1. huhtikuuta 2011

Aprillipäivän postaus - kiireisen viikon päätös

Huhheijaa, kokoajan lähestytään näköjään sitä kesää, vaikka huolestuttavan lumiselta piha kyllä näyttää! Kiirettä on tosiaan pitänyt koko viikon, on keritty tässä käymään Rosson luona, Maneesilla Mollan kanssa, missä Iida sillä hyppäsi, masentumaan ja saamaan uutta intoa. Lisäksi Lurppaa on kuntouteltu ja ensimmäiset laukannostot tehty. Huh, eli kiirettä tosiaan pitänyt, ei sen puoleen! Mutta aloitetaan vaikka ihan jostain alkuajoista, tosiaan viime viikolla en ehtinyt sitten Rossoakaan käydä katsomassa muuta kuin ihan loppuviikosta, jolloin juoksutin sekä Rospea että Perdeä maneesissa irti. Ja molemmilla varsoilla oli NIIN hauskaa! Perttu varsinkin oli ihan innoissaan ja veteli onnellisena pukkilaukkaa ja sai jopa Rosson hieman innostumaan. Pertun selkä siin näytti jo paremmalta, mikä on tietenkin erinomainen juttu. Nyt pitäisi Perttua tulla joku katsomaan ja Maanantaina sitten taas Rossoa tullaan katsomaan. Toivon mukaan menevät kaupan ja hyviin koteihin :) Videokamerakin oli mukana, mutten nettiin viitsi sitä pätkää laittaa, vaikka olikin äärettömän hauskaa molemmilla (omistajan pyynnöstä)! Mutta pari kuvaa kuitenkin näpsäisin videolta:

Perttu oli irtojuoksutuksesta aivan innoissaan!
Pojan selkäkivut hävisivät kun pääsi hieman irroittelemaan
Rospe kulta <3
Pojat näkivät peilin ja se oli pakko tutkia!

Tosiaan siis pojat juoksivat sunnuntaina irti ja sitten maanantaina en päässyt tallille ja tiistaina piti Piken tulla Chevaluxiin. Mutta eipä sitten tullut... Noh, ilmoitin sitten etten mene tiistainakaan Rospea liikuttamaan, koska lähdettiin Mollan ja Iidan kanssa Merjan tallille hyppäämään. Molla ei piiitkään aikaan ollut hypännyt ja Iida ei piiitkään aikaan ollut Mollalla hypännyt. Joten ihan perustehtäviä mentiin, pysty, okseri ja jumppasarja. Jumppasarjaan tein liian lyhyet välit (tyhmä..) mutta hyvin tamma hyppäsi kuitenkin. Nyt sitten vain katselemaan estekisoja, mutta kuin seuraavat on vasta huhtikuun puolessa välissä.. PLAAH! Nyt kun haluisi että Iida ja Molla menisi kisoihin, eipä niitä kisoja sitten tietty olekkaan, haha.. Itse olin taas kuvaamassa ja teimpäs sitten tytöistä taas videon, se on tuolla ihan postauksen lopussa. Muutama videosta kaapattu kuva tähän väliin (tuleepas muuten paljon kuvia tähän, huh!):Jaja.. Sitten ollaankin jo keskiviikossa. Keskiviikkona kävin Rossoa liikuttamassa. Herra oli ihan pöheli, pelkäsi nurkkia ja sitä rataa. Meni kuitenkin kohtuu rentona suurimman osan ajasta ja olin ihan tyytyväinen. Nuorihan se on, se täytyy muistaa! Mutta sellaiset tyhmät nurkkien pelkäämiset toki saa jäädä, sitä ei hyväksytä. Laukat ei meinannut nousta ja muutama pukkikin tänään tuli. Pientä kiukuttelua, muttei siis todellakaan mitään sen kummoisempaa. Melkoisella kiireellä taas ratsastin, sillä paloauto tuli kastelemaan maneesin tietenkin tänään juuri. Mutta kun sain asiat läpi, olin tyytyväinen ja jätin siihen. Hieno poika jopa alkaa hieman luottamaan, on se aika vesseli ja silti niin rakas! Keskiviikkona liikutin myös Lurpan ja nostin ensimmäiset laukat! Tosiaan ihan ravimaasto ja sitten ajattelin että nostan laukan, pari askelta, seis ja toinen laukka. Ja hyvinhän herra toimi. Hieman oli jarruissa puutteita, mutta muuten mentiin kohtalaisen hyvin. Itse yritin istua mahdollisimman ryhdikkäästi ja hyvin. Väistin ravissa ja käynnissä ja taivuttelin hyvin. Huomasi että sillä oli ollut eilen vapaa, virtaa meinaan oli! Mollaa sitten pyörittelin hieman liinassa ettei paikat mene jumiin :) Lurpan kontrolli onkin sitten ensi viikon tiistaina, JÄNNITTÄÄ! graah.. mitäs jos taas ollaan menty taaksepäin? ei vain jaksaisi enää takapakkia :/

Torstai olikin sitten varmaan viikon kiireisin päivä. Olin luvannut mennä Rosson ratsastamaan 16-18 välillä, koska klo 18 Chevaluxilla alkoi tunnit. Olin kuitenkin myös luvannut mennä ratsastamaan Pyryä, koska Johanna oli kipeä. Niinpä ajoin koulusta suoraan Humppilaan ja matkalla soitin Eijalle (joka on siis tuttu vähämäen ajoilta ja Eija siis tarjosi Ronia ylläpitoon / ratsastettavaksi / tai jotain muuta, mistä kuulin Iidalta) pitkän harkinnan ja jännittämisen jälkeen. Eija ei aluksi tuntenut, mutta kun kerroin omistavani Lurpan, kysyi että millain ollaan suunniteltu jne. Sovittiin sitten että menen Roniakin koittamaan, eli klo 19 oli tarkoitus mennä vielä Ronia testaamaan Ypäjälle. Siispä melko kiire oli! Humppilassa hain heti Pyryn sisälle ja aloin harjaamaan. Johanna ilmoitti tulevansa myös mukaan, joten mentiin ensin pieni maastolenkki ja sen jälkeen sitten pellolle missä oli ns. kenttä. Pyry oli todella kiva! Erittäin herkkä (jopa yliherkkä...) istunnalle ja hieman puski lapa edellä vasempaan kierrokseen. Kun siinä sitten aikansa taivutteli ja kaarteli, alkoi herra vertymään ja notkistumaan. Miellyttävä hieno suomenhevonen, pakko sanoa! Ratsastelu hieman venähti, sillä hevoset laitettuamme pihalle, huomasin kellon olevan JO 16.18. Siispä hirveällä kiireellä lähdin sitten kotiin hakemaan äitiä..

Äiti onneksi ehti tekemään minulle leivän, minkä sitten söin ajomatkalla Chevaluxiin. Tallilla laitoin Rosson ennätysnopeasti (ja siitä vasta poika hämääntyi, oli toooosi hienosti <3) kuntoon ja mentiin maneesiin. Maneesissa oli myös Minna juoksuttamassa ja myöhemmin tuli Elina Minnan tilalle. Aluksi taas Rospe hieman pöllöili ja pelkäsi, mutta muutamalla komennuksella oli heti kiltti poika. Laukata herra jaksaisi vaikka lopun elämänsä, siltä tuntui. Taivuttelin ja taiteilin herran kanssa aikani ja lopulta kun herra oli rento ja hyvä, lopetin ja kävelin sitten maneesissa kunnes tuntilaiset tulivat. Sitten nopeasti taas Rosso pois ja taas täysillä käymään kotona ja hakemassa Riitan juoksutusvermeet mitkä piti viedä Ratsuriiheen keskustaan ja siitä taas täysillä vitostallille. Huh ja hyvin ehdittiin! 

Vitosella sitten olikin Pinja vastassa ja siinä sitten rapsuttelin ja autoin Pinjaa laittamaan Ronia ja Deetä kuntoon. Muistin että Roni olisi ollut isompi (ei sillä, onhan se kuitenkin hei 174 cm...) mutta oli ihan kivan kokoinen! Mentiin sitten estemaneesiin, vaikka koulusatulalla meninkin. Maneesissa ei ollut onneksi paljoa porukkaa, joten aika rauhassa saatiin mennä. Yritin herraan tutustua, taivuttelin käynnissä ja ravissa. Hieman vahva edestä (ei siis panava), paljon pitää ratsastaa takajalkoja alle. Jäin hieman ihmettelemään, jonka takia hevonen meni pitkänä ja ei ollut kuin hetkittäin peräänannossa. Mutta erittäin kiva heppa, pakko sanoa! Eija sitten kysäisi haluanko hypätä, johon olin vähän ehh (hypännyt viimeksi nakki ja keppi..), mutta lyhensin sitten jalustimia vähän ja menin puomin ja pienen ristikon pari kertaa. Ronilla on voimakas hyppy, vaikkei tosiaan tuota ristikkoa edes kunnolla hypännyt, mutta kuitenkin melko helppo ainakin pienillä. Kuuleman mukaan 130 alkaen alkaa tekemään sitten jo senverran massiivisia hyppyjä ettei siellä hevillä pysy.. No katsotaan! Olin kuitenkin itse Roniin tyytyväinen ja Eijakin vaikutti ainakin ihan tyytyväiseltä. Joten katsellaan mitä tapahtuu, saadaanko täällä päässä raha-asiat kuntoon ja antaako Eija heppaa meille vai ei. Suunnitelma tosiaan olisi että nyt pari kuukautta heppa olisi vielä keskustassa, missä maneesit yms ja sitten kun kesällä pääsee laitumelle niin voisi sitten tulla meille. Mutta katsotaan mitä tapahtuu ja mitä isäntä tähän sanoo!

Mutta sellainen viikko! Tänään sitten liikuttelen vielä omat hevoset, molemmilla rento maasto ja sillain. Pitkä tästä postauksesta tuli, mutta jospa joku kuitenkin sen lukisi ;) mietin tässä jospa vaikka jonkun kilpailunkin järjestäisi? vaikka +50 lukijan kilpailu! Voittajalle voisi sitten jotain kivaa hankkia, mitäs se olisi, ehdotuksia? :) Kiitos lukijoille ja kommentoijille vielä, mukavaa että joku jatkaa seputuksia lukea ;) Loppuun vielä video, mitä myös saa (ja pitää) kommentoida! :)

3 kommenttia:

 1. Tosi ihania hevosia näyttää sulla olevan. Ihanan pitkä postaus <3 Harmi ku en pystyny tota videoo kattoon ku siin on jotain mikä on muka suomessa estetty.... Mutta niin ihania hevosia sulla :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan pitkä postaus juu Petran kanssa samaa mieltä :D hyvä että nää heppajutut rupee sullakin luistamaan paremmin, ettei tulis vaan kauheesti takapakkii! :D (kyllä susta vielä kenttäratsastaja tulee)

  VastaaPoista
 3. Petra, kiitoksia paljon! :) Korjailin videota, joten nyt pitäisi toimia, tosin kauhean musiikin kera ;) Ja hienoa että postauksen jaksoit lukea, tuntuu että nämä venähtävät postaukset jää aina kaikilta lukematta :D

  Iida, toivotaan et rupee sujuun! :) nyt sormet ristiin ja toivomaan!

  VastaaPoista