Siirry pääsisältöön

Tasapainoharjoittelua ja mahtavaa putteilua

Siitä taisi Mikon valmennus olla tällä kertaa tehty!

ehkä se luuli olevansa sirkuksessa, ainakin meno oli sellaista..

Perjantailta ei ole materiaalia, mutta tehtiin paljon tähän päivään valmistelevia tehtäviä, kaarevaa sarjaa, kahta pientä jumppaa ja vesimattoa. Molemmat hevoset oli eilen ihan mahtavia, Alli hyppäsi tosi hyvin ja tasaisesti ja Pyry oli yhtä loistava kun ennenkin. Molemmat oli melko kuumia ja herkkiä, mutta kaikki meni suunnitelmien mukaan ja innoissani odotin lauantain tunteja! 

Launtaina otettiin sitten tabletti mukaan ja saatiin videota. Aloitin klo 8 tunnilla Pyryn kanssa ja se oli aivan järjettömän ihana! Se oli jotenkin tosi "kuumana", Mikkokin tokaisi että sepä käy kuumana! Silti kaikki oli ihanan helppoa ja se on kyllä ihan mahti heppa, ei mitään valitettavaa. Jumppasarjalla hypättiin joka kerta hieman sivuun, mutta loppua kohden sain sitäkin suoremmaksi. Kaikki tiukat käännökset oli kuitenkin tosi helppoja ja Mikolta tuli taas paljon kehuja. Videolla näkyykin kaikki tuosta tunnista (alkuverkat pois luettuna), joten siitä näkee aika hyvin - niin hyvin kun pimeästä videosta voi nähdä - mitä tehtiin ja miten meni.


Pyryn jälkeen oli muutaman tunnin tauko ja sitten oli Allin ryhmän vuoro. Koska perjantai meni hyvin, en odottanut yhtään sellaista härdelliä mitä tänään oli luvassa. Aluksi kaikki meni tosi hienosti, kunnes siirryttiin pääty-ympyrälle työstämään. Tässä vaiheessa en saanut Alliin mitään tuntumaa ja minun pomppimiseni sai taas Allin kiukuttelemaan. Saatiin kuitenkin aluksi tosi hyviä rauhallisia hyppyjä, kunnes Alli päätti alkaa pomppimaan pystyyn. Ensimmäisen kerran se hyppäsi tosissan tuolla jumppasarjalta vesiesteelle tehtävällä ja en ollut moiseen yhtään varautunut ja onnistuin jotenkin irroittamaan toisen jalustimen (:DD) satulasta. Tämän jälkeen tultiin uudestaan ilman mitään ongelmia.

Pomppimista sitten jatkui pitkän tuntia, vauhtiin kun yleensä päästiin ei mikään ollut ongelma. Heti kun yritti vaikuttaa (lyhentää, pidäte) veti herneen nenään ja tassut taivaaseen. Mikko kehui miten hieno muuten on, mutta tuo hyppiminen pitää saada vähenemään. Onneksi kuitenkin oltiin valmennuksessa ja Mikko huutamassa keskellä että pohkeella eteen, koska itse lamaannuin täysin tilanteessa millaista ei ennen ole edessä ollut. Hyppäsi kuitenkin hyvin ja siitäkin sai kehuja, liikkeet ja hyppy ovat Mikon mukaan oikein laadukkaat. Vielä kun saadaan kaasu ja jarrukin toimimaan ilman tuota pomppimista ;)

Ja itseasiassa minua alkoi kiukuttamaan vain enemmän tuo pomppiminen ja olisi tehnyt mieli monottaa se katosta läpi, mutta ehkä mennään valmentajan ohjeiden mukaan! Mikkokin totesi että on selkeästi opittu tapa, ei ollut siis mitenkään pakenevaa, vaan tilanteet tuli aina kun vaadittiin jotain (puolipidäte, lyhentämään, laukannosto..). Joten, tästä eteenpäin.


Tehtiin samalla hieman muutoksia varustukseen. Mikolta kysyin mielipidettä suoraan kuolaimeen ja sitä koitetaan nyt seuraavaksi. Lisäksi Alli joutuu nyt juoksutuskuurille, eli 3-4 päivää sivuohjien kanssa eteen niin että tuntuma säilyy tasaisena. Tällä tavalla myös puomien ja pienien kavalettien yli. Onnekseni en ainakaan paljon haukkuja saanut, eli nyt vaan lisää harjoittelua ja kyllä se siitä pikku hiljaa! :) Mielettömän hyvä valmennus taas kerran molempien kanssa!

Kommentit

  1. yksi vaihtoehto on näpäyttää raippa ihan kevyesti siis about vain koskettaa korvien välistä niin että näkee sen ja tulee alas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tiedän, yhtälailla kuin sen että kääntämällä sivulle saa alas. :) Koitetaan nyt kuitenkin ilman raippoja aluksi, otetaan sitten käyttöön jos neiti ei ala uskomaan!

      Poista
  2. Sä ratsastat tosi hyvin Pyryllä! Mutta pakko kommentoida, jäi häiritsemään suuresti... Alli ei ole ainakaan vielä sinulle oikea hevonen, mutta toki saattaahan tuo korjaantua ajan myötä kun käytte valmennuksissakin, ja uskoisin sinusta ettet ole kisoihin lähdössä Allin kanssa vielä, sen verran viisaan käsityksen minä olen sinusta saanut. Mutta siinä missä Pyryllä ratsastuksesi on kaunista ja eleetöntä, Allilla sun kädet on suorat, nojaat eteenpäin (tosin ymmärrän että ennakoit, jos polle pomppaa pystyyn) ja jalustimet ainakin näyttää liian pitkiltä. Ja käytät todella vahvoja apuja, näki miten hevosen pää heilui edestakaisin käsiesi voimasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on nyt pakko hieman kommentoida niin että.. Niin. Heppa on ollu mulla alle viikon, huomenna tulee viikko täyteen ja se on nyt jo ehdottomasti ei minun hevonen? Ihan kaikki ratsastuksellinen ongelma on vain siinä etten ole vielä tottunut täysin siihen ja totta kai ajan kanssa paremmin. Itseasiassa tuntuma suuhun ei ollut tarpeeksi tasainen, lähinnä ohja roikkui ja välillä nyppäsi. Voimakkaita apuja ei tuolla edes voi käyttää ja pakenee tuntumaa tuolla pään nyppimisellä. Mikko ainakin livenä antoi paljon vinkkejä ja olisi takuulla sanonut jos on minulle täysin väärä hevonen. Hänen mielestään kuitenkin emme tarvitse kuin harjoitusta ja koska tämä pomppiminen on opittu tapa, se ei auta kun ratsastamalla ja oppimalla. Ja jalustimet oli muuten liian lyhyet ;) Eteen nojaaminen tulee jo sen takia kun en osaa tuolla istua ja kädet tiedän että on suorassa ja niitä työstetään.

      En voi mitään että en ole mestari heti ja kyllä aijon ihan tämänkin kanssa töitä tehdä ilman että ensimmäisestä epäonnistumisesta myyn :)

      Poista
  3. Pyry meni upeesti! :) hyvinhän sää allilla menet, lisää rutiinia niin alkaa sujua varmasti! :)) perse tiiviisti penkkiin kiinni kun alkaa temppuilemaan. Tiedätkö onko alli tehnyt samaa entisellä omistajalla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se pitäisi, istua alas ja jalalla eteen.. Ensimmäisen kerran vain tämmöinen tilanne edessä, mutta onneksi on valmentajia jotka auttavat :) On tehnyt, kuuleman mukaan myytiin edellisestä paikasta tämän hyppimisen takia, kun taas mistä ostin ei tätä ollut muutamaa kertaa enempää tehnyt. Missä lie oppinut..

      Poista
  4. Eihän tuo sinun ja Allin meno näytä VIELÄ kovinkaan tasaiselta, mutta jos se nyt on sulla viikon ollut niin miten tuosta voi todeta ettei se olisi sun hevonen..hehheh. Minusta on ainakin kiva jäädä seurailemaan teidän kehitystä, tsemppiä treeneihin! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on! Ihan erilainen hevonen kaikinpuolin kuin Pyry niin on tässä taas totuttelemista, tähän "treenimäärään" nähden oon ihan tyytyväinen :) ja kiitoksia, parhaamme yritetään!

      Poista
  5. Olis kivaa saada semmoinen kehitys postaus kuvien kera missä kertoisit ja näyttäisit kuvilla miten pyry, molla ja sinä olette kehittyneet. Mielestäni pyry on mennyt taas huimasti sun kanssa eteenpäin ja kehitystä on molemmissa tapahtunut! :) lisäks olisi kivaa jos kertoisit tavoitteista allinkanssa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa Pyrystä on tulossa "minun hevoseni"-postaus ihan pian :) Ja tavoitteista tamman kanssa voin alkaa suunnittelemaan tuossa muutaman viikon päästä, kunhan vauhtiin päästään ja nähdään mihin suuntaan mennään! :)

      Poista
  6. Opettelisit ratsastaan niin hevonenkin olisi kunnolla :D tuo suusta repiminen esteeltä alas tullessa oli aika kamalaa... kyllä minäkin sinä selässä noin pomppisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sitähän tässä kokoajan yritetään, opetella. Ihan vain jos et vielä tienny ;)

      Poista
  7. Oli mullakin aluksi vaikeeta Saran kanssa. Tuntihevosten jälkeen tollanen puokki oli ihan erilainen ratsastaa. Ekassa estevalmennuksessa tipuin siltä 3 kertaa ja kuulin vähän liikaa haukkuja eri muodoissa siitä, ettei sovita yhteen. Nykysin en kuitenkaan voisi edes kuvitella sopivampaa hevosta itelleni. Tsemppiä vaan, tehän vasta opettelette tuntemaan toisianne!!

    VastaaPoista
  8. Ihan naurettavaa tämä ihmisten kommentointi.. Välttämättä helpommankaan hevosen kanssa ei synkkaa vielä viikon jälkeen, saatikka vähän hankalamman. Teistä ei parina voi sanoa tällaisen ajan jälkeen vielä yhtään mitään. Ja kaikkein koomisinta on tuo neuvominen, sinäkään et ihan mikään keltanokkakaan ole.. ;) Arvostan aina sitä miten asiallisesti sinäkin jaksat näihin tyhmiin kommentteihin vastailla, itse en jaksaisi..

    Ja jos minulla hevonen hyppäisi pystyyn tulisi varmaan housuun, kun ei ole koskaan yksikään kunnolla pystyyn hypännyt. Itse ainakin ymmärrän hyvin, ettei tuollaisessa uudessa tilanteessa välttämättä osaa reagoida sillä tavalla mitä pitäisi, helppo se on ruudun takaa huudella kun omien jalkojen välissä ei ole kunnolla keuliva hevonen, heh ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :) Eiköhän tämä tästä pikku hiljaa lähde käyntiin :)

      Poista
  9. Ihme kommentteja tänne taas tullut. Mun mielestä sun ja Allin meno näyttää mallikkaalta harjottelumäärään nähden. Ja Pyry näyttää suorastaan loistavalta tuolla videolla.

    VastaaPoista
  10. Älä Senni välitä noista kommenteista! Ei uudella hevosella niin vaan viikossa opita ratsastamaan. Mullakin on ollut jo ns. "uusi hevonen" 5kk ja nyt vasta alkaa yhteinen sävel löytyä vähän paremmin. On tässä jo muutamat kiukkuuntumiset ja kyyneleet vuodateltu sen takia, että ostin itselleni niin vaikean hevosen, ja tämä mun heppa siis myös puoliverinen ja ikäni olen poneilla ja puokeilla mennyt, ja myös noilla pystyynhyppivillä. Voin vaan kuvitella mikä shokki suokin jälkeen kiivetä ison puoliverisen kyytiin. Mutta onneksi jokainen hevonen tuo uutta tietoa ja sitä mukaan osataankin sitten ratsasaa vähän paremmin ja enemmän erilaisilla hevosilla. Tsemppiä tulevaan treeniin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :) onhan minullakin aikoinaan ollut puokkeja, mut viimiset kolme vuotta pallotellut enempi vähempi suokeilla.. Ja on tuo kuitenkin erilainen ratsastaa kuin Pyry vaikka herkkiä molemmat ovat :)

      Poista
  11. Pyry on hieno, mutta tuo Alli... sil on ihan järkky toi laukka, jopa nelitahtista välillä. Voivoi minkä oot menny ostamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt viitsi, hevonen ollu viikon ja kyllä, ostin itselleni hienon hevosen. Koittakaas ihmiset nyt!

      Poista
  12. En tarkoita tätä kommenttiani mitenkään pahalla, mutta miten olet uskaltanut osaa noin pahasti pystyyn hyppivän hevosen? Tuo on kuitenkin oikeasti jopa hengenvaarallinen tapa. Kyllä sinä varmaan tuon kansaa pärjäät, sitä en epäile, mutta ihmetyttää miksi kukaan haluaa pystyyn hyppivän hevosen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä kyllä varta vasten pystyyn hyppivää etsinyt, ennen semmoisen omistaneena tiedän kyllä kuinka vaarallista se on. Uskon ja epäilen että tämä on vain testaamista, millä on päässyt aikaisemmin töistä pois. Eiköhän ammattilainen laiteta sit selkään jos mahdottomaksi menee. Ja ihan vielä että muuten on ollut tosi kiva ratsastaa, maastossa ihan paras köpöttelyheppa ja kun ei vaadi oikein mitään on ihan loistava eläin :)

      Poista
    2. Tätä samaa piti tulla kysymään, olitko ostohetkellä tietoinen että hevosella on tuollainen hengenvaarallinen tapa? Ja tämä siis ihan puhtaasta uteliaisuudesta, itse en koskaan ostaisi ongelmakäyttäytyvää ratsua.

      Poista
    3. Sanottiin että hermostuessaan saattaa hyppiä, oli edellisestä paikasta myyty kun oli alettu pelkäämään -> päässyt niskan päälle. Kuitenkaan tällä edellisellä ei ollut "paria kertaa enempää" enää pomppinut kun ei ollut mennyt hyppimiset läpi :)

      Poista
  13. Hyvä siitä tulee,kun pääset sinuiksi hevosen kanssa. Ei se ratsastaminen niin yksinkertaista aina ole että joka hevonen toimii heti, kun selkään nousee. Juuri nämä hetket pitäisi ottaa vain haasreena ja kun siitä on selvitty on taas monta kokemusta rikkaampi ja neuvokkaampi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näinpä :) Minulle tämä onkin haaste ja ensinnäkin olen satavarma että kunhan totutaan ollaan vielä triplasti parempia mitä kukaan uskoo ;)

      Poista
  14. Todella hieno hevonen, tykkään kauheasti! Toki osaksi nelitahtinen - mutta niin oli Rassekin ja sen kanssa päästiin hyppää 135cm luokkia ;) makee hyppy tolla lehmälläs on :)

    - Laura
    Http://maaliviivalle.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä on kyllä makee hyppy, vaatii vaan tottumista tasaisen Pyryn jälkeen :D ja nelitahtisuutta edistää vielä tuo jännittyminenkin, eiköhän se tästä pikku hiljaa! :)

      Poista
  15. Upea Pyry!! :-) ja tsemppiä Allin kanssa treeneihin, hyvä siitä tulee!

    VastaaPoista
  16. Testailultahan tuo pystyyn hyppiminen näyttää.. Oma tamma jää välillä jumittelemaan paikalleen/peruuttelee vaarallisesti, mutta ei onneks hypi pystyyn ;) Itse olen vasta useamman vuoden varrella oppinut tuntemaan hevoseni kuin omat taskuni ja tiedän, koska tietty raja menee yli ja siinä vaiheessa on parempi tulla selästä alas, ettei satu mitään pahaa. Tosin niilläkin kerroilla hevosta on sitten juoksutettu liinassa tai vapaana kentällä ja sen jälkeen olen kavunnut takaisin selkään. Mut tammat on tammoja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, testailua se onkin :) Eiköhän tässä pikku hiljaa kun ystävystytään ja opitaan toisistamme!

      Poista
  17. Näyttääpä niin tutuilta noi Allin temppuilut, oma suomenhevonen teki ihan samaa! Tosin hyppi vielä vähän pahemmin pystyyn. Mutta tsemppiä, kyllä sen saa kitkettyä pois! :)

    VastaaPoista
  18. Anteeks mutta kipan mukaan allilla on menty muutama alue startti 90-100 ja yks kymppi. Että missä menny 110-120 tasoa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, kipassako ne kaikki kisatulokset tarviikin olla.. Enpäs ole ennen tiennytkään moista.

      Poista
    2. Vaikka seurakisoissa.......

      Poista
    3. Mistä lähtien seurakisojen tuloksia on laskettu oikeiksi tuloksiksi? :D

      Poista
    4. en puhunut kilpailutuloksista, paikkaansa pitää että kisoissa ehditty menemään vasta muutama kymppi ja eipä se minua haittaa kun kenttähevoseksi sitä kaavailin :)

      Poista
  19. Tsemppiä uuden hevosen kanssa! Hyvä siitä tulee kun löydätte yhteisen sävelen. Yksi asia mietitytti, näyttää siltä kuin taputtaisit hevosen kaulaan, kun se hyppii pystyyn? Hevoset yleensä ottavat sen kiitoksena, joten kannattaa miettiä tarkkaan missä kohdassa taputat hevosta. Varmaan yrität sillä rauhoittaa hevosta, mutta varmaan ääni pelkästään toimisi ja taputus sitten kun kaikki hevosen jalat on maassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en taputa, mutta myötään mikä on yhtä huono asia. Mutta kun tilanne tulee ns. päälle, ja siinä ei ennen virallisesti ole ollut, ei osaa heti siihen oikein reagoida :)

      Poista
  20. Huh, tuo hevonen ei ihan mitään pikku loikkia ota. Onneksi aloitti tämän testailun juurikin valmennuksessa niin sait heti apua asiaan, kotona sitä usein jää vain tyhmänä roikkumaan sinne selkään ja unohtaa kokonaan miten pitäisi toimia asiassa... Mutta kyllä se siitä, eiköhän lehmäsi vielä tavoille opi ;)

    VastaaPoista
  21. Onhan se varmasti suuri muutos putteratsastuksesta isoon puokkiin, joten ei mikään ihme, että meno näyttää välillä vähän epätasaiselta :) Tsemppiä ja jaksamista treeneihin, vaikka välillä saattaakin tulla tunne, ettei edetä mihinkään :)

    VastaaPoista
  22. Vaikean näköinen hevonen tuo Alli, mutta ne pienet pätkät mitkä se meni hyvin näyttivät mukavilta. Vaatii varmasti paljon opettelua ja valvovan silmän alla ratsastusta saada tuo tamma toimimaan, mutta jos siihen pystyt ja jaksat harjoitella vaikeuksista huolimatta niin hieno peli siitä tulee! Aikaa se voi viedä (ja hermoja :D) mutta koeta tsempata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän me tästä pikku hiljaa kun saadaan varusteet kuntoon ja yhteistyö pelaamaan! :)

      Poista
  23. Jännä se on, miten ihmiset saa iloa siitä ku pääsevät anonyymina huutelemaan... Meikäläisen silmää siun ja Allin meno näytti paikoittain tosi hyvältä ja lupaavalta. Ja heppa tosi makeelta! Tietty uudella hevosella alkuun ratsastus ei välttämättä oo kaikista kauneinta katottavaa (nimim. been there, done that), mutta mitä muutakaan voi olettaa, jos yhteiset ratsastuskerrat voi laskea sormilla ja meneehän siihen aikaa, ennenkuin pääsee samalle sivulle hepan kanssa. Ootan ihan innolla mitä teistä tulee vielä kun saatte enemmän yhteistä aikaa alle! Kovasti tsemppiä :))

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov