Siirry pääsisältöön

Tuo kakkonen on meille ykkönen

Ensin haluan kiittää kaikkia ihanista kommenteista mitä olen saanut. Vastaustahtini on harmittavan hidas, mutta lupaan vastata heti kun ehdin! ISO kiitos siihen asti. Nyt kuitenkin postaus joka on täynnä nuoriso herra Herkun hehkutusta ja ihainnointia. Että voi olla maailman hienoin ori juuri meillä!


Maanantai ja tiistai oli merkitty minulle töistä vapaaksi. Tiistaita olinkin pyytänyt, sillä silloin oli Herkun suuri päivä: varsanäyttely Ypäjällä! Maanantaina pääsin touhuamaan kaikkea muutakin ja Herkkukin pääsi uudestaan pesulle. Se olikin sen ansainnut, sillä itku meinasi maanantai illasta tulla kun sen näin. Ja lika vettäkin tuli sen verran että en olisi uskonut että se on pari viikkoa sitten pesty.. Yöksi Herkku pääsi sisälle nukkumaan loimi päällä. Päivällä olisi sitten kunnon tulikoe edessä.

Minua jännitti. Paljon. Enemmän varmaan kuin kisoissa ikinä. Ehkä ainoastaan mestaruudet 2013 on jännittänyt minua enemmän. En edes tiedä miksi jännitin. Miksi edes olin asettanut itselleni paineita. Pelkäsin että myöhästymme tai mokaisin tai Herkku käyttäytyisi huonosti taitaitai.. Paljon pelkoja. Olimme hyvissä ajoin paikalla ja kävimme ilmoittautumassa mukaan. Maksu oli jo hoidettu, joten pääsimme nopeasti seuraamaan kisoja. Koska Herkun arvostelu alkoi vasta 12.30, ehdimme hyvin katsomaan 1-vuotiaiden arvostelut. Tuntui että kaikki 1 vuotiaat saivat melko turvallisesti II-palkintoa, muutamat puhdasta, sitten oli yksi plussa ja pari miinusta. Yksi taisi saada vain III palkinnon. Mahassani lenteli perhosia sillä toivoin sydämestäni että oltaisiin edes kakkosen arvoisia..

Kun 1-vuotiaat oli arvosteltu, lähdettiin tallille. Suunnitelmana oli olla 12 aikaan maneesilla kun mittaus alkoi. Ensin ajateltiin että tullaan kopilla, mutta matkaa tallilta maneesille oli naurettavat pari-kolme kilsaa. Lopulta otimme pyörät ja pyöräilimme. Samalla Herkku sai hieman vetreyttää itseään kun oli joutunut seisoskelemaan pidempään sisällä. Hienoa ravia ainakin esitettiin vaikka emme matkalla sitä paljoa ottaneetkaan. Huvittava kun Herkku hölkkäili siihen maneesin vierelle pyöräillessäni vieressä. Muutama ori sille alkoi siinä portilla mörisemään, Herkku vaan hörisi takaisin ja jatkoi niiiiin hienosti aina sinne asti mihin pyöräni jätin. Sen jälkeen piti vähän elvistellä, mutta eipä se mikään kovin paha ollut. 

Mutta oltiin niin ennätysajassa perillä. Vartti aikaa vielä enne mittausta ja oltiin arvostelussakin vasta neljänsiä, eli se tiesi aikalailla tasan tuntia vielä kun arvostelut alkoivat odottelua. Mittauksiinkin oli varattu puoli tuntia aikaa. Eli minun lyhyellä matikallani ennen meidän arvostelua aikaa olisi puolitoista tuntia! Pelko oli kokoajan että se ehtii väsymään. Vaikka se kiltisti käyttäytyykin, kyllä nuo ympärillä pyörivät tammat ja orit saivat sen hieman jännittyneeksi. 


Herkku miettii että mihin hittoon on joutunut ton kanssa. Suurimmassa osassa kuvassa se näyttää yhtä epäluuloiselta, heh.Päästiin sitten numerojärjestyksessä mittaukseen. Mittaus tapahtui opistohallin tallin käytävällä. Hieman Herkkua jännitti kun setä tuli mittakepin kanssa viereen, mutta höpöttelin sille hassuja ("kiltti setä vain vähän kattoo kuinka iiiiiso poika sä ootkaan" "setä on ihan kiltti, eikä keppikään oo paha, sekin on ihan kiltti") niin se seistä möllötti niin kiltisti paikoillaan. Iso poika mitattiin säkäkorkeudeltaan 152 senttiseksi ja takakorkeutta oli hieman kun lautaskorkeus oli 154 cm. Kasvaahan meidän isopikku haluaakin! Isoksi ja vahvaksi :)

Mittauksen jälkeen ajattelin ensin että pidän sen liikkeessä. Mutta siinä vaiheessa kun vielä meidän takaa numero 15 kiilasi kaikkien ohi arvosteltavaksi, päätin että ehkä on vain parempi yrittää seistä ja säästellä Herkun voimia. Nätisti se seisoikin vaikka kuikuilla sen piti kokoajan tapahtumia. En voi edes kuvitella miten raskasta se on oikeasti tuollaiselle juniorille ollut, ihan ekaa kertaa maneesissa ja ympärillä paljon muita oreja ja tammoja, joista osa vähän villimpiä tapauksia.

Jännityksellä kuuntelin muiden varsojen arvosteluja. Tuntui että nyt tuli kolmosiakin jo paljon enemmän ja kakkosetkin oli kaikki miinuksia. Perhoset vain kasvoi sisällä, sillä kuten hyvin tiedän, ei tämä meidän Herkku ole vielä ihan päässyt puhkeamaan kukkaan..voi Herkku kun on vähän epäileväinen edelleen. Hitto kun oli muitakin maneesissa, jännää!

Kun sitten vihdoin tuhannen minuutin jälkeen meidät kuulutettiin valmistautumaan otettiin vähän käyntiä ja muutama ravipätkä. Ravissa Herkku sai jonkun ihme pöllöily sekokohtauksen kun maneesiin oli tullut minikokoinen suokki ja se hieman siinä teutaroi. Sen jälkeen ei Herra Herkkukaan suostunut seisomaan ja samaan aikaan meidät pyydettiin kehään. Hitto että jännitti että mitä tästäkin tulee kun saatiin näin hyvä aloitus..

Mutta turhaan jännitin. Koska mulla on ihan maailman paras orhi! Ensin menin seisomaan nätisti tuomariston eteen. Siinä pönöteltiin hetki, kysyivät mikä oli jalostussuunta (ja hieman takellellen sain änkytettyä sen juoksija suunnan, mikähän senkin sanomisessa oli hankalaa...) ja tuijottelivat paperit kuntoon. Sitten käveltiin ympäri kolmion. Olin tosi tyytyväinen käyntiin. Herkku meni tosi kivaa käynti kokonaisuudessa ja oli energinen muttei kiireinen. Sitten taas hetkeksi pönöttämään siihen tuomareiden eteen. Ja sitten ravia kolmiolla! Voi että, se viimeinen terä siitä puuttui. En saanut Herkkua enää yhtään niin hyvin juoksemaan. Se tulla löntysteli vaan perässä eikä ottanut kipinää edes pitkästä piiskastani. Esitti kyllä harmittavan huonoa ravia, tuntui etten saanut noin lyhyellä matkalla siitä mitään irti..

Sen jälkeen päästiin seistä pönöttämään siihen keskemmälle. Pistin Herkku herran siihen seisomaan mielestäni hyvin (kuvista katsoen kuitenkin se oli liian supussa, höh!) ja siinä se muuten seisoi. Koko sen 13 minuuttia mitä tuomaristo arvosteli. Seisoi korvat tötteröllä. Jossain vaiheessa tuomarit kävivät pyörimässä ympäri, pyysivät askelta eteen ja taakse. Siinä se herra ne teki niin kiltisti ja taas seistiin. Niin kauan kunnes sanottiin kiitos. Olin aivan super onnellinen! Sen käytös oli niin 10++ arvostelussa! Harmittaa kun ei saatu tuomaristolta siitä mitään kommenttia, vaikka se oli niin superhienosti. Aivan uskomatton herra. Kehästä pois päästyämme jäätiin nököttämään ja odottamaan arvosetelun tuloksia. Siinä ei herra enää seissyt niin nätisti, mutta ei sen tarvinnutkaan, sillä se oli jo vetänyt jättipotin olemalla noin yltiömaallisen upea käytökseltään!

tuomarit pyörivät ympäri ja Herkku herra seisoi silti. Siirsivät häntää ja pyysivät askeleet eteen ja taakse. Ja taas seistiin. SUPER!


Ja lopulta se arvostelu tulikin. Kyllä tuskanhikeä pukkasi ja jännitti!
 • Hyvänpuoleinen tyyppi, hieman lyhytlinjainen 7
 • Syvä, vankka runko. Alakaulainen lyhyt kaula. Pysty lapa, hyvä säkä 7
 • Lyhyt sääriset kuivat jalat, melko hyväasentoiset etujalat, takajalat pihdissä 7
 • Kaviot hieman matalahkot 8
 • Käynti ahdas takaa, suora. etujalat hieman meloo, irtonaista 8
 • Ravissa takajalat väljenee, etujalat meloo, lyhyehköä 7
  • PALKITTU II-BILEEEETTT!!! Sieltä tuli se kakkonen! Vaikka olikin miinus niin silti, jee! Kuinka ylpeä olinkaan herrasta. Kannustusjoukkoa harmitti huonot ravipisteet (koska ravuri heh..) mutta itse olin niiiiiiin tyytyväinen ja iloinen ja onnellinen. Voi tuota ihanaa super heppaa!

ps. ei siitä mitään ravuria tuu, teen siitä ittelleni ratsun vol 2 ;)

Kommentit

 1. On se vaan kommee poeka! Hyvät pisteet! Ratsun näkköö on miun silimään enempi,mutta kyllähän se kunto kohenee mitä enempi sillä sitten raveihin treenailee. Kyllä sie sitten oot aika tekevä nainen! Sie jaksat puurtaa hevosten kanssa ja vielä käydä ajelemassa milloin missäki ympäriämpäri suomea? Tsemppii ja jaksamista! (vaimitenkä?Etkös sie ajele työksesi rekkaa?vai olenko ymmärtänyt väärin ? =D ) Täällä mie teille peukuttelen ja oikein hyvää syksyä teille sinnepäin.Sinua on ilo seurata! Toivottavasti ei niin märkä syksy tulis,että ols vähän kuivempia kelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista :) Joo, kyllä minä rekkaa työkseni ajan :D

   Poista
 2. Hieno ori teillä! Toivotaan siitä hyvää ratsua ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä te!!! Molempi parempi ja poitsu voi olla hyvä ravurina ja ratsuna :) valmennusrahat radalta ;)

  VastaaPoista
 4. Hieno Herkku! Ja vaikuttaa niin hyväkäytöksiseltäkin, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkku kiittää! Hän on kyllä kiltti tapaus, toivottavasti pysyykin samanlaisena :)

   Poista
 5. Hieman sipsuttava ravi varsalla.

  VastaaPoista
 6. Juoksijan näköinen varsa :) Jos ois ratsusuunnalle arvosteltu niin ei olisi saanut noin hyviä pisteitä. Hieno käynti! Ravissa oli selkeästi jännittynyt ja sen takia lyhytaskelinen, mutta se on aika yleistä että liikkeet jää kotiin ja kehässä sipsutellaan töpöaskelin :D Omilla nuorilla melkein järestään ollut niin - ellei edessä ole ollut hemaisevaa leidiä jolloin ravia on kirmattu oh-niin-komiasti ;)
  Ja taustajoukoille voi sanoa että ei ne varsat niillä näyttelypisteillä voittoja juokse, siihen vaikuttaa niiiiin paljon muukin! Ja rahnaahan tuostakin tilille kilahtaa kun kakkosen sai! Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, eihän tuo ratsuna olisi mitään saanut! Ja nytkään ei ollut missään edustavimmassa kunnossa, mutta eiköhän se tuosta kohene :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …