Siirry pääsisältöön

Mahdollisuuksien maailmassa valinnan vaikeutta

Jumissa. Liikaa vaihtoehtoja, liikaa mahdollisuuksia, olen siis kirjaimellisesti jumissa omien suunnitelmieni kanssa. En tiedä mitä halua, en tiedä mikä olisi kaikista järkevintä. Monipuolisen hevosen kanssa kilpaileminen tuntuu välillä tekevän erittäin vaikeaa. Mihin seuraavaksi? Aikaisempi suunnitelma tuntuu tällä hetkellä aivan turhalta ja uusi suunnitelma täydelliseltä. Huomenna saattaakin olla toinen fiilis. Aivan mahdotonta.


Kaikki tämä johtuu vain siitä ettei kaikkea voi saada. Se on fakta ja sen kanssa tulee elää. Kun on näin monipuolisesti hieno hevonen jonka kanssa olisi mahdollisuus mennä vaikka minkä lajin kisoihin ja kilpailla kansallisella tasolla, tulee pieni haikeus siinä vaiheessa kun ei saa kaikkea. Pitäisikö minun osata valita siitä mitä haluaisin tehdä? Kyllä.

Aloin epäröimään tulevien kenttäkilpailuiden suhteen. En sen takia etten haluaisi kilpailla niissä, vaan koska meidän seuraavat "suuret tavoitteet" tällä vuodella on rataesteillä. Teimme jo molemmat kenttätavoitteemme, SM-kisat ja aluemestaruudet. Syksyllä olisi Este-SM ja estealuemestaruus. Miksi siis minun kannattaisi nyt panostaa kenttään kun syksyn suurimmat tavoitteet ovat rataesteillä? Niinpä.

Se kuitenkin mikä kenttäratsastuksessa kaiken muun lisäksi kiehtoo, on se, että sinulla on kolme mahdollisuutta onnistua. Jos epäonnistut ensimmäisessä osakokeessa, kolmas saattaakin vielä pelastaa tilanteen. Rataesteillä kaikki on kerrasta poikki, yksi puomi radalla saataa pilata pärjäämisen tuloslistalla. Kartanko siis vähintäänkin alitajuisesti estekilpailuita? Ehkä.

Näiden ajatusten pohjalta olen tehnyt hieman alustavia suunnitelmia. Jos jatkan kenttäputkea vielä loppuvuoden, se on Kerava, Kerava, Kangasala, (tähän väliin este-SM) Niinisalo. Kysymys kuuluu kuinka monet näistä kisoista pystytään järjestämään suomen sateisen kesän takia. Jos puolestaan aijon koittaa parhaani ja tähdätä estemestaruuksiin 110% voisin muuttaa kisakalenteria hieman niin, että ottaisin muutamat estevalmennukset ja kalenteri muuttuisi näin: Kerava, Tuuri, Este-SM, Niinisalo.

Ehkä saan vastauksen kysymyksiini ja pohdintoihina tämän päivän valmennuksesta. Mutta mitä te ihanaiset lukijat tekisitte minun tilanteessani? Jatkaisitte kenttäratsastuksessa loppuvuoden ja vähän "kylmiltään" testaamaan Este-SM vai pitäisikö repäistä hieman tuota kenttäkalenteria rikki ja koittaa onnea rataestepuolella. Mitä sanotte?

Kommentit

 1. Hmm, ehkä jopa repäisisit hieman ja panostaisit este-SM:iin!? Toisaalta taas kenttä on selvästi teidän laji joten tosiaan, vaikee päätös!!

  VastaaPoista
 2. Jos este SM:iin haluat niin fiksuinta oisi ehkä tehdä tuon jälkimmäisen suunnitelman mukaan vaikka onkin ihan mahtavaa että nyt on tarjolla näin hyvin kenttäkisoja. Näillä sademäärillä alkaa kyllä jännittämään esim. Kangasalan kisojen järjestämisen puolesta :/

  VastaaPoista
 3. Tuo jälkimmäinen kuulostaa ehkä paremmalta, jos multa kysytään.. :)

  VastaaPoista
 4. Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa paremmalta este-SM:iä ajatellen :) Siinä saisit mennä molempia, esteitä ja kenttää. Mutta toisaalta tuleehan kenttiksissäkin harjoiteltua ne rataesteet :)

  VastaaPoista
 5. Itse myös valitsisin este-SM:iin panostamisen :) toki valitset kummin vain niin täysillä vedätte joka tapauksessa :) tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. No kenttää- tietenkin! Kausi loppuu kohta kuitenkin, niitä esteitä ja koulua kerkee sit vetää vielä koko syksyn ja tylsän hallikauden ajan.

  VastaaPoista
 7. Ensimmäinen vaihtoehto kuulostaa paremmalta - tuleehan teidän kenttäkisoissa kuitenkin hypättyä ja esteitä treenattua niitä varten! Kenttäkisoja ei kuitenkaan kovin monia enää ole tänä kesänä, koulua ja esteitä ehtii koko talven ja syksyn ja keväänkin. Mutta tee niinkuin parhaaksi näet! :)

  VastaaPoista
 8. itse panostaisin niihin esteiden sm:iin ja ottaisin muutamat rataesteet alle ennen isoja kisoja:)

  VastaaPoista
 9. Kenttä tietysti :)!

  VastaaPoista
 10. Itse panostaisin enemmän este sm:iin koska kyseessä kuitenkin suomen mestaruus kilpailut niin ei niihin voi lähteä kokeilemaan ilman kunnon treeniä, tai siis tietysti voi jos haluaa jatkaa samaa tulostasoa kuin te nyt rataesteillä..

  VastaaPoista
 11. Pahan pistit.
  Kenttä kun on teidän päälaji, niin kaatusin ekan vaihtoehdon puolelle.
  Mutta ..
  Jos ite olisin sinun paikalla, melko varmasti ottasin jälkimmäisen vaihtoehdon. Panostasin seuraavat viikon rataesteisiin, että olisin varmasti valmistautunu tuleviin koitoksiin. Lohduttasin itteä sillä, että eihän tämä ole kuin yksi loppukesä, ens vuonna saa taas mennä kunnolla kenttää. Paitsi jos ens vuonna on sama probleema :D

  Okei, eli nyt jos oikeesti pitää sanoa jompikumpi niin jälkimmäinen! :D
  Et panostat siihen missä tavoitteetki on :)
  Kummin vain, Tsemppiä tosipaljon tuleviin koitoksiin!!!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista ja tsempeistä, päätettiin panostaa esteisiin! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …