Siirry pääsisältöön

Vuosi 2014 kiteytettynä

Minusta tämäkin vuosi oli ihana ja blogi on kehittynyt vuoden mittaan isoin askelin eteenpäin. Luottokuvaajani Pilvi on ollut ahkera ja tänä vuonna blogissa on saatu nauttia upeista kuvista usein. Sen enempää kuitenkaan en pohjusta tätä, vaan saatte nyt lähteä katsomaan itse miten vuosi noin kiteytettynä kuluikaan.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Tammikuussa treenattiin ahkerasti molempien hevosten kanssa ja varsinkin Alli kävi niin usein kun päästiin Mikon valmennuksissa. Aloin pikkuhiljaa pääsemään jyvälle tamman ajatusmaailmasta ja yhteistyö parani kerta kerran jälkeen. Käytiin myös yhdessä Artsin estevalmennuksessa molempien hevosten kanssa. Roosa kävi testaamassa molempia hevosia ja itse aloin havaitsemaan itsessäni itseluottamusongelmia. Kuukauden viimeisinä päivinä päästiin vielä hyppäämään maastoesteitä halliin! Ja ei sovi myöskään unohtaa ihanaa tatuointia jonka otin vuoden alussa.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Helmikuu oli yksi vuoden hiljaisempia kuukausia blogissa, sillä minulla oli todella paljon työkiireitä enkä ehtinyt treenaamaan ihan niin paljoa kuin olisin halunnut. Heti kuukauden alussa teimme Allin kanssa kunnon takapakin kun helpossa jumppatehtävässä tein epäreilun ratkaisun ja nostin esteitä liikaa, jolloin lopulta päädyin naamalleni esteiden sekaan. Sen jälkeen oli suuri työ hakea uudestaan luottamusta ja emme tamman kanssa hypänneet kuin kerran kuukauden aikana ja sekin huonolla menestyksellä. Blogissa oli myös hieman humoristisemmin kirjoitettu operaatio puuttuva kenkä, jolloin en aavistanutkaan kuinka paljon vaippoja tuleva kesä tulisi kuluttamaan. Muita kuukauden kohokohtia lienee minun 22 vuotis synttärini, Pyryn jumppatuokio sekä Allin ensimmäiset koulukilpailut.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Maaliskuussa yritin hieman paikkailla helmikuun hiljaisuutta ja blogi olikin todella aktiivinen ja postauksia ilmestyi kuukauden aikana 18 kappaletta! Heti maaliskuun alussa päästiin avaamaan kisakausi Ypäjä Arctic Showlla jossa tehtiin Allin kanssa aluekisadebyytti ja Pyryn kanssa avattiin kausi 110 cm luokassa. Pyryn kanssa päällä oli uskomaton flow ja saatiin huippuhieno 0-4 tulos kauden avaukseksi! Allin kanssa muutettiin hieman varustusta ja alettiin hakemaan uutta luottamusta toisiimme. Teimme myös muutaman pikkuradan oman seuran seurakilpailuissa ihan hyvällä fiiliksellä. Kenttäkilpailukausi avattiin Pyryn kanssa hallikenttäkilpailuissa, joissa hevonen oli upea, mutta kuskillä isoja ongelmia pään sisällä. Kuukauden aikana kirjoitin myös muutaman mielipidepostauksen mm elämäni hevosesta ja voittamisesta. Aivan kuukauden viimeisenä päivänä saatiin varmistus sille että sain kun sainkin yhden unelmani toteutumaan ja kesällä oli tulossa ensimmäinen Kisamatkalla-Cup!


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Huhtikuu käynnistyi perinteisellä aprillipilalla heti ensimmäisenä päivänä. Huhtikuussa Allin kanssa ongelmat jatkuivat kun tamma alkoi heti alkukuukaudesta liikkumaan epämääräisesti, joskus hieman ontuen ja toisinaan normaalisti. Kiikutin sitä pitkin kuukautta klinikoita ja konsultoin kengittäjää. Vasta kuukauden lopulla saimme selvyyden ongelmille ja se korjaantui etujalkojen pohjallisilla. Pyryn kanssa treenattiin ahkerasti ja alkukuukauden aikana käytiin kaikkien heppojen kanssa korkkaamassa maastoesteet pihalla. Pyryn ja Allin kanssa ehdittiin tässä kuussa käymään yhdet kilpailut Raisiossa ja muuten keskityttiin treenaamiseen. Eräs epäonninen estevalmennus söi minulta luottamuksen ja palauduttiin aika pohjille Pyryn kanssa. Loppukuusta päästiin mukaan muutamaan Seppo Laineen maastoestevalmennukseen. Blogissa alkoi myös ilmestyä sponsorointipostauksia muutama kappale. Jostain syystä kuvat hävinneet muutamasta postauksesta..


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Jostain kumman syystä miltein kaikki toukokuun kuvat eivät näy, joten vähän tylsä linkitellä niitä tähän, mutta kerrotaan silti tiivistelmä. Alkukuusta polkaistiin Kisamatkalla-Cup käyntiin, jolloin sain kokea ensimmäisen kerran olla kunnon sponsori. Lisäksi ostin isäpuolelle syntymäpäivälahjaksi Mollalle valjaat ja kärryt, joten käytiin aktiivisesti myös ajamassa tamman kanssa. Itse kamppailin luottamusongelman kanssa Niinisalon kenttäkilpailuiden lähestyessä ja yritimme parantaa luottamusta hyvän mielen treeneillä. Allin kanssa alkoi kenkäongelmat ja tuntui että kengittäjää sai olla tilaamassa joka toinen päivä. Päästiin tamman kanssa tekemään kuitenkin yksi maastoestetreeni ja molemmat tammat pääsivät keskiviikkokenttäkilpailuihin. Molla ollen ehdoton ykkönen ja Allilta puolestaan maastouduin. Loppukuukauden olin hukassa luottamukseni kanssa ja tein tyhmiä virheitä kisoissa.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Kesäkuussa itseluottamusongelmat taisivat olla suurimmillaan. Hippolan esteklinikalla kyyneleet valuivat silmistäni kun vierestä seurasin miten hevonen kyllä suoritti tehtävät pyydetyllä tavalla, mutta selässä halvaannuin ja pelkäsin tekeväni isoja mokia. Allin kengäongelmat jatkuivat ja viimeinen niitti oli täysin penkin alle mennyt Finnderby. Päätin ottaa etäisyyttä blogiin ja oli tarkoitus jättää se kesäksi tauolle. Loppukuusta palasin kuitenkin sorvin ääreen, sillä olimme käyneet uskomattoman hyvässä valmennuksessa Niinisalossa ja minuun valettiin luottamusta. Kävimme myös sh-kummajaisissa Urjalassa nostamassa luottamusta pikkuluokissa ja olo alkoi olemaan jo todella hyvä, tästä oli suunta vain ylöspäin!


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Heinäkuu aloitettiin mukavasti seuraestekilpailuissa jossa käytiin kaikkien hevosten kanssa testaamassa tyyliarvostelua. Mukaan saatiinkin pari rusettia luotto suomenhevosten ansiosta. Sen jälkeen olikin luvassa kauden toinen Niinisalo reissu, jossa Lehmä debytoi kenttäuransa harrasteluokassa. Tamman kanssa päästiin kaikki osakokeet hyvillä mielin läpi, mutta Pyryn kanssa päätin ottaa estekokeessa maankoostumustutkimuksen huonon lähestymisen johdosta. Loppukuusta otettiin yhdet surkeasti menneet maastoestetreenit ja viimeisinä päivinä käytiin superhienoissa seurakoulukisoissa missä Alli sijoittui 4. sijalle. Kuukauden aikana kirjoitin myös mm kilpailujännityksestä ja siitä miten meidän hevoset treenaavat.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Heti elokuun alkaessa ratkottiin elämäni ensimmäisen sponsori-cupin, eli Kisamatkalla-cupin sijoitukset. Myös Lehmä pääsi kisaamaan näihin karkeloihin. Tästä jatkettiinkin koko kuukausi loppuun melko hyvällä draivilla ja otettiin vain yksi epäonnistuminen. Käytiin Hattulassa Seppo Laineen maastoestevalmennuksessa molemmilla hevosilla ja pääsin ensimmäisen kerran testaamaan Kristiinan Justiina-tammaa. Sitten tulikin jo Ypäjän kenttäkilpailut, missä Alli otti hylätyn rataesteillä, mutta Pyry teki ehdottomasti kauden parhaimman maaston. Kouluratsastuksessa pitäisi kyllä petrata ja innostuinkin lähtemään harjoituskoulukisoihin lähitallille. Alli tosin ei päässyt mukaan kun oli kenkänsä irroittanut, mutta Pyryn kanssa tehtiin ennätysprosentit Helppo B tasoisessa luokassa ja otettiin kaksi sinivalkoista ruusuketta. Mollakin sijoittui toiselle sijalle. Kirjoitin tässäkin kuussa mm. siitä miten koen kouluratsastuksen ja siitä toteutuvatko unelmat.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Syyskuussa sitten sattui ja tapahtui. Kuukausi aloitettiin perinteiseen tapaan suomenratsujen kuninkaallisilla. Ensimmäisenä päivänä tehtiin julmetun hyvä nolla perusrata, mutta uusinnassa onnistuin munaamaan ja missattiin sijoitus. Seuraavana päivänä heppa kävi hitusen kuumana ja puomit tulivat suuhun. Alli sai haavan jalkaansa, joka tulehtui ja tamma jäi sairaslomalle.  Tämän jälkeen lähdettiin hakemaan lisää rutiinia kouluradoilta Niinisalon kenttä-SM silmällä pitäen. Startattiin ensimmäinen Helppo A-tasoinen koululuokka koulukisoissa ja Helppo B tasoisesta luokasta napattiin taas sijoitus. Alue-estemestaruuksissa käytiin ottamassa yksi pirullinen puomi. Sitten olikin jo aika kenttä-SM ja vuoden viimeisen niinisalon joka ei päätynyt ihan suunnitelmien mukaan kun kaaduttiin Pyryn kanssa maastossa. Itse jouduin sairaslomalle, mutta hevonen - luojan kiitos - selvisi naarmuitta. Loppukuusta kaikki hepat kävivät pikkukisoissa lainakuskien kanssa. Kuukauden aikana kirjoitin myös mielipiteeni hyvästä hevosesta ja hevosenomistajan pelosta.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Lokakuuta vietettiinkin melko hiljaisissa merkeissä oman sairaslomani takia. Blogin kirjoitusmotivaatio oli huipussaan, mutta ei kertakaikkiaan ollut mitään mitä kirjoittaa. Kerran blogissa vieraili vieraskirjoittajana Henna, joka kävi myös pienissä seuraestekilpailuissa kaikilla kolmella ja kahmaisi 5 startista neljä sijoitusta! Toteutin blogissa yhden toivepostauksen ja kerroin miten hevoset meillä ruokailevat. Kun sitten vihdoin aloin olemaan hevosen selässä istumiseen kunnossa, Alli oli epämääräinen ja toisinaan ontuvan oloinen ja jäykkä. Lopulta klinikalla se kuvattiin ja piikitettiin diagnoosilla kinnernivelen tulehdus. Pyryn kanssa pääsin ottamaan ensimmäiset hypyt, mutta jalka ei ollut vielä ihan täysin kunnossa. 


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Marraskuussa päästiin Pyryn kanssa jo takaisin treeneihin ja Lounais-Suomen kenttäaluekatsauksiin. Ne menikin super hyvin ja tuntui että kaikki ongelmat oli tiessään! Tässä kuussa käytiin myös kaksissa koulukilpailuissa, Tammelassa tehtiin tasaiset Helppo B ja Helppo A ja napattiin taas helpommasta toinen sija. Sitten suunnattiinkin Hämeenlinnaan missä mentiin Helpon B:n lisäksi hurjan vaikea A:n ohjelma ihan ookoo hyvällä fiiliksellä. Täälläkin otettiin B:stä sijoitus. Meillä tuli Allin kanssa vuosi yhteiseloa taakse ja meillä oli sen johdosta vuosipäiväkuvaukset. Myöhemmin julkistin vielä 365 päivää tamman kanssa postauksen. Kirjoitin tässä kuussa myös muutamia mielipidepostauksia mm amatöörinä olemisesta ja luokkanostosta. Tilastoin myös kauden 2014 kilpailut. Kerroin haaveilevani omasta kilpailusta, Kisamatkalla-derbystä.


KUUKAUDEN VIDEOKLIPPI


Joulukuussa kirjoitusmotivaatio pysyi huipussaan ja postauksia tulikin melko reippaaseen tahtiin. Allikin pääsi jo treeniin mukaan ja joulukuussa käytiin kerran hyppäämässä treenit kaikkien kolmen kanssa ennen kuin oli seuramestaruudet joista otimme seniorimestaruuden haltuun Pyryn kanssa. Toteutin tässä kuussa myös kolmiosaisen Treeni intoa -postaussarjan, jossa käsittelin pidemmän kaavan mukaan miten meidän koulutreenit sujuivat. Tämä kuu oli myös todellista mielipidepostausten juhlakuukautta kun kirjoitin useita mielipidepostauksia mm hevosenelämästä, epäonnistumisista, hevosten omituisista tavoista, SRL sääntömuutoksista ja etukäteinharmittamisesta. Saimme myös varmuuden sille että Kisamatkalla-cup järjestetään myös vuonna 2015! Aloitimme Tavaraparatiisi -postaussarjan josta ehti ilmestymään osat yksi ja kaksi, loput on vielä tulossa tämän vuoden puolella. Vuoden viimeisenä päivänä otettiin auringon viimesäteissä kauniita kuvia Allin kanssa.

Kiitos siis opettavalle, koettelevalle vuodelle 2014!
Onko lukijat tehneet vuosikoosteita? Linkkaa omasi niin käyn lukemassa!
Onko Kisamatkalla-blogi mielestäsi mennyt huonompaan / parempaan suuntaan vuoden aikana?
Nyt voit vaikuttaa niin tehdään yhdessä vuodesta 2015 parempi!

Kommentit

  1. Tällaiset vuosikoosteet on mukavia! Kiva kun mukana on sekä kuvia että videoita. :) Mun vuosikoosteen löydät täältä: http://world-with-horses.blogspot.fi/2014/12/goodbye-2014.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! :) Pitääkin käydä heti lukemassa!

      Poista
  2. Mistä toi pp tulee?

    VastaaPoista
  3. Näitä vuosikoostejuttuja on kyllä kiva lukee, palautuu mieleen mitä missäkin blogissa on ollut. Sun blogia oon lukenut vasta Pyryn letitysvideosta lähtien, jonka kaveri linkkasi, mutta oli kiva löytää alkuvuoden pääkohtia tästä postauksesta :) Oma vuosikoonti löytyy täältä: http://ponitytonpilvilinnnatt.blogspot.fi/2014/12/vuosi-2014.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee, kiva että pidit :) käynkin heti lukemassa!

      Poista
  4. Tässä minun vuosikooste, toteutettu vuodenaikojen mukaan: http://hemulin-hevostelut.blogspot.fi/2015/01/vuosi-2014.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee kiitti, pitää käydä heti pian lukemassa! :)

      Poista
  5. Mä tykkäsin kovasti tästä! Kiva, kun otit myös kuukauden videon ja postauksen mukaan :)
    mun oma vuosikatsaus löytää täältä: http://amandajasepe.blogspot.fi/2015/01/vuosi-2014.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, mukavaa että pidit! :) Käynkin heti lukemassa sinun katsauksesi!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov