Siirry pääsisältöön

Päivähumalat

Vastoinkäyminen tuntuu vain jatkuvan. Maanantaina heräsin erittäin epämukavaan oloon ja ensimmäisenä sainkin ottaa juoksuaskeleita oksentamaan. Päivä kului melko ällöttävissä merkeissä ja taisin kymmenen tuntia oksentaa, noin kerran tunnissa. Uskokaa tai älkää, lääkäriin ajaminen oli melkoinen suoritus, soitin kaksi kertaa äidille (joka oli myös oksennustaudissa!!) etten millään pääse takaisin Ypäjälle. 23 kilometrin matka keski yli tunnin, huh!

Ei viikko sen mukavammin omalta osaltaan jatkunut, olen ollut koko viikon aivan järjettömän kipeä. Vasta nyt pikku hiljaa alkaa tuntumaan siltä että voin avata silmät ja harkita suuhun jonkun ruoka-aineksen laittamista. Ei ole tosiaan kolmeen päivään pystynyt syömään mitään. Lääkärin mukaan tätä on liikkeellä juuri ja se on erittäin tarttuvaa. Hyf.

Mutta siihen pääaiheeseen, eli neiti Lehmään, joka pääsi tuossa eilen klinikalle. Äiti oli onneksi hieman edes minua paremmassa kunnossa ja mentiin sitten yhdessä klinikalle. Ei siellä paljoakaan tarvinnut tutkia kun oli "selkeät" oireet. Verikokeiden jälkeen pienet päiväkännit hevoselle ja sen jälkeen piikitys - tällä kertaa SI-nivelet selässä.

On ihan fakta että tamma on nyt tiputtanut lihaksia kokoajan. Eikä se ole ihmekkään kun sairaslomalla ollaan jatkuvasti, joko minä tai hevonen.. Alkuvuosi alkoi jo näyttämään hyvältä, kunnes tuli huonot ajokelit ja jumiuduimme kotiin emmekä päässeet treenaamaan hyvällä sykkeellä. Sitten alkoi lisää ongelmia, ensin oma silmä, sitten tuo jalan tikkaus ja lopulta omituinen liikkuminen joka ei kuitenkaan ollut mitenkään epäpuhtautta. En saanut kuitenkaan mitään selvyyttä SI-Nivelten ongelmista eläinlääkäriltä tai siis sain mutten tarpeeksi.

Tiedän kyllä mikä SI-nivel on ja tiedän myös että erityisesti tamman pystyyn hyppiminen rasittaa sitä. Myös aikaisemmat kinnervaivat ovat vaikuttaneet siihen. Epäilen myös tämän hetkistä satulaa.. Kaikkea tällä hetkellä. Nyt pitää hoitaa tulehdukset kuriin ja sitten hommataa fyssaria ja hierojaa, katsotaan mitä ell ikinä suositteleekaan :) Koitan palata myös mahdollisimman pian niiden kunnon kuulumisten kanssa, kunhan ei tarvitse enää kokoajan miettiä koska pitää juosta vessaan.. heh. Mutta nyt, takaisin lepäämään ja kuulumisiin!

Kommentit

 1. Uskomattoman huonoa tuuria teillä :( paranemisia, kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti pikkuhiljaa päästäisiin kaikesta ohi! Itseasiassa pakko mennä lääkäriin kysymään mikä on homman nimi kun kokoajan minäkin olen jotenkin vähän sieltä ja täältä kipeä! :O Ei oikein normaalilta tunnu...

   Poista
 2. Tää ei oo mitenkään ilkeyttä, älä pliis suutu tästä kommentista, mutta ootko miettiny et antaisit allin jonkulle ylläpitoon/vuokralle? Pystyisit ite keskittyyn Pyryyn kun oot ite kunnossa ja ku kerran oot tosi paljon töissäkin ja Alli pääsis sit kisaamaan (mikäli vuokraaja/ylläpitäjä haluaa) ja kuntoaan kasvattamaan. Tsemppiä !

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkohan sä lukenut ollenkaan näitä postauksia? Miksi ja miten ihmeessä Allin antaisi vuokralle, kun se on vähän väliä kipeä ja noinkin tapaturma-altis?

   Poista
  2. Eikä tämä vastaus ole ilkeä, eli älä ota itseesi.

   Mielestäni kysymyksesi oli melkoisen huvittava, sillä Allinhan ostin jo alunperinkin sen takia, koska Pyry on jo niin "valmis" ettei sen kanssa tarvitse ns. opetella asioita, vaan voi huoletta kisata. Ja toiseksi ostin Allin että Pyry saisi tehdä kisakaudella täysillä tärkeät kisat eikä sitä tarvisi kuluttaa ns. turhaan koska itse pidän kisaamisesta.

   Poista
 3. Katoppa Laukon hevoskuntoutus nettisivut! Uskon että sieltä voisi löytyä apua. Tuttavan ratsu hyötyi vesijumpasta ja laser hoidosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai Kylämäen hevostila, taitais olla lähempänä? :) Nopeesti katsoen samat hoidot sais, (laserhoitoa ei taida olla.) :)

   Poista
  2. hei kiitos molemmille, etenkin alemmalle anonyymille! Pitää olla kylämäkeen yhteydessä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …