Siirry pääsisältöön

Menestyksen avain on..

ahkera harjoittelu ja nöyrä asenne!

Aamut niin kauniit... Hyvät hetket lähteä valmennuksiin!

Ja no, minulla ainakin se ahkera harjoittelu toteutukoon! Mikon valmennusviikonloppu nyt takana ja itsellä on hevosesta hyvä fiilis! Kuinka ylpeä siitä jo olenkin ja kokoajan mennään vain paremmin, eli pikku hiljaa! Kohta saadaan juhlia jopa 2kk päivää ;)

Perjantaina olin töissä ja illalla alkoi valmennus klo 19.30. En tiedä oliko työpäivä hyvä vai huono, siellä oli selkeitä hyviä pätkiä missä sai huutaa että "kiesus mikä tuuri" ja huonoja pätkiä missä sai huutaa "miksi juuri tänään".. Meinasin sydärin saada kun lapussa luki työauton numero ja lisäksi "vie" ja "vantaa". Onneksi oli sekin väärä hälytys. Myöhään kuitenkin töistä pääsin kun omassa autossa vihdoin istuin klo 17.51. Kaahasin rauhallisesti Ypäjälle missä äiti oli jo Allin laittanut lähtö valmiiksi ja päästiin heti lähtemään.

Perillä oltiin muutama minuutti yli 19 ja samalla huomasin että edellinen ryhmä jo lopetti ja meitä huudeltiin sisälle. Onneksi Mikko piti kahvipaussin niin ehti heppakin kävelemään kunnolla. Aloitin itsenäisesti tekemällä muutamia siirtymisiä käynnissä ja myöhemmin ravissa. Heppa tuntui oikeastaan taas paljon paremmalta kuin aikaisemmin. Kun sitten aloitettiin Mikon kanssa, tehtiin ensin isoa pääty-ympyrää missä piti saada koko ympyrän läpi tasainen taivutus. Tämän jälkeen mentiin muutaman kerran molempiin suuntiin ravipuomeja. En muuten ole Allin kanssa ikinä mennyt ravipuomeja ja se hieman jo niillä kuumi, hassu tamma! Tämän jälkeen laukattiin ensin taas ympyrällä ja sitten laukassa puomit. Lopussa mentiin vielä takaisin ympyrälle ja tehtiin ympyränleikkauksella suunnan vaihtoja ja niin että laukka vaihtui aina. Alli kuumii vaihdoissa aivan mielettömästi ja välillä tulikin pieni pukki väliin.. Olin kuitenkin aivan järjettömän tyytyväinen - ja yllättynyt - sillä sain vaikuttaa siihen kokoajan ilman että se protestoi! Mentiin lyhyttä mummolaukkaa, pitkää laukkaa, pitkästä lyhennettiin ja taas pidennettiin. Ainut mitä se teki niin kuumi, mutta silti se oli koko ajan hallinnassa.

Sitten aloitettiin ottamaan hyppyjä. Kaikki hypyt - jälleen niin hyvät kuin huonot - on videolla joten en niistä hirmuisesti selitä. Alkuun en meinannut löytää hyvää tapaa pidättää tarpeeksi ja lopulta päädyin tekemään aina tuhat puolipidätettä laukka-askeleen aikana. Tämä muuten toimi ja pystyin ratsastamaan sitä tosissaan ilman että tarvitsi kokoajan miettiä tuleeko se takaisin vai ei. Tuossa alkuhypyissä Alli pukittelee ja potkii ja se johtuu lähinnä siitä kun olen kevyessä istunnassa jalkani ei ole vielä aivan vakaa ja istun hieman paino enemmän oikealla jalalla (epäilen sen johtuvan siitä että tipuin torstaina töissä ollessani yhdelta lastauslaiturilta ja satutin siinä rytäkässä vasemman käden ja jalan..), herkkä tamma!

Ensimmäisellä radalla taas mokasin tuon ykkös-kakkoslinjan, koska ekalla tuli pieni hyppy ja jäin hieman liikaa taaksepäin ja silti pyysin hevosta eteen. Tämän seurauksena sitten räjäytettiin koko este, hups! Loppu kuitenkin meni radasta ihan hyvin, hieman tuli liian vahvaksi jonka seurauksena oma käsi nousi liikaa - kuvittelen sen auttavan että nostan sen ylemmäs, pah! 

Toiselle radalle sitten aluksi laukka oli liian paikoillaan ja kun komensin tekikin tuollaisen ihme pompun ja menetin tasapainoa ja en päässyt seuraavalle. Itse vielä olin sillain "nyt ratsastan niin hyvin kuin osaan!". Seuraavan kerran linja meni tosi hyvin, mutta sitten päästin sen hieman liian kovaa, pitkänä ja ilman pohkeita ulos vaikeasta kaarteesta ja se vain juoksi esteestä ohi. Tämän jälkeen ei saatu tulla kuin enää se mikä kiellettiin eikä hypätty rataa loppuun mikä minua harmitti kovasti. 

Hieman olin pettynyt kun jäätiin sitten junnaamaan sitä estettä mille kiellettiin, koska virhe oli täysin minun. Meillä oli ryhmässä toinen heppa mikä kielteli kokoajan, joten mentiin sitten "samoilla korkeuksilla" sen kanssa. Jäi harmittamaan tosi paljon kun en päässyt ekan radan virheitä korjaamaan ja muutenkin jäi jotenkin vaisuksi tuo anti tältä päivältä. Tuli jotenkin semmonen tunne että jäimme sen yhden kiellon - ratsastajan virheen takia - junnaamaan sitä "helpompaa" tehtävää. Hevoseen olen kuitenkin supertyytyväinen!



Lauantaina valmennus alkoi klo 9.30, joten käytiin aikaisin aamusta tekemässä aamutalli ja heitettiin hepat pihalle. Kahdeksan jälkeen menin laittamaan Allin ripeästi kuntoon ja lähdettiin taas ajelemaan Merjan tallille. Tälläkin kertaa oltiin todella hyvässä ajassa ja tamma ehti hyvin kävelemään ennen maneesiin pääsyä. Taas tein maneesissa itsenäisesti siirtymisiä käynnissä ja väistätin etuosaa. On muuten ilo huomata sekin että nyt saa jo hieman vaikuttaa jalalla myös etuosaan, aikaisemmin tamma oli olevinaan niin herkkis ettei mihinkään saanut koskea ;)

Aloitettiin Mikon kanssa taas isolla pääty-ympyrällä tekemällä pitkää rentoa ravia hyvin taivuttaen. Tätä tehtiin hetki molempiin suuntiin kunnes siirryttiin suorakaiteen muotoiselle alueelle ja alettiin työstämään enemmän harjoistusravissa. Meillä on vielä tuo harjoitusravi työnalla, tuntui että pompin kun perunasäkki selässä, vaikka kyllä katsomossa sanottiin että ihan hyvältä se näytti, niin varmaan! Tämän harjoitusravi-kokoamisharjoitteen jälkeen piti tehdä sama laukassa. Alli meni nättiä lyhyttä laukkaa ja pyysin siihen hieman lisää terävyyttä. Ja saman tien nousi taas tassut kattoon. Tällä kertaa en ollut yhtään valmistautunut ja meinasin humpsahtaa satulan takakaarelle :D Kunnon motasu kannuksilla kertoi takuulla tammalle mielipiteeni ja sen jälkeen kuljettiin oikein mallikkaasti ilman mitään ongelmia! Myös myöhemmin kevyessä laukassa ei ollut mitään protestointia, jes!

Tänään ei paljoa myöskään hypätty ja kaikki hypyt on taas videolla. Ensimmäisellä radalla pistin hieman liikaa painetta hevoseen, jolloin tuli esteen jälkeen ongelmia kun en saanut tarpeeksi nopeasti takaisin. Seuraavan radan ratsastin kokonaisuudessa niin huonosti että ihan hävetti. Jokainen lähestyminen oli ihan surkea ja ratsastin juuri niin kuin ei pitänyt. Sanoinkin lopussa että virheet oli minun ei hevosen. Kolmas rata taas meni putkeen ja pystyin itse olemaan laittamatta painetta liikaa, muutenkin jo kuumaan hevoseen.


Hieno hieno tamma! Oon kyllä siitä ylpee kun nätisti meni tällä kertaa! Pyryn kanssa käytiin sekä maastossa että kentällä. Se on ollut nyt hieman jäykkä takaa ja ajattelin että maastospurttailu auttaisi ja auttoikin paljon! Hieron vielä hieman sitä illalla ja laitetaan kaikille hevosille kylmät ja muut hoitohommelit. Huomenna meinaan jännät paikat jatkuu! Meille tulee uusi kuski heppojen selässä käymään! Maltan tuskin odottaa huomista, toivottavasti molemmat hepat käyttäytyvät hyvin.

