Siirry pääsisältöön

Molla postaus - VAROITUS; pitkä päivitys!

No empäs sitten tiedä tuleeko tästä yhtään sen pidempää kuin noista aikaisemmistakaan kilometri päivityksistä, mutta tämä postaus tosiaan koskee meidän Pikkusuokkineitiä Mollaa! Koska Mollan kanssa nyt tässä parin viikon sisällä on sattunut niin paljon kaikkea, että pitää ihan pysähtyä ja miettiä sitä. Ja tähän alkuun myös paljastakoon, että varustepostaus on hyppysillä ja tekosilla, varusteiden kuvaamiseen vain menee tovi jos toinenkin.. Lisäksi loppuun otan pienen pätkän Lurpan kuulumisia, jotka ovatkin sitten melko kaksipiippuinen juttu, mutta siitä sitten tuonnempana!

Eli palataan vaikka viikko tai pari taaksepäin. Keskiviikkona (27.4) Molla ja Iida oli ensimmäisessä yhteisessä maastoestevalmennuksessa. Itse olin katsomassa (hevosen selässä) mutta äiti onneksi sai otettua videota, joten tässä vielä hieman matskua siitäkin! Kuvattu siis ainoastaan viimeinen rata, mikä meni muuten ihan hyvin, mutta viimeiselle esteelle, portaille, tultiin liian vauhdikkaasti, jolloin Molla sitten päätti kieltää. Mutta todella, todella hyvin ensimmäiseksi valmennukseksi!


Torstaina molla kävikin sitten kiimakontrollissa ja plussaa ja peukkua eläinlääkäriltä tuli! Samana päivänä väänsin keskustassa tamman kanssa hieman koulua ja upeasti meni. Ja kappas, vielä illalla lastattiin kertaalleen Molla autoon ja lähdettiin viemään urjalaan! Sillä perjantaina se astuttiin UPEALLA orilla Palle-Pekku! Kyllä, se on ravuri, mutta mahdollisesti, jos vain tamma on kantavana, niin varsa on jo myyty ;) Itse rakastuin oriin täysin, niin ihana ja kiltti ja hellyyttävä! Eihän tuosta yhdistelmästä voi tulla kuin ruusuinen ja rakastettava varsa!

Siinä sitten menikin reilusti viikonloppu kun Molla oli hieman miehissä.. Sunnuntaina haettiin sitten tamma kotiin ja vasta seuraavan viikon torstaina (eli 5.5) saatiin sitten takajalkoihin taas kengät. Iida tuli ratsastamaan perjantaina, joten kävin sitten tamman kanssa torstaina pikaisesti ilman satulaa maastoilemassa. Ja innoissaan neiti oli! Olin ihan varma että sillä on mustelmia tai jotain (luomuna kun astuttiin), mutta ei ja nautti vain työnteosta. Iida sitten kävi koko viikonlopun ratsastamassa, eli samassa arjessa taas ollaan!

100 cm, sunnuntain kotitreeniä

Eilen, sunnuntaina, Molla sitten pääsi hieman hyppäämään kentälle! Kenttä pölisi ihan järjettömästi, joten oli melko nopeita pyrähdyksiä, sitten taas käyntiä kunnes pölly laski ja uudestaan. Hyvin Molla meni, välillä yski kun otti niin paljon pöly keuhkoihin, mutta muuten todella hyvä, ja ai miten tamma lensi esteiden yli! Itsekin pääsin muutaman pomppaamaan, mutta pääasiassa annoin Iidan hoitaa Mollalla hyppäämisen, itse olin jo estetunnilla ollut Chevaluxissa. Ja omistajana olen edelleen ylpeä tammasta! Hyvin hyppäsi 105 cm pystyn! Yritin hieman pelotella nostamalla, Mollan kapasiteetti kun on kuitenkin rajallinen. Joten voitte vain arvata miten haltioissani olin kun poni pomppasi niin hyvin! Loppuun vielä 105 cm ylityksestä video, kuvaaja hieman innoissaan, köhköh..Ponnistuspaikan ja muutakin harjoitellaan vielä, olen silti vain ylpeä tammasta! Tähän loppuun haluan kiittää kaikkia lukijoita, upeaa että edes näin moni jaksaa lukea minun seputuksiani :) Lupaan ryhdistäytyä ja kirjoittaa taas hieman useammin! Muistakaa ihmeessä kommentoida, on mukavaa kun tiedän ettette ole ihan vain nimi listalla vaan eläviä ja oikeasti luette ;)

Ja sitten vielä ihan loppuun Lurppaa. Eli Lurppa on nyt kunnossa ja ei-kunnossa. Jalka on hieman lämmin tai ainakin eilen oli, mutta tänään se taas oli todella hyvän  näköinen. Maastossa se lähti edellispäivänä viemään, joten voi olla hieman rasittunutkin.. Nyt olen kovasti yrittänyt kylmätä sitä ja saada se mahdollisimman hyvään kuosiin, jos vaikka keskiviikkona pääsisi tuuppaamaan taas kisoihin - ilman harjoitusta.. Mutta niistä sitten tuonnempana. Tosiaan sunnuntain tunnista yritän kirjoittaa huomenna ja samoin jos Lurpan jalka antaa myöden niin huomisestä treenistä, joten kuulumisiin ;)


Kommentit

 1. Tsemppiä Lurpan kanssa! Tää jatkuva toimii-ei toimi-toimii-ei toimi on niin tuttua ettei mitään rajaa... Nyt mun ykköshevosen kanssa on toivottavasti *kopkopkop* toimii-vaihe, joka kaikin puolin saisi pysyäkin!!!

  Kiva nähdä videoo maastoestetreenistä! Mukavasti Molla menee!

  VastaaPoista
 2. Voi Lurppaa :( mut Mollan kanssa ypäjän aluekenttiksiin mars! Tais olla viel suokkiluokkakin jossain ;)

  VastaaPoista
 3. hunajakukka, joo tosiaan tää on nyt tätät on-offia! Turhauttavaa kun ei tiedä voiko mennä ja tehdä kun tuntuu että heti rankemman asian jälkeen nii pahasti turpoo ja aristaa.. Mutta toivotaan että tämä tästä! :) Enemmänkin videoo tosiaan maastoesteiltä oli, ajattelin niistä sitten jossain vaiheessa tehdä koosteen ;)

  Johanna, jep, herra on oikea ongelmajalkainen tällä hetkellä :( Mollan oli tarkoitus tullakin Ypäjälle, mutta kuskilla on juuri silloin rippijuhlat ja minä en kuulemma saa jättää niistä välistä (enkä jättäisi kyllä), muuten tamma olisi kyllä siellä edustanut!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä Amerikka on minulle opettanut?

Tämä postaus ei liity oikeastaan yhtään hevosiin, mutta koska kirjoittaminen on minulle tällä hetkellä - kuten aikaisemminkin - aivan uskomattoman hyvää terapiaa, ajattelin että asian tänne kirjoittaminen olisi ehkä hyväkin asia. Nyt viimeisen viikon aikana olen koittanut löytää itseäni uudelleen ja päästä yli kaikista montuista mitä matkallani on ollut. 
Olen asunut Amerikassa nyt tarkalleen 1 vuoden, 4 kuukautta ja 13 päivää. Tänä aikana minulla on ollut aivan älyttömästi uuden oppimisen lisäksi tuhansia erilaisia tunteita joita olen käsitellyt. Olen kaksi kertaa hypännyt tänä aikana täysin tuntemattomaan, paikkoihin mistä en tunne ketään. Myönnän jopa itse olevani melko rohkea tehdessäni täällä muutoksia, joita edes monet kanta-asukkaat eivät tekisi, sillä heillä ei ole siihen rohkeutta. 
Olen oppinut kommunikoimaan ihmisten kanssa, käynyt monissa erilaisissa paikoissa ja saanut muutamia hyviäkin ystäviä matkalla. Olen värjännyt hiukseni punaiseksi ja sen jälkeen halunnut blondiks…

Kuvia viikkojen varrelta

Ennen kuin aloitan postauksen haluan tosissani kiittää kaikkia jotka tsemppasivat minua viime postauksessa. Postauksen kirjoittaminen auttoi minua aivan hirveästi, kuin sain hieman purkaa tuntojani ja jälkeenpäin selkeyttää ajatuksiani lukiessani postausta ja teidän kommentteja. Onneksi asiat alkavat pikku hiljaa siirtymään positiivisemmaksi ja alan olemaan oma iloinen itseni! Autoa ei vielä ole tullut ostettua, mutta eiköhän sekin tässä aivan pian saada hankittua! Floridassa ollaan vielä seuraavat 5-6 viikkoa ja sitten on muutto takaisin Pennsylvaniaan. Samalle farmille missä työskentelin USA:an muuttaessani!Mutta tosiaan! Olen nyt satunnaisesti ehtinyt kantamaan kameraa mukana ja yksi aamu olikin niin kaunista (ja pirun kylmä) että oli pakko kipaista kesken työpäivän hakemaan kamera. Testailin sitten hieman muutamia sumukuvia, mutta eihän niistä tämän ihmeellisesmpiä tullut. Päätin sitten kuvata hiittejä, mutta koko päivä tuntui olevan tosi hankala ja oikein mikään kuva ei tupannu…

Miten hoidan passini?

Viimeksi kirjoitellessani työstäni enemmän, mielessäni kävi, että olisi kiva kertoa miten täällä hoidan hevoseni yksityiskohtaisemmin. Toki riippuu niin paljon päivästä mitä milloinkin hevoset tarvitsevat, mutta tässä nyt yksi esimerkki teille, olkaa hyvä!
Periaatteessa siis lähdetään liikkeelle siitä että jokainen hevonen harjataan ja tarkastetaan ettei sillä ole haavoja tai turvotuksia. Minä ostin itselleni omat harjat, sillä en tykännyt tallin tarjoamista, ja nyt minulla on käytössä yksi pehmeä, yksi kova, kumisuka ja harjaan tarkoitettu harja. Lisäksi minulla on Showsheen ja ötökkämyrkky tarvittaessa käytössä.
Sen jälkeen onkin aika tutustua siihen mitä extra asioita kukakin hevosista tarvitsee. Tämä kohta sitten vaihteleekin päivittäin ja viikoittain tosi paljon, sillä se riippuu juuri siitä mitä juuri sinä päivänä on tehty tai onko jotain uutta tarjottavaa johonkin vanhaan vaivaa. Kerron nyt kuitenkin teille miten hoisin hevoseni viime tiistaina. Viime tiistaina meillä oli hiit…