18. huhtikuuta 2016

Testissä bevel bit

Ei mennyt päivääkään kirppiskyselyistäni kun minulla oli jo oikean kokoinen kuolain ostettuna ja odottamassa testiä. Kyseessä siis viimeksi puhumani bevel bit, jolle en ole oikein löytänyt suomenkielistä nimeä (monirengasnivel?). Testiin se pääsi heti lauantaina kun suuntasin sitä ensin turvallisesti kokeilemaan kentälle, mihin Pilvikin tuli nappaamaan muutaman kuvan.


Kentällä olon päämääränä oli vain palloilla ympäriinsä ja testata miten tamma reagoi kuolaimeen. Itseasiassa se oli yllättävän hyvä, se otti tuntuman vastaan, muttei painanut tai heitellyt päätään. Hieman jouduin keskittymään taas enemmän siihen jalalla eteen ratsastamiseen, mutta nämä ovat niitä normaaleja ongelmia kuolaimesta riippumatta. Tehtiin vaan paljon voltteja ja ympyröitä, hieman säätelin laukassa eri pituuksia ja sellaista perus humputtelujumppaa.

Sunnuntaina kuolain pääsikin sitten tosi testiin kun mentiin maastoon treenaamaan laukkaa. Tein nyt tälläisen välikatselmuksen kun eilen tosiaan iski vastan naamaa se todellisuus että kisoihin on enää kaksi viikkoa aikaa. Tehtiin siis laukkatreeniä molempien hevosten kanssa ja katsoin mikä on tämän hetkinen kunto. Molemmilla hyvä, joten en nähnyt syytä huolestumiseen. Ja kuolain.. Se oli mahtava! Toimi juuri niin kuin toivoin, eli tuntuma pysyi, mutta tamma ei tullut vahvaksi ja silti reippaammankin pyrähdyksen jälkeen ei tarvinnut alkaa tappelemaan pidätteistä vaan se tuli takaisin herkästi. Kertaakaan ei siis tällä reissulla tullut sellaista "nyt ei toimi jarrut" fiilistä. Huippua! Nyt toivotaan ettää toimii vielä maastoesteillä kuin esteilläkin, pitää tällä viikolla päästä testaamaan!

Loppuun vielä muutama hassu palloilukuva kentältä, kiitos Pilville jälleen!11 kommenttia:

 1. En tiedä johtuuko kuolaimesta, mutta Alli näyttää todella hyvältä ja ennen kaikkea tyytyväiseltä! Toivotaan että kuolain toimii myös esteillä!

  VastaaPoista
 2. Alli näyttää todella hyvältä, tyytyväiseltä ja keskittyneeltä työntekoon! Teidän yhteinen kehitys on harpannut tän vuoden aikana todella huimasti, ja toivottavasti meno jatkuu samaan mallin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, toivotaan että sama meno jatkuu ilman turhia taukoja, kiitos! :)

   Poista
 3. Parissa viimeisessä kuvissa sulta ihan kamalaa könötysratsastusta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itse varmaa ratsastajt GP:tä :D Älä Senni välitä, huomaan omassa istunnassani kanssasi aivan samoja virheitä, joita on ollut todella vaikea lähteä korjaamaan! Se on pitkä ja kivinen tie, mutta siksihän opettelemme ratsastamaan, ettemme vielä osaa :)
   Toivottavasti tuo on Allille nyt hyvä kuolain, vaikuttaa tyytyväiseltä!

   Poista
  2. Anonyymi: huh, onneksi vain parissa viimeisessä! :)

   Anna: kiitos! :)

   Poista
 4. Mä olen jo pidemmän tovin tahtonut testata tuota samaista kuolainta! Sen verran jännän näköinen höskä :) Mutta Alli tosiaan näyttää aika tyytyväiseltä , ainakin näin kuvien perusteella!

  VastaaPoista
 5. Näyttäsi sopivan Alille tuo kuolain. Alli näyttä tosi ryhdikkäälle ja hyvälle!

  VastaaPoista