Siirry pääsisältöön

Tupla-sininen ja Show-punainen

Mätsäreitä! Lisää mätsäreitä! Mitä enemmän käyn mätsäreissä, sen enemmän innostun ensi kesästä ja odotan aivan innoissani että vuosi vaihtuu. Viime viikonloppuna pääsi konkkaronkka nuoriso + Lehmä käymään Match Show näyttelyissä Liedossa. Tuomarina toimi Kirsi Lehtonen.

Hienolle ponille herkkua noms!

Minua harmittaa ja ahdistaa aivan kamalasti kun en ole melkein viikkoon (!!) ehtinyt kirjoittamaan blogiin. Aika menee kun siivillä, suunnittelen ja toteuttelen jo ensi vuoden suunnitelmia ja samalla koitan tehdä töitä ja hevosia liikutella. Kommentit sen kun vähenevät blogissa ja tiedän että oma aktiivisuuteni on syy tähän katoon. Koitan saada jostain kiskottua enemmän aikaa myös tämän elvyttämiseen!

Lauantaina pesin Allin ja letitin sen valmiiksi. Olin varjellut koko viikon salaisuutta siitä että sekin pääsee mätsäreihin, ettei se vaan telo itseään. Tai revi kenkää jalastaan tai keksi yhtään mitään muutakaan. Yöksi se sai päälleen lämmittävän loimen ja jalkoihin lämpöpintelit. Yöllä se oli jotenkin ninjaillut pintelin alle haavan. Onneksi pienen. Matka alkoi tökkien, sillä heti kotipihassa Miinan kopin jarrut löivät lukkoon. Saatiin ne auki ja ajeltiin rauhassa keskustaan Herkun luo. Tallilla tarkistettiin kopin renkaat. Jarrut olivat aivan ylikuumat, joten ei sillä voinut mennä mihinkään. Onneksi saatiin tallilta koppilainaan, koottiin se nopeasti ja samalla tosiet puunasi Herkkua edustavammaksi. Tallin pihasta kaiken tämän hässäkän jälkeen päästiin lähtemään aivan liian myöhään.

Perillä oltiin varttia ennen kisojen alkua. Alli oli heti ensimmäisen luokan toinen pari. Harmitti, sillä tamma oli tullut suoraan tallista ja seisoskellut kopissa ja matkustanut paikan päälle. Ison hevosen kestää vertyä muutenkin todella kauan. Kehät meni miten meni, niistä enemmän alla. Tämä nyt tälläinen pikapostaus kisoista, mutta koitan palailla kuulumisten ja muiden postausten kanssa piakkoin!


vakavaa tämä esittäminen...

Allynclusive W - sininen

Tuomarin kommentti: Ryhdikäs, korkeajalkainen, hyvä niska. Paksu kaulanliittymä runkoon. Pysty lapa, hyvä takaosa. Riittävä luusto. Länkinen takaa, lyhyet liikkeet.

Omat mietteet: Hitto että harmitti! Arvostelu oli oikeastaan muuten ihan mitä odotinkin, ei siis missään nimessä huono. Liikkeiden puolesta ainoastaan harmitti, sillä jouduimme tulemaan vähän "kylmiltään" esittelyyn. Vaikka kuinka yritin sitä ravuuttaa myös verkkailualueella, ei se tälläiselle jättiläiselle riitä. Lisäksi kolmion sivuliikkeitä esittelevä osa oli muita sivuja puolet lyhyempi, enkä uskaltanut pyytää tammalta pidempää liikettä siinä, koska "pitkäsivu" loppui niin äkkiä, että oltaisiin menty läpi aidoista. Kehässä tamma käyttäytyi kyllä super nätisti ja oli ryhdikäs ja kaunis oma itsensä.Serpentine's Wilhelmiina - punainen, luokkavoittaja

Tuomarin kommentti: Erittäin hyvä rotuleima ja tammaleima. Kaunis pää. Kaula voisi olla hieman pidempi. Sopusuhtainen runko. Sivusta hyväasentoiset jalat. Aktiivinen käynti. Suorat liikkeet. Kevyet tahdikkaat liikkeet.

Omat mietteet: Kyllähän mää tiesin että se on oikeesti makee poni mutta että näin makee! Aivan huikeen hyvä arvostelu, ens vuonna me kierretään tän hurmurin kanssa niiiin paljon näyttelyitä. Päästiin BIS kehään asti, mutta valitettavasti siellä tiputtiin heti ekojen sakissa. Silti huikean tyytyväinen poniin, on se vaan niin nätti ja kiva. Ehkä vähän pullukka, mutta nyt se joutuu kuntokuurille ja toivotaan että 31.10 rotunäyttelyissä menisi vielä paremmin!

Häyrilän Herkules - sininen
valitettavasti herrasta ei nyt reissusta ollut mitään kaunista kuvaa :(

Tuomarin kommentti: Tässä kehitysvaiheessa lyhyt linjainen. Kyömy pää, kaula saisi olla pidempi. Lihaksikas, hieman pysty lapa. Hyvät takaosan kulmaukset, riittävä luusto. Ahdas edestä, irtonainen käynti. Pihtinen takaa ravissa, irtonaiset matkaavoittavat raviliikkeet.

Omat mietteet: Ei mitään uutta! Enkä tosiaan ollut pettynyt. Hienosti herra taas käyttäytyi, vaikkei kehäesiintyminen tällä kertaa ollut niin maltillista kuin viimeksi. Nyt saatiin sentään paperilla tarkemmin tilannekatsausta. Tuomari vielä erikseen tuli mainitsemaan että erittäin hyvä liikkeinen nuori! Hyvä Herkku, hieno sinusta vielä tulee.

Onko lukijat käyneet hiljattain mätsäreissä? 
Linkkailkaa postauksia, haluan lukea! :)

Kommentit

 1. Olipa kiva postaus! Me ei olla oltu vuoteen missään näyttelyissä, mutta tuon pienemmän palluran kanssa ollaan menossa 3.10, jännittää :D

  miinajaponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mä en päässyt tänä kesänä kertaakaan ponini kanssa mätsäriin/ näyttelyyn, kun koppimme on rikki :) Kun opiskelijalle osallistujamaksun (15e) + bensakulujen (täältä hornan tuutista 20-40e/krt) lisäksi vielä koppivuokra 30-50e on vähän liikaa "ylimääräisiksi kuluiksi" :D
  Noh, nyt kun saadaan traileri remonttiin niin sitten ensi kesänä kierretään oikein urakalla! :) Tosin ei mun poni ole mikään huippu yksilö, mutta hauska noissa on minusta päivää viettää ja hauska käydä katselemassa muidenkin poneja ja esiintymistä :)
  Onnea Miinan hienosta tuloksesta! :)

  VastaaPoista
 3. Miina on kyllä hieno, kovasukuinen tamma! :) jätä sitten ne vaaleenpunaset suitset pois virallisista näyttelyistä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon mää sille jo kattonu näyttelyriimua :D

   Poista
 4. Miina on niin hieno! Ja onhan se Lehmäkin hieno :) Livenä Lehmä pääsee oikeuksiinsa mahtavuudellaan :)

  VastaaPoista
 5. Hienot hepat kyllä sulla!

  VastaaPoista
 6. Heips Senni, ehtisitkö joskus kertoa poni-kaunottaresta, josko muu lauma on hyväksynyt hänet joukkoonsa alkuvaikeuksien jälkeen? -Liisu

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …