Siirry pääsisältöön

Visit Lahti - Velj. Wahlsten Oy

Siiri järjesti meille muutamille bloggaajille mahdollisuuden päästä tutustumaan Lahteen Veljekset Wahlstenin tiloihin ja toimintaan. Viime hetkillä matkakumppanini joutui perumaan lähtönsä, joten harkitsin tovin kannattaako minun ajaa Lahteen asti yksin, mutta reissun tehtyäni, voin sanoa että kyllä kannatti! Oli todella mielenkiintoinen ja mieleenpainuva reissu mistä jäi paljon mietittävää omaan takaraivoon. Jouduin kuitenkin saapumaan paikalle ilman kameraa, joten nämä kuvat ovat jälleenmyyjäliikkeestä, ja suosittelen menemään kuolaamaan tulevien uutuuksien kuvia muiden bloggaajien blogeista *vink vink*! ;)

Postaus toteutettu yhteistyössä Veljekset Wahlsténin kanssa!


Mikä Veljekset Wahlstén?
  • Vuonna 1918 Hugo Wahlsténin perustama läpi euroopan arvostettu ravi- ja ratsuvarusteita valmistava yritys. Siitä lähtien niin tieto, taito kuin kokemuskin jaettu sukupolvelta seuraavalle, samalla kehittäen työtapoja ja panostaen voimakkaasti tuotekehitykseen ja suunnitteluun, joka takaa tämän hetkisen ensiluokkaisen tyylin W-Profile tuotteille.
  • W-Profile tuotteet ovat taattua laadukasta materiaalia ja uskoa perisuomalaiseen käsityöhön. Nahka on laadukasta ruotsalaista Tärnsjö-nahkaa, jonka kestävyys ja muotoiltavuus ovat huippuluokkaa. Tämä kasviparkattu - ja näin ollen allergiavapaa - ympäristöystävällisesti valmistettu laatunahka takaa pitkän iän nahkavarusteille ja nahka vanhenee luonnollisesti ja kauniisti halkeilematta. Nahkamateriaalia saa väreissä musta, tummanruskea sekä konjakki.
  • W-Profilen ammattimaisuus ja käytännöllisyys kumpuavat tiiviistä yhteistyöstä hevosalan ammattilaisten kanssa. Kaikki nahkatuotteet voidaan valmistaa juuri yksilöllisten tarpeiden mukaan, niin kokojen, mallien kuin yksityiskohtienkin suhteen. Tämä takaa myös sen, jos jonkun nahkavarusteen osa häviää tai rikkoutuu, on se helppo tilata erillisenä kappaleena ilman, että koko pakettia täytyy uusia.
  • Suomalainen laatukäsityö on tuonut W-Profile tuotesarjalle Avainnippu-diplomin.
Tutustu myös Velj. Wahlsténin Kotisivuihin ja Nettikatalogiin!

Itse olen aina mieltänyt Wahlsténin enemmän raviliikkeeksi, mutta tutustuessamme paikkaan sain todellakin huomata että siellä kyllä valmistetaan kaikkia nahkavarusteita, hevosen lajiin katsomatta. Itselläni on W-Profile tuotteista vain positiivisia mielikuvia. Tällä hetkellä meillä W-tuotteita edustaa ajovaljaat - pikalukolliset silat, aivan ihana nahkainen y-rintaremmi ja todella kestävät ja pitävät ajo-ohjat - ja neljä kappaletta kylmäyssuojia sekä muutama muu irrallinen nahkavalmiste, kuten martingaaliläppä Allilla ja muutama erittäin ihana voitettu loimi. Meillä on myös halvempaa merkkiä olevat kylmäyssuojat jotka ovat kyllä muuten yhtä hyvät, mutta kyllä W-suojat ovat kiinnitykseltään helpommat ja pysyvät pidempään kylmempänä. 

Haaveilen aina - nyt ja tulevaisuudessa - W-Profilen kankisuitsista Pyrylle. Itseasiassa luulin aina että kankia on mahdollista saada vain kultaisella koristeella, mutta tämäkin mielikuvani kaadettiin ja on tosiaankin mahdollista saada myös hopeisella koristeella - mikä sopisi meille kuin nenä päähän! Lisäksi pitää alkaa säästämään rahaa uuteen panssariin, joka takuulla tulee olemaan suomalainen W-Profile! Olen panssarin suhteen todella tarkka, sillä meillä käytetään martingaaleissa varmistuslukkoa ja lisäksi siinä pitää olla nahkainen lukko eikä missään nimessä pikakiinnitystä. Koska nämä kaikki on mahdollista valita itse, on siis ehdottomasti shoppailtava seuraava panssari Wahsténilta!

Pääsimme päivän aikana tutustumaan Wahlsténin tuotantoon kuin toimintaankin. Lisäksi tutustuimme tulevaan mallistoon ja erityisesti ruokintaan ja lisärehuihin tuli perehdyttyä ja se aiheuttikin keskustelua mikä lensi ihan uusiin sfääreihin. Oli huippu hienoa päästä tutustumaan niin näihin lisärehuihin kuin tulevaan mallistoonkin niin hevosten kuin ratsastajan varusteiden osalta. Oikein kuola valuen odotan sitä että saan käsiini osan malliston tavaroista.. Nyt kuitenkin voisin hieman listata vielä päivältä asioita jotka erityisesti jäivät syystä tai toisesta mieleen.


Ruokinta ja lisärehuvalmisteet
  • Pastat. Se on sitä nykypäivää ja tulevaisuutta! Itse ehdottomasti kiinnostuin varsinkin kahdesrta eri pasta valmisteesta, jotka olisivat meille todella käteviä. Ensimmäinen oli Superlyte elektrolyyttivalmiste joka on kätevässä 70g tuubissa (3x 70g tuubi 24€). Tuollainen olisi todellakin todella hyvä Pyrylle (kun Allillekin) kenttäkilpailuissa palauttamiseen! Lisäksi tuotetiedoissa kerrotaan sen olevan maittava, joten voisin kuvitella että herra herkkä Pyrykin voisi sen syödä mukisematta! Toinen kokeilemisen arvoinen olisi Pyrylle Good as Gold pasta (tuubi 70g 12 € myydään myös pussivalmisteena 4,50€ / pussi), joka on siis helppokäyttöinen rauhoittava lisäravinne, joka ei laiskista tai väsytä hevosta, vaan ainoastaan ns. rauhoittaa mieltä. Lisäksi tämä pasta ei sisällä ollenkaan doping - aineita, joten sitä voisi kokeilla Pyryn hermostuneeseen kisakäyttäytymiseen! Ehdottomasti ostoslistalle!
  • Toinen mitä pitää harkita Pyrylle on Curragh Carron Oil (4,5l 29,90€) joka on edistyksellinen öljy ja kaikkien tarpeellisten rasvahappojen lähde. Siinä on lisäksi kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä ja kalsiumia. Tämä pitäisi takuulla vatsan kunnossa ja takaa vielä energian saantiakin. Pitää tämäkin laittaa testilistalle..
  • Lisäksi ei niinkään ruokintaan liittyvä, mutta ehdottomasti mainitsemisen arvoinen ja hankintalistalla myös (edellisen pullon tyhjentyessä) Farnamin Vetrolin Shine (946 ml 23€) selvitysainetta. Ei varmaankaan tarvitse esittelyjä, niin huipputuote että ihan sanattomaksi vetää! 

Tulevan malliston must have-lista
  • Horse Comfort kokopaikkaiset Grip strassihousut. Näitä löytyi kahdessa värissä, tumman sininen ja valkoinen. Heti kun saapuvat kauppoihin voi olla melko varmaa että olen kädet pitkällään kuolaamassa ja ostamassa näitä housuja, ne oli niin ihanan näköiset!
  • W-Healing Rug loimi. Uudessa mallistossa tätä on tulossa kaulakappaleellisena versiona, mutta uskottavasti pistän tilaukseen jo tuon normaaliloimen Allille. Tämä sopisi Allille takuulla kuin sen suloinen turpa päähän! Loimeen on lisätty selänalueelle keraamista ainetta - sekä itse kangasmateriaaliin kuin myös toppaukseen - joka mm lisää verenkiertoa ja vähentää turvotusta. Muuten materiaali on erittäin hengittävää ja hyvin kuivaavaa, josta minulla on jo aikaisemmin kokemusta Pyryn loimen kautta. Ja en voi kun suositella!
  • Uudet tiimitakit. En muista varmasti merkkiä, olikohan Horse Comfort tämäkin, mutta erittäin tyylikäs, tyköistuva takki, jonka hihat oli sellaista joustavaa hengittävää ohuempaa materiaalia ja loput takista kevyesti vanutopattua. Aivan pirun tyylikkäät takit ja menin heti äitille hehkuttamaan niitä ja pitää varmaan muutama tilata..! Lisäksi kuolaus listalle jäi monia muita ihania tuotteita, mutta tämä postaus venyisi aivan mahdottoman pitkäksi jos alkaisin kaikkia luettelemaan, heh!

Huh, pitää alkaa jo päättelemään tätä postausta ennen kuin tämä venähtää aivan järjettömän pitkäksi! Päivä oli kuitenkin aivan uskomattoman hieno ja siitä suuret kiitokset Siirille kuten myös aivan ihanille Wahlstenin porukoille! Ja sitten tietenkin kaikille kanssa bloggaajille, Jolanda, Noora, Roosa, Oona, Maisa, Susanna ja Jutta! Kannattaa heidän blogeista käydä tsiikailemassa kuvia näistä ihanista tulevista uutuuksista kuin myös tuotantotiloista jne :)

Ja sitten vielä loppulausahdukset! Saatiin myös kotiintuliaisia Wahlsténilta, tai itseasiassa tilasin vasta näin jälkikäteen mutta kuitenkin. Ostoskoristani paisui jopa vähän iso, mutta kerran sitä vain eletään, tehdään sitten vähän lisää töitä saadakseni maksettua kaiken, en vain voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Näistä tulossa vielä oma postauksensa kun tavarat saapuvat! Ajattelin myös jakaa taas hieman hyvää mieltä ja Wahlsténin upeaa käsityötä, sillä kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan aivan ihana W-Profile rannekoru. Rannekoru on siis kaunista punottua nahkaa (hox päivitys 16.53 - rannekorun värinä kaunis konjakki!) ja koristeena ihana messinkinen kuolain ja W-Profile merkki. Tätä korua olen itsekin kuolannut jo pitkään!

Arvonta suoritettu!
Onnea auri.plathan@hotmail.com sähköpostin omistajalle, sinulle on laitettu viestiä! :) 


Onko W-Profile sinulle entuudestaan tuttu?
Onko sinulla jotain Wahlsténin tuotteita tai onko haaveissa ostaa jossain vaiheessa?

Kommentoi ja kerro millaisia tuotteita, käyttökokemuksia on tai millaisista tuotteista haaveilet.
Lisäämällä mukaan toimivan sähköpostiosoitteen ja kommentoimalla sunnuntaihin mennessä olet mukana ihanan W-Profile rannekorun arvonnassa!

Kommentit

  1. Tallista löytyy W-Profilen ihanat meksikolaiset sekä kanget ja kylmäsuojat. Nahka on laadukasta ja kauniin näköistä ja kylmäyspatjat on ihan ehdottomat vanhan herran jalkojen hoidossa :) Tykkään!

    viivimarttala1@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Lahdessa käydessäni käyn aina liikkeessä katsomassa tarjoukset, olen tehnyt sieltä vaikka millaisia löytöjä niin ravi- kuin ratsuvarusteissakin :)

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti on tullut Wahlstenin tuotteet tutuiksi kun äitini työpaikalla myydään Wahlstenin tuotteita. Itselläni on (vasta..) kylmäyssuojat, turvaliivi, huopa, korvahuppu, suojat, riimuja ja loimia sieltä, enkä kyllä keksi mitään moitittavaa äkkiseltään. Kestäviä, laadukkaita mutta ei hinnalla pilattuja tuotteita. Toiveissa olisi saada uusi martingaali, panssari ja parit suitset sekä nuo Lamicellin Pro Elite suojat ja tietenkin Wahlstenilta! :)

    VastaaPoista
  4. Olen kotoisin Lahdesta ja siellä myös suurimman osan hevosharrastuksestani läpikäynyt, joten Wahlstenin tuotteet ovat tuttuja jo 2000-luvun alkupuolelta. Nykyään harvemmin mistään muualta ratsastus- ja hevosvarusteita ostankaan, sillä Wahlstenilta löytyy laaja valikoima laadukkaita tuotteita, enkä ole koskaan joutunut pettymään asiakaspalveluun.

    Seuraavaksi hankintalistalla olisi itseasiassa kyseinen rannekoru - olen himoinnut tällaista jo aivan liian pitkään. Ja jos minulla olisi vielä hevonen, se kantaisi päässään ehdottomasti näitä käsintehtyjä Wahlstenin suitsia.

    tuulijulia.nurminen.14@aberdeen.ac.uk

    VastaaPoista
  5. Musta on hienoa että tällainen vanha yritys pärjää Suomessa edelleen. Vaikka Horze/Finntack on myös suomalaista alkuperää, niin eipä niitä tavaroita Suomessa tuoteta.
    Olispa hienoa että nämä yritykset tekisivät yhteistyötä, varsinkin kun jälkimmäinen on brändännyt itseään selkeästi ulos halpismerkistä ;)

    Mä en ole ikinä ollut mitenkään ihastunut grippipaikkaisiin, mutta wouuu! Kokopaikkaisina voisin melkein ne haluta! Polvipaikkaisia housuja kun ei ole ollut jalassa viitentoista vuoteen :D

    anderssonerja@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mä olen jo pitkään ihastellut noita W-Profilen Swarovski otsapantoja. Sitten kun on se oma hevonen, laitetaan hankintalistalle ;)

    soile.alander@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Teetin ponille mittatilaus-suitset, hintaa 130e, ja parissa viikossa ruostui soljet :) Samaisessa satulahuoneessa kaikki muut soljet pysyneet kunnossa 6 vuotta, mutta nuo ruostuivat alka aika yksikön. Kyllä harmitti!! Nahka kyllä on TODELLA hyvä laatuista ja ihanan pehmeää.

    Samoin Wahlstenin silmälaput (ajoponille) olivat huonohkot - yksi nahkaosa meni "halki" heti kun ensimmäisen kerran kiinnitin silmälaput suitsiin. Pyörittelin kyllä siinä vähän aikaa silmiä, että olisikohan pitänyt ostaa "halpikset" sittenkin, kun samanlaiset kestäneet ponilta ponille vuosikausia, mutta meinasin ostaa "uudet paremmat" kilpakäyttöön... :(

    Haaveilen seuraavaksi ostavani Wahlstenin valjaat poneilleni, mutta mietin, käyköhän niillekin jotain.. Tosin monilla kavereillani on heidän valjaat, ja ovat kuulemma tosi hyvät olleet ja kestäneet vuosikausia :)
    Juuri ostin kokeiluun Wahlstenin poniravisuitset + sekin.. Katsellaan miten ne kestää. Toistaiseksi kaikki ok, käytössä ovat olleet viikon.

    Myös Wahlstenin myymät Horse Comfortin nahkariimut halkesivat turpaosasta kun varsani oli käytävällä kiinni kyseisestä riimusta. Ekaa kertaa riimu päässä, varsa vähän käänteli päätään (miten hevoset yleensäkin, ei riuhtonut tai mitään) ja samantien riimut sitten roskiin, kun ylin turpaosat olivat kiinni enää muutamalla haituvalla :)

    Ai niin, ja ostinhan minä Wahlstenilta polvisuojat. Ihan hyvin kestivät nekin 3 vuotta käyttöä, mutta niistäkin soljet ruostuivat älyttömän nopeasti. Ovat kyllä edelleen käyttökelpoiset vaikka ovatkin mennee vähän rikki sisäpuolelta, eikä ruostuneet suljeet silleen haittaa elämää, mutta ihmettelen, miksei ole ruostumattomasta teräksestä ne soljet?

    Itse olen tykännyt Wahlstenista pienestä pitäen, ja itsekin olen päässyt heidän tuotantopuolelle ihastelemaan miten tuotteet oikeasti tehdään, mutta kyllä on vähän katkeruutta tullut näiden "floppien" kohdalla mitä minun kohdalleni sattunut. Tai sitten mä en vaan osaa vieläkään, 16 vuoden jälkeen, käsitellä varusteita? :)

    Kuitenkin aina kuivaan suitset ja suojat ym. käytön jälkeen ja laitan asiallisesti kuivumaan, enkä jätä kaapin pohjalle ruostumaan. Varusteet pesen kerran kuukaudessa ja jos ovat tosi hikiset tai kuraiset, niin sitten samantien, kuitenkin aina "hevosta koskettavat" osat pyyhin kostealla pyyhkeellä ja kuivaan käytön jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et mainitse tehneesi noista kohdallesi sattuineista jutuista reklamaatiota yritykselle. Ihan varmasti olisivat korjanneet asiat, joten turha itkeä, jos et edes ole ollut heihin yhteydessä...

      Poista
  8. Wahlstenin tuotteet on erittäin tuttuja, enkä voi olla kun vaan todella tyytyväinen!
    W-profilelta löytyy kylmäyssuojat ja meksikolaiset, ja kyllä se nahka vaan paranee käytön myötä. Lisäksi istuu suokkipäähän paremmin kuin muut merkit. Olen jopa hiukan harkinnut tilaavani toisenlaisen turparemmin samoihin suitsiin ja luopuvani toisista suitsista kokonaan.. :)

    Horse comfort on myös tullut tutuksi loimien, suojien, housujen, hihnojen ja ohjien myötä. Tykkään!

    auri.plathan@hotmail.com

    VastaaPoista
  9. On kyllä ihan mahtavaa että suomalainen, laadukkaaksi tiedetty yritys toimii edelleen. Itselläni ei yrityksen tuotteita valitettavasti liikkeiden sijainnun vuoksi ole, mutta ehdottomasti tulee aina messuilla kierrettyä nuokin kojut! Omalle hevoselle ostaisin tärkeimmät nahkavarusteet ehdottomasti laadukkaina ja suomalaisina Wahlstenilta.

    anna.k.hakala@luukku.com

    VastaaPoista
  10. En ole mikään aktiiviratsastaja tätä nykyä, eikä minulla ole ikinä ollut omaa hevosta, mutta sen verran kuin olen velj. Wahlstenin tuotoksiin törmännyt, ne ovat olleet laadukkaan oloisia.

    Sisäistä heppatyttöä olisi kiva "näyttää" tuon korun avulla! :)

    Harakkalintu@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Itselläni ei ole ole ollenkaan Wahlstenin tuotteita, mutta nyt heräsi kovin suuri innostus kokeilla! Olenkin jo pitkään haaveillut uusista suitsista. Olen kuitenkin muiden hevosilla testaillut tuotteita ja ne ovat olleet todella mukavantuntuisia!
    Horse Comfortia minulta löytyy taas todella paljon ja olen pitämyt niistä, sekä myös LamiCelliä löytyy ja nekin ovat olleet erittäin laadukkaita!
    Venla.noppis@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisään vielä, että W-profilea olen testaillut myös ja sekin ollut huippulaatuista!!

      Poista
  12. Omakohtaisia käyttökokemuksia ei Wahlstenilta ole muuta kuin ravureiden ajovarusteiden osalta. Jo pitkään oon kuitenkin haaveillut W-profilen kankisuitsista (odottaen hööksin yksilöiden valitettavaa hajoamista, kyllä ne siitä pikkuhiljaa haurastuu :P ). Suitsien nahanlaatua on oppinut vuosien varrella arvostamaan, erityisesti kilpahevosten kohdalla. Suitsien pitää pysyä ukonäöltään ehdottomasti siistinä ja kisoihin ei voi lähteä pelkäämään poskiremmin katkeamista. W-profilen nahka vaikuttaa ja muiden käyttökokemusten perusteella onkin erittän laadukasta ja pitkäikäistä.

    h3nku97@luukku.com

    VastaaPoista
  13. Onko arvonta suoritettu?

    VastaaPoista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov