Siirry pääsisältöön

Vielä on kysymys MIKSI?

Onko tämä kapinointia SRL vastaan vai vaan pienen tavallisen ihmisen mietteitä?


Ainakin 90% blogini lukijoista tietää, että harrastan kilpailuiden sponsorointia ja järjestämistä. Se tuo elämääni paljon iloa ja tunnetta siitä, että minä oikeasti teen jotain muiden eteen. Tuohan se myös mukanaan suunnattomasti stressiä ja jännitystä, mutta kaikki se hyvä voittaa myös pienemmän pahan.

Melkein jokainen näistä 90% tietää, että olen järjestänyt Kisamatkalla-Cupin kaksi kertaa, vuosina 2014 ja 2015. Tänä vuonna meillä oli myös aloitteleville ratsukoille suunnattu Kisamatkalla Springcup. Ensi vuodelle olen jo paljastanutkin, että Kisamatkalla tapahtumia tulee olemaan. Ja se pitää paikkaansa, sillä ensi vuonna järjestetään Kisamatkalla Dressage Battle, Kisamatkalla Derby ja Kisamatkalla Champion!

Se mistä nyt haluan avautua liittyy Kisamatkalla Derbyyn. Olen kirjoittanut haaveista toteuttaa Derbyn Marraskuussa 2014. Ei päästy vuoden vaihteeseen asti, kun kirjoitin jo haaveiden kaatumisesta, sillä uudet kilpailusäännöt alkoivat tippumaan esille. Vaikka ollaan melkein jo vuosi saatu tässä kulumaan, pysytään saman kysymyksen äärellä. Nyt kuin on minulle varmistunut, että tämä järjestetään, olen alkanut hieman enemmän murehtimaan ja pureskelemaan asiaa. Konsepti on hieman muuttunut sitten vuoden 2014, mutta pääpiirteittäin ollaan samassa tilanteessa.

En voi avata vielä täysin koko tapahtumaa, mutta pääpiirteittäin: Luokat myyfään 150 €, joista 50 € palkintoihin ja 100 € jaetaan kolmelle luokan parhaalle (50,30,20). 5 luokkaa, joista 3 on tavallisia rataesteluokkia (70,90,110) ja kaksi ovat Derby luokkia (80 AM5 poneille ja suokeille, 100 AM5 avoin). Derby luokkiin myydään osuuksia ja näin kerätään siihen hieman isompi rahasumma.

Mutta se ei tosiaan ollut vielä pointti mitä tehdään, vaan se alkuperäinen kysymys: Miksi SRL haluaa rajoittaa 1-tason kilpailuiden palkintojen arvoa? Koska asia oli lähellä sydäntäni, olin suoraan yhteydessä Suomen Ratsastajainliittoon. Kysyin tarkennusta miksi. Nyt ennen kuin jatketaan tästä eteenpäin, haluan korostaa, että SRL on antanut nopeasti vastaukset kysymykseeni, joten kiitos siitä aivan hurjasti. Vaikka kyseenalaistan tilannetta, en tarkoita tässä nyt minkäänlaista morkkaamista.

"1-tason kilpailut ovat koulutuskilpailut, joissa palkintojen ei tule olla pääosassa. Tarkoituksena on, että tutustutaan kilpailemiseen lähitallilla esim. taitoarvostelussa tai että saa ratsastaa hylkäyksenkin jälkeen loppuun, ei kilpailla isoista summista aikaa vastaan. 1000 € on rahapalkintoraja, jos esim. haluatte laittaa palkinnoiksi kypäriä tai ratsastustakkeja, se olisi hyvinkin ok."


Tälläisen vastauksen sain. Toisaalta ymmärrän, mutta toisaalta.. En sitten ymmärrä yhtään! Haluan todellakin järjestää matalan kynnyksen kilpailut. Haluan että sinne pääsee kaikki helposti, liikaa tuijottamatta lupiin. Kokeneet ja kokemattomat, kaikki ovat aina olleet tervetulleita kilpailuihin. Uskoisin että se olisi vain hienoa jos pääsee hyppäämään laadukkaisiin 1-tason kilpailuihin ja saada siitä mahdollisesti taskurahaa. Myös näissä saa hypätä radan loppuun ja harjoitella, meillä ei olla sormella osoittamassa.

Toinen ehkä hölmökin juttu on se, että lapsia/nuoria/kokemattomia ei haluta kaahaamaan aikaa vastaan rahapalkinnon toivossa, mutta samaan aikaan jos tarjoan voittajalle samshildin kypärää tai tipperaryn turvaliiviä.. Eikö olla siinä samassa pisteessä? Ja nehän (kypärät yleensäkin) ovat vähintään sen 3-5 kertaa kalliimpia kuin mitä suunnittelemani pieni taskuraha kolmelle parhaalle. Olen siis jossain määrin hämmentynyt.

Totta kai kysyin onko mahdollista saada poikkeuslupaa. Tai jotain millä tämän voisi kiertää. Selitin tilanteen juurta jaksaen, mutta sain valitettavasti ympäripyöreän vastauksen. Koska emme vielä tiedä paljonko palkinto € tulisi loppupeleissä yhteensä olemaan. SRL raja on yksi tonttu, mutta meillä voisi olla sitä rahaa jaossa tontun päälle muutama satku. Sen tietäisi vasta kun päästään siihen itse asiaan.. Lisäksi sain lisää hämmästeltävää kun minulle muistuteltiin estesääntöjä. Viestissä kerrottiin näin:

"Kannattaa huomioida, että kilpailusääntöjen mukaan palkinnot jaetaan sijoitussäännön mukaan. Voitte jakaa rahat vain kolmelle parhaalle jos lähtö- ja ilmoittautumismaksun summa ei ylitä ns. ruusukeluokkien maksimeja, löytyy estesäännöistä."

Hetkinen.. Siis jos teen niin kuin yleensä seuratasolla (nykyinen 1-taso) saan pyytää 100 cm ja sen alle luokista 12 € lähtömaksua/ilmoittautumismaksua. Nyt joku fiksu voisi siis selvittää minulle: tarkoittaako se, että voisin kiskoa maksimissään jopa 12+12, vai että noiden maksujen tulee olla yhteensä 12 €? Ei sillä, puolestani pitäisin osallistumismaksun niin että kaikkineen se olisi 10€, mutten ole sen suhteen päättävä elin.

Joka tapauksessa, oli se niin tai näin, hämmästyin vähän tätä. Sillä takuulla joka toisessa, ellei jokaisessa, 1-tason kilpailussa on yleensä kolmelle parhaalle jaettu esinepalkinto. Enkä ole sitä sen ihmeellisemmin ikinä miettinyt. Hassuja juttuja!


Niin hassuja juttuja, että nyt on aika kysyä, että mitä mieltä TE olette?

Kommentit

 1. Onko 1000 €:n rahapalkintoraja siis raja sille summalle, kuinka paljon koko kilpailujen palkintojen yhteissumma saa olla enintään, kuinka paljon yhden luokan palkintojen yhteissumma saa korkeintaan olla vai koskeeko se ainoastaan yhdestä sijoituksesta/luokkavoitosta saatavan palkinnon maksimiarvoa? Jos kyse on viimeisestä tai edes yhden luokan palkintojen maksimiyhteissummasta, en näe rajaa varsinaisesti ongelmaksi, vaikka voihan siitä toki olla montaa eri mieltä, tarvitseeko ihan kaikkea säännellä. Jos taas tuo raja koskee koko kilpailuja, se kannustaa silloin vain järjestämään vähemmän ja pienempiä luokkia kilpailuissa, joihin halutaan arvokkaammat palkinnot. Estääkö tämä laadukkaiden kilpailuiden järjestämisen, oma mielipiteeni on ei: kyllähän kilpailujen laadukkuuteen vaikuttaa moni muukin asia kuin palkintotaso, joka taas on vain positiivinen lisä - ainakin näin "vain" vanhoissa seurakilpailuissa kilpailleen näkökulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien luokkien yhteenlaskettu palkintoraja :)

   Kysehän on periaatteesta. Miksi pitää rajoittaa? En siis itsekkään ajattele että laadukas kisa syntyy palkintorahoilla, hain postaukseen toista sanaa mutten kirjoittaessa saanut mieleeni.

   Lisäksi kun suunnitelmat ovat ne mitä ovat, pidän vielä tärkeämpänä hyviä palkintoja (en voi vielä sitä julkisesti kertoa, mutta se ei ole tässä tärkein)

   Poista
 2. Missä päin järkkäät näitä kisoja? Alkoi kiinnostamaan, ja nyt en älyä penkoa mistään :D
  Mun mielestä palkintojen pitäisi olla täysin järkkääjien homma eikä SRL:n tarvitse puuttua niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmistunee vielä loppuvuodesta, mutta Derby joko Lieto/Laakso, Dressage Battle Somerolla ja Champion Forssassa :)

   Poista
 3. Eikö tuota voisi kiertää pitämällä joka luokan eri kisana? Vaikka samana päivänä, samassa paikassa, mutta niin, että se paperilla näyttää eri kisalta? Kun srl on noin tökerö, saa tökeröidä takaisin 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa yrittää! :)

   Kommentistasi heräsi muuten taas yksi ajatus. Eli toisaalta SRL ei halua että jaetaan rahapalkintoja, mutta voisin silti vaikka antaa koko tonnin yhteen luokkaan 1-tasolla? Ei mahdu ihan mun kaaliin idea :D

   Poista
 4. Herää myös kysymys - miksi pitää lähteä "liioittelemaan" palkintojen suhteen? Kyseessä on kuitenkin vain ykköstason kilpailut- joissa vielä lähinnä harjoitellaan kilpailutilanteessa olemista. Itse puskaratsastajana käyn tämän tason kisoissa harjoittelemassa "omaa päätäni" ja tutustutan hevosta uusiin paikkoihin. 150e / luokka on jo itsessään suuri summa! Jos ykköstason kisoissa on jo huimat palkinnot niin mikä järki edes kisata ylemmillä tasoilla jos palkinnot samat, mutta ykköstason kisat helpompia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sanoa että eipä kukaan ole ennen sanonut että saa liian hyviä/paljon palkintoja kisoista. Miksi ehdottomasti haluan panostaa juuri 1-tason kisoihin, johtuu siitä, että siinä suurin hyöty jää järjestävälle seuralle.

   Alun perin ei pitänyt vielä paljastaa tätä suurta juonta, mutta Derbyssä 50% (eli osuus joka vähintään tulisi jäämään minulle) lahjoitetaan Pelastakaa Lapset Ryn vähävaraisten lasten (ratsastus)harrastustoimintaan. Sen takia ehkä kilpailussa tuntuu olevan liioitellut palkinnot, sillä valehtelematta hyvät palkinnot ja puitteet houkuttelevat kisaajia.

   Enkä ole kyllä vielä kenenkään nähnyt ottavan minusta mallia (eli järjestävän liioitellun hyvillä palkinnoilla 1-tason kisoja), joten en näi tässä syytä miksei voisi harjoittelemaan tulla vaikka siellä rahapotti komeilisi palkintona :)

   Pahoittelen jos en ymmärtänyt viestiäsi oikein.

   Poista
 5. Siis onko todella niin, että jos 1-tason luokan kilpailumaksu on enemmän kuin 12 euroa, ei saisi jakaa palkintoja kolmelle parhaalle vai tällöin pitäisi palkita kaikki sijoittuneet?

  Täällä maksimimaksut ja minimipalkinnot: http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/58639_Maksimimaksut_ja_minimipalkinnot_2015.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ainakin näin ymmärsin saamastani viestistä :)

   Poista
  2. Olen aivan ihmeissäni tästä tiedosta. Tai kai se kokoajan säännöistä on ollut luettavissa, mutta ei ole edes tullut mieleen tarkistaa asiaa, koska yleinen käytäntö on ollut jakaa palkinnot kolmelle ensimmäiselle.

   Poista
 6. Miten noita derbyosuuksia voi ostaa ja minkä hintaisia ne ovat? Entä saako ostaja jonkun mainoshyödyn tästä vai mennäänkö hiljaisena tukijana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tulossa oma postaus heti kun paikka ja päivämäärä on varmistunut :) yksi derby osuus maksaa 10€ ja niitä myydää maksimissaan 50 kappaletta/derby. Osuuksia saa ostaa niin monta kuin haluaa.

   Mainoshyödyistäkin enemmän omassa postauksessa. Muistoksi osuudesta saa lisäksi todistuksen ja ruusukkeen.

   Poista
  2. Pitääpä sitten miettiä lisää, kunhan saat oman postauksen julkaistua! Mukavanm tuollainen matalan kynnyksen mahdollisuuskin!!:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …