Siirry pääsisältöön

Torstaina Terhin tuuppailu tuokio

alias hevosten läpiratsastus jonka onnistumisprosentti on 110%


Tämä taas siis niitä päiviä kun pitäisi keskittyä siellä kameran takana olemiseen. Kuviin en taaskaan ole oikeastaan mitenkään tyytyväinen, vaikka melkein koko ajan kameran takana vietin aikaa. Tosiaan melkein.. Suunnitelma oli se, että vein taas hevoset keskustaan ja Terhi ja Petra tulivat sinne. Lisäksi oli tarkoitus hypätä käymään Pyryn selässä Hattulaa ajatellen, että Terhi voi hieman katsoa miten menee ja niin edes päin.

Mutta ennen kuin siirrytään tarkemmin siihen, pitää tosiaan pitää pieni ylistys puhe. Se alkaa siis Terhistä. On upeaa, hienoa ja mahtavaa että Terhi jaksaa auttaa minua puttejen kanssa. Mennään harppauksilla eteenpäin, hevonen että minä. Lisäksi paisun aina ylpeydestä kun omat putet on super hienoja ja Mollakin miltein aina sijoittuu Terhin kanssa. Ei oikeasti voi kun kutsua Terhiä jonkinlaiseksi yli-ihmiseksi ja sanoa; Terhi, olet painosi arvosta kultaa! Sitten seuraavaan, eli Petraan. Niin monet kisareissut, valmennukset, Terhin ratsastuksista puhumattakaan, olisi jäänyt välistä tai ilman kuvia tai muistoja. Arvostan PALJON ja vielä enemmän sitä että Petra jaksaa olla mukana, kuunnella minun ailahtelevia mielialoja, taluttaa rankkasateessa kuin auringonpaisteessa ja pistää hevosen etusijalle. Molemmilla tytöillä on niin ihailtavaa hevosen käsittelyä, etten tiedä millä luoja on antanut nämä neitokaiset juuri minun ja puttejen avuksi. Älyttömän suuri kiitos molemmille, tietäkääkin että arvostan teitä paljon ja vielä enemmän!

Kiitos ihan superpaljon tytöt!

Noniin, sitten voidaankin palata tähän pääaiheeseen, kun olen nyt hetken ylistänyt tyttöjä. Olin heppojen kanssa, pienen ongelmien kautta, perillä keskustassa hieman ennen 11. Melko aikataulussa siis oltiin. Aluksi laitettiin hevoset kuntoon ja Terhillä oli taas virittelemistä kun Pyrylle laitettiin tänään kanget päähän! Tarkoitus on nyt Terhin ja Pyryn treenata Helppo A luokkiin ja Pyry debytoikin ensimmäisen A:nsa Suomenratsujen kuninkaallisissa! Tästä se lähtee, eli nyt peukkuja pystyyn.

Niin Terhi hyppäsi sitten Pyryn selkään ja itse Oskarin (eli niille jotka eivät tiedä, Oskari on kamerani) kanssa  menimme nurkkaan ja aloin keskittymään kuvaamiseen. Olin melko laiska, räpsin sieltä täältä kuvia ja siksi kuvat eivät olleet niin onnistuneita. Pyry meni kuitenkin superhienosti ja olin taas ylpeä siitä! Terhi teki kaikenlaisia juttuja - auta armias, en edes muista enää mitä.. - ja Pyry näytti todella kivalta. Tällä kertaa oli koko ratsastuksen ajan tasaisen näköinen ja oli selvästi tyytyväinen kankeen, ensimmäiseen kertaan verrattuna. Hieman oli paikoitellen hidas, mikä saattoi johtua ihan väsymyksestä kun olivat olleet yöt ulkona. Minun mielestä kuitenkin näytti hyvältä, mitä te lukijat sanotte kuvien perusteella?




Hetken - tai hieman pidemmän - päästä Terhi kysyi menenkö selkään. Hieman epäröin itse mennä kangella Pyryn kanssa kun tuo koulu ei ole vielä meidän vahvin laji. Terhi sanoi että otetaan kanki pois, mutta sitten menin jääräpäiseksi ja sanoin että antaa olla, onhan sitä ennenkin kahdella ohjalla ratsastettu! Niinpä hyppäsin selkään ja hetken sompailin ohjien kanssa. Syvän huokauksen kanssa leuka rintaan ja kohti pettymyksiä.. Mutta mitä sanotte, kertooko ilme pettymyksestä?



Niin, ei tainnut kyllä kertoa. Ravasin harjoitusravia ensimmäisen kierroksen, pysäytin ja kysyin Terhiltä: "Mitä ihmettä sää oikein teit?!". Pyry oli ihan mieletön! Se oli herkkä, kuuliainen, pyöreä ja tasapainoinen. Semmoinen kun hevosen kuuluu olla läpiratsastuksen jäljiltä. Sen jälkeen kehuin Terhin ratsastaessani maasta taivaisiin ja Terhi pääsikin hieman pullistelemaan. Hevonen oli meinaan oikeasti super hieno. Sitä oli ilo ratsastaa ja se toimi hienosti pienillä avuilla. Nyt vain samaa fiilistä lähdetään tavoittelemaan Hattulassa! Kyllä Terhi, osaat ratsastaa ja saat olla ylpeä siitä mitä teet! Kyllä, minä ylistän Terhiä ja en kyllä suotta herran pieksut!

Sitten olikin Mollan vuoro. Terhi tosiaan hyppäsi seuraavaksi ponin selkään ja ponikin oli ihan mieletön tänään! Meni pehmeän näköisesti heti alusta asti ja työskenteli mielellään. Laukat jopa näyttivät myös hyviltä! Mollan vääntäminen oli hieman rennompaa, mutta siitä näki miten paljon tamma tykkää! Se oikein nauttii kun joutuu tosissaan tekemään töitä. Lopuksi "pakotin" Terhin hyppäämään Mollan kanssa muutaman esteen, sillä ensi viikon lauantaina, 11.8., Terhillä ja Mollalla on taas kenttäkilpailut edessä! Hypytin ihan perustehtäviä ja saatiin hieman Terhinkin kanssa jarrutusongelmaa korjattua, koska itsellä oli tuoreessa mielessä Piken ohjeet. Hyvä fiilis - toivon mukaan - jäi molemmille sekä tuuppailusta että hypyistä. Jos sitten ensi viikolla pääsisi vielä maastoesteitä pomppimaan.. Mutta tässä vielä tammasta kuvia!





Olen kyllä tammasta niin ylpeä! Jotenkin en olisi 9 vuotta sitten uskonut tammasta, joka vei minua ympäri peltoa ravurin ravia, tulevan näin hienoa. Se on niin viisas ja opettavainen tamma että ihan kateeksi käy. Luottopeli pienemmillä esteillä ja helpossa koulussa ja silti tekee vaikeampiakin asioita kun siltä osaa vaatia! Ei ihme että ratsastuskoulun omistaja on ollut jo monta vuotta halukas ostamaan sen, tamma kun vain ei ole myynnissä!

Päivä ei suinkaan päättynyt tähän. Tässä välissä käytiin viemässä omat putet kotiin, käytiin kaupassa, syömässä ja uudestaan kotona. Sitten Terhi meni katsomaan Petran ratsastusta ja itse napsin samalla kuvia. Laitan tähän nyt siis pari kuvaa Elmeristä (sh-o. Silvolan Elmeri) ja sitten muutamia muita mieleisiä otoksia tältä päivältä. Oli kyllä kiva taas päästä kuvaamaan kunnolla, vaikkei kuvat omaa silmää miellyttäneetkään. Kuitenkin nyt niihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Hattulaa kohti ihan hyvillä fiiliksillä!



Elmeri on kyllä aivan super-söpö!

Kaksi päivän lempparikuvaa! Varsinkin oikean puolimmainen; Paras hevonen vaatii parhaimman hoitajan ♥

Kerro sinäkin mikä on mielestäsi paras kuva ja miksi?

Kommentit

  1. Ei jumala toi elmeri on HIENO! Ja hyvin menitte :)

    VastaaPoista
  2. Petran ja Pyryn pusukuva on paras! Siinä on kiva sommittelu ja rajaus, ja tietysti se tunnelma!

    VastaaPoista
  3. tykkään tosta toka-alimmasta mollan kuvasta, se on siinä ihan järjettömän hienon näköinen! :)

    VastaaPoista
  4. Ei vitsi! Noi kaikki kolme putte ovat niin uskomattoman super-hyper-hienoja!!

    VastaaPoista
  5. kaikki noi kuvat on niiiin superhienoja! mut toi Petran ja Pyryn pusukuva on silti paras :----) Mieletön toi Elmeri!

    VastaaPoista
  6. Pusukuva on paras! (:

    VastaaPoista
  7. Elmeri on alimmaisessa kuvassa ihan supersöpö! muutenki se on tosi kivan näköne ;3 mollan ekakuva ja terhistä ja pyrystä eka kansi-kuva !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, Elmo on kyllä iha mielettömän söpö! :)

      Poista
  8. Toi Elmeri on kyllä ihan super hienon näköinen! Ja mä tykkään niin myös sunkin puteista, varsinkin Pyryn harja on se mihin rakastuin <3 :D Kyllä näyttävät menevän hyvin! Kumpa alkais joskus omankin hevosen kanssa sujumaan. Tykkäsin ehkä eniten toisesta Pyryn ratsastuskuvista. Siinä on rauhallinen ja kaunis tausta ja juuri oikeaan aikaan otettu kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pidän kovin siitä kuvasta, harmi kun rajaus ei ole täysin onnistunut :/ Mutta ensi kerralla sitten!

      Ja tsemppiä sinulle hevosesi kanssa, kyllä se siitä :)

      Poista
  9. kuka toi elmeri niinku petralle on? hoitohevonen, vuokris vaiko peräti oma? muistaakseni ei ole ainakin petran näköinen ihminen sen kanssa mm näyttelyitä ravannut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ylläpitohevonen :) Kaisa Kähö on ainakin näyttelyitä kiertänyt Elmon kanssa ja kisaa myös tänä vuonna koulumestaruudet orin kanssa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov