain Petran puolipääaisa. 

Herkku juoksee muuten keskittyessään sen verran suorassa ettei sen näkökenttää muuten viitsi supistaa esimerkiksi smurffilapulla vaan toivotaan että pääaisa nyt auttaisi tähän puskemisongelmaan. Katsotaan sitten jos siitä ei ole apua että mitä seuraavaksi keksitään! Jos joku väitti että ratsastus on varusteurheilua niin ei ole kyllä raviurheilun maailmaan vielä eksynyt ;) Kohta on varusteita kun Pikkukahvelilla konsanaan! Eikä siis sillä että Pikkukahveli mikää huono olisi, itse pidän siitä kovasti, hirmu komea ori vaikkei mikään kaikkein helpoin.


Siitä on taas hyvä jatkaa treenejä! Seuraavaksi meidän piti mennä Mollan ja Herkun kanssa radalle tekemään ohitusharjoituksia ja käytiinkin yksi päivä testaamassa Mummolle ajogramaania ja se toimi sillä todella hyvin! Kuitenkin se alkoi muutama päivä sitten ontua maastolenkillä joten se ei suinkaan suuntaa seuraavaksi radalle vaan klinikalle. Pitää siis keksiä Herkulle joku toinen harjoittelukaveri ohitteluharjoituksiin. Meitin Miina on siihen harmittavan pieni heh. Mutta näillä mennään taas eteenpäin! Seuraaviin kuulumisiin asti ;)

15 kommenttia:

 1. Mulla oli russin kans sitä vikaa, että juoksi välillä vinossa ja laukalle heitti mutkalle. En jaksanut investoida päätankoon, joten laitoin vain kiintomartingaalin toiselle puolelle ja sillä ratkesi ongelma. Eli toinen pää silaan kiinni ja toinen mustalaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tääkin toimii varmasti mut meiltä onneks löytyy jo tää pääaisa niin saadaan se käyttöön heti kun saadaan piikit :)

   Poista
 2. Ei tuollaisia paaluja nykyisin tartte pystytellä kun Timer Gps -laite näyttää kätevästi matkan ja vauhdin. :)

  Meillä kans ajogramaani todettu hyväksi yhdellä hevosella, joka juoksi selkä jäykkänä ja pää pystyssä.

  Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timeri ei oo meille kyllä sopiva ja tämä "vanha tapa" on meille todettu toimivaksi :) ja eipä joka pojalla noin hienoja paaluja olekaan ;)

   Poista
 3. Koska suu on laitettu viimeks? Nuorella hevosella kolmekin kk voi olla pitkä aika ja hammastapahtumia paljon. Mä aloittaisin sieltä. Plus suunsulkijan laittaisin samantien, ainakin kun kuvia katselee. Siis jos ei löydy raviversioo niin sit vaikka ratsun meksikolainen turpis. Vois auttaa ohjautuvuuteen paljon, terveisin Puskareenari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljattain, en nyt sanoisi että ongelma on nyt siellä, koska tämä puskeminen on vain jos hypähtää laukalle kun ei halua alas. :) Ja kyllä, en nyt luetellut tähän kaikkia varusteita mitä ollaan Petran kanssa seuraavaksi testaamassa ja on juuri ollut puhetta suunsulkijasta mutta siinäkin on sen verran miinuksia että ollaan tietoisesti päädytty kokeilemaan vasta myöhemmin. :)

   Poista
  2. Ok, toki ratti voi olla hukassa monesta syystä. Ihan mielenkiinnosta - mitä miinuksia näet suunsulkijassa? Henkilökohtaisesti en näe sen käytössä mitään ongelmaa, piikkipäätankoa sensijaan itse ennemmin karsastaisin. Siihen kun on syynsä miksi piikit on ravisäännöissäkin kielletty, mutta suunsulkija taas on hyvinkin hevosystävällinen varuste :)

   Poista
  3. Jostain syytä ravihevoset helposti nojaa suunsulkijaan vasten ja tulee toisohjaiseksi, varsinkin jos vähänkin koittaa normaalisti puskea suuntaan tai toiseen. Puolipääaisa puolestaan pistetään piikeillä koska ei ole myöskään tarkoitus opettaa sitä nojailemaan siihen vaan saada suoristumaan jos se hyppää laukalle ja puskee ojaan. Ja tiedän, että kaikki eivät toki edes siihen nojaile, mutta ennaltaehkäisevänä mielummin laitetaan heti piikit, sillä puolipääaisa on siitä kiva varuste ettei kuitenkaan vaikuta siihen kuin tarvittaessa. :) Ja sitten jos joskus se vaikka puolipääaisaa raveissa tarviikin niin ei ole siihen heti nojailemassa ;)

   Poista
  4. Itse mietin myös että mitä miinuksia suunsulkijassa on? Omallani ainakin auttoi heti, kun ei päässyt suu ammollaan ryöhäämään.. ja siis silläkin oli ongelmana että ryöhäs ja ratti hukkui välillä.. tosin olen seurannut tätä teidän touhua jo hetken ja ite ruunaisin hevosen,ojs on tollanen mulli.. mutta tuntuu että teistä on vaan hienoa että on ori ja riehuu ja mylvii..

   Poista
  5. No aika kaukaa on pitänyt touhua katsoa jos tuonkaan vertaa ei meistä tai orista tiedä :'D yllä kerroin jo miksei se suunsulkija tule ennen pääaisaa käyttöön.

   Poista
  6. Meijän ori kyllä otti niin nokkiinsa suunsulkijasta... pysähty vasta tallin seinään päin. Se kun ei vaan kaikille hevosille yksinkertasesti sovi.

   Poista
 4. Kannattaa tosiaan tarkastuttaa ne hampaat ja tehdä vaika vetcheck, jos hampaat ok. Ettei oo mitään hoidettavaa jaloissa esim.
  Ja pitääkö hevosen aina tulla lenkiltä "kilttinä" kotiin? Ts puhti poissa? Suurimman osan lenkeistä pitäs kuitenkin olla sellasia, että tullaan kotiin ihan hyvissä voimissa ettei jää paskan maku suuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkinen hetkinen! Mistä on tullut semmoinen mielikuva että oltaisiin edes tältä reissulta tultu puhti pois saatika että sitä tehtäisiin joka kerta? :'D eipä oo vielä kertaakaan tultu väsyneenä kotiin vaan nytkin hölkättiin kokoajan niin että sai olla pito päällä :)

   Poista
 5. Näin ravivalmentajan tyttärenä mietin myös, että kannattaisi ensin tsekata että kaikki ok ennen kuin aletaan vaan lisätä enemmän varusteita. Itsekään en näkisi suunsulkijaa pahana vaihtoehtona ja se on ehkä jopa hevoselle parempi kuin päätanko piikeillä. Tai sitten hevonen vain teistailee ja heittää homman tahallaan leikiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi hevosenomistajana tiedän koska on tsekattu ja katsottu ja sen verran myös tunnen hevosta etten usko että on nyt siitä kiinni :) Kuten ylempänä sanoin suunsulkija ei tällä hetkellä ole se ykkösvaihtoehto koska jos se nyt kuitenkin siellä ojien välissä päättääkin pullata sitä päin ja ottaa siitä herneen pieneen nenäänsä niin ei halua kokeilla miltä tuntuu olla ojassa. Kerro ihmeessä miten PUOLIpäätanko piikeillä on mielestäsi epäreilu tai huonompi vaihtoehto, kun se ei vaikuta hevoseen kuin vain tarvittaessa? :)

   Poista