Siirry pääsisältöön

Muutama kuva keskiviikolta

Janni kävi harjoittelemassa sekä Ponin että Pyryn kanssa


Keskiviikkona pidin siis Jannille tuntia molemmilla hevosilla. Janni menee nyt 27. päivä sekä Pyryllä että Mollalla Helppo C:1 Merjan tallilla, kun itse menen ainakin Pyryllä - en ole vielä päättänyt kehtaanko mennä ponilla.. - KN Specialin. Kävin hakemassa ensin Jannin keskustasta ja mentiin tallille laittaan hevoset kuntoon. Ratsastettiin kentälle ja vaikka minulla olikin kamera mukana, en ehtinyt keskittymään niinkään kuvaamiseen vaan räpsin silloin tällöin kuvia. Itseasiassa ei mikään kuva oikein onnistunut, mutta halusin hieman värittää tekstiä ja laitoin muutaman kuvan joukkoon.

Molemmilla hevosilla tehtiin samoja asioita. Molla meni todella kivasti, se ei ole kuitenkaan mikään kaikista helpoin poni ratsastaa. Aloitettiin tekemällä ensin käynnissä - molempiin suuntiin - avotaivutusmaisesti pitkällä sivulla niin, että saatiin hevonen suoraksi molemmista kyljistä. Lyhyellä sivulla hevosen piti kulkea terävästi ja suorana. Ravissa tehtiin kulmiin voltit, toiselle pitkällesivulle oikein jyrkkä kiemuraura ja toisella sivulla volttien jälkeen avotaivutusmaisesti pitkäsivu. Laukassa mentiin ihan perustyöskentelyä, siirtymisiä ja nostoja. En nyt ala niistä kuitenkaan enempää selittämään, tehtiin siis kaikkea perustyötä että saatiin hepat kuulolle.

Kun Janni oli mennyt Mollan, vaihdettiin hevosia ja halusin välttämättä hieman ravata ponin kanssa. Ja se oli taas niin taivaallisen ihana ratsastaa että teki mieli heti ilmoittautua kisoihin sen kanssa. Kaikki toimi niin helposti ja oli tosi kiva työskennellä sen kanssa. En kuitenkaan alkanut enää sen kummemmin tuuppailla vaan loimitin sen ja jatkettiin Pyryn kanssa samoja asioita mitä tehtiin Mollankin kanssa.



Pyryn kanssa oli todella paljon ongelmia ja minun piti oikein itse käydä kesken kaiken selässä. Se ei suostunut taipumaan yhtään mihinkään, pusersi kaikkea vastaan ja oli tosi mahdoton. Ajattelin vain että se kusettaa Jannia, mutta silti vaikka itse kävin selässä ja sain sen kyllä ratsastettua, se oli tosi haluton taipumaan rungostaan. Saatiin kuitenkin lopulta Jannin kanssa muutama hyvä pätkä ja lopetettiin siihen.

Kotona sitten huomasin että Pyryn satulavyö oli liian kireällä, minkä takia se ei ollut kovin yhteistyöhaluinen.. Pyry on juuri niin herkkä, että kun joku painaa se on juuri tuollainen vaikea kaikella tavalla. Voi kun toinen yritti vain kertoa kokoajan että vyö kiristää ja en edes tajunnut katsoa sitä enää uudestaan kun hyppäsin väliratsastukselle. No, tästäkin taas viisastuttiin!



Huomenna - tai oikeastaan tänään - minulla onkin Artsin estevalmennus! Siitä sitten uskottavasti lisää iltapäivällä. Lisäksi pakko hehkuttaa: toinen tatuointini on nyt suunnittelussa ja tänään tuli viesti että se on piirretty! Pitää käydä huomenna katsomassa miltä näyttää ja varata sitten tatuointi aika. Hih, kivvaa! :)

Kommentit

  1. ei millään pahalla, mutta näiden tekstien perusteella vaikuttaa että vähättelisit jannin ratsastusta.. ja taas ylistäisit itseäsi, kun osaat itse niin hyvin ratsastaa.. älä ota ittees mutta tekstien perusteella saa semmose kuvan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt oli kyllä pakko itsekin lukea uudestaan postaus koska en mielestäni niin tehnyt. En huomaa kyllä mitään vähättelyä? Sanoin että poni meni tosi hienosti (onko se vähättelyä) ja että lopuksi vaikka Pyry oli vaikea saimme hyviä pätkiä.

      Enkä tainnut edes mainita kun omassa selässä käymisessä parissa lauseessa, miten se nyt sitten ylistää minua. Voi helkkari, odotatko että monta vuotta vähemmän ratsastanut kun minä saa hevoset heti kulkemaan täydellisesti? Kerro mulle missä kohtaa vähättelen Jannin ratsastusta kun mielestäni tehtiin kivoja asioita ja sanoin että Janni meni hyvin..

      Jää hyvin nopeesti nää postaukset kirjottamatta kun aina kirjoitan väärin, vähättelen, ratsastan itse huonosti tai yleensäkin hoidan hevosia väärin :D On se kumma kun mikään ei kelpaa ei kirjoitettu eikä kirjoittamaton.

      Kerrataan vielä postaus: Janni ratsasti varmaan 3 kertaa Pyryllä ja poni meni taas todella hyvin siihen nähden miten vaikea se oikeasti on. Pyryllä oli vaikeaa, se ei taipunut yhtään sisälle ja poikitti ja oli haluton, mutta lopuksi kun saatiin muutama hyvä pätkä lopetettiin. Missä väheksyin Jannia ja missä ylistin itseäni?

      Poista
  2. Et missään kohdassa suoranaisesti vähätellyt tai ylistänyt mutta itsellenikin jäi tästä vaan jollain tasolla sellanen maku että ylistäisit itseäs. Tiedä sitten miksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhhu mitä juttua :D On tää menny kyl vaikeeks ku nyt viel väheksyn muitakin ja ylistän itteeni jollain tasolla.. Onneks janni tietää itse miten asiat on, kovin moni kun ei pyryn selkään pääse treenimielessä kiipeämään :)

      Poista
  3. " Pyryn kanssa oli todella paljon ongelmia ja minun piti oikein itse käydä kesken kaiken selässä. Se ei suostunut taipumaan yhtään mihinkään, pusersi kaikkea vastaan ja oli tosi mahdoton. Ajattelin vain että se kusettaa Jannia, mutta silti vaikka itse kävin selässä ja sain sen kyllä ratsastettua, se oli tosi haluton taipumaan rungostaan. Saatiin kuitenkin lopulta Jannin kanssa muutama hyvä pätkä ja lopetettiin siihen."

    Uskon että tämä varmaan on monelle se "hengenhaukkomis"-kohta mistä syntyy helkkarin moinen haloo :D
    Ei nuo ratsastustunneilla juoksevat tallitytöt varmastikkaan ymmärrä että omistaja/ratsastaja, jolla on hevosen kanssa jo pidempiaikainen yhteistyö takana, ymmärtää hevosta ainakin kolme kertaa paremmin kuin ihminen joka on ollut selässä vasta pari kertaa.. Artun kohdalla myös monesti oli sama tilanne, pikkusiskon kanssa rupesi kenkkuilemaan ja "kusettamaan" kun ei kaikki uskalla toisen hevosta niin kovin komentaa, itse kävin selässä sitten kokeilemmassa miten reagoi ja hiukan komentamassa niin johan taas unohtui känkkäränkkä.

    Minun mielestä Senni olet upea hevostesi kanssa ja kehittynyt älyttömästi vuosien aikana! älä anna "tallitorvien" lannistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aww, kiitti :)

      hah, toi nyt on ihan perus et pitää ite käydä selässä jos homma ei pelitä :D mää en ite oo niin hyvä vielä tuossa opettamisessa että osaisin sanoa suoralta kädeltä mitä korjata, mutta kun kävi selässä niin tiesi heti miten siinä tilanteessa saa ratsastettua paremmin avuille. Jos se on väheksymistä niin selma homma :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov