12. huhtikuuta 2017

Match Show näyttely Aurassa 2.4.

Postauksen kaikki kuvat kuvannut Annika Mäki / Photoma, kiitos!
 
Muutama viikko sitten meillä oli hevosten pesutalkoot ja sunnuntaina suunnattiin kaikkien hevosten kanssa Auran Seudun Hevosharrastajien järjestämiin Match Show näyttelyihin. Päivästä oli tulossa pitkä, mutta olimme varautuneet siihen ja mukana oli sekä kaksi että nelijalkaisille yllinkyllin syötävää ja juotavaa.
 
Matkaan lähettiin käsittääkseni ihan hyvissä ajoin ja perilläkin oltiin suunnitellusti, mutta silti meinasikin tulla hoppu kun piti kaikki isommat nelijalkaiset ottaa samaan aikaan pihalle. Ehdin Pyryä kuitenkin hetken lämmitellä ennen kun oli jo pyrähdettävä kehään. Ja Pyry muuten käyttäytyi todella mallikkaasti! En tiedä oliko se vielä hieman nukuksissä kun se ei tajunnut ollenkaan tanttaroida vaan seisoi hienosti ja oli todella skarppi. Ravikin oli Pyrylle erinomaisen hyvää. Parina Pyryllä oli komea Asteroidi-ruuna ja tuomari joutuikin pitkään miettimään sijoituksia, mutta lopulta Pyry palkittiin punaisella ruusukkeella.

Myöhemmin värikehässä Pyry valittiin vielä luokan parhaimmistoon ja nostettiin näin ollen BIS-kehään! BIS-kehään juostiinkin suoraan kopista, joten parhain vire ja puunaus jäi tekemättä. Hienosti kuitenkin herra pääsi loppukehässä BIS8 sijalle!

Pyryn jälkeen kehään asteli Mummo-heppa, eli meidän 20 vuotias Molla Elsan kanssa. Elsa esitti Mollan hyvin ja Molla oli taas hieno omaitsensä. Vastassa sillä oli suomenpienhevosori Oksasnapsi, joka lopulta voitti koko näyttelyt, joten eihän mummolla mitään vastusta siihen ollut, vaikka paljon saikin kehuja siitä miten vetreä ja nuorekas tamma oli.

Molla pääsi Elsan kanssa vielä uudestaankin kehään kun osallistuttiin Seniorhandleriin. Siellä hienosti 4/6 muutaman inhimillisen virheen takia. Näistä opimme! Sinisten värikehässä Molla ei enää jatkanut, vaan sai mennä koppiin odottelemaan kotiinlähtöä. Vaikkei se mikään näyttelytähti olekkaan, on se kiva ja hieno tamma!Itse vaihdoin Mollan näytön aikana Herkun narun päähän ja koitin verkkailla miten nyt keksinkään. En kuitenkaan ehtinyt saada sitä ihan parhaaseen vireeseen. Kehään mentiin kuitenkin hyvillä mielin! Jostais syystä parimme ei ollut saapunut paikalle, joten meidät arvosteltiin yksin. Herkku esiintyi edukseen ja ravasi ihan kohtalaisesti (tosin tuomarointia seuratessa tuomari arvosti rakennetta ja käyntiä ravia enemmän, mikä on myös mielestäni kivaa vaihtelua). Lopulta Herkules palkittiin punaisella ruusukkeella!

Punaisten kehässä Herkules ei enää jaksanut, mutta menin sen kanssa vielä Seniorhandleriin. Ja hitto miten hienosti se käyttäytyi! Jos se olisi ollut puoliksikaan niin hieno siinä kehässä aikaisemmin niin huh! Meinaan ei se ole vielä kertaakaan ollut niin hieno kun siinä handlerkehässä. Seisoi hienosti ja ryhdikkäästi, liikkui niin hyvin että huh! Lopulta saatiin sennuhandlerissa 1.sija, ainut miinus oli se, että korjasin Herkun asennon taaksepäin. Jotenkin se on vaan jäänyt helpommaksi korjata taakse kuin eteen. En ole varma olenko ikinä asiaa edes sen enempää ajatellut. Jokatapauksessa saatiin ruusuke ja jotain pientä esinepalkintoa.Tässä vaiheessa kaikki hepat pääsivät syömään ja juomaan ja itsekin alettiin syömään eväitä. Kun kello lähestyi poniluokan alkua, otettiin miniponi alias näyttelytähti alias Miina alas ja laitettiin kuntoon. Preppasin Elsaa - olen tuosta ponista niiiin tarkka miten se esitetään - ja Elsa sai jännittäen mennä kehään. Elsa esitti Miinan hyvin. Hieman se seisoi lyyhyssä, mutta ihan edukseen. Lopulta kuitenkin Miina palkittiin sinisellä ruusukkeella, mikä oli tosi harmi, varsinkin kuin perustelu sille oli ainoastaan esittäjän ikä (eli paria esitti nuorempi esittäjä kuin Elsa). Tämä oli jo siksi ikävää, että yhtälailla vaikka Elsa on iältään vanhempi, sillä on hyvin todennäköisesti vähemmän kokemuksia näyttelyistä. Tai enhän minä sitä tiedä, mutta Elsan näyttelykerrat voi ainakin laskea yhden käden sormilla. Olen silti tyytyväinen, sillä Elsa esitti ponin tosi hyvin.

Jaaa sitten kävi jotain mitä ei pitäisi ikinä käydä. Itsellä nousee aina tämmöisestä karvat pystyyn, myös vaikka kyseessä oli oma poni. Miina nousi ensin sinisten parhaana punaisten värikehään. Sen jälkeen se vielä nousi punaisten kolmen parhaan joukkoon ja pääsi näin ollen BIS-kehään. Eli siis höh. Se tiputti kuitenkin punaisen saaneen parinsa punaisten kehässä. En ymmärrä, vaikka hienoahan se on, että poni pärjää! Lopulta poni päätyikin BIS5 sijalle, ei siis huono tulos ollenkaan!Huh, oli kyllä pitkä mutta hauska päivä. Siitä innostuneena ilmoitinkin sekä Miniponin että Orin pääsiäisenä Iittiin mätsäreihin! Nyt siis riittää menoa ja meininkiä.. Suunniteltiin myös kisakalenteri, koitan saada senkin fiksusti johonkin tänne esille. Mutta siihen asti, kuulumisiin!

4 kommenttia:

 1. Mistä sä löydät mätsäreitä? Onko jossain joku paikka missä niitä ilmoitetaan? Mä kun en koskaan löydä niitä, ja nyt tarttis päästä harjottelemaan esiintymistä uuden 3-vuotiaan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeasti yksi taitolaji löytää! Googlailen, katson hevostalli.netin kasvatuspuolelta ja etsin facebookista.. Päivitän Match Show kalenteriin tämän vuoden näyttelyt joita tiedän, joten sieltä ainakin löytyy muutamia! :)

   Poista
 2. Sinähän voisit ilmoittaa Miinan Harjuun shetlanninponien näyttelyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille viikonlopulle on jo muuta menoa + Harju turhan kaukana yhden ponin tähden :)

   Poista