30. heinäkuuta 2015

Varmuutta valmennuksesta

Varmuutta tekemiseen ja suunnitelmiin


Reilu kaksi viikkoa hyppytaukoa meillä ja se todellakin näkyi ja tuntui. Pyryn ratsastettavuus on muutenkin ollut hieman hankala, se on sellainen.. hidas ja tuntuu kovin laiskalta. Kyllä se valmennuksessakin kokoajan liikkui kohti estettä, mutta kokoajan oli semmoinen tunne että se hiipuu kaarteessa ja jalasta ei tapahtunut mitään reaktiota. Toivon että se on vain hieman pulkistuneen mahan syyttä, herra kun on saanut nauttia nyt höntsäilystä ja ollaan vasta kunnolla palailtu taas hommiin, Ja on syytäkin, sillä mestaruuksiin on enää kuukausi aikaa!

Taas kaikki hypyt näkyvät videolla. Sillä on hyviä ja huonoja pätkiä. Juuri tuon hitaan ratsastettavuuden takia minulle iskee itselle paniikki ja lähden vähän hyökkäämään sen päälle. Lopussa alkoi ehkä oma ajatus karkailemaan ja hevonenkin tuntui hieman väsähtäneeltä.. Eli valmennuksessa oli sekä hyvää että huonoa, mutta positiivista on ainakin se, ettei meitä ihan haukuttu taaskaan ja lisäksi saimme lisää vahvistusta suunnitelmiin. Valitsin siis suunnitelman B, joka vie meidät Keravan kenttäkisojen jälkeen Tuuriin!

Vaikka ollaankin ihan pääpainoisesti kenttäratsukko, on totta että meidän on pakko nyt ottaa niitä rataesteitä alle. Valmennuksessa sen tajusi niin hyvin taas; nämä ovat kevyitä puomiesteitä, eikä niille voi ratsastaa kuin isolle tukevalle pöydälle. Kolahduksesta tulee hyvin usein puomi alas. Kai sitä on tottunut jo että maastoesteillä voi aina hipaista hieman sen kummemmin käymättä, huoh.

On myöskin totta että kenttäkausi on lyhyt ja loppumassa. Kyllä kenttäkisoissakin tulee se rataesteosuus, mutta meidän pitäisi siinä vaiheessa kilpailla vähintään vaativa B tasolla, että saisimme sen hyödyn siihen este-SM. Sen takia lopulta päädyin B suunnitelmaan. Ensi viikolla on vielä Nevalan estevalmennus ja lisäksi Pyry saa ensimmäisen kraniohoitonsa. Toivotaan että kaikki alkaa tästä taas sujumaan paremmin!

pahoittelen pikaista postausta, kiirettä pukkaa, mutta halusin tämän silti julkaista! 

3 kommenttia:

 1. Jotenki häiritsee tuo Pyryn laukka kun näyttää niin keinuvalta, nelitahtiselta ja jotenki tuntuu ettei suju oikeen yhtään? Näyttääkö se vain siltä vai onko se myös selkään sellainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen laukka ole ikinä ollut hyvää eikä uskottavaksi tulekkaan täysin hyväksi. Aina se on ollut kovin "kulmikasta" ja nelitahtista. Tällä hetkellä kuten tekstissäkin mainitsin, ratsastettavuus on huono loman jäljiltä, kuitenkin kokoajan paranemaan päin :)

   Poista
  2. Okei, en siis mitenkään pahalla tarkoittanut koska eihän se laukka sen enempää häiritse kun Pyry ei kuitenkaan ole mikään kouluhevonen ja pärjää hyvin myös nelitahtisella laukalla :)

   Poista