Hienosti heppa selvisi taas Mikon valmennuksista!
Ja arvaakohan joku kuka hyppää Pyryn ja Allin selkään? 
Vinkkinä; ei ole ennen mennyt kummallakaan!

Kommentit

  1. Tekisitkö joskus postauksen työpäivästäsi? Kuullostaa mielenkiintoiselta, ja olisi kiva tietää mitä kaikkea työhösi milloinkin sisältyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en viitsi valitettavasti hirveän tarkasti kertoa työpäivästäni :)

      Poista
  2. oisko oona joka menee pyryl ja allilla? (:

    VastaaPoista
  3. Ada tai Roosa tulivat omaan mieleeni :)

    VastaaPoista
  4. ihana kun toi sun kuvaajas nauraa aina allin tempuille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, joo siel oli katsomossa oikein nauravia ihmisiä :D

      Poista
  5. En kyllä itse syyttelis muita, ettet päässyt enemmän hyppäämään.. tunnut vaativan hevoselta jo aika paljon..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin tuolla "samoilla korkeuksilla" hyppäämistä siis tuossa kun tuo este mille Alli "kielsi" niin sitä jäätiin junnaamaan 3 kertaa yksittäisenä vaikkei mielestäni ollut mitään syytä kun ei meillä ollut ongelmaa hypätä sitä muutoin kun sen kerran kuin itse toin huonosti :)

      Enpä muuten esteiden korkeudesta valita ja mitäpä se haittaisi vaikka valittaisin, ei hevosen kapasiteetti ole loppumassa vielä aikaan :)

      Poista
    2. Ja lisätään vielä että vaatiakin pitää jo alkaa jos kisoihin kesällä haluaa, en aijo puolta vuotta myöskään hömpöttelyyn käyttää vaikka sitäkin tehdään tällä hetkellä jo melkein liikaa ;)

      Poista
  6. Vautsi, allihan alkaa jo näyttämään kivalta tuolla hypätessä:)! Varsinkin toi toisen päivän viimenen rata oli hieno, ja nyt näköjään pysyy puomitkin ylhäällä. Teet hyvää työtä sen kanssa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku hiljaa! :) nyt löytyy sentään kaasun lisäksi jonkinlainen kontrolli esteiden välissä ja ei enää protestoi muutoin kun vaatiessa vaikeampia asioita! Kyllä se tästä, katsotaan sit missä ollaan vuoden päästä vai ollaanko missään ;)

      Poista
  7. Tarvitset selvästi valvovan silmän alla ratsastusta, Alli meni yleisesti ottaen paljon paremmin kuin viime videoilla :) Älä unohda noin herkän tamman kanssa Airan ratsastuspilatesta, isot liikkeet tarvitsee ratsastajalta vahvaa kehonhallintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai se menee kokoajan paremmin, sitähän olen toistellut koko ajan. Ihan päivä ennen valmennustakin meni paremmin kuin aikaisemmalla videoilla, en vain jokaisesta ratsastuksesta pysty videota laittamaan :)

      Airan tunneilla kävisi jos pystyisi, täällä päin olevat kurssit on vain aina aikoihin jolloin en ole päässyt. Ja ei ole ensimmäinen herkkä hevonen talossa ;)

      Poista
  8. Voi kiesus mitä ihania loikkia ja pomppuja laukanvaihdoissa :D Varsinkin tuossa toisen päivän videossa oli aika hupaisan näköinen koikkaloikka. Mutta hyvältä näyttää meno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe, joo, se kyl välillä tekee tota laukanvaitojen kanssa :D

      Poista
  9. Nyt jos joku tulee valittamaan miten et anna Allille tilaa laukata niin nauran :D Teidän yhteistyö on kehittynyt jo huimasti! Hyvä Senni! Jatkakaa samaa rataa :)

    VastaaPoista
  10. MIe veikkaan stuntiksi Roosaa tai Lottaa :)

    VastaaPoista
  11. Roosaa veikkaisin minäkin :)

    VastaaPoista
  12. kuka mikko tuo valmentaja on? :)

    VastaaPoista
  13. Moi!
    Muutamille "blogitutuille" päätin ilmoittaa että laitoin blogini (nitsevoo) vain kutsutuille lukijoille - jos siis haluat lukea jatkossa niin lähetä sähköpostisi mulle makitalo.laura@gmail.com :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov