Siirry pääsisältöön

Maneesihumputteluna maastoesteitä

niinhän siinä kävi että maastoesteitä koko halli täynnä..


Eli tälläkään kertaa ei saatu rakennettua meidän jumppatehtävää.. Haluan kuitenkin toteuttaa mun vision, eli vielä jossain vaiheessa mä pääsen tekemään tätä mun päässä pyörivää sairaan hyvää jumppaa! Ennen itse maneesikertausta, pieni avautuminen:

Mua todellakin ärsyttää kun tuntuu että aina kun saan jotain materiaalia (kuvia tai videoita) menee homma ihan penkin alle. Mä puhun täällä tyytyväisenä että "hitsi kun ollaan menty Pyryn kanssa sata tuhatta askelta eteen" ja sit kun päästään keskustaan hyvälle pohjalle kameran eteen ni on kun ei osattaisi mitään. Sama Allin kanssa, mutta hieman erilaisilla ongelmilla. Pointti tässä avautumisessa on siis se että miksi ihmeessä aina kun saan materiaalia kaikki menee vähintään huonosti?! Kuulostaa että yritän puolustella mun huonoa ratsastuskertaani ja kyllä, sitä teen..

Maneesilla oli tyhjää kun päästiin sinne, joten päästiin ihan vapaasti hyppäämään. Aloitin Pyryn kanssa. Ensin annoin sen kävellä hyvin, sitten tein käynnissä hieman siirtymisiä, puolipitkin ohjin ravia ja laukkaa ja sen jälkeen hyvällä fiiliksellä tuuppailua että sai asetuksia kuntoon. Ja taas mun tuuppailut meni niin harakoilla. Koska lopetin kokoajan kesken, pyysin jotain, kun ei heti toiminut, pyysin uudestaan mutta vähän huolimattomammin. Ja ainut reaktio mitä sain oli etujalkojen viuhtominen korkeammalle, heh.. Jälkiviisaus on ikävää, mutta olisi pitänyt vain ratsastaa se paremmin jalalla joustavan käden kanssa. Lopulta rämmittiin vähän kaikkea ympyrällä ja lopulta kuin oma pää ei enää jaksanut osaamattomuuttani päätin siirtyä maastoesteille. Koska ainakin jarrut ja kaasu sekä ohjaustehostin toimivat!





Hypyt aloitin tosiaan ihan tuollaisesta pienestä tukista. Tulin sitä ensin pari kertaa molemmista suunnista, sen jälkeen tein yhden "pikktukki - kapea" linjan, koff-in-sarjan ja kulma-kapea-risu linjan. Tämän jälkeen tulin kaikki maastoesteet mitä hallissa oli ratana ja aivan uskomaton heppa on kyllä! Mutkaton ja helppo ja voin sanoa olevani onnellinen kun näin loistava ja yhteistyöhaluinen kumppani minulla! Upea supermies..! Tasoltaan esteet olivat noin tutustumisluokkaa ja muutama satunnainen helpon luokan este oli joukossa. Ja mitä isompi tai vaikeampi este oli, sen hienommin herra sen hyppäsi, upea!






Olin niin tyytyväinen Pyryyn ja en voi muuta kun oikeasti vain kehuskella sitä. Se oli todella paljon kivempi hypätä kuin viimeksi maastoesteillä, vaikka se nytkin oli innoissaan, sillä oli selkeästi kaasu ja jarru ja se oli kokonaisuudessaan paljon levollisempi. Hallikenttäkisat: täältä tullaan!

Pyryn jälkeen alettiin laittamaan Allin kuntoon. Maneesiin tuli valmennus joten siirryttiin pikkupuolelle hetkeksi. Halusin ottaa ihan rauhassa, mutta tamma oli tosiaan erimieltä. 10 ensimmäisen minuutin jälkeen oltiin tässä tilanteessa:


Itseäni siitä syyttäminen, pyysin liian rajusti ja herkkä tamma hieman rennomman viikon jälkeen otti enemmän itseensä kuin oli tarkoitus. Nyt anonyymit muistaa vaan pitää shaibat suussaan, sillä ette tilanteesta tiedä mitään! Minulla oli testissä uudet polvipaikkaiset housut ja kun tamma sitten minut yllätti, valuin kirjaimellisesti satulan taakse mistä hyppäsin alas. Jalustimet takaisin satulaan, uudestaan selkään ja ei kun menoksi. Kun yritti uudestaan osasin ennakoida ja komensin voimakkaammin jalalla joka sai reaktiokseen pukkilaukkaa ympyrällä. Ei kun kiinni ja heti kun pukittelu loppui niin taas eteen.

Syytän edelleen itseäni, sillä olisi sitä pitänyt jo viikkoja sitten laskea ruokintaa kuin liikuntakin väheni. Maneesilla oli vain kaasu ilman jarrua ja ensimmäisen tukin jälkeen kirjaimellisesti törmättiin seinään. Sen jälkeen tammakin alkoi kuuntelemaan ja homma alkoi paremmin pelittämään. Alkuun kuitenkin vielä. Alussa oli vain kaasu ja se hirtti kokoajan kiinni keskiravin kohdalla. Ei ollut siis mitään tuntumaa enkä saanut sitä kunnolla jalalle. Laukassa tehtiin hieman vieteriä, eli ensin eteen ja sitten kiinni ja tämän tamma teki ihan hienosti, vain kerran protestoiden minun liian hätäistä pohjeapuani!





Alun haparoinnin jälkeen hyppääminenkin alkoi sujumaan ja lopuksi kuin menin pienen radan alkoi jo olemaan aika hyvän tuntuista. Alli selkeästi tykkää maastoesteitä ja on todella rohkea, sillä aluksi se puhisi hulluna vesimattoa (koff-in b-osa) mutta kun mentiin se radan pätkässä ei ollut mitään ongelmia. Tietenkin otettiin kunnon loikalla yli mutta ei siis edes harkinnut kieltämistä. Toisen kerran kun tultiin rata alkoi jo hevonenkin malttamaan ja siihen olikin hyvä lopettaa. Nyt hieman ruokaa vähemmän, liikuntaa enemmän ja kauhea kasa treeniä niin kohta, kohta!









Pilvi oli tosiaan kuvaamassa ja oli niin upeita kuvia niin paljon että toivottavasti ei tullut liikaa! Yritin valita vain parhaimpia, mutta moni hieno otos jäi silti näyttämättä.. Jossain vaiheessa sitten lisää! Molempiin hevosiin olen todella todella tyytyväinen ja tästä on taas tosi hienoa jatkaa eteenpäin, tammavammailusta välittämättä! :) Olen kyllä takuulla maailman onnekkain ihminen! Ja on niiin hienoa kun molemmat hevoset selvästi nauttivat maastoesteiden hyppäämisestä, kenttäkauden aloitusta odotellessa..

Kommentit

  1. Alli on niin upea! Ja unohtamatta Pyryä tietysti. Täällä huutelee kateellinen! :D

    VastaaPoista
  2. Wou, hurja tuo Allin pystyyn nousemis-kuva. Tammassa vaikuttaa olevan temperamenttia vaikka muille jakaa... :D

    VastaaPoista
  3. Susta sais niin moni ottaa mallia! Ja ootte mennyt kyllä hurjaa vauhtia eteenpäin Allin kanssa :-)

    VastaaPoista
  4. Vautsi! Alli näyttää todella rennolta ja kivalta, hyvää työtä olet tehnyt! :) pyry on taas aivan liian söpö! Vaihdatko takaisin kokopaikkaset jalkaan? :D itse en voisi edes kuvitella laittavani polvipaikkaisia enää jalkaan kun 10v on ratsastanut kokopaikkasilla, liukuisin varmaan heti alas kyydistä! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! :) Kyllä sitä taas pari kertaa menee kokopaikkaisilla ja sen jälkeen testaa polvipaikkasia, mun uusimmat housut kun on kaikki polvipaikkasia :')

      Poista
  5. Oon nähnyt tietty vaan kuvia, mutta näyttää että pääset selkeesti paremmin Allin mukaan hyppyihin ja muutenkin asento on paremman näköinen :) Tsemppiä vaan jatkoon molempien heposten kanssa ! Pyry on ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää pitää paikkaansa, pikku hiljaa oppinu istuun sen isommissa hypyissä ainakin joskus! ja on auttanu paljon pyrynkin kanssa hyppäämisessä :)

      Poista
  6. Hieno hieno PP! <3 Allikin on nätti ja yhteistyö näyttää paremmalta. Kuitenkin yhdestä asiasta olen huolissani eli tuosta sen "muodosta" esteen päällä... videoilla näyttää kuin sen takajalat olisi "halvaantuneet" eli se vaan roikauttaa ne esteen yli. Samaa on kuvissakin havaittavissa.. ettei sillä olisi esim lanneselän ongelmia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko isompiin ongelmiin, jumia siellä voi olla, mutta väläyttää sellaista hyppyä välillä etten usko isompaan ongelmaan. Iso hevonen ja vielä hakee lihaksia ja hyppyjä, ajan kanssa paranee tai ei :)

      Ja luotan tässä asiassa aika pitkälle valmentajien ja eläinlääkäreiden lausuntoihin :)

      Poista
  7. Joskus ratsastin kans hevosta, joka hyppi pystyyn, niin loppui niin, että kun aikeitakin oli, niin äkkiä 360 ympäri ja eteenpäin. tiedä toimisiko allilla mutta jos uskallat niin kokeile :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä olen myös kääntänyt pään sivulle heti, mikä riittää oikein hyvin, mutta koska tästä tuli "sanomista" valmennuksissa, yritetään nyt valmentajan keinoilla ajatuksella vain eteeneteen ja eteen! :)

      Poista
  8. Hui kauhee tuo pystyynhyppäämiskuva :o Katoin ensin että miten sulla voi olla noin pitkä jalustin?! mut sit tajusin et se oli lähteny satulasta irti:D Tsemppiä teille, hienot hevoset sulla!

    VastaaPoista
  9. voi että, tuun aina näistä sun postauksista ihan hirmu hyvälle tuulelle! Minua alkaa aina naurattaa nuo teidän pikku kommelluksenne.. heh. Huippu hienosti menette kyllä pyryn kanssa ja Allinkin kanssa ootte jo edistyneet! Tsemppiä treeneihin! :)

    VastaaPoista
  10. oon niin kateellinen, vitsi kun olis itselläkin mahdollisuus päästä hyppiin maastoesteitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyllä tosiaan kiva päästä näin talvellakin hyppiin maastoesteitä! :)

      Poista
  11. Pyry on kyllä niin mahtava ollakseen ihka aito suokki! Ja voi että kuinka hyvältä Allikin nyt näyttää! Tosi rennon ja muutenkin hyvän näköinen. Ja sehän näyttää jo ihan kenttäratsulta!

    VastaaPoista
  12. Hienosti teillä menee! Kertoisitko muuten vähän tuosta sun jumppaideasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee, kiitos! Joo itseasiassa tulossa oikein sarjana noita jumppajuttuja, eli omia postauksia tulossa pian! :)

      Poista
  13. Allilla riittää asennetta ;D Kivoja kuvia, osa esteistä on melko hurjia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi, pitäähän sitä naisella temperamenttiä olla! ;D Mitä hurjempi sen hauskempi!

      Poista
  14. Onko tämä Alli:

    http://miutsin.kuvat.fi/kuvat/Kansalliset%20esteratsastuskilpailut,%20Oulu%2016.06.2013/Allynclusive%20W%20276410100700802%20(3).jpg/_full.jpg

    http://miutsin.kuvat.fi/kuvat/Kansalliset%20esteratsastuskilpailut,%20Oulu%2016.06.2013/Allynclusive%20W%20276410100700802%20(2).jpg/_full.jpg

    http://miutsin.kuvat.fi/kuvat/Kansalliset%20esteratsastuskilpailut,%20Oulu%2016.06.2013/Allynclusive%20W%20276410100700802%20(1).jpg/_full.jpg

    :)

    VastaaPoista
  15. Täytyy todeta että olet sä kyllä sitkeä ja rohkea. Et anna periksi ja jaksat yrittää vaikka ei aina ole niin helppoa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  16. Älä julkaise jos kommenttien valvonta päällä ....
    http://www.ratsut.fi/12-kenttaratsastus/6159-pomminvarma-kaunis-kenttaponi.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov