Siirry pääsisältöön

Molla postaus - VAROITUS; pitkä päivitys!

No empäs sitten tiedä tuleeko tästä yhtään sen pidempää kuin noista aikaisemmistakaan kilometri päivityksistä, mutta tämä postaus tosiaan koskee meidän Pikkusuokkineitiä Mollaa! Koska Mollan kanssa nyt tässä parin viikon sisällä on sattunut niin paljon kaikkea, että pitää ihan pysähtyä ja miettiä sitä. Ja tähän alkuun myös paljastakoon, että varustepostaus on hyppysillä ja tekosilla, varusteiden kuvaamiseen vain menee tovi jos toinenkin.. Lisäksi loppuun otan pienen pätkän Lurpan kuulumisia, jotka ovatkin sitten melko kaksipiippuinen juttu, mutta siitä sitten tuonnempana!

Eli palataan vaikka viikko tai pari taaksepäin. Keskiviikkona (27.4) Molla ja Iida oli ensimmäisessä yhteisessä maastoestevalmennuksessa. Itse olin katsomassa (hevosen selässä) mutta äiti onneksi sai otettua videota, joten tässä vielä hieman matskua siitäkin! Kuvattu siis ainoastaan viimeinen rata, mikä meni muuten ihan hyvin, mutta viimeiselle esteelle, portaille, tultiin liian vauhdikkaasti, jolloin Molla sitten päätti kieltää. Mutta todella, todella hyvin ensimmäiseksi valmennukseksi!


Torstaina molla kävikin sitten kiimakontrollissa ja plussaa ja peukkua eläinlääkäriltä tuli! Samana päivänä väänsin keskustassa tamman kanssa hieman koulua ja upeasti meni. Ja kappas, vielä illalla lastattiin kertaalleen Molla autoon ja lähdettiin viemään urjalaan! Sillä perjantaina se astuttiin UPEALLA orilla Palle-Pekku! Kyllä, se on ravuri, mutta mahdollisesti, jos vain tamma on kantavana, niin varsa on jo myyty ;) Itse rakastuin oriin täysin, niin ihana ja kiltti ja hellyyttävä! Eihän tuosta yhdistelmästä voi tulla kuin ruusuinen ja rakastettava varsa!

Siinä sitten menikin reilusti viikonloppu kun Molla oli hieman miehissä.. Sunnuntaina haettiin sitten tamma kotiin ja vasta seuraavan viikon torstaina (eli 5.5) saatiin sitten takajalkoihin taas kengät. Iida tuli ratsastamaan perjantaina, joten kävin sitten tamman kanssa torstaina pikaisesti ilman satulaa maastoilemassa. Ja innoissaan neiti oli! Olin ihan varma että sillä on mustelmia tai jotain (luomuna kun astuttiin), mutta ei ja nautti vain työnteosta. Iida sitten kävi koko viikonlopun ratsastamassa, eli samassa arjessa taas ollaan!

100 cm, sunnuntain kotitreeniä

Eilen, sunnuntaina, Molla sitten pääsi hieman hyppäämään kentälle! Kenttä pölisi ihan järjettömästi, joten oli melko nopeita pyrähdyksiä, sitten taas käyntiä kunnes pölly laski ja uudestaan. Hyvin Molla meni, välillä yski kun otti niin paljon pöly keuhkoihin, mutta muuten todella hyvä, ja ai miten tamma lensi esteiden yli! Itsekin pääsin muutaman pomppaamaan, mutta pääasiassa annoin Iidan hoitaa Mollalla hyppäämisen, itse olin jo estetunnilla ollut Chevaluxissa. Ja omistajana olen edelleen ylpeä tammasta! Hyvin hyppäsi 105 cm pystyn! Yritin hieman pelotella nostamalla, Mollan kapasiteetti kun on kuitenkin rajallinen. Joten voitte vain arvata miten haltioissani olin kun poni pomppasi niin hyvin! Loppuun vielä 105 cm ylityksestä video, kuvaaja hieman innoissaan, köhköh..



Ponnistuspaikan ja muutakin harjoitellaan vielä, olen silti vain ylpeä tammasta! Tähän loppuun haluan kiittää kaikkia lukijoita, upeaa että edes näin moni jaksaa lukea minun seputuksiani :) Lupaan ryhdistäytyä ja kirjoittaa taas hieman useammin! Muistakaa ihmeessä kommentoida, on mukavaa kun tiedän ettette ole ihan vain nimi listalla vaan eläviä ja oikeasti luette ;)

Ja sitten vielä ihan loppuun Lurppaa. Eli Lurppa on nyt kunnossa ja ei-kunnossa. Jalka on hieman lämmin tai ainakin eilen oli, mutta tänään se taas oli todella hyvän  näköinen. Maastossa se lähti edellispäivänä viemään, joten voi olla hieman rasittunutkin.. Nyt olen kovasti yrittänyt kylmätä sitä ja saada se mahdollisimman hyvään kuosiin, jos vaikka keskiviikkona pääsisi tuuppaamaan taas kisoihin - ilman harjoitusta.. Mutta niistä sitten tuonnempana. Tosiaan sunnuntain tunnista yritän kirjoittaa huomenna ja samoin jos Lurpan jalka antaa myöden niin huomisestä treenistä, joten kuulumisiin ;)


Kommentit

  1. Tsemppiä Lurpan kanssa! Tää jatkuva toimii-ei toimi-toimii-ei toimi on niin tuttua ettei mitään rajaa... Nyt mun ykköshevosen kanssa on toivottavasti *kopkopkop* toimii-vaihe, joka kaikin puolin saisi pysyäkin!!!

    Kiva nähdä videoo maastoestetreenistä! Mukavasti Molla menee!

    VastaaPoista
  2. Voi Lurppaa :( mut Mollan kanssa ypäjän aluekenttiksiin mars! Tais olla viel suokkiluokkakin jossain ;)

    VastaaPoista
  3. hunajakukka, joo tosiaan tää on nyt tätät on-offia! Turhauttavaa kun ei tiedä voiko mennä ja tehdä kun tuntuu että heti rankemman asian jälkeen nii pahasti turpoo ja aristaa.. Mutta toivotaan että tämä tästä! :) Enemmänkin videoo tosiaan maastoesteiltä oli, ajattelin niistä sitten jossain vaiheessa tehdä koosteen ;)

    Johanna, jep, herra on oikea ongelmajalkainen tällä hetkellä :( Mollan oli tarkoitus tullakin Ypäjälle, mutta kuskilla on juuri silloin rippijuhlat ja minä en kuulemma saa jättää niistä välistä (enkä jättäisi kyllä), muuten tamma olisi kyllä siellä edustanut!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov