Siirry pääsisältöön

Tehokasta valmennusviikonloppua

Lihakset hapoilla, mutta muistetaan venytellä!


Paljoa materiaalia ei ole valmennuksesta ja en vain yksinkertaisesti kykene kertomaan yksityiskohtaisesti mitä teimme. Ensi Mikon valmennuksesta sitten teen kunnon treeniraportin missä piirrän ratapiirrokset ja muut jos sellainen siis jota kuta muutakin kuin minua kiinnostaa!

Mutta ennen kuin mennään asioissa eteenpäin, pakko kiittää kaikkia jotka viime postaukseen kommentoivat! Yritän vielä ehtiä vastaamaan kommentteihinne, mutta oikeasti, kiitoksia, lämmittää kovasti teidän mukavat kommettit. Olen edelleen niin innoissani ja tuijotan vain kokoajan ruusukkeita jaja.. Olen vain niin onnellinen tällä hetkellä!

Perjantaina äiti ja Janni kuskasivat molemmat hevoset Merjalle. Itse olin töissä ja toivoin hartaasti ettei mikään hidasta ja vaikeudu koska valmennus alkoi klo19.45. Pääsin onneksi jo kuudelta ja ehdin hyvissä ajoin tallille ja laittamaan Pyryä kuntoon. Perjantaisin mennään lauantaihin valmistelevia tehtäviä ja keskitytään enemmän jumppaamiseen ja muuhun. Tehtiin paljon ja vielä enemmän harjoitusravia. Minä onneton menin minun polvipaikkaisilla (jotka ovat edelleen harjoittelussa) ja lisäksi jouduin ratsastamaan Pyryn ravia ihan hirveästi pidemmäksi -> ravi muuttui näyttävämmäksi mutta samalla haastavammaksi istua. Teimme aluksi avotaivutusta sekä ravissa että laukassa molempiin suuntiin, sitten reippaampaa kevyttä laukkaa ja lopuksi pieniä tehtäviä erilaisilla esteillä. 

Hyppyjä tehdessämme itseä alkoi hieman harmittamaan. Emme näyttäneet parastamme ja Pyry teki taas roikkupää ja roikkujalka hyppyjä. Tuntui ettei taas hypyt ole teräviä, kaasu ja jarru oli kyllä kunnossa, mutta laukka ei tupannut pyörimään yhtään. Onneksi kuitenkin Pyry alkoi lopussa väläyttelemään hyviä hyppyjä ja kun Mikko sitten viimeiselle sarjalle hieman nosti estettä johonkin metrin luokkaan, alkoi Pyrykin taas hyppäämään paljon paremmin ja terävämmin.

Tänään jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin, mutta hypättiin huomattavasti enemmän. Aloitettiin taas tekemällä ensin ravia, aluksi keventäen ja sitten taas lihaksia huudattaen pompoteltiin harjoitusravia seuraavat viisitoista minuuttia. Oli mukava huomata että Pyry oli energinen ja ravi oli huomattavasti eilistä letkeämpää ja pidempää. Kyllä valmennus kannattaa!

Videolla onkin kaikki tämän päivän tehtävät mitä tehtiin. Ylimääräisiä hyppyjä ei tarvinnut tehdä ja yhtä huonoa lähestymistä laskematta kaikki meni nappiin. Olen ylpeä meistä molemmista, tehtiin tasaista siistiä suoritusta ja Pyry hyppäsi tänään alusta asti terävästi ja tarkasti ottamatta yhtäkään puomia alas. Vaikka esteet eivät nousseetkaan korkealle, tehtiin silti hyvää pätkää ja saatiin taas kasoittain itseluottamusta!


Ja palautteeksi paljon positiivistä ja tietenkin myös treenattavaa! Liikkeisiin kaivataan lisää ulottuvuutta, eli nyt ratsastetaan joustavasti eteenpäin hyvässä rytmissä ilman juoksemista. Oli valmennuksessakin hieno huomata miten liike parani kun ratsasti sitä huomattavasti pohkeesta eteen pitäen tuntuman tasaisena. Liian kauan viime valmennuksesta, heh? Kehuja Pyry sai paljon! Mikko kehui hienoksi peliksi, jolla ratsastin hyvin. Pyry oli tarkka ja terävä, eikä pelännyt mitään. Kyllä tuntui taas niin hyvältä kun heppa sai paljon kehuja ja tunnit meni tosi kivasti..

Kohta tästä lähdenkin käymään vielä Koskella hakemassa hevoset sisälle ja huomenna onkin sitten luvassa koulukisat. En tiedä miten vatsalihas parkani jaksavat vielä huomisen, pitää tänään hyvin venytellä ja aamulla käydä vielä lenkillä ennen kisoja. Kisoissa on yli 40 osallistumista, eli varmaan menee varmaan koko päivä kyllä siellä. Rohkeasti uhmasin mennä nolaamaan itseni Mollan kanssa, joten menen nyt sitten molemmilla hevosilla KN Specialin ja Janni menee molemmilla Helppo C:1. Onneksi on karsinapaikat siellä niin ei ole huolta edes pitkistä tauoista! Mutta valitan, olen niin väsynyt että pakko lähteä nyt talleilemaan että pääsen vielä joskus nukkumaankin, huomiseen!

Kommentit

  1. Kuka tää Mikko on ? Kuulostaa tosi kivoilta noi tunnit ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko Mäentausta, käy Saksasta valmentamassa Merjalla säännöllisesti ja kai joskus muuallakin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov