22. syyskuuta 2015

Tupla-sininen ja Show-punainen

Mätsäreitä! Lisää mätsäreitä! Mitä enemmän käyn mätsäreissä, sen enemmän innostun ensi kesästä ja odotan aivan innoissani että vuosi vaihtuu. Viime viikonloppuna pääsi konkkaronkka nuoriso + Lehmä käymään Match Show näyttelyissä Liedossa. Tuomarina toimi Kirsi Lehtonen.

Hienolle ponille herkkua noms!

Minua harmittaa ja ahdistaa aivan kamalasti kun en ole melkein viikkoon (!!) ehtinyt kirjoittamaan blogiin. Aika menee kun siivillä, suunnittelen ja toteuttelen jo ensi vuoden suunnitelmia ja samalla koitan tehdä töitä ja hevosia liikutella. Kommentit sen kun vähenevät blogissa ja tiedän että oma aktiivisuuteni on syy tähän katoon. Koitan saada jostain kiskottua enemmän aikaa myös tämän elvyttämiseen!

Lauantaina pesin Allin ja letitin sen valmiiksi. Olin varjellut koko viikon salaisuutta siitä että sekin pääsee mätsäreihin, ettei se vaan telo itseään. Tai revi kenkää jalastaan tai keksi yhtään mitään muutakaan. Yöksi se sai päälleen lämmittävän loimen ja jalkoihin lämpöpintelit. Yöllä se oli jotenkin ninjaillut pintelin alle haavan. Onneksi pienen. Matka alkoi tökkien, sillä heti kotipihassa Miinan kopin jarrut löivät lukkoon. Saatiin ne auki ja ajeltiin rauhassa keskustaan Herkun luo. Tallilla tarkistettiin kopin renkaat. Jarrut olivat aivan ylikuumat, joten ei sillä voinut mennä mihinkään. Onneksi saatiin tallilta koppilainaan, koottiin se nopeasti ja samalla tosiet puunasi Herkkua edustavammaksi. Tallin pihasta kaiken tämän hässäkän jälkeen päästiin lähtemään aivan liian myöhään.

Perillä oltiin varttia ennen kisojen alkua. Alli oli heti ensimmäisen luokan toinen pari. Harmitti, sillä tamma oli tullut suoraan tallista ja seisoskellut kopissa ja matkustanut paikan päälle. Ison hevosen kestää vertyä muutenkin todella kauan. Kehät meni miten meni, niistä enemmän alla. Tämä nyt tälläinen pikapostaus kisoista, mutta koitan palailla kuulumisten ja muiden postausten kanssa piakkoin!


vakavaa tämä esittäminen...

Allynclusive W - sininen

Tuomarin kommentti: Ryhdikäs, korkeajalkainen, hyvä niska. Paksu kaulanliittymä runkoon. Pysty lapa, hyvä takaosa. Riittävä luusto. Länkinen takaa, lyhyet liikkeet.

Omat mietteet: Hitto että harmitti! Arvostelu oli oikeastaan muuten ihan mitä odotinkin, ei siis missään nimessä huono. Liikkeiden puolesta ainoastaan harmitti, sillä jouduimme tulemaan vähän "kylmiltään" esittelyyn. Vaikka kuinka yritin sitä ravuuttaa myös verkkailualueella, ei se tälläiselle jättiläiselle riitä. Lisäksi kolmion sivuliikkeitä esittelevä osa oli muita sivuja puolet lyhyempi, enkä uskaltanut pyytää tammalta pidempää liikettä siinä, koska "pitkäsivu" loppui niin äkkiä, että oltaisiin menty läpi aidoista. Kehässä tamma käyttäytyi kyllä super nätisti ja oli ryhdikäs ja kaunis oma itsensä.Serpentine's Wilhelmiina - punainen, luokkavoittaja

Tuomarin kommentti: Erittäin hyvä rotuleima ja tammaleima. Kaunis pää. Kaula voisi olla hieman pidempi. Sopusuhtainen runko. Sivusta hyväasentoiset jalat. Aktiivinen käynti. Suorat liikkeet. Kevyet tahdikkaat liikkeet.

Omat mietteet: Kyllähän mää tiesin että se on oikeesti makee poni mutta että näin makee! Aivan huikeen hyvä arvostelu, ens vuonna me kierretään tän hurmurin kanssa niiiin paljon näyttelyitä. Päästiin BIS kehään asti, mutta valitettavasti siellä tiputtiin heti ekojen sakissa. Silti huikean tyytyväinen poniin, on se vaan niin nätti ja kiva. Ehkä vähän pullukka, mutta nyt se joutuu kuntokuurille ja toivotaan että 31.10 rotunäyttelyissä menisi vielä paremmin!

Häyrilän Herkules - sininen
valitettavasti herrasta ei nyt reissusta ollut mitään kaunista kuvaa :(

Tuomarin kommentti: Tässä kehitysvaiheessa lyhyt linjainen. Kyömy pää, kaula saisi olla pidempi. Lihaksikas, hieman pysty lapa. Hyvät takaosan kulmaukset, riittävä luusto. Ahdas edestä, irtonainen käynti. Pihtinen takaa ravissa, irtonaiset matkaavoittavat raviliikkeet.

Omat mietteet: Ei mitään uutta! Enkä tosiaan ollut pettynyt. Hienosti herra taas käyttäytyi, vaikkei kehäesiintyminen tällä kertaa ollut niin maltillista kuin viimeksi. Nyt saatiin sentään paperilla tarkemmin tilannekatsausta. Tuomari vielä erikseen tuli mainitsemaan että erittäin hyvä liikkeinen nuori! Hyvä Herkku, hieno sinusta vielä tulee.

Onko lukijat käyneet hiljattain mätsäreissä? 
Linkkailkaa postauksia, haluan lukea! :)

7 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! Me ei olla oltu vuoteen missään näyttelyissä, mutta tuon pienemmän palluran kanssa ollaan menossa 3.10, jännittää :D

  miinajaponit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mä en päässyt tänä kesänä kertaakaan ponini kanssa mätsäriin/ näyttelyyn, kun koppimme on rikki :) Kun opiskelijalle osallistujamaksun (15e) + bensakulujen (täältä hornan tuutista 20-40e/krt) lisäksi vielä koppivuokra 30-50e on vähän liikaa "ylimääräisiksi kuluiksi" :D
  Noh, nyt kun saadaan traileri remonttiin niin sitten ensi kesänä kierretään oikein urakalla! :) Tosin ei mun poni ole mikään huippu yksilö, mutta hauska noissa on minusta päivää viettää ja hauska käydä katselemassa muidenkin poneja ja esiintymistä :)
  Onnea Miinan hienosta tuloksesta! :)

  VastaaPoista
 3. Miina on kyllä hieno, kovasukuinen tamma! :) jätä sitten ne vaaleenpunaset suitset pois virallisista näyttelyistä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon mää sille jo kattonu näyttelyriimua :D

   Poista
 4. Miina on niin hieno! Ja onhan se Lehmäkin hieno :) Livenä Lehmä pääsee oikeuksiinsa mahtavuudellaan :)

  VastaaPoista
 5. Hienot hepat kyllä sulla!

  VastaaPoista
 6. Heips Senni, ehtisitkö joskus kertoa poni-kaunottaresta, josko muu lauma on hyväksynyt hänet joukkoonsa alkuvaikeuksien jälkeen? -Liisu

  VastaaPoista