Siirry pääsisältöön

Erikoispostaus 8: Meidän varusteet kenttäkilpailuissa


Mitä kaikkea minun pitää muistaa ottaa mukaan kun lähden kenttäkilpailuihin?

Kouluosuus



1. Ratsastaja
1.1 Kypärä
Kypäränä minulla on tällä hetkellä kisoissa kaksi vaihtoehtoa. Yleensä käytän GPA Carbonea, mutta satunnaisesti päähän menee kouluradalle Horzen Ocean Harmoniouz kypärä. Tyylikkäämmältä - en nyt tiedä - periaatteessa tuo Horzen kypärä näyttää, muttei sillä loppupeleissä ole minulle sen enempää väliä. Jos olen oikein panostavalla päällä, laitan hiukset hiusverkkoon, jossa muutama nätti blingi.

1.2 Kisatakki & kisapaidat
Kisatakkina tällä hetkellä Schockemöhlen pitkän mallin perustakki. Tässä hiljalleen kävi pieni kämmi, kun kisatakki meni pesulassa pilalle. Onhan se edelleen toimiva, muttei hirveästi kutkuttele laittaa päälle kun pistelee sieltä ja täältä. Sama / samantyylinen takki tulossa kuitenkin Schockemöhleltä, joten tällä mennään! Piti vaatia pesulalta korvausta, en viitsi jättää yli 200 euron takkia kuitenkaan ihan oman kukkaron varaan! Kisapaitoina toimii tällä hetkellä Horzen cool kisapaita ja Lami-cell kisapaita.

1.3 Hanskat 
Hanskoina kouluradalla vaihtelevasti Equipagen valkoiset tavalliset tai merkittömät nahkaiset tummat. Kuvassa esiintyy "epäonnen" hanskat, Roeckl Number 1 ratsastushanskat. Ehkä ne vaan tarkoittaa ettei olla tarkoitettuja ekoiksi ja siksi pilaavat aina kaiken! Eeen ole taikauskoinen, en!

1.4 Housut
Tällä hetkellä käytössä kahdet valkoiset kisahousut. Ikivanhat, mutta edelleen loistavat, Ma-Nu merkkiset kokonahkapaikkaiset sekä Horze Grand Prix miesten mallin housut. Miesten malliset sen takia koska halusin takataskut! Molemmat oikein kivat ja käytännölliset housut, tasapuolisesti käytän molempia. Tänä vuonna käytössä ollut ahkerammin Manut, mutta myös GP housuja tulee käytettyä.

1.5 Jalkineet
Jalassa kisoissa minulla on Massolin CRW nahkasaappaat jotka hommattu Hööksistä. Kivat perussaappaat ja toimii, joten ei valittamista. Saappaiden alla käytän saapassukkia, joita tällä hetkellä löytyy neljä paria. Yksi BR pari ja kolmet KL saapassukat. Kannuksina Pessoan 25 mm vasarapääkannukset. Jos meno äityy hurjaksi, vaihdan vanhoihin pehmeämpiin tylppäkannuksiin, mutta pääasiassa kausi menty kokonaan vasarakannuksilla.

2. Hevonen
2.1 Suitset
Kouluosuudella suitsina toimivat joskus vuonna 2009 ostetut Harry's Horsen perussuitset, missä on pullback turpahihna. Tietenkin aidolla Swarovski otsapannalla, joka on jo hieman nähnyt elämää näiden 3 vuoden aikana. Suitsissa tyylikäs numero, jossa helpot kieritettävät laatat. Kuolaimina 14,5 omppunivel.

2.2. Satula
Satulana kouluosuudella Albionin Platinum SLK Ultima. On muuten erittäin kiva satula, sano minun sanoneen. Tällä hetkellä jalustimina riippuu Terhin Sprengerit, mutta yritän jossain vaiheessa hommata itse omat. Huopaa ei ole tällä hetkellä myöskään omana, käytössä ollut Terhin lahjoittama valkoinen kultapunoksella tai Petran (jota kovasti yritän palauttaa) Equilinen sunireunuksinen huopa.

Esteosuus



1. Ratsastaja
Ratsastaja jatkaa samalla varustuksella kuin kouluosuudessa. Harvemmin jaksaa lähteä vaihtamaan kypärää tai hanskoja, kun yleensä osuudelle mennään melko ripeästi. Muuto kouluosuudessa taitaa ainoastaan olla raippa, joka on yleensä perusmusta yleisraippa.

2. Hevonen
2.1 Suitset
Suitset pysyvät yleensä samana, mutta lisätään mukaan rintaremmimartingaali. Hommattu Viljar Shopista Derbyinä, en muista oliko mitään sen kummoisempaa merkkiä, taisi olla viljarin oma valmisteinen. Kiva hieno rintaremmi kuitenkin.

2.2 Satula
Satulaksi vaihtuu Sidneyn ruskea estesatula, alle lampaankarvaromaani ja satulahuopa joka vaihtelee aina mielialan mukaan. Satulahuovan alle vielä "lima" eli sellainen liekuesteromaani. Jalustimina toimivat Hööksin mustat alumiinijalustimet ja panssarina vanhempi Börjsiltä hommattu ruskea panssari.

2.3 Suojat
Suojina Börjesiltä ostetut BT-Jump jännesuojat edessä ja takana BT-jump hivutussuojat. Edessä myös Showmasterin mustat neopreenibootsit. Varsinkin nurmellä hypätessä käytän enemmän kun mielelläni bootsejä, jolloin vältytään turhilta hokin polkemilta jne.

Maasto-osuus

 

 

1. Ratsastaja

1.1 Kypärä
Päätä suojaamassa GPA Carbone ja siihen päälle heitetty suihkumyssy. Joskus viime vuonna joku sanoi että tuo meidän kypärän suoja "näyttää ihan suihkumyssyltä", joten siitä lähtien sitä on kutsuttu suihkumyssyksi! Suihkumyssy on itse tuunattu päällinen, joten ei ole aivan täydellinen, meille kuitenkin oikein loistava. Ei todellakaan loukkaannuttu, mutta oli vain niin hauskasti sanottu että kyllä se semmoinen nyt on. Lisäksi kypärässä tietenkin kypäräkamera Roope, joka on varmuudeksi kiinnitetty vielä teipeillä molemmin puolin.

1.2 Paita & Turvaliivi & 1.3 Hanskat
Turvaliivi on kenttäkilpailuissa pakollinen ja on ihan älyttömän hyvä näin. Itsellä on erittäin vanha, joskus 2006 vuonna ostettu "ultra kevyt ajan paras" turvaliivi. Silloin kun ostin, myytiin siis sen ajan kevyimpänä ja laadukkaimpana panssariliivinä ja voin sanoa, kyllä se on kevyt! On siis ihan panssari ja sen verran ikää etten merkkiä muista. Kuitenkin toimii ja on hyvä päällä, miksi siis vaihtamaan! Alla Leijona merkkinen royalin sininen t-paita ja kädessä nahkahanskat tai vaaleansiniset Equipagen hanskat. Vasemmassa käsivarressa Lami-cell merkkinen terveyskorttipidike ja tarvittaessa (esimerkiksi Keravalla) Lami-cell numeropidike. Kädessä sininen tai musta yleisraippa.

1.4 Housut & 1.5 Jalkineet
Housuina toimivat mustat Back2Back housut. ovh taisi olla jotain reilu 70 euroa, mutta alennuksella ostin ne 48 eurolla! Kivat toimivat housut ja sopii kokonaisuuteen hyvin. Jaloissa edelleen samat Massolin CRW saappaat, vaikka ajatuksena oli käyttää vanhempia Classic CRW saappaita tässä tarkoituksessa. Jotenkin tykästyin itse niin maljon Massoliineihin että jäivät vain jalkaan. Kannuksina edelleen Pessoan vasarapäät.

2. Hevonen
2.1 Suitset
Suitsina maasto-osuudella Viljar Shopista ostetut meksikolaiset. Erittäin pehmeää nahkaa ja värinä tietenkin ruskea. Lisäksi rintaremmimartingaali joka oli myös esteosuudella. Tarvittaessa teipataan isoimmat kiinnityskohdat jesarilla, jos siltä näyttää. Kuolaimina omppunivel ja numerolaatta tietenkin suitsissa kiinni.

2.2 Satula
Satulana maastossa myös Sidneyn estesatula, ruskea. Alla lampaankarvaromaani, Eskadronin royal-värinen satulahuopa ja lima. Sekä tietenkin panssari. Jalustimina Hööksiltä ostetut siniset alumiinijalustimet.

2.3 Suojat
Maastossa suojat ovat tärkeimmät! Meillä Hööksin maastoestesuojat, jotka sopivat tällä hetkellä parhaiten Pyryn jalkaan. Suokkien ongelmajalkahan on juuri lyhyt ja paksu. Hööksin maastoestesuojissa on sen verran joustava ja pehmeä "ylijäämä"osa että ei haittaa vaikka ovat hieman pitkähköt. Bootseina Horzen neopreenibootsit, siniset tietenkin. Päälle sinisellä jesarilla teippaukset, ettei vauhdissa pääse suojat tipahtamaan. Värillinen teippi ostettu honkkarista.

Paljon tavaraa eikö? Mitä piditte hieman erikoisemmasta postauksesta? 
Valitettavasti kuvia ei tullut enempää, mutta tälläinen tynkä kuitenkin!
Mitä te pakkaatte kisoihin? Onko lukijoissa muita kenttäratsastajia tai värien perässä kulkijoita? ;)

Kommentit

  1. Tykkäsin ! Lisäää tämän tapasia jos keksit ;)

    VastaaPoista
  2. Onko sulla lisää kuvia Keravalta, olisi kiva nähdä:)

    VastaaPoista
  3. pakko kysyä, miten uskallat hypätä alumiinijalustimilla? :) :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojaa, en ole huomannut eroa muihin jalustimiin verrattuna, siinä ehkä syy :)

      Poista
  4. Teillä on kyllä niin ihania varusteita <3

    VastaaPoista
  5. Tää oli kyllä tosi kiva postaus! :) Tuliko ne mun kuvat muuten perille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! Joo, tuli perille, en vain ehtinyt vielä tarkemmin tutkimaan! :D

      Poista
  6. Kuinka Pyrde pysyy käsissä ompulla ? :D tai oma kiitää ja maastoesteillä niin intopiukassa ettei pysy käsisää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyry on tosi herkkä kaikin puolin :) Ei oo tarvinnu tänä meillä olo aikana omppua vahvempaa vaikka meinattiin et voi jossain vaiheessa tulla ajankohtaseks :D

      Poista
  7. Tosi kiva postaus! Itse olen kahdenlaisia suojia vailla; jonkinnäköisiä maastoestesuojia ja tuollaisella "nepparisysteemillä" tai mikä onkaan varustettuja perussuojia. Minulla on myös suokki ja hieman tuota samaa ongelmaa, että monet suojat ovat liian pitkiä. Onko sinulla nämä: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=610329&deptid=4&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC Hööksin suojat? Kun nuo ovat olleet myös minulla harkinnassa. Ja millaiset nuo BT-jumpit on? Olisihan noita Vereduksia tms. mutta maksavat vaan niin pirusti. :D Kiitos paljon jos jaksat auttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on ihan nämä: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=610442&deptid=4&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC ja ovat olleet todella kivat :)

      BT-jumpit on kuin veredukset, eli juuri tuollaiset napilliset. Hieman tuntuu ja näkyy tuo halpa hinta, mutta mielestäni ihan toimivat ja tyylikkää meille :) Sanoisinko ettei varmaan päivittäeisessä käytössä kestä ihan hirveän kauan (tai tiedä minä :D) mutta sanotaan että meillä ainakin kisakäytössä kestää varmaan aikansa ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan