Siirry pääsisältöön

18 vee turbomummo pistää menemään


"Vauhtia lisätään samaan tahtiin kuin ikää tulee lisää" sanoisi Molla. Hevosten vuosissa tamma kääntyi juuri 18 vuotiaaksi, vaikka todellisuudessa totta kai on vielä puolivuotta tamman iän nousuun. Onhan se jo viime vuonna saanut lisänimekseen turbomummo kun tamma mennä koheltaa ja energiaa piisaa enemmän kuin noissa kilpailevissa eläimissä. Käyttäisi sen energian korkeuden kasvamiseen, miksi tuon ihanan otuksen pitääkään olla noin pieni!

Äiti oli tänään Mollan kanssa maneesilla ja itse alkuperäisen suunnitelman kanssa piti mennä vain Pyry ja Alli. Äitin jalkavoimat eivät kuitenkaan vielä riittäneet ponin kiihdytyskohtauksien kanssa ja kävin vielä sitten äidin pyynnöstä selässä. Olisi niin kiva enemmänkin treenailla tamman kanssa jos a. olisin pienempi b. minulla olisi aikaa. Ei se mikään helpoin ratsastettava ole, jalkaa pitää käyttää paljon ja sitten nostella sitä päätä ylös ettei mene liian etupainoiseksi. Viimeksi kun olen tammalla mennyt kesällä kisoissa niin oli taas vähän hakemista. Mutta on se hieno!

Onhan tuo meitin eläketamma aika hyvässä kunnossa vai mitä sanotte?

"tää on niin pieni et on ihan pakko istua kasassa!!" 








Voi tuota pientä superponia 

Kommentit

  1. Sulla on niin upeita suokkeja. Molla ja Pyry näyttävät kumpikin niin hyvä rakenteisilta ja liikkeisiltä. Nykyään on jo paljon hienoja suokkeja, mutta vaikka suorittavatkin ihan hyvin, niin läheskään kaikilla ei ole noin silmää hivelevä rakenne :).

    VastaaPoista
  2. Hienosti menee, ihana Molla! :')

    VastaaPoista
  3. Voi ihana Molla! Paljon sillä on säkää? :)

    VastaaPoista
  4. Voih,ihana molla :)on kyllä hienossa kunnossa,ei uskoisi olevan jo mummoiässä^^ Oliko sulla arkistossa juttua siitä mitä tämä tamma syö? Kiinnostaisi kovasti,on niin mahtavasta kunnossa. Itsellä on nimittäin mollasta vielä vanhempi suokkitamma (yhteistä taivalta jo 18 vuotta <3) jonka ruokintaa on viime aikoina pitänyt pohtia ihan tosissaan.

    VastaaPoista
  5. Molla on kuin new forestin poni! Upea sporttimimmi!

    VastaaPoista
  6. Vitsi se on hieno poni! Olispa munkin eläkeponi Pauli yhtä hyvässä kunnossa :D no, suotakoon shettikselle liikakilonsa.. Näytätte kuitenkin hyvältä Molla-neidin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Molla kiittää kovasti kehuista! :) Voi shettiksistä puheen ollen tuli kamala ikävä meidän pikku Arttua, pitää käydä joku päivä sitä katsomassa!

      Poista
  7. Oi Molla näyttää aivan upealta! :) meidän pappaponilla 23v tuntuu myös vauhti ja hölmöilyn määrä vain kasvavan, mitä enemmän ikää mittariin tulee. Noin tikissä ei kuitenkaan ihan ole! Tuntuu lihovan vain miettiessäkin ruokaa (ja sitä se tekee paljon) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu että Pyry on kanssa välillä semmoinen (kausittain) että se lihoo jo nähdessään ruokaa.. Sitten taas vastakautena sille syöttää kauheat määrät ruokaa ja silti tuntuu että se kuihtuu silmissä.. Onneks se on nyt aika hyvässä kunnossa ollu jo tovin :)

      Molla kiittää kehuista! ♥

      Poista
  8. Molla näyttää kyllä hyvältä! :) Ja hienosti teillä yhteistyö sujuu!

    VastaaPoista
  9. ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi ootte klipannut Mollan, kun se on eläkeläinen ja tuskin enää kovin usein joutuu koulu- taikka esterääkkiin? vai mitä tämä "eläkkeellä oleminen" teillä liikutuksen osalta tarkoittaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molla liikkuu päivittäin kunnolla. Sillä ei enää tavoitteellisesti treenata kisoja ajatellen :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov