Siirry pääsisältöön

Olipa kerran 2013

ja tervetuloa 2014!


yhteenvetona en ole vielä oikein osannut päättää oliko vuosi täysin susi, vai oliko se todella hyvä. Vai tarviiko sen olla jompaa kumpaa, kun se voi olla molempia. Alkuvuosi oli suokkien kanssa yhtä klinikalla ravaamista, mutta silti onnistuin pääsemään suurimpaan osaan kilpailutavoitteista. Lisäksi loppuvuoden valopilkahduksia toi uusin hankinta eli kirjava pieni Lehmä. Ja kun toteutin vielä kauan olleen haaveeni päästä sponsoriksi.. Ehkä vuosi olikin siis parempi kuin aluksi halusinkaan uskoa. Siinä tapahtui suuria muutoksia, kehittymistä, epäonnea kuin myös onnistumisia.

Nyt ei muuta kuin lukemaan meidän kohokohtiamme! Mukaan on myös laitettu kuukauden klippi, sekä kuukauden kohukommentti, joka on siis yleensä hilpeyttä herättänyt kommentti tai kommentti joka on erityisesti jäänyt siltä kuukaudelta mieleen.


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 5. tammikuuta 2013 22.00
Miks Terhi ratsastaa aina kangilla Pyryl? :O
Kuukauden klippi


Tammikuussa oltiin hevosten kanssa vielä keskustassa Artsin tallilla. Tammikuussa treenasimme hikihatussa ja ruusukkeen kuvat silmissä kouluratsastusta ja tehtiin jopa esteillä uusia ennätyksiä. Petra oli kuvioissa enemmän kuin mukana ja kirjoitinkin tänä kuukautena kaikista eniten blogiin. Yhteensä blogipostauksia tuli 25 kappaletta, joista neljä oli erikoispostauksia. Kirjoitin myös aika suorasti itsestäni postauksessa, joka käsitteli painoa ja sen ohella oppimista. Muita ehdottomia tammikuun kohokohtia oli hallimaastoesteiden hyppääminen, ihanan lumiset hankiponeilut ja kun Terhi kävi ratsastamassa Pyryä kangilla.


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 4. maaliskuuta 2013 20.11
Treenaaminen on muutakin kuin kisaamista! sääliksi käy kun hyvon hevosen kapasiteetti menee hukkaan..
Kuukauden klippi


Itse olin miltein koko helmikuun kipeänä, minkä takia tein tyhmiä päätöksiä. Halusin silti välttämättä osallistua kisoihin ja treenata vaikka kroppa ja mieli huusi että pitäisi levätä. Tämä tietenkin pitkitti todella paljon tautia ja näin ollen blogissakaan ei tapahtunut helmikuussa mitään hirveän suurta. Tein muka niin yltiösöpön kuvanmuokkauksen, joka on englannin kieliopillisesti niin kadehdittavan huonoa että siitä tuli muutama mainitsemaan. Meillä oli myös mielenkiintoiset kuvaussessiot Petran kanssa vielä helmikuun aikana!


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 9. maaliskuuta 2013 17.46
haluaisin lukea enemmän postauksia hevosista jne, enkä lukea sun ruikutuspostausksia....
Kuukauden klippi 


Maaliskuussa aloin taas olemaan elävien kirjoilla ja pääsin taas treenaamaan täyspainoitteisesti. Koin maaliskuun aikana taas mahtavia fiiliksiä treeneissä ja loppu kuusta tehtiin myös hieno niin kutsuttu kauden aloitus Tampereella. Mukaan sieltä tarttui kaksi ruusuketta! Jossain vaiheessa paloi ehkä liian herkästi propu kun ei kestetty minun ruikutuspostauksia ja vastasin siihen tekemällä moisen. Kaipa sitä ihminen voi sarkastinen olla ;) Lisäksi aloitettiin pääsiäisenä projekti, missä siis Molla oli tarkoitus opettaa takaisin kärryjen eteen! Ja kyllä sekin projekti sitten onnistui. 


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi2. huhtikuuta 2013 12.42
Harjan puuttumisen voi selittää aprillipilaksi, mutta millä tuon mehupillin saisi niskaksi/kaulaksi ? Mihin Pyryn lihakset ovat kadonneet ?
Kuukauden klippi



Huhtikuussa alkoikin sitten tulemaan ongelmia. Aprillipäiväksi olin tällä kertaa keksinyt järjettömän hauskan pilan, joka kuitenkin kääntyi Pyryn sen hetkisen lihaskunnon arvostelemiseksi. Samaa asiaa ruotiin useammassa postauksessa ja lopulta kirjoitin oman näkemykseni. Itseasiassa näin jälkikäteen katsottuna, kyllä se hieman kuivakassa kunnossa tuolloin keväällä oli, mutta tämähän oli vasta alkua meidän klinikkakierroksillemme. Molla kävi ensin yskän takia klinikalla ja loppukuusta sitä alkoi vaivaamaan jalat. Pyryn kanssa aloitettiin Artsin valmennuksissa ja käytiin jopa yksissä estekilpailuissa hyppäämässä suokkiluokka, joka ei mennyt suunnitelmien mukaan.. Tein myös kaksi videopostausta, josta toinen käsitteli alueluvan kanssa olevia ongelmia ja toinen oli viikkokatsaus.


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 20. toukokuuta 2013 20.14En ikinä päästäisi sinua oman hevoseni selkään. En ihmettele yhtään jos pyry ei edisty kanssasi jos olet oikeasti ratsastuksellisesti tuolla tasolla.
Kuukauden klippi 


Toukokuussa alkoi vihdoin kenttäkilpailukausi, mitä olin jo aivan hulluna odottanut! Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä Pyry alkoi ontumaan mysteerisesti ennen Niinisalon ensimmäistä kenttäkilpailua. Seurattiin viimeiseen hetkeen asti tilannettaja päätettiin lopulta lähteä ja menikin ihan mukavasti. Tein ennen Niksulaan lähtöä myös yhden videopostauksen. Niinisalon jälkeen Pyry alkoi parin päivän päästä ontumaan ja taas käytiin klinikalla. Juuri alkukuusta myös Molla oli uudestaan käymässä klinikalla, joten olimme takuulla klinikan vakioasiakkaita! Jäädytin omat kilpailuhaaveeni, kunnes Henna tarjosi minulle Piksu-ruunaansa. Käytiin toukokuussa yksissä seurakisoissa hakemassa muutama ruusuke, olinhan minä jo toista kertaa hevosen selässä! Valmistuin myös vihdoin koulusta ja pääsin todelliseen työelämään! Janni ja Molla starttasivat ensimmäiset kenttäkilpailunsa!


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 7. kesäkuuta 2013 23.07etkö ole enään petran kanssa tekemisissä kun et ole siitä mitään kirjoitellut tms.. onko mennyt sukset ristiin?????
Kuukauden klippi 


Kesäkuussa vanha koneeni alkoi tekemään kuolemaa ja päivittäminen oli myös suhteellisen hankalaa. Sitkeästi kuitenkin yritin päivittää aina tärkeimpiä menoja. Kesäkuun ehdottomasti suurin kohokohta oli kuin hevoset muuttivat takaisin kotiin. Äiti halusi että hevoset pääsevät omien silmien alle kun oli tullu vaikka mitä mystistä sairastelua. Samassa kuussa Piksu tuli minulle lainaan - ja harkitsin vakavasti sen ostoa - ja Pyry palasi ihan normaaliin treeniin. Kisaviikotkin yllättivät ja menivät kyllä meidän osalta paremmin kuin hyvin. Päätimme myös ettei enää kilpailla Pyryn kanssa tuttarissa kun kaasu löytyy muttei keskittysmiskykyä. Debytoimme myös 110 cm luokassa! Tein myös yhden erikoispostauksen jossa käsittelin hieman tarkemmin mitä teen työkseni.


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 24. heinäkuuta 2013 22.47olisko isompi kisatakki mitää? rumasti rypyttää.
Kuukauden klippi 


Heinäkuussa oma koneeni teki totaalista hajoamista, minkä takia en pystynyt blogia kunnolla päivittämään. Olin myös melko kiireinen kahden hevosen ja töiden kanssa, joten postauksia tuli kuukauden aikana vain neljä kappaletta ja niistäkin kolme on kirjoitettu Lapinlahdella, jossa hyppäsimme ensimmäiset 3 päiväiset kilpailut. Niinisalossa puolestaan debytoimme Pyryn kanssa Avoimessa Helpossa. Ja muistan edelleen kun kävelimme sitä rataa jalan, olin ihan pissat housussa! Ne esteet näyttivät niin hurjilta! Pyry selvitti kuitenkin puhtaan maaston ja olin meidän saavutuksesta todella ylpeä. Ikinä en ehtinyt Niinisalosta tarkemmin kirjoittamaan, mutta olin kisoissa myös Piksulla. Meidän ei oikein kemiat siellä kohdanneet ja emme päässeet edes kouluradasta läpi (repskops). Tämän jälkeen en enää ehtinyt käymään Piksua ratsastamassa. Lapinlahdella tehtiin Pyryn kanssa maastossa tyhmiä aikavirheitä kun meinasin unohtaa yhden esteen välistä. Pyry suoritti kaikki osuudet kuitenkin tasaisen varmasti.


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 16. elokuuta 2013 17.32Hevoset ihan unohtunu ku oot muuttanu ku ei tuu postauksii enää :((
Kuukauden klippi


Lapinlahden kisojen jälkeen Pyry ei tuntunut hyvältä ja se jäi hieman kevyemmälle. Hiljaista oli muutenkin elokuussa kun muutin omaan kämppään ja työt pitivät edelleen kiireisenä. Tein raskaita päätöksiä ja peruin useita kenttäkilpailuita ja pistin panokset enemmän estemestaruuksiin. Käytiin Artin valmennuksessa muutamia kertoja hakemassa rutiinia rataesteille. Kuun viimeisenä päivänä alkoi Suomenratsujen Kuninkaalliset ja teimme toisen 110 cm ratamme estemestaruuksissa - saaden aivan yliodotusten 5. sijan! Tein myös yhden erikoispostauksen jossa käsittelin minulla aikaisemmin olleita hevosia. 


Kuukauden kohukommentti
mitä ihmettä, ei mitään mieleen jäänyttä kommenttia! :o
Kuukauden klippi 


Syyskuussa kirjoitin virallisesti Suomenratsujen Kuninkaallisista, mitkä menivät meidän osalta aivan yliodotusten. Oltiin vain 1,5 pisteen päässä pronssista ja jäätiin lopulta kokonaistuloksissa 5.sijalle, joka on mielestäni ensikertalaisille mahtava tulos! Lähdettiin hyvillä mielin aluemestaruuksiin, jotka menivätkin sitten ihan penkin alle. Ja siitä lähtikin sitten alamäkeen koko meno! Vuoden viimeinen Niinisalokin jäi menemättä kun sairastuin niin kovaan angiinaan että jouduin jäämään useamman viikon sairaslomalle. 


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 18. lokakuuta 2013 11.33ei millään pahalla, mutta näiden tekstien perusteella vaikuttaa että vähättelisit jannin ratsastusta.. ja taas ylistäisit itseäsi, kun osaat itse niin hyvin ratsastaa.. älä ota ittees mutta tekstien perusteella saa semmose kuvan
Kuukauden klippi 


Lokakuussa sain vihdoin klipattua hevoset! Lokakuussa alkoi muutenkin taas tuntumaan siltä että asiat sujuu edes puoliksi hyvin. Hihkuin kyseisen kuukauden aikana sellaista intoa että oksat pois! Pian sain tilaamani ruusukkeet ja pääsin virallisesti blogiinkin kertomaan että olen ilmoittautunut sponsoriksi Ypäjän Tasomestaruuksiin. Lisäksi aloitin Mikon valmennuksissa ja tällä kertaa aijoin olla hieman aktiivisempi myös sen suhteen. Käytiin myös yhdet alue-estekilpailut, missä tiputin kokeilumielessä luokat 10 sentillä alas päin. Lisäksi loppukuusta Mikon valmennuksen lisäksi käytiin puttejen kanssa seuran koulukisoissa, missä otettiin Pyryn kanssa hienosti toinen sija KN Specialissa!


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 30. marraskuuta 2013 18.5Opettelisit ratsastaan niin hevonenkin olisi kunnolla :D tuo suusta repiminen esteeltä alas tullessa oli aika kamalaa... kyllä minäkin sinä selässä noin pomppisin :)
Kuukauden klippi 


Marraskuu oli ehkä tämän vuoden täyteläisiä, vaikkei blogitekstejä ollutkaan eniten. Kaikista suurin muutos elämään oli takuulla Allin haku oulusta. Tuntuu vieläkin melko uskomattomalta että menin ostamaan itselleni hevosen, vaikkei todellakaan ollut edes millainenkaan "haku päällä". En kuitenkaan missään nimessä kadu että sen ostin, omat oli pennoseni.. Marraskuussa vietettiin myös Mollan ja minun sekä äidin yhteisiä kymppisynttäreitä! Meillä tosiaan tuli nyt joulukuussa 10 vuotta siitä kun olemme Mollan ostaneet. Lisäksi saimme vihdoin julkistaa että kuulumme Hippolaan, mikä oli meille aivan järjettömän suuri kunnia. Kirjoitin myös todella paljon mielipiteitäni eri asioista, joista ehkä eniten huomiota sai postaus jossa pohdin onko ikinä valmis omaan hevoseen. Kävimme Allin kanssa myös ensimmäisessä Mikona valmennuksessa.


Kuukauden kohukommentti
Anonyymi 30. joulukuuta 2013 12.32Jos jättäisit sen käsijarrun kotiin ja istuisit oikeasti sille persees päälle ja käyttäisit enemmän jalkaa ku kättä, niin hevonenki hyppäis. Kauheaa räpeltämistä ja sähläämistä. Tuot sen miten sattuu esteille. Roiskimista aina ollu.
Saat tuon hevosen näyttämään siltä, että se ei pääse ees metriä. Surkeaa.
Kuukauden klippi 


Miten musta tuntuu et nää loppuvuoden kuukaudet on ollut paljon jännempiä mitä kesä oli?! Joulukuussa oli myös paljon kaikkea jännää, meinaan oli vihdoin aika päästä sponsoroimaan ihan noin konkreettisesti. Niinpä käytiin sekä koulu- että estemestaruuksissa jakamassa hienoja palkintoja. Joulukuussa kirjoitin myös paljon mielipiteitä, esimerkiksi siitä riittääkö ikinä mikään. Joulukuussa käytiin Pyryn kanssa myös Hippolan järjestämällä kouluratsastusklinikalla ja Alli pääsi toistamiseen Mikon valmennukseen. Blogissa alkoi myös uusi "Sekä tai joko että"-erikoispostaussarja, joka jatkuu myös tänä vuonna. Ehkä tämän kuun suurin kohokohta oli kun päästiin hyppäämään maastoesteitä halliin, ja kyllä, kaikilla oli todella kivaa! Yritin myös muistutella että blogissa yritetään pysyä asiallisena ;)

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille!
etenkin minun ihanille lukijoille jotka jaksavat minun ja karvaisten kavereideni menoa seurata!

Kommentit

  1. Oikein kiva postaus, monipuolinen ja kiinnostava! Ja reps ja kops noi sun valkkaamat kohukommentit! Aivan huippuja :D kaikenlaisia sitä ihmiset kirjotteleekin - tietenkin anonyyminä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! Joo, sain taas itsekin repeillä välillä kun noita vanhoja postauksia luin :D

      Poista
  2. Ekassa videossa mitä sä kielsit jannia ikinä tekemästä ? XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettei se saa ikinä tehdä noin kun minä tein, kun käänsin Pyryn ponnistuskohdalta pois. Jäi hieman kauas esteestä ja en halunnut ottaa riskiä joten käänsin sen hätäisesti pois ja kielsin sitten radan jälkeen ettei Jannilla ole ikinä oikeutta tehdä tuollaista mokaa :D

      Poista
  3. mikä on ton hevosen nimi joka on kuvassa missä lukee 2013 Toukokuu kohokohdat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevonen on Pikaso, josta tekstissäkin oli juttua

      Poista
    2. Touko ja kesäkuun kuvissa on tosiaan ystäväni hevonen pv-r Pikaso :)

      Poista
  4. Kiva postaus ja ei juma noi kohukommentit :DDD

    VastaaPoista
  5. On teillä riittänyt tapahtumaa!

    Noita anoja kyllä riittää... Tsemppiä vuodelle 2014!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onhan tota taas vuodessa piisannut! Kiitoksia :)

      Poista
  6. En kyllä tajua, miksi joku haluaa pilata toisen onnistumisen ja ilon tunteet tuollaisilla törkeillä kommenteilla! Mielestäni olet kehittynyt paljon vuoden aikana ja myös blogisi on muuttunut parempaan päin :) Nykyään postukset tuntuvat jotenkin luontevimmilta, vaikka aina ne on ollut kivoja. Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, kiitos tosi paljon kannustavasta kommentista! :)

      Poista
  7. Haha, tosi kiva postaus. Repesin totaalisesti noille kommenteille :D

    VastaaPoista
  8. Vaikka vähän olin yllättynytkin, kuinka ilkeitä kommia saat O.o Tai ainakin yrittävät olla ilkeitä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekin oikeestaan yllätyin miten niitä löyty melkein jokaiselle kuukaudelle o_o

      Poista
  9. Toi kuukauden kommentti oli tosi hyvä idea, sai taas naureskella :D Saisit joskus kerätä jonkun kaikkien aikojen parhaimmat kommentit- postauksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah, joo pitää kattoo jos jossain vaiheessa tekis :D

      Poista
  10. Noita kohukommentteja lukeneena jää vaan miettimään miten ihmiset voi olla noin ikäviä ja tyhmiä. Kyllä kai sitä itsekkin virheensä tiedostaa ja varmasti aika monella on myös se oma valmentaja niistä kertomassa, monella meistä jopa useampi.. Itsekin olen nyt ladannut vähän epäedustavampiakin videoita hetken aikaa, mutta niistä on tullut niin paljon epäasiallisia kommentteja, että olen jättänyt aika monta julkaisematta. Itse ainakin arvostan kritiikkiä, jos se on rakentavaa, mutta harva sitä vaan osaa niin antaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä varsinkin kun itse olen vielä kirjoittanut tekstiin että oli ongelmia tässä ja tässä ja kyllä ne näkyvät videoilla. Rakentava kritiikki onkin mielestäni aivan loistavaa, ja kaikki minkä pystyy perustelemaan järkevästi, mutta tuollainen pahan mielen tuottaminen on kyllä ikävää :/

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov