Siirry pääsisältöön

Tuo kakkonen on meille ykkönen

Ensin haluan kiittää kaikkia ihanista kommenteista mitä olen saanut. Vastaustahtini on harmittavan hidas, mutta lupaan vastata heti kun ehdin! ISO kiitos siihen asti. Nyt kuitenkin postaus joka on täynnä nuoriso herra Herkun hehkutusta ja ihainnointia. Että voi olla maailman hienoin ori juuri meillä!


Maanantai ja tiistai oli merkitty minulle töistä vapaaksi. Tiistaita olinkin pyytänyt, sillä silloin oli Herkun suuri päivä: varsanäyttely Ypäjällä! Maanantaina pääsin touhuamaan kaikkea muutakin ja Herkkukin pääsi uudestaan pesulle. Se olikin sen ansainnut, sillä itku meinasi maanantai illasta tulla kun sen näin. Ja lika vettäkin tuli sen verran että en olisi uskonut että se on pari viikkoa sitten pesty.. Yöksi Herkku pääsi sisälle nukkumaan loimi päällä. Päivällä olisi sitten kunnon tulikoe edessä.

Minua jännitti. Paljon. Enemmän varmaan kuin kisoissa ikinä. Ehkä ainoastaan mestaruudet 2013 on jännittänyt minua enemmän. En edes tiedä miksi jännitin. Miksi edes olin asettanut itselleni paineita. Pelkäsin että myöhästymme tai mokaisin tai Herkku käyttäytyisi huonosti taitaitai.. Paljon pelkoja. Olimme hyvissä ajoin paikalla ja kävimme ilmoittautumassa mukaan. Maksu oli jo hoidettu, joten pääsimme nopeasti seuraamaan kisoja. Koska Herkun arvostelu alkoi vasta 12.30, ehdimme hyvin katsomaan 1-vuotiaiden arvostelut. Tuntui että kaikki 1 vuotiaat saivat melko turvallisesti II-palkintoa, muutamat puhdasta, sitten oli yksi plussa ja pari miinusta. Yksi taisi saada vain III palkinnon. Mahassani lenteli perhosia sillä toivoin sydämestäni että oltaisiin edes kakkosen arvoisia..

Kun 1-vuotiaat oli arvosteltu, lähdettiin tallille. Suunnitelmana oli olla 12 aikaan maneesilla kun mittaus alkoi. Ensin ajateltiin että tullaan kopilla, mutta matkaa tallilta maneesille oli naurettavat pari-kolme kilsaa. Lopulta otimme pyörät ja pyöräilimme. Samalla Herkku sai hieman vetreyttää itseään kun oli joutunut seisoskelemaan pidempään sisällä. Hienoa ravia ainakin esitettiin vaikka emme matkalla sitä paljoa ottaneetkaan. Huvittava kun Herkku hölkkäili siihen maneesin vierelle pyöräillessäni vieressä. Muutama ori sille alkoi siinä portilla mörisemään, Herkku vaan hörisi takaisin ja jatkoi niiiiin hienosti aina sinne asti mihin pyöräni jätin. Sen jälkeen piti vähän elvistellä, mutta eipä se mikään kovin paha ollut. 

Mutta oltiin niin ennätysajassa perillä. Vartti aikaa vielä enne mittausta ja oltiin arvostelussakin vasta neljänsiä, eli se tiesi aikalailla tasan tuntia vielä kun arvostelut alkoivat odottelua. Mittauksiinkin oli varattu puoli tuntia aikaa. Eli minun lyhyellä matikallani ennen meidän arvostelua aikaa olisi puolitoista tuntia! Pelko oli kokoajan että se ehtii väsymään. Vaikka se kiltisti käyttäytyykin, kyllä nuo ympärillä pyörivät tammat ja orit saivat sen hieman jännittyneeksi. 


Herkku miettii että mihin hittoon on joutunut ton kanssa. Suurimmassa osassa kuvassa se näyttää yhtä epäluuloiselta, heh.



Päästiin sitten numerojärjestyksessä mittaukseen. Mittaus tapahtui opistohallin tallin käytävällä. Hieman Herkkua jännitti kun setä tuli mittakepin kanssa viereen, mutta höpöttelin sille hassuja ("kiltti setä vain vähän kattoo kuinka iiiiiso poika sä ootkaan" "setä on ihan kiltti, eikä keppikään oo paha, sekin on ihan kiltti") niin se seistä möllötti niin kiltisti paikoillaan. Iso poika mitattiin säkäkorkeudeltaan 152 senttiseksi ja takakorkeutta oli hieman kun lautaskorkeus oli 154 cm. Kasvaahan meidän isopikku haluaakin! Isoksi ja vahvaksi :)

Mittauksen jälkeen ajattelin ensin että pidän sen liikkeessä. Mutta siinä vaiheessa kun vielä meidän takaa numero 15 kiilasi kaikkien ohi arvosteltavaksi, päätin että ehkä on vain parempi yrittää seistä ja säästellä Herkun voimia. Nätisti se seisoikin vaikka kuikuilla sen piti kokoajan tapahtumia. En voi edes kuvitella miten raskasta se on oikeasti tuollaiselle juniorille ollut, ihan ekaa kertaa maneesissa ja ympärillä paljon muita oreja ja tammoja, joista osa vähän villimpiä tapauksia.

Jännityksellä kuuntelin muiden varsojen arvosteluja. Tuntui että nyt tuli kolmosiakin jo paljon enemmän ja kakkosetkin oli kaikki miinuksia. Perhoset vain kasvoi sisällä, sillä kuten hyvin tiedän, ei tämä meidän Herkku ole vielä ihan päässyt puhkeamaan kukkaan..



voi Herkku kun on vähän epäileväinen edelleen. Hitto kun oli muitakin maneesissa, jännää!

Kun sitten vihdoin tuhannen minuutin jälkeen meidät kuulutettiin valmistautumaan otettiin vähän käyntiä ja muutama ravipätkä. Ravissa Herkku sai jonkun ihme pöllöily sekokohtauksen kun maneesiin oli tullut minikokoinen suokki ja se hieman siinä teutaroi. Sen jälkeen ei Herra Herkkukaan suostunut seisomaan ja samaan aikaan meidät pyydettiin kehään. Hitto että jännitti että mitä tästäkin tulee kun saatiin näin hyvä aloitus..

Mutta turhaan jännitin. Koska mulla on ihan maailman paras orhi! Ensin menin seisomaan nätisti tuomariston eteen. Siinä pönöteltiin hetki, kysyivät mikä oli jalostussuunta (ja hieman takellellen sain änkytettyä sen juoksija suunnan, mikähän senkin sanomisessa oli hankalaa...) ja tuijottelivat paperit kuntoon. Sitten käveltiin ympäri kolmion. Olin tosi tyytyväinen käyntiin. Herkku meni tosi kivaa käynti kokonaisuudessa ja oli energinen muttei kiireinen. Sitten taas hetkeksi pönöttämään siihen tuomareiden eteen. Ja sitten ravia kolmiolla! Voi että, se viimeinen terä siitä puuttui. En saanut Herkkua enää yhtään niin hyvin juoksemaan. Se tulla löntysteli vaan perässä eikä ottanut kipinää edes pitkästä piiskastani. Esitti kyllä harmittavan huonoa ravia, tuntui etten saanut noin lyhyellä matkalla siitä mitään irti..

Sen jälkeen päästiin seistä pönöttämään siihen keskemmälle. Pistin Herkku herran siihen seisomaan mielestäni hyvin (kuvista katsoen kuitenkin se oli liian supussa, höh!) ja siinä se muuten seisoi. Koko sen 13 minuuttia mitä tuomaristo arvosteli. Seisoi korvat tötteröllä. Jossain vaiheessa tuomarit kävivät pyörimässä ympäri, pyysivät askelta eteen ja taakse. Siinä se herra ne teki niin kiltisti ja taas seistiin. Niin kauan kunnes sanottiin kiitos. Olin aivan super onnellinen! Sen käytös oli niin 10++ arvostelussa! Harmittaa kun ei saatu tuomaristolta siitä mitään kommenttia, vaikka se oli niin superhienosti. Aivan uskomatton herra. Kehästä pois päästyämme jäätiin nököttämään ja odottamaan arvosetelun tuloksia. Siinä ei herra enää seissyt niin nätisti, mutta ei sen tarvinnutkaan, sillä se oli jo vetänyt jättipotin olemalla noin yltiömaallisen upea käytökseltään!





tuomarit pyörivät ympäri ja Herkku herra seisoi silti. Siirsivät häntää ja pyysivät askeleet eteen ja taakse. Ja taas seistiin. SUPER!


Ja lopulta se arvostelu tulikin. Kyllä tuskanhikeä pukkasi ja jännitti!
  • Hyvänpuoleinen tyyppi, hieman lyhytlinjainen 7
  • Syvä, vankka runko. Alakaulainen lyhyt kaula. Pysty lapa, hyvä säkä 7
  • Lyhyt sääriset kuivat jalat, melko hyväasentoiset etujalat, takajalat pihdissä 7
  • Kaviot hieman matalahkot 8
  • Käynti ahdas takaa, suora. etujalat hieman meloo, irtonaista 8
  • Ravissa takajalat väljenee, etujalat meloo, lyhyehköä 7
    • PALKITTU II-



BILEEEETTT!!! Sieltä tuli se kakkonen! Vaikka olikin miinus niin silti, jee! Kuinka ylpeä olinkaan herrasta. Kannustusjoukkoa harmitti huonot ravipisteet (koska ravuri heh..) mutta itse olin niiiiiiin tyytyväinen ja iloinen ja onnellinen. Voi tuota ihanaa super heppaa!

ps. ei siitä mitään ravuria tuu, teen siitä ittelleni ratsun vol 2 ;)

Kommentit

  1. On se vaan kommee poeka! Hyvät pisteet! Ratsun näkköö on miun silimään enempi,mutta kyllähän se kunto kohenee mitä enempi sillä sitten raveihin treenailee. Kyllä sie sitten oot aika tekevä nainen! Sie jaksat puurtaa hevosten kanssa ja vielä käydä ajelemassa milloin missäki ympäriämpäri suomea? Tsemppii ja jaksamista! (vaimitenkä?Etkös sie ajele työksesi rekkaa?vai olenko ymmärtänyt väärin ? =D ) Täällä mie teille peukuttelen ja oikein hyvää syksyä teille sinnepäin.Sinua on ilo seurata! Toivottavasti ei niin märkä syksy tulis,että ols vähän kuivempia kelejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista :) Joo, kyllä minä rekkaa työkseni ajan :D

      Poista
  2. Hieno ori teillä! Toivotaan siitä hyvää ratsua ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvä te!!! Molempi parempi ja poitsu voi olla hyvä ravurina ja ratsuna :) valmennusrahat radalta ;)

    VastaaPoista
  4. Hieno Herkku! Ja vaikuttaa niin hyväkäytöksiseltäkin, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkku kiittää! Hän on kyllä kiltti tapaus, toivottavasti pysyykin samanlaisena :)

      Poista
  5. Hieman sipsuttava ravi varsalla.

    VastaaPoista
  6. Juoksijan näköinen varsa :) Jos ois ratsusuunnalle arvosteltu niin ei olisi saanut noin hyviä pisteitä. Hieno käynti! Ravissa oli selkeästi jännittynyt ja sen takia lyhytaskelinen, mutta se on aika yleistä että liikkeet jää kotiin ja kehässä sipsutellaan töpöaskelin :D Omilla nuorilla melkein järestään ollut niin - ellei edessä ole ollut hemaisevaa leidiä jolloin ravia on kirmattu oh-niin-komiasti ;)
    Ja taustajoukoille voi sanoa että ei ne varsat niillä näyttelypisteillä voittoja juokse, siihen vaikuttaa niiiiin paljon muukin! Ja rahnaahan tuostakin tilille kilahtaa kun kakkosen sai! Tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, eihän tuo ratsuna olisi mitään saanut! Ja nytkään ei ollut missään edustavimmassa kunnossa, mutta eiköhän se tuosta kohene :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov