Siirry pääsisältöön

Treeniä kohti tasomestaruuksia!

Janni ja mr PP treenailemassa 12. marraskuuta

Koska nyt on tosiaan se tilanne etten uskalla riskeerata enää seuraavia hehkutuksen aiheita, yritän pitää matalaa profiilia ja olla rasittamatta tikkejä päässäni. Peruin siis niin estevalmennuksen kuin koulukisat ja eiliset hyppelöt siirsin Jannin estetunniksi. Eihän tasomestaruuksiinkaan ole enää paljon aikaa, joten oli ehkä ihan hyvä ottaa tähän väliin muutamat hypyt! Emme raahanneet mitään mieletöntä määrää esteitä ja minäkin lopulta kannoin puomeja kielloista huolimatta - ja kaduin syvästi jälkeen päin kun kipu oli aivan järjetön! - kun lopulta saimme muutaman hassun tehtävän maneesiin.

Yksi porttieste, kaareva linja ja kolmoissarja saivat tällä kertaa kelvata meille. Halusin kuitenkin hieman tehdä haastavempiakin tehtäviä, viimeksi kuin hyppääminen oli lähinnä "este siellä, este täällä" -mentaliteetilla. Pyryn hyppytauko näkyi selkeästi ylimääräisenä intona, mutta pitää kehaista miten hyvin tällä kertaa meni! Pikku hiljaa paremmin ja tällä kertaa Pyry oli tosi skarppi ja terävä läpi tunnin. Radan jälkeen tultiin muutama yksityiskohta vielä tarkemmin ja sen jälkeen lopetettiin siihen. Hienoa hienoa!


Koska en halua avata itse tunnista enempää, haluan puhua siitä miten jokaisen kannattaisi joskus olla itse siellä keskellä ja katsoa miten tuo oma hevonen jonkun muun alla liikkuu. Vaikka Janni on vielä minua kokemattomampi ja Pyry hieman käyttää tätä joskus hyödyksi, on hienoa nähdä maasta miten se homma kerta kerralta paranee ja Janni uskaltaa ratsastaa paremmin. Lisäksi näkee tosi paljon miten esimerkiksi Pyryn laukka on parantunut ja miten se hyppää. Eilen oli menoa todellakin ilo seurata, koska hypyt oli teräviä ja 85% onnistui sekä lähestyminen että hyppy. Ihan mahtava fiilis nähdä kehitys molemmissa, ratsastajassa ja hevosessa! Ja vaikka Janni kovin väitti että meidän pienen Pyryn ja hänen shetlanninponin välillä olisi joku kokoero - voitteko uskoa että muka olisi?! - ei mielestäni se näkynyt mitenkään ratsastuksessa!

Huh, tälläistä tällä kertaa! Koska nyt on ratsastuskieltoa vielä muutama päivä, mutta kirjoitusintoa sitäkin enemmän, tulee varmasti kirjoitettua muutamia asia/mielipide/yhteenveto postauksia. Saapi nähdä mitä sitä keksii seuraavaksi kirjoittamaan ;)

Kommentit

  1. Mitä meinaa PP? Mist se niinku tulee

    VastaaPoista
  2. tee heppojen ruokinta-postaus! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voisin kyllä tosiaan tehdä! Pitää venyttää vain joulukuun alkuun sitä kun tulee silloin yksi "isompi" muutos mikä vaikuttaa ruokintaan ainakin hieman :)

      Poista
  3. Miksei Janni mene Mollalla tasomestaruuksiin? Ja mikä on Jannin blogin osoite ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menee uskottavasti Mollalla koulumestaruuteen, mutta on vielä epävarmaa hyppääkö tamman jalkojen takia :) Tällä hetkellä Jannilla kai ei ole blogia..

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